Γυναικεία απορία

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
pepiixthis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Γυναικεία απορία

Δημοσίευση από pepiixthis »

Έχω μια απορία, όταν οι γυναίκες ειναι αδιάθετες ξέρουμε ότι δεν επιτρέπεται να κοινωνάνε, να ασπάζονται της εικόνες,να τρώνε αντίδωρο , μήπως απαγορευεται και τίποτα αλλο γνωρίζετε? :oops:
Επιτρέπεται να πιουμε αγιασμό?
«στενή η πύλη και τεθλιμμένη οδός η απάγουσα στην ζωήν»
giorgospet
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Re: ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΠΟΡΙΑ

Δημοσίευση από giorgospet »

Γιατί απαγορεύετε να κοινωνάτε; Δηλ. αν μια γυναίκα είναι ετοιμοθάνατη και είναι αδιάθετη δε θα κοινωνήσει;
-Για να έρθεις στην κατάσταση που να μην μπορείς να χωρέσεις την χαρά, ούτε να την εκφράσεις, χρειάζεται να προσέξεις τρία πράγματα :
• να κινείσαι απλά,
• να μην ασχολείσαι με τους άλλους,
• να λες την ευχή.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Δεν κάνει ακόμα να παιρνουμε την συγχωρητικη ευχη του Ιερέα η να ασπαζόμστε το χέρι του ή να το φιλάμε...από ότι ξέρω...αν κάνω λάθος διορθώστε με.
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Αυτό είναι κάτι που δεν το έχω καταλαβει ποτέ, αλλά μου το έχει πει κι εμένα ένας ιερέας. Κι όταν τον ρώτησα και γιατί να μην κοινωνήσει η γυναίκα, αφου δεν έχει κάνει κάτι μεμπτό η ψυχή της, δεν μου έδωσε πειστική απάντηση. Μου είπε μόνο : "Ας κοινωνήσει την επόμενη Κυριακή! Δεν χάλασε ο κσόσμος να περιμένει μια εβοδομάδα"!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Αφού είμαστε ακάθαρτες εκείνη τη στιγμή...πως θα κοινωνήσουμε? Αιμα χάνουμε και θα λάβουμε το αιμα και το σώμα του Χριστού? Για να κοινωνησουμε πρεπει να είμαστε και σωματικα καθαροι!! Νομίζω... :oops: :oops:
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

smarti έγραψε:Αφού είμαστε ακάθαρτες εκείνη τη στιγμή...πως θα κοινωνήσουμε? Αιμα χάνουμε και θα λάβουμε το αιμα και το σώμα του Χριστού? Για να κοινωνησουμε πρεπει να είμαστε και σωματικα καθαροι!! Νομίζω... :oops: :oops:
Δηλαδή αν πληγωθώ και έχω αιμοραγία, ούτε εγώ μπορώ να κοινωνήσω;
Και γιατί είστε ακάθαρτες; Δεν αποτελεί φυσιολογική βιολογική λειτουργία;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
spirosn
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από spirosn »

Και καλά η Θεία Κοινωνία αφού χάνει αίμα κτά κάποιο τρόπο η γυναίκα.
Πείτε μου σας παρακαλώ πιοά είναι η βρωμιά που την περιβάλει και θεωρείται ακάθαρτη και δεν μπορεί να ασπαστεί το χέρι ενός Ιερέα η μία εικόνα;Γιατί εγώ το βρίσκω εντελώς τρελό να αποκαλούμαι την γυναίκα βρώμικη την στιγμή που λειτουργεί η φύση της. :shock:
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Αλλο να πληγωθείς και να τρέξει αιμα και αλλο να αποβάλει ο οργανισμός σου ακαθαρσίες εσωτερικες ...βρε τι λεώ..?? Τελεια και παυλα δεν κανει να κοινωνησουμε και ελειξε......αυτη η απαντηση μου ηταν πιο ευκολη!! :mrgreen: :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Πλάκα έκανα ελπίζω να μην θυμώσει κάποιος.... :oops: :oops:
Για τους ανατρες οι οποιοι δεν έχουν αυτο το προβλημα ισως γι αυτο δεν το κατανοουν...οι γυναικες ομως που το εχουμε δεν νομιζω να σας πει καμία οτι οταν εχει την περιοδο της οτι αισθανεται καθαρη!! :wink:
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

smarti έγραψε:Αλλο να πληγωθείς και να τρέξει αιμα και αλλο να αποβάλει ο οργανισμός σου ακαθαρσίες εσωτερικες ...βρε τι λεώ..?? Τελεια και παυλα δεν κανει να κοινωνησουμε και ελειξε......αυτη η απαντηση μου ηταν πιο ευκολη!! :mrgreen: :mrgreen:
Εφόσον αυτό λέει η Εκκλησία μας αυτό θα κάνουμε τελεία και παύλα! Δεν αντιλέγω! Απλά καλόν είναι, όποιος γνωρίζει, να μας πει.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”