Παρένθετη μητέρα και Εκκλησία
Συντονιστής: Συντονιστές
- pepiixthis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Παρενθετη μητερα και Εκκλησια
Ελπίδουλα μην σκεφτεσαι αυτά που λέμε εμείς, η κάθε Ελπίδα πρέπει να ακούει τον πνευματικό της, όλοι οι ανθρωποι λειτουργουν διαφορετικά.
Να σου θέσω ένα π.χ εμένα ποναει το κεφάλι μου για να μου περασει πλακωνομαι στα λαδακια και στους αγιασμους και σε μιση ωρα με έχει περασει, εσυ πλακωνεσαι στα depon και αμα σου πώ βάλε λίγο λαδακι μπορει να μην σου περάσει.
Είπα,ε ο καθε ένας λέει την γνώμη του, αυτό που πιστευει, και εγω περασα μια αλφα κατάσταση που ο καθένας δεν θα αντεχε και που πολύ δεν αντεξαν και δεν αντέχουν αλλά εγώ εδωσα τον λόγο στον Κυριο,ότι πει αυτός , ο καθένας σκεφτεται και λειτουργει οπως λέει η καρδιά του και ότι του συμβουλεύσει ο πνευματικός για όσους έχουν, δεν έχουν όλοι η πνευματικοι την ίδια αποψη και αμα πάρεις ευλογια οπως λες Στεφανε οοοοοοοο ποιος την χάρη σου ,όλα γινονται ευλογημένα.
Να σου θέσω ένα π.χ εμένα ποναει το κεφάλι μου για να μου περασει πλακωνομαι στα λαδακια και στους αγιασμους και σε μιση ωρα με έχει περασει, εσυ πλακωνεσαι στα depon και αμα σου πώ βάλε λίγο λαδακι μπορει να μην σου περάσει.
Είπα,ε ο καθε ένας λέει την γνώμη του, αυτό που πιστευει, και εγω περασα μια αλφα κατάσταση που ο καθένας δεν θα αντεχε και που πολύ δεν αντεξαν και δεν αντέχουν αλλά εγώ εδωσα τον λόγο στον Κυριο,ότι πει αυτός , ο καθένας σκεφτεται και λειτουργει οπως λέει η καρδιά του και ότι του συμβουλεύσει ο πνευματικός για όσους έχουν, δεν έχουν όλοι η πνευματικοι την ίδια αποψη και αμα πάρεις ευλογια οπως λες Στεφανε οοοοοοοο ποιος την χάρη σου ,όλα γινονται ευλογημένα.
«στενή η πύλη και τεθλιμμένη οδός η απάγουσα στην ζωήν»
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

aposal έγραψε:Ε, ΦΡΕΝΟ! ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΡΟ;eleimon έγραψε:Εσυ κι αν εισαι μεσα....gol έγραψε:Aυτο το θέμα έχει μπει και έχει ξανα μπει ως προς την εξωσωματικη γονιμοποιηση και οι αποψεις διαφερουν, νομιζω οτι εξω απο το χορο πολλα τραγουδια λεμε!! γιατι ολοι αυτοι που απαντησαν αρνητικα (αν δειτε τι λενε... αν προεκυπτε...οταν θα παντρευτω και συμβει....κοκ) "κρυβουν" μια...απολυτη θέση.. εγω αυτο που ξερω ειναι οταν βρεθεις σε αυτη τη θεση ελα να μου μιλησεις!!!
προσωπικα έκανα προσευχη πολυ..το εψαξα...ρωτησα πνευματικους... και η Παναγια δεν με αφησε!!! ειδε τη προαιρεση μου και του συζυγου ειδε ...και την ευχαριστω γιαυτο το θαυμα που μου έκανε! με τη βοηθεια της επιστημης! γιατι ο Θεος δεν ειναι τιμωρος βλεπει τις ψυχες μας βλεπει πως κινουμαστε πνευματικα και τοτε στέλνει την βοηθεια του ..ετσι γινονται τα θαυματα!!! και στη δικη μου περιπτωση δεν ηταν ο γιατρος η επιστημη ή δεν ξέρω εγώ τι.. άλλα ήθελε η Παναγια να κάνει το θαύμα της ίσως κάποια στιγμη αναφέρω την ιστορία μου..
ως προς τη υοθεσια ..που ζουμε βρε παιδια? στην Ελλαδα ζουμε, ετσι ευκολα γινονται οι υοθεσιες? χρονοβορες διαδικασιες και φυσικα να έχεις "κυνοδοντα"(μεσο) μακαρι να ηταν ευκολα τα πραγματα!!
Μπραβο βρε Δεσποινα πες τα γιατι απ εξω απ το χορο πολλα τραγουδια λενε...
