Φίλη calendula, αν αναφέρεσαι και σε εμένα, οφείλω να σου πως πως ο πνευματικός μου είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και καθοδηγητής, άσχετα αν δεν πιάνουν σε εμένα τα λόγια του και οι πράξεις του. Συγχωρέστε με αν έχω άγνοια, άλλωστε ένας από τους λόγος που είμαι μέλος εδώ, είναι η αναζήτηση ψυχικής ωφέλειας από εσάς. και πάλι συγνώμην.calendula έγραψε:Αληθεια, πως κανουν ''μπαμ'' τα πλασματα που δεν εχουν βρει καταλληλο πνευματικο πατερα...αυτες οι αποριες...
(Και αλοιμονο σε εμας που εχουμε καλο γεροντα και οτι μας συμβουλευει απο το ενα αυτι μπαινει και...).
Καλη φωτιση να εχουμε.
Φιλικα miss calendula.
Γυναικεία απορία
Συντονιστής: Συντονιστές
-
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
- Τακτικό Μέλος

Re: ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΠΟΡΙΑ
ΖΕΙ Ο ΘΕΟΣ
quote="calendula"]Αληθεια, πως κανουν ''μπαμ'' τα πλασματα που δεν εχουν βρει καταλληλο πνευματικο πατερα...αυτες οι αποριες...
(Και αλοιμονο σε εμας που εχουμε καλο γεροντα και οτι μας συμβουλευει απο το ενα αυτι μπαινει και...
).
Καλη φωτιση να εχουμε.
Φιλικα miss calendula.[/quote]
προτημω να γινω συνειδυτοποιημενη χριστιανη ,παρα ενα προβατο που ακουλοθει τη μαζα απλα και μονο γιατι εστι μας ειπαν ,,εμαθαν ,γαλουχησαν, ο θεος να φωτησει και εμας τα απωλολα προβατα , εσεις φαινετε εχετε ηδη τακτοποιηθει στον παραδεισο.
(Και αλοιμονο σε εμας που εχουμε καλο γεροντα και οτι μας συμβουλευει απο το ενα αυτι μπαινει και...
Καλη φωτιση να εχουμε.
Φιλικα miss calendula.[/quote]
προτημω να γινω συνειδυτοποιημενη χριστιανη ,παρα ενα προβατο που ακουλοθει τη μαζα απλα και μονο γιατι εστι μας ειπαν ,,εμαθαν ,γαλουχησαν, ο θεος να φωτησει και εμας τα απωλολα προβατα , εσεις φαινετε εχετε ηδη τακτοποιηθει στον παραδεισο.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Πιθανόν να μην φταίει ο πενυματικός που έχουμε ακόμη απορίες...
Σε μένα είναι τόσες πολλές που κάθε μέρα μπορεί να γεννιούνται και δυο - τρεις. Και αν δεν τις καταγράψω εκείνη την στιγμή, μετά τις ξεχνάω (όπερ και το συνηθέστερον)!
Σε μένα είναι τόσες πολλές που κάθε μέρα μπορεί να γεννιούνται και δυο - τρεις. Και αν δεν τις καταγράψω εκείνη την στιγμή, μετά τις ξεχνάω (όπερ και το συνηθέστερον)!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Όλοι θέλουμε να είμαστε συνειδητοποιημένοι Χριστιανοί, λίγοι όμως έχουν την απαραίτητη ταπείνωση (που ξεκινάει από την υπακοή στον πνευματικό) για να το πετύχουν!dora gian έγραψε: προτημω να γινω συνειδυτοποιημενη χριστιανη ,παρα ενα προβατο που ακουλοθει τη μαζα απλα και μονο γιατι εστι μας ειπαν ,,εμαθαν ,γαλουχησαν, ο θεος να φωτησει και εμας τα απωλολα προβατα , εσεις φαινετε εχετε ηδη τακτοποιηθει στον παραδεισο.
Είναι κάπως επιθετική η δήλωσή σου, ή μου φαίνεται;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
-
angieholi
- Συντονιστής

[/b]Αληθεια, πως κανουν ''μπαμ'' τα πλασματα που δεν εχουν βρει καταλληλο πνευματικο πατερα...αυτες οι αποριες...calendula έγραψε:
Δεν νομιζω οτι φταιει αυτο, γιατι φανταζομαι οτι οι περισσοτεροι (αν οχι ολοι) θεωρουν τον πνευματικο τους κατι παραπανω απο καταλληλο!
Το θεμα ειναι μηπως εμεις δεν κανουμε τις σωστες ερωτησεις και μηπως εμεις δεν το ψαχνουμε οσο πρεπει.
Σ'αυτο το post διαβασα πραγματα που καποια εκανα και καποια οχι (οσον αφορα τα εμμηνα) και γιαυτο τωρα θα παω συγκεκριμενα στον πνευματικο μου και θα τον ρωτησω για να τα ξεκαθαρισω.
Δηλαδη δεν κοινωνουσα και δεν φιλαγα εικονες αλλα ετρωγα αντιδωρο και επινα αγιασμο.
Και κατι ασχετο: πως γινεται να μπαινει μεσα σε πλαισιο η απαντηση του αλλου μελος στο οποιο κανουμε παραθεση?
