Επαναλειτουργία του Ναού της Αγ. Σοφίας ως Χριστιανικού Ναού

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Επαναλειτουργία του Ναού της Αγ. Σοφίας ως Χριστιανικού Ναού

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Αδελφοί μόλις έλαβα το παρακάτω e-mail:

Subject: Επαναλειτουργία του Ναού της Αγίας Σοφίας ως Ναού, Saint Sofia Cathedral Restoration and Reopening as Greek Orthodox Church

Please Forward this e-mail to your friends and vote for the reopening of restore Saint Sophia Cathedral.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ MAIL ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.

To all of you who are Greek, Orthodox:

The European Union Parliament is pressuring the Turkish Government to restore Saint Sophia Cathedral from a museum into a Greek Orthodox Church. However the Parliament has set a requirement of 1.000.000 signatures on a petition before it makes this conversation a prerequisite for Turkey’s admission into the European Union.

You are requested to cast your vote by logging on to a link at http://WWW.hagiasophiablog.com. This is an opportunity for each of you to have an impact on world events. Get as many Greek Orthodox, other Orthodox and Christian friends of yours to sign the petition and make history.

Στο site http://www.hagiasophiablog.com υπάρχει ένα LINK, για να ψηφίσετε, ώστε να ξαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία στην Κων/πολη ως χριστιανική εκκλησία και όχι ως μουσείο.

Για να ξεκινήσει η διαδικασία συζήτησης και άσκησης πίεσης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς την Τουρκία χρειάζονται 1.000.000 ηλεκτρονικές υπογραφές.

Ήδη σε μια εβδομάδα μαζεύτηκαν χωρίς καν ανακοινώσεις από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο 50.000.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
giorgospet
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Re: Επαναλειτουργία του Ναού της Αγίας Σοφίας ως Χριστιανικ Ναού

Δημοσίευση από giorgospet »

Και 1.000.000.000 υπογραφές να μαζευτούν δε πρόκυτε να δεχθεί η Τουρκία κάτι τέτοιο. Το σάιτ είναι αξιόπιστο;
-Για να έρθεις στην κατάσταση που να μην μπορείς να χωρέσεις την χαρά, ούτε να την εκφράσεις, χρειάζεται να προσέξεις τρία πράγματα :
• να κινείσαι απλά,
• να μην ασχολείσαι με τους άλλους,
• να λες την ευχή.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Το site δεν το γνωρίζω, πάντως είναι αγγλόφωνο, δεν γράφει ο,τιδήποτε στα Ελληνικά.
Οσο γι αυτό που λες, μάλλον έχεις δίκιο, δυστυχώς, δεν νομίζω να το δεχθούν.
Και αν το δεχθούν, ίσως να είναι και χειρότερο ακόμη. Σίγουρα θα ζητήσουν ένα σωρό ανταλλάγματα γι αυτό.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
koga
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από koga »

Αυτο ειναι δυσκολο να γινει αν επιτραπει αυτοματως παραδεχετε πολη =ελληνικη και ελληνικο=ορθοδοξια πολυ δυσκολο Και μην ξεχνατε οτι η Πολη ειναι στην Ευρωπη οχι η Αγκυρα
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dora gian »

koga
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από koga »

H Αγια Σοφια ανηκει στους Ελληνες μεσω της αγαπης της ορθοδοξιας της μνημης και της Παραδοσης.Εδαφικα ανηκει στους Τουρκους οπως και αλλα ελληνικα μνημεια και αποτελουν αξιοθεατο για αυτους.Αφου το εχουν γιατι να μην το χρησιμοποιησουν.Στα Ιωαννινα υπαρχει το σπιτι του αλη πασα γιατι δεν το γκρεμισαμε και πραγματοποιουντε εκδρομες παιδιων δημοτικου.Εγω επισκευτικα με την ταξη μου δ΄δημοτικου το σπιτι του αλλη πασα.Ειναι στην ιστορια μας αλλα οχι στον πολιτισμο μας και φυσικα ειναι υποδεεστερο απο πολιτιστικης και θρησκευτικης πλευρας
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filtor »

Μέχρι να λειτουργήσει σαν χριστιανικός ναός δεν κάνουμε καμιά συναυλία;
koga
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από koga »

Στο νησι της Κω υπαρχει τζαμι το ισογειο του δουλευει ως καφε-bar και υπαρχει και τουρκικος μαχαλας στο νησι.
Άβαταρ μέλους
Teri
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Teri »

Αυτό το e.mail το παρέλαβα πρώτη φορά το Νοέμβριο του 2007, ενώ η συγκεκριμένη σελίδα υπάρχει από το 2005.

Έχει απασχολήσει αρκετές φορές την έντυπη δημοσιογραφία (παράδειγμα) αλλά και αρκετά blogs.

Μια πρόχειρη διαδικτυακή βόλτα δεν μπόρεσε να δώσει απάντηση στο εύλογο (νομίζω) ερώτημα "πόσες είναι σήμερα οι υπογραφές που μαζεύτηκαν;", ώστε να μπορέσουμε να περάσουμε σε άλλα ερωτήματα όπως "μπορεί η ΕΕ να πιέσει προς αυτό το σκοπό βασιζόμενη σε μια διαδικτυακή συλλογή υπογραφών" ή "Θέλει η ΕΕ να ζητήσει την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως ναού;" .....

Κι έπειτα είναι κι εκείνο το ερώτημα που είχε τεθεί πριν καιρό εδώ και έμεινε αναπάντητο: Γίνεται η Αγία Σοφία στην Πόλη να ξαναλειτουργηθεί; και φυσικά δεν μιλάμε για τον ηρωικό παπά Λευτέρη Νουφράκη
Νομίζω ότι αρχίζω να βγαίνω εκτός θέματος... :oops:

Αν κάποιος γνωρίζει ας μας ενημερώσει!
Άβαταρ μέλους
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Επαναλειτουργία του Ναού της Αγ. Σοφίας ως Χριστιανικού Ναού

Δημοσίευση από ΣΤΕΦΑΝΟΣ »

Θεωρώ ότι είναι λογικότερο να ζητάμε ως έθνος την επαναλειτουργία της Θεολογικής σχολής της Χάλκης και την αναγνώριση και από την Τουρκία της οικουμενικότητας του πατριαρχείου.Και τα δυο είναι πολύ σημαντικά θέματα και άμεσα συνδεδεμένα με την επιβίωση του Ελληνισμού στην Πόλη...κατά τα άλλα αν είμαστε ρεαλιστές πιστεύω ότι ζητήματα όπως η επαναλειτουργία της αγια σοφιάς ώς εκκλησίας είναι εντελώς ανεδαφικά . Πάλι καλά που η αγια σοφιά δε λειτουργεί ως τζαμί ... μάλλον ευχαριστημένοι πρέπει να είμαστε...
ο Χριστός σώζει....
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”