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
- pepiixthis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Λοιπον ότι και να κάνουμε αν εχουμε ευλογια απο τον πνευματικό μας , εμεις ειμαστε καθαροι, δεν καναμε ότι μας ελεγε ο νους ή εγωισμος ή οπως αλλιως πειτετο, λόγο θα δώσει ο πνευματικός(δεν το λέω εγωιστικα, καποιοι θα καταλαβαινουν πως το εννοω)
Βασιλική μου,μας λες τα γεγωνότα και όχι το πως σκέφτηκες να αφήσεις ένα τέτοιο θέμα στον αέρα!
Θα ήθελα να ήξερα,αν δεν είχε έρθει το παιδί,σήμερα τι θα έλεγες???
Θα ήθελα να ήξερα,αν δεν είχε έρθει το παιδί,σήμερα τι θα έλεγες???
- pepiixthis
- Κορυφαίος Αποστολέας

αντε φτάνει τόσο,τιποτα αλλό? 
Ο Θεος ευλογεί τα ζευγαρια και τα παιδια με τρόπους που εμεις δε γνωριζουμε. Το να υπαρχει ενα προβλημα δε σημαινει οτι ο Θεος δεν ηθελε και καλα αυτο το ζευγαρι να μεινει ατεκνο εφορου ζωης. Το οτι η τεχνολογια μας λυνει τα χερια σε καποιες περιπτωσεις παλι δε σημαινει οτι αν δε θελει ο Θεος θα γεννηθεί το παιδι. Αν σκεφτουμε λοιπον οτι τα παιδια είναι ευλογια Θεου, τοτε οχι μονο καλοδεχουμενα αλλα δε νομιζω οτι πρεπει να μπαινουμε στη διαδικασια του πως προηλθαν. Ελπιδα μου, είναι ευλογια. Οπως κι αν το δουμε. Αλλιως να σκοτωνουμε τα παιδια που προερχονται απο ανεπιθυμητες εγκυμοσυνες. Αλλιως να απαγορευσουμε στα ζευγαρια που προσπαθουν χρονια να αποκτησουν να κανουν την προσπαθεια. Η εκκλησια δεν ευλογει το γαμο τους? δε θα βαφτισει την ψυχη που γεννιεται? εχει σημασια αν ειναι εξωσωματικη η παρενθετη? ειλικρινα δεν ξερω τι πιστευει η εκκλησια εκφραζω προσωπικες αποψεις. αλλα ξερω οτι καθε ψυχουλα που ερχεται στον κοσμο ειναι ευλογημενη...

- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας

Θεωρω αδιανοητο απο πνευματικο να πει οχι στην υιοθεσια οχι στην εξωσωματικη απ τη στιγμη που υπαρχει προβλημα οχι στη παρενθετη μητερα....το χω συζητησει με το δικο μου πνευματικο και ειναι κατηγορηματικα αρνητικος....'αν δε θελει ο Θεος μου ειπε να αποκτησεις παιδι με οποιο τροπο κι αν κινηθεις δε θα αποκτησεις ....η προσπαθεια και η πιστη μας ομως πρεπει να παραμενει ακλονητη αυτα τα δυο πανε μαζι'
Τωρα γιατι καποιοι πνευματικοι ειναι αρνητικοι σ αυτο το θεμα δε μπορω να το καταλαβω...γιατι δυιστανται οι γνωμες
Τωρα γιατι καποιοι πνευματικοι ειναι αρνητικοι σ αυτο το θεμα δε μπορω να το καταλαβω...γιατι δυιστανται οι γνωμες
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
σωστο... αν δε θελει ο θεος δε γινεται τιποτα... αλλα αν θελει? οπως κι αν προσπαθησεις θα πετυχει σωστα?
Πλημμύρισε λέει η γη και έμεινε ένας τύπος μόνος του πας σε ένα βράχο. Περνά μια βάρκα με κάμποσο κόμσο και τον ρωτούν: “Να σε πάρουμε;” “Όχι, εμένα θα με σώσει ο Θεός!” Μετά από λίγη ώρα το νερό τον φτάνει ως την μέση. Περνά δεύτερη βάρκα: “Να σε πάρουμε;” “Όχι, όχι, εμένα θα με σώσει ο Θεός!” Μετά από ακόμα λίγη ώρα το νερό τον φτάνει ως τον λαιμό. Περνά τρίτη βάρκα: “Να σε πάρουμε;” “Όχι, όχι, εμένα θα με σώσει ο Θεός!”
