Προσευχές
Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές
Re: Προσευχές
ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ
Ου μην δε αλλά εγώ δεηθήσομαι Κυρίου, Κυρίου Δε των πάντων δεσπότην επικαλέσομαι, τον ποιούντα μεγάλα και ανεξιχνίαστα, ένδοξάτε και εξαίσι, ων ουκ έστιν αριθμός, τον διδόντα υετόν επί την γην, αποστέλλοντα ύδωρ επί την υπ' ουρανόν, τον ποιούντα ταπεινούς εις ύψος, και απολωλότας εξεγείροντα διαλλάσσοντα βουλάς πανούργων, και ου μη ποιήσουσιν αι χείρες αυτών αληθές. Ο καταλαμβάνων σοφούς εν τη φρονήσει, βουλήν δε πολυπλόκων εξέστησεν - ημέρας συναντήσεται αυτοίς σκότος, το δε μεσημβρινόν ψηλαφήσαισαν ισα νυκτί. Απολούντο δε εν πολέμω, αδύνατος δε εξέλθοι εκ χειρός δυνάστου. Ειη δε αδύνατω ελπίς, αδίκου δε στόμα εμφραχθείη. Μακάριος δε άνθρωπος, ον ήλεγξεν ο Κύριος, νουθέτημα δε Παντοκράτορος μη απαναίνου. Αυτός γαρ αλγείν ποεί και πάλιν αποκαθίστησιν έπαισε, και αι χείρες αυτού ιάσαντο. Εξάκις εξ αναγκών σε εξαλείται, εν δε τω εβδόμω ου μη αψηταί σου κακόν. Εν λιμώ ρύσεταί σε εκ θανάτου, εν πολέμο δε εκ χειρός σιδήρου λύσει σε. Από μάστιγος γλώσσης σε κρύψει, και ου μη φοβηθής από κακών έρχομένων. Αδίκων και ανόμων καταγελάση, από δε θηρίων ου μη φοβηθής. Θήρες γαρ έγριοι ειρηνεύσουσί σοι. Είτα γνώση ότι ειρηνεύσει σου ο οίκος, η δε δίαιτα της σκηνής σου ου μη αμάρτη. Γνώση δε ότι πολύ το σπέρμα σου, τα δε τέκνα σου έσται ώσπερ το παμβάτατον του αγρού. Ελεύση δε εν τάφω ώσπερ σίτος ώριμος κατά καιρόν θεριζόμενος η ώσπερ θημωνία άλωνος καθ ώραν συγκομισθείσα. Ιδού ταύτα ούτος εξιχνιάσαμεν, ταύτα έστιν α ακηκόαμεν συ δε γνώθι σεαυτώ ει τι έπραξας.. (όπου κάνουμε τον σταυρό μας).
Ου μην δε αλλά εγώ δεηθήσομαι Κυρίου, Κυρίου Δε των πάντων δεσπότην επικαλέσομαι, τον ποιούντα μεγάλα και ανεξιχνίαστα, ένδοξάτε και εξαίσι, ων ουκ έστιν αριθμός, τον διδόντα υετόν επί την γην, αποστέλλοντα ύδωρ επί την υπ' ουρανόν, τον ποιούντα ταπεινούς εις ύψος, και απολωλότας εξεγείροντα διαλλάσσοντα βουλάς πανούργων, και ου μη ποιήσουσιν αι χείρες αυτών αληθές. Ο καταλαμβάνων σοφούς εν τη φρονήσει, βουλήν δε πολυπλόκων εξέστησεν - ημέρας συναντήσεται αυτοίς σκότος, το δε μεσημβρινόν ψηλαφήσαισαν ισα νυκτί. Απολούντο δε εν πολέμω, αδύνατος δε εξέλθοι εκ χειρός δυνάστου. Ειη δε αδύνατω ελπίς, αδίκου δε στόμα εμφραχθείη. Μακάριος δε άνθρωπος, ον ήλεγξεν ο Κύριος, νουθέτημα δε Παντοκράτορος μη απαναίνου. Αυτός γαρ αλγείν ποεί και πάλιν αποκαθίστησιν έπαισε, και αι χείρες αυτού ιάσαντο. Εξάκις εξ αναγκών σε εξαλείται, εν δε τω εβδόμω ου μη αψηταί σου κακόν. Εν λιμώ ρύσεταί σε εκ θανάτου, εν πολέμο δε εκ χειρός σιδήρου λύσει σε. Από μάστιγος γλώσσης σε κρύψει, και ου μη φοβηθής από κακών έρχομένων. Αδίκων και ανόμων καταγελάση, από δε θηρίων ου μη φοβηθής. Θήρες γαρ έγριοι ειρηνεύσουσί σοι. Είτα γνώση ότι ειρηνεύσει σου ο οίκος, η δε δίαιτα της σκηνής σου ου μη αμάρτη. Γνώση δε ότι πολύ το σπέρμα σου, τα δε τέκνα σου έσται ώσπερ το παμβάτατον του αγρού. Ελεύση δε εν τάφω ώσπερ σίτος ώριμος κατά καιρόν θεριζόμενος η ώσπερ θημωνία άλωνος καθ ώραν συγκομισθείσα. Ιδού ταύτα ούτος εξιχνιάσαμεν, ταύτα έστιν α ακηκόαμεν συ δε γνώθι σεαυτώ ει τι έπραξας.. (όπου κάνουμε τον σταυρό μας).
