Δεν ταιριάζει να μαλώνης για (να υπερασπισθής) τον εαυτό σου

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
panosgreece
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δεν ταιριάζει να μαλώνης για (να υπερασπισθής) τον εαυτό σου

Δημοσίευση από panosgreece »

[137].jpg
Όποιος δικαιολογεί την πτώση του, δικαιολογεί τον διάβολο…. Αυτός δεν έχει ανάπαυση ποτέ. Εδώ και δίκαιο να έχη κανείς, όταν πάη να δικαιώση τον εαυτό του πάλι ανάπαυση δεν έχει, πόσο μάλλον να μην έχη δίκαιο και να δικαιολογή την πτώση του με αναιδέστατο τρόπο.

λεει ο γερο παισιος :Εγώ, ως αρχάριος, όταν διάβαζα κάτι, το αντέγραφα, για να μην το ξεχάσω, και προσπαθούσα να το εφαρμόσω. Δεν διάβαζα, για να περνάω ευχάριστα την ώρα μου. Υπήρχε μέσα μου η καλή ανησυχία και, όταν δεν καταλάβαινα κάτι, ρωτούσα να μάθω πως είναι. Λίγο διάβαζα, πολύ ήλεγχα τον εαυτό μου με αυτά που διάβαζα. «Που βρίσκομαι; Τι κάνω;» Κάθιζα τον εαυτό μου στο σκαμνί. Δεν τα περνούσα αυτά που διάβαζα έτσι αφορολόγητα.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Δεν ταιριάζει να μαλώνης για (να υπερασπισθής) τον εαυτό σου

Δημοσίευση από aposal »

Είπε κάποιος :
Σε όλα τα γιατί… η απάντηση είναι πάντα μία…«Επειδή εσύ δεν παραδόθηκες στο θέλημα του Θεού, αλλά ζεις σύμφωνα με το δικό σου θέλημα»
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
Byzantine_Spirit
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Δεν ταιριάζει να μαλώνης για (να υπερασπισθής) τον εαυτό σου

Δημοσίευση από Byzantine_Spirit »

Πολύ καλά τα είπε ο Γέροντας.
Όποιος ψάχνει να βρεί το δίκιο του,
πολλές φορές γίνεται χειρότερος
απο εκείνον που τον αδίκησε.
«Ο λύχνος του σώματος εστίν ο οφθαλμός· εάν ουν ο οφθαλμός σου απλούς η, όλον το σώμα σου φωτεινόν έσται.»
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”