Στο τέλος, έμεινε εκεί και πνίγηκε. Πάει πάνω στον ουρανό και βρίσκει τον Θεό και τον ρωτά με παράπονο: “Γιατί δεν με έσωσες Θεέ μου;” Και του απαντά αυτός: “Μα δεν σου έστειλα τρεις βάρκες!”
ετσι δεν ειναι? ειμαστε σιγουροι οτι δε θελει να ερθει παιδι με κανενα τροπο? αν δεν δοκιμασουμε πως θα ξερουμε?...
Στο τέλος, έμεινε εκεί και πνίγηκε. Πάει πάνω στον ουρανό και βρίσκει τον Θεό και τον ρωτά με παράπονο: “Γιατί δεν με έσωσες Θεέ μου;” Και του απαντά αυτός: “Μα δεν σου έστειλα τρεις βάρκες!”
ετσι δεν ειναι? ειμαστε σιγουροι οτι δε θελει να ερθει παιδι με κανενα τροπο? αν δεν δοκιμασουμε πως θα ξερουμε?...
- vasilikirimp
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
[quote="fosterer"]Βασιλική μου,μας λες τα γεγωνότα και όχι το πως σκέφτηκες να αφήσεις ένα τέτοιο θέμα στον αέρα!
Θα ήθελα να ήξερα,αν δεν είχε έρθει το παιδί,σήμερα τι θα έλεγες???[/quote
Εκείνη την εποχή όταν πήρα την απόφαση μετά από διαφορετική πίεση των υπολοίπων ...είπα...αν ο Θεός πίστευε ότι είμαι ικανή για μητέραθα μου είχε χαρίσει τη χαρά της γονιμοποίησεις ...για να μη συμβαίνει κάτι τετοιο ...άρα κάτι διαφορετικό θα θέλει απο εμένα ....
και μόνη μου πήρα αυτή την απόφαση ...προς απογοήτευση όλων !!!!
Μάλιστα με πολέμησαν ..άσχημα ...δε παρέκλινα όμως ....το θεώρησα μέσα μου ότι ...αυτό μου όρισε ο Θεός...και με αυτό θα πορευτώ...
Μάλιστα εκ των υστέρων δεν έκρυψα ποτέ ότι μου συμβαίνει αυτό .
Οταν γνώρισα το σύζυγό μου απο την αρχή είπα ότι οικογένεια με χαμογελαστά προσωπάκια στο τραπέζι δε μπορώ να του προσφέρω και ότι δε θα μπω στη διαδικασία να προσφέρω κάτι που πιθανόν δεν ευλογήθηκα να το κάνω.....
αν νοιώθει ανάγκη να μοιραστεί την αγάπη του με παιδί τότε θα πρέπει να σκεφτεί την ιδέα της υιοθεσίας ή της αναδοχής ....
Ετσι πορευτήκαμε ....μέχρι που ήρθε η Αθανασία μου ....απο μόνη της ....
Αυτά αισθάνθηκα ...τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο...δέχτηκα με αγάπη αυτό που μου όρισε ο Θεός .....
Θα ήθελα να ήξερα,αν δεν είχε έρθει το παιδί,σήμερα τι θα έλεγες???[/quote
Εκείνη την εποχή όταν πήρα την απόφαση μετά από διαφορετική πίεση των υπολοίπων ...είπα...αν ο Θεός πίστευε ότι είμαι ικανή για μητέραθα μου είχε χαρίσει τη χαρά της γονιμοποίησεις ...για να μη συμβαίνει κάτι τετοιο ...άρα κάτι διαφορετικό θα θέλει απο εμένα ....
και μόνη μου πήρα αυτή την απόφαση ...προς απογοήτευση όλων !!!!
Μάλιστα με πολέμησαν ..άσχημα ...δε παρέκλινα όμως ....το θεώρησα μέσα μου ότι ...αυτό μου όρισε ο Θεός...και με αυτό θα πορευτώ...
Μάλιστα εκ των υστέρων δεν έκρυψα ποτέ ότι μου συμβαίνει αυτό .
Οταν γνώρισα το σύζυγό μου απο την αρχή είπα ότι οικογένεια με χαμογελαστά προσωπάκια στο τραπέζι δε μπορώ να του προσφέρω και ότι δε θα μπω στη διαδικασία να προσφέρω κάτι που πιθανόν δεν ευλογήθηκα να το κάνω.....
αν νοιώθει ανάγκη να μοιραστεί την αγάπη του με παιδί τότε θα πρέπει να σκεφτεί την ιδέα της υιοθεσίας ή της αναδοχής ....
Ετσι πορευτήκαμε ....μέχρι που ήρθε η Αθανασία μου ....απο μόνη της ....
Αυτά αισθάνθηκα ...τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο...δέχτηκα με αγάπη αυτό που μου όρισε ο Θεός .....