Σεβασμός και ΄΄σεβασμός΄΄

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Σεβασμός και ΄΄σεβασμός΄΄

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

ti thelis na antipis?????
akouo me agapi ke kali diathesi
aderfe mou :8 :8 :8
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Σπάρτακος »

Καμία αντίρρηση. Δεν έχω πρόβλημα με την προσφορά αλλά με τον τρόπο που γίνεται. Νόμιζα ότι είχα γίνει κατανοητός. Δεν θεωρώ σωστό να κολλάς χαρτονομίσματα με αυτό τον τρόπο στις εικόνες, σέβεσαι αν το κάνεις το εικονιζόμενο πρόσωπο; ή το προσβάλλεις; Το τιμάς όταν φτύνεις σε ένα χαρτονόμισμα και το κολλάς ενώπιον όλων , ή και μόνος σου,στο πρόσωπο ενός Αγίου; Τέτοια τιμή περιμένουν οι Άγιοι απο εμάς;
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Άβαταρ μέλους
zafeiris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από zafeiris »

Σπάρτακος έγραψε:Καμία αντίρρηση. Δεν έχω πρόβλημα με την προσφορά αλλά με τον τρόπο που γίνεται. Νόμιζα ότι είχα γίνει κατανοητός. Δεν θεωρώ σωστό να κολλάς χαρτονομίσματα με αυτό τον τρόπο στις εικόνες, σέβεσαι αν το κάνεις το εικονιζόμενο πρόσωπο; ή το προσβάλλεις; Το τιμάς όταν φτύνεις σε ένα χαρτονόμισμα και το κολλάς ενώπιον όλων , ή και μόνος σου,στο πρόσωπο ενός Αγίου; Τέτοια τιμή περιμένουν οι Άγιοι απο εμάς;
κατ' αρχην θα ήθελα να πω κατι για το παράδειγμα με τον γιατρό. δεν είναι ανάγκη φίλε μου να δώσει κάποιος ένα γενναίο ποσό αλλά αν νιώθει έτσι μπορεί να κάνει ένα πολύ καλό δώρο .

όσο για τις εικόνες, κατα την ταπεινή μου άποψη δεν θεωρώ οτι πρέπει να βάζουμε το οτιδήποτε εκτός απο τα τάματα. αλλά και πάλι με την προσευχή και την ειλικρινή ευχαριστία ο εικονιζόμενος άγιος αλλά και ο Θεός θα λάβει υπόψη του περισσότερο την "κίνηση" αυτή
ο καιρός γαρ εγγυς
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

tha apantiso meta apo poli poli xrono...gia to ti ine timi ke ti prosvoli......
pos mporo na ksero tin logiki tou agiou ke tou theou?????????
pantos san anthropos kalitera na siopaso tin gnomi mou.
i fisi agapa na krivete.....ke memnison apistin.......
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Εγω προσωπικά μάλλον δεν θα το έκανα ή μαλλον γιατί θα πίστευα ότι η Παναγία για να χαρεί χρειάζεται την πνευματική μου προκοπή και την ειληκρινή και συντετριμμένη μετάνοια μου. Αλλά για αρκετό κόσμο που δυστυχώς έχει μια λανθασμένη αντίληψη το βλέπει αλλιώς. Και δυστυχως δεν υπάρχει κάποιος για να πει σε αυτόν τον κόσμο ότι αν θέλει να ευχαριστήσει την Παναγία να πάει να χαρίσει αυτό το ποσό σε κάποιον που το έχει ανάγκη ή να πληρώσει πχ τα φάρμακα και το φαγητό μιας φτωχής οικογένειας
koga
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από koga »

Eγω με ολο το σεβασμο προς τους ανωτερους και μορφωμενους ανθρωπους αυτου εδω του μπλοκ παραθετω καποιεσ εμπειριες η προσωπικες γνωμες.Γνωριζω ατομο γυναικα η οποια πηγαινει στην Εκκλησια το καλοκαιρι με Ζακετα αυτο το κανει εδω και 50 χρονια.Σεβασμος προς τα Θεια προς τον ευατο της .
koga
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από koga »

ΥΓ ανωτερους πνευματικα
Άβαταρ μέλους
zafeiris
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από zafeiris »

koga έγραψε:ΥΓ ανωτερους πνευματικα
με όλο το θάρρος αλλά κατα την ταπεινή μου άποψη πνευματικά ανώτερος είναι μόνο ο Θεός
ο καιρός γαρ εγγυς
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Απεχθάνομαι την προσφορά χρημάτων ή δώρων στους γιατρούς. Το θεωρώ απόλυτα γελοίο, τροτοκοσμικό και προσβλητικό για τον ίδιο τον "ανθρωπο" είτε δίνει είτε παίρνει.

Η τηλεοπτική σειρά Dr.House δείχνει την πραγματική προσφορά που οφείλει να έχει το ιατρικό επάγγελμα. Ολα τα άλλα που γίνονται στην Ελληνική επικράτεια σφραγίζουν για μια ακόμα φορά την έννοια της "Ψωροκώσταινας".

Οσο για τα χρήματα στις εικόνες δεν κρίνω την ανάγκη αυτών που το έκαναν και χαίρομαι για την απλότητά τους.

Απ την άλλη, ειναι μια απόδειξη ότι ακόμα υπάρχουν Πιστοί που αναγνωρίζουν ότι το θαύμα που έζησαν οφείλεται στην δράση των Αγίων. Και μενω μονο σ'αυτό.

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”