Το μέλι είναι νηστίσιμο;
Συντονιστής: Συντονιστές
Το μέλι είναι νηστίσιμο;
Sorry για την ίσως λίγο άκυρη ερώτηση.
Το μέλι είναι νηστίσιμο; Στις περισσότερες συνταγές νηστίσιμων γλυκών χρησιμοποιείται η ζάχαρη.
Το μέλι είναι νηστίσιμο; Στις περισσότερες συνταγές νηστίσιμων γλυκών χρησιμοποιείται η ζάχαρη.
- Teri
- Κορυφαίος Αποστολέας

Όσο για τις συνταγές νομίζω ότι η χρήση της ζάχαρης έχει να κάνει με το ότι είναι πιο φθηνή ως υλικό. Ένα έδεσμα γλυκό έχει χαμηλότερο κόστος παραγωγής αν γίνει με κοινή άσπρη ζάχαρη παρά αν γίνει με μέλι ή ακόμα με μαύρη (ακατέργστη) ζάχαρη. Βέβαια, επειδή η ζαχαροπλαστική βασίζεται εν πολλοίς στη χημεία μπορεί να υπάρχει κι άλλος λόγος τον οποίο αγνοώ!
:D :D :D
:D :D :D
Re:
φυσικά κ είναι νηστίσιμο το μέλι... όταν λέει ακρίδες δεν εννοεί τα έντομα είναι ένα τμήμα των φυτών ...Teri έγραψε:Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος ζούσε στην έρημο ασκητικά τρώγωντας μέλι και ακρίδες.
Re: Το μέλι είναι νηστίσιμο;
Ετσι νόμιζα και εγώ, ακρίδες ίσον άκρες απο χόρτα. Αλλά ακόμα και σήμερα στους εκεί γύρω λαούς η ακρίδα το έντομο είναι εύγεστο έδεσμα.
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
τι να σου πώ.. σε μια ομιλία το άκουσα ότι οι ακρίδες που λέει το ευαγγέλιο είναι ένα τμήμα των φυτών κ όχι το έντομο... όσο για το αν είναι νόστιμο έδεσμα... καλύτερα να μείνω πεινασμένος χι χι
Κάποιοι που έκαναν ιεραποστολή - το άκουσα δεν ξέρω ο ίδιος- πήγαν σε μια φυλή και να μην τα πολυλογώ τους παρέθεσαν να φάνε το καλύτερο φαγητό τους. Ηταν κάτι σκουλίκια που ζούσαν κάτω απο φλούδες δένδρων ψημένα μαζί με κάτι σαν αλεύρι - πιτα-
Θυμήθηκαν την εντολή τα παρατηθέμενα τρώγετε, και επιπλέον για να μην τους προσβάλλουν έφαγαν, η συνέχεια είναι αμφίβολη για αυτά που άκουσα....... Πάμε ιεραπόστολοι;
Θυμήθηκαν την εντολή τα παρατηθέμενα τρώγετε, και επιπλέον για να μην τους προσβάλλουν έφαγαν, η συνέχεια είναι αμφίβολη για αυτά που άκουσα....... Πάμε ιεραπόστολοι;
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.