Τρώτε ωμό κρέας;pepiixthis έγραψε:αυτό το ξέραμε οτι αν ψηθει το κρέας δεν έχει μικρόβια και μαλλον όχι και ιο αλλά μιλαμε για το ωμο κρεας που τρωνε πολυ καθημερινα-είτε για πρωινο-snack-apogeymatino-βραδινο
Η Γρίππη Α - (Η Νέα Γρίππη)
Συντονιστής: Συντονιστές
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η Γρίππη Α - (γρίππη των χοίρων)
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
εγω και ψαρακια αν ειναι πολυ μικρα και γαιδουραγκαθα!!! μηπως να μην ερθω στη συναντηση? 
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Γιώργο μου εγώ θα προσευχηθώ για σένα, αλλά νομίζω ότι η κατάστασή σου οδεύει προς το "point of no return".yiorgos31 έγραψε:εγω και ψαρακια αν ειναι πολυ μικρα και γαιδουραγκαθα!!! μηπως να μην ερθω στη συναντηση?
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
ανιατη περιπτωση αποστολε αδικα προσπαθεις

Η νόσος των χοίρων έφθασε;
Η νόσος των χοίρων φθάνει!
Για δες καιρό που διάλεξε
το χοιρομέρι να με ξεκάνει!
Μην με ακουμπάς, μη με φιλάς,
ούτε το χέρι να μου δώσεις
γιατί σε καραντίνα έπεσα
και θα το μετανιώσεις!
Τα ραντεβού μου εικονικά
θα'ναι απο δω και πέρα
και το κορμί μου θα κρατώ
μακρά από τον αγέρα.
Στο τέλος θα βάλω φερετζέ
να σκεπάσω το πρόσωπό μου
και με χλαμίδα μακρυά
να ντύσω τον κορμό μου!
Θα μάθω την παντομίμα να μιλώ
και με το chat να γνωριστώ
και όταν τα πάντα θάχουν μολυνθεί
εγώ τότε θα έχω συνδεθεί
και από το διαδίκτυο