Γνωρισόν μοι Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι, ότι προς σέ ήρα την ψυχήν μου..
- eleimon
- Κορυφαίος Αποστολέας
ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ
Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου, πνεύμα αργίας και περιεργίας,
φιλαρχίας,και αργολογίας μη μοι δως.
Πνεύμα δε σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης,
υπομονής και αγάπης χάρισαι μοι τω σω δούλω.
Ναι, Κύριε Βασιλεύ, δώρησαί μοι του οράν τα εμά πταίσματα,
και μη κατακρίνειν τον αδελφόν μου, ότι ευλογητός ει εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.
ΕΡΜΗΝΕΙΑ.
Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου, μην επιτρέψεις να με κυριέψει το πνεύμα της αργίας,
της περιεργίας,της φιλαρχίας και της αργολογίας
Χάρισε εσύ σε μένα, τον τιποτένιο σου δούλο, πνεύμα σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης,
υπομονής και αγάπης.
Ναι, Κύριε, και Βασιλιά μου, δος μου το χάρισμα να βλέπω μόνο τις δικές μου αμαρτίες και τα λάθη
και να μην κατακρίνω τον αδελφό μου.
Για Σένα που είσαι άξιος κάθε τιμής και δοξολογίας στους ατελεύτητους αιώνες. Αμήν.
Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου, πνεύμα αργίας και περιεργίας,
φιλαρχίας,και αργολογίας μη μοι δως.
Πνεύμα δε σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης,
υπομονής και αγάπης χάρισαι μοι τω σω δούλω.
Ναι, Κύριε Βασιλεύ, δώρησαί μοι του οράν τα εμά πταίσματα,
και μη κατακρίνειν τον αδελφόν μου, ότι ευλογητός ει εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.
ΕΡΜΗΝΕΙΑ.
Κύριε και Δέσποτα της ζωής μου, μην επιτρέψεις να με κυριέψει το πνεύμα της αργίας,
της περιεργίας,της φιλαρχίας και της αργολογίας
Χάρισε εσύ σε μένα, τον τιποτένιο σου δούλο, πνεύμα σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης,
υπομονής και αγάπης.
Ναι, Κύριε, και Βασιλιά μου, δος μου το χάρισμα να βλέπω μόνο τις δικές μου αμαρτίες και τα λάθη
και να μην κατακρίνω τον αδελφό μου.
Για Σένα που είσαι άξιος κάθε τιμής και δοξολογίας στους ατελεύτητους αιώνες. Αμήν.
«Το θάνατο δεν τον φοβάμαι, όχι βέβαια ένεκα των έργων μου, αλλά επειδή πιστεύω στο έλεος του Θεού».
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
- Επικοινωνία:
Προσευχή για τη μελέτη της Αγίας Γραφής
Έλλαμψον εν ταις καρδίαις ημών, φιλάνθρωπε Δέσποτα, το της σης Θεογνωσίας ακήρατον φως και τους της διανοίας ημών διάνοιξον οφθαλμούς εις την των ευαγγελικών σου κυρηγμάτων κατανόησιν. Ένθες ημίν και τον των μακαρίων σου εντολών φόβον, ίνα τας σαρκικάς επιθυμίας πάσας καταπαντήσαντες, πνευματικήν πολιτείαν μετέλθωμεν, πάντα τα προς ευαρέστησιν την σην και φρονούντες και πράττοντες. Συ γαρ ει ο φωτισμός των ψυχών και των σωμάτων ημών, Χριστέ ο Θεός, και σοι την δόξαν αναπέμπομεν, συν τω άναρχω σου Πατρί, και τω παναγίω και αγαθώ, και ζωοποιώ σου Πνεύματι, νυν, και αεί, και εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας
Από την Kαθαρή Δευτέρα έως το Πάσχα
Κύριε των Δυνάμεων μεθ' ημών γενού, άλλον γαρ εκτός Σου βοηθόν ,εν θλίψεσιν ουκ έχομεν. Κύριε των Δυνάμεων, ελέησον ημάς.