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕ , νομιζω οτι εχω δεχτει επιθεση απο 2 μελη και ναι ειναι αυτη τη στιγμη επιθετικη, γιατι η, εγω δεν γινομαι κατανοητη,η τα αδελφια ειναι εριστικα εκφραζοντας τηνγνωμη τους ...με ειρωνεια εως προσβολες ,μπορει να ειναι ανωριμοτητα η κατι αλλο ,ας σταματησουμε γιατι δεν μου αρεσουν οι προσωπικες διαμαχες. 
Eγω αν καταλαβα καλα οι μισες αδελφες επιτρεπετε απο τους πνευματικους τους να προσκυνουν εικονες κλπ και στις υπολοιπες οχι ,δηλ τη διαφορετικη προσεγγιση πνευματικων πανω στο ιδιο θεμα σε θεμελιωδη δογμα της ορθοδοξου πιστις .....με αποτελασμα ολες να γινουμε κουλουβαχατα ........εναποθετοντας η καθε μια τις αποψεις της η τα βιωματα απο τον πνευματικο της γενικα .
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ωραία!dora gian έγραψε:ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΠΟΣΤΟΛΕ , νομιζω οτι εχω δεχτει επιθεση απο 2 μελη και ναι ειναι αυτη τη στιγμη επιθετικη, γιατι η, εγω δεν γινομαι κατανοητη,η τα αδελφια ειναι εριστικα εκφραζοντας τηνγνωμη τους ...με ειρωνεια εως προσβολες ,μπορει να ειναι ανωριμοτητα η κατι αλλο ,ας σταματησουμε γιατι δεν μου αρεσουν οι προσωπικες διαμαχες.
Εξέτασε όμως, σε παρακαλώ, και το εξής ενδεχόμενο :
Δύο αδελφοί συζητάνε (ο Α και ο Β). Λέει κάτι ο Α, παρεμβαίνει ο πονηρός στο μυαλό του Β, με αποτέλεσμα ο Β να παρερμηνέψει τα λόγια του Α, να τα εκλάβει ως υβριστικά και να απαντήσει επίσης υβριστικά. Στη συνέχεια ο πονηρός θα επέμβει στον Α, θα του φουντώσει τον εγωισμό, ώστε να νιώσει ότι προσεβλήθη και να ανταπαντήσει κι εκείνος προσβλητικά!
Έτσι παίζει ο πονηρός μ' εμάς!
Αν όμως την αλυσίδα την σπάσει είτε ο Α είτε ο Β, ο πονηρός δεν μπορεί να κάνει παιχνίδι!
Σε όλες τις διαμάχες μας συμβαίνει κάτι παρόμοιο και παρ' όλο που το ξέρουμε δεν μπορούμε να το αποφύγουμε! Στο λέει ένας κατ' επανάληψη πελάτης του!
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Γειά σας!!
Σήμερα το ρώτησα αυτό το θέμα σε μια καθηγήτρια των θρησκευτικών και παπαδιά . Και μου είπε πως δεν κάνει να φιλάμε τις εικόνες, ούτε αγιασμό να πίνουμε , ούτε αντίδωρο να τρώμε...μόνο αρτοκλασία επιτρέπεται να τρώμε....και πανω σε αυτό μου είπε πως ο Αγιος Νεκτάριος σε όλα αυτά τα ζητήματα ήταν πολύ αυστηρός. Οταν τη ρώτησα για το χέρι του ιερέα, μου ειπε πως και η ίδια δεν αισθάνεται καλά και έτσι κάνει κάπως μια μικρή υπόκλιση ..αντί να φιλήσει το χέρι του ιερέα!! και για την συγχωρητική ευχή..είπε την παίρνουμε μόνο κατ ΕΞΑΙΡΕΣΗ η κάπως ετσι δεν θυμάμαι ακριβως!!
Αλλά και πάλι θα πω..καλύτερα να ρωτήσουμε ο καθένας μας τον πνευματικό του!!!Ελπίζω να μην θυμώσει κανείς με την απάντηση που σας μετέφερα!
Σήμερα το ρώτησα αυτό το θέμα σε μια καθηγήτρια των θρησκευτικών και παπαδιά . Και μου είπε πως δεν κάνει να φιλάμε τις εικόνες, ούτε αγιασμό να πίνουμε , ούτε αντίδωρο να τρώμε...μόνο αρτοκλασία επιτρέπεται να τρώμε....και πανω σε αυτό μου είπε πως ο Αγιος Νεκτάριος σε όλα αυτά τα ζητήματα ήταν πολύ αυστηρός. Οταν τη ρώτησα για το χέρι του ιερέα, μου ειπε πως και η ίδια δεν αισθάνεται καλά και έτσι κάνει κάπως μια μικρή υπόκλιση ..αντί να φιλήσει το χέρι του ιερέα!! και για την συγχωρητική ευχή..είπε την παίρνουμε μόνο κατ ΕΞΑΙΡΕΣΗ η κάπως ετσι δεν θυμάμαι ακριβως!!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Ναι εχεις δικιο Αποστολε καπως ετσι ειναι ,οσο για εγωισμο αλλο τιποτα παρ ολη τη ταπεινωση που εχω υποστει φαινεται με τρωι το σαρακι........