Κύριε και δέσποτα της ζωής μου, πνεύμα αργίας, περιεργείας, φιλαρχίας και αργολογίας μη μοι δως .
Πνεύμα δε ταπεινοφροσύνης υπομονής και αγάπης, χάρισαί μοι τω σω δούλω.
Ναι, Κύριε Βασιλεύ, δώρησαί μοι του οράν τα εμά πταίσματα, και μη κατακρίνειν τον αδελφόν μου, ότι ευλογητός ει, εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν .
Κύριε των Δυνάμεων μεθ' ημών γενού, άλλον γαρ εκτός Σου βοηθόν ,εν θλίψεσιν ουκ έχομεν. Κύριε των Δυνάμεων, ελέησον ημάς.
Κύριε και δέσποτα της ζωής μου, πνεύμα αργίας, περιεργείας, φιλαρχίας και αργολογίας μη μοι δως .
Πνεύμα δε ταπεινοφροσύνης υπομονής και αγάπης, χάρισαί μοι τω σω δούλω.
Ναι, Κύριε Βασιλεύ, δώρησαί μοι του οράν τα εμά πταίσματα, και μη κατακρίνειν τον αδελφόν μου, ότι ευλογητός ει, εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν .
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας
ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ
"Όταν πονάς μη περπατάς σε δρόμους πατημένους διάλεγε κάποια ερημικά μονοπάτια.
Κάτω από ξάστερο ουρανό σε κάμπους ανθισμένους προσευχήσου στου Πλάστη εμπρός τα μάτια.
Κι όταν το γλυκοχάραμα ξυπνούν τα ρόδα, οι κρίνοι, θα ιδής πόσο σε γιάτρεψε η προσευχή εκείνη"

Θέλεις η προσευχή σου να γίνει καρδιακή για να είναι ευπρόσδεκτη στο Θεό; Κάνε τον πόνο του συνανθρώπου σου δικό σου πόνο.
http://www.psathades.gr/bibliothiki/proseuxes.html
"Όταν πονάς μη περπατάς σε δρόμους πατημένους διάλεγε κάποια ερημικά μονοπάτια.
Κάτω από ξάστερο ουρανό σε κάμπους ανθισμένους προσευχήσου στου Πλάστη εμπρός τα μάτια.
Κι όταν το γλυκοχάραμα ξυπνούν τα ρόδα, οι κρίνοι, θα ιδής πόσο σε γιάτρεψε η προσευχή εκείνη"

Θέλεις η προσευχή σου να γίνει καρδιακή για να είναι ευπρόσδεκτη στο Θεό; Κάνε τον πόνο του συνανθρώπου σου δικό σου πόνο.
http://www.psathades.gr/bibliothiki/proseuxes.html
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας
Η προσευχή ενός άγνωστου γέροντα.
«Κύριε συγχώρησε τις αμαρτίες μου και εισάκουσε την παράκλησή μου, υπέρ όλου του κόσμου. Υπέρ νεκρών και ζωντανών, υπέρ πιστών και απίστων, υπέρ φίλων και εχθρών και ιδιαιτέρως για όσους δεν μπορούν, δεν ξέρουν, ή δεν θέλουν να προσευχηθούν. Συγχώρησε μας και δίδαξε μας να μάθουμε να ζούμε και να προσευχόμαστε σύμφωνα με το πανάγιον θέλημά σου.»
«Κύριε συγχώρησε τις αμαρτίες μου και εισάκουσε την παράκλησή μου, υπέρ όλου του κόσμου. Υπέρ νεκρών και ζωντανών, υπέρ πιστών και απίστων, υπέρ φίλων και εχθρών και ιδιαιτέρως για όσους δεν μπορούν, δεν ξέρουν, ή δεν θέλουν να προσευχηθούν. Συγχώρησε μας και δίδαξε μας να μάθουμε να ζούμε και να προσευχόμαστε σύμφωνα με το πανάγιον θέλημά σου.»
-
- Συστηματικός Αποστολέας
Συγχαριτηρια Δημητρουλα Προσευχη Αγιογραφου πρωτη φορα βρισκω.Δεν ξαναδιαβασα τετοια ουτε αλλη παρομοια που την βρηκες
συνήθως απο το ιντερνετ της βρίσκω αλλά συγκεκριμένα για τους Αγιογράφους το ήξερα πως υπάρχει απο φίλους μου Ιερείς που Αγιογραφούν.
Γνωρισόν μοι Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι, ότι προς σέ ήρα την ψυχήν μου..
-
- Συστηματικός Αποστολέας
Καλημερα η αδελφη μου ειναι Αγιογραφος αλλα δεν την γνωριζει.Θα πεταξει απο την χαρα της οταν την στειλω.Συγνωμη που απαντω στα μυνηματα καθηστερημενα αλλα ειμαι καινουρια και χανωμαι μεσα σε αυτον τον πλουτο τον γνωσεων που βρεικα σε αυτον τον χωρο .Δοξα τον Θεο που υπαρχουν και τετοια στο ιντερνετ
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας
Μοναχού Μελετίου Αϊβαζίδ
του ορφανοτρόφου
Λεπτοκαρυά Γιαννιτσών 2006
Πολυεύσπλαχνε Κύριε.
Ελέησόν με, είμαι αμαρτωλός
και στεναχωριέμαι πολύ
μετανοώ και πάλι τα ίδια πράττω.
Κάμε έλεος Κύριε,
διώξε από τον νουν και την καρδίαν μου
κάθε λογισμόμ αμαρτίας.
Φόβος και τρόμος και απελπισία με κυριεύει,
όταν θυμάμαι τα αμαρτήματά μου
και πάλι παρακαλώ Σε Κύριε,
εξάλειψον απ’ εμού
πάσαν αμαρτίαν και ανομίαν και ασέβειαν
και αρρώστιαν ψυχής και σώματος.
Κύριε μην με εγκαταλείπεις,
μην με χωρίζεις απ’ Εσέ.
Δοξάζω Σε αξίωσόν με στον αιώνα.
Δίδαξόν με τα δικαιώματά Σου και λύτρωσέ με
από πάσαν ανομίαν και αμαρτίαν και ασθένειαν
και δος μου πίστιν, υγείαν και καθαράν καρδίαν
και καλοσύνας να πράξω
και αγάπην προς τον πλησίον μου.
Διώξε κάθε φοβίαν και κάθε δειλίαν
και κάθε στεναχώρια απ’ εμού
και οδήγησόν με να ευχαριστήσω
την πατρικήν Σου αγάπην
που κάθε μέρα με ελεείς.
Ελέησον Κύριε και τον κόσμον
και τους πτωχούς, τας χήρας και τα ορφανά
και τους γερόντους, κάθε δυστυχισμένον.
Δόξα Σοι Κύριε
εις τους Αιώνας των Αιώνων.
Δια της Θεοτόκου, του Προδρόμου,
Του Σταυρού και των Ταξιαρχών
και των ενδόξων μαρτύρων.
Αμήν
http://www.pigizois.net/sinergasies/mel ... dis/04.htm
του ορφανοτρόφου
Λεπτοκαρυά Γιαννιτσών 2006
Πολυεύσπλαχνε Κύριε.
Ελέησόν με, είμαι αμαρτωλός
και στεναχωριέμαι πολύ
μετανοώ και πάλι τα ίδια πράττω.
Κάμε έλεος Κύριε,
διώξε από τον νουν και την καρδίαν μου
κάθε λογισμόμ αμαρτίας.
Φόβος και τρόμος και απελπισία με κυριεύει,
όταν θυμάμαι τα αμαρτήματά μου
και πάλι παρακαλώ Σε Κύριε,
εξάλειψον απ’ εμού
πάσαν αμαρτίαν και ανομίαν και ασέβειαν
και αρρώστιαν ψυχής και σώματος.
Κύριε μην με εγκαταλείπεις,
μην με χωρίζεις απ’ Εσέ.
Δοξάζω Σε αξίωσόν με στον αιώνα.
Δίδαξόν με τα δικαιώματά Σου και λύτρωσέ με
από πάσαν ανομίαν και αμαρτίαν και ασθένειαν
και δος μου πίστιν, υγείαν και καθαράν καρδίαν
και καλοσύνας να πράξω
και αγάπην προς τον πλησίον μου.
Διώξε κάθε φοβίαν και κάθε δειλίαν
και κάθε στεναχώρια απ’ εμού
και οδήγησόν με να ευχαριστήσω
την πατρικήν Σου αγάπην
που κάθε μέρα με ελεείς.
Ελέησον Κύριε και τον κόσμον
και τους πτωχούς, τας χήρας και τα ορφανά
και τους γερόντους, κάθε δυστυχισμένον.
Δόξα Σοι Κύριε
εις τους Αιώνας των Αιώνων.
Δια της Θεοτόκου, του Προδρόμου,
Του Σταυρού και των Ταξιαρχών
και των ενδόξων μαρτύρων.
Αμήν
http://www.pigizois.net/sinergasies/mel ... dis/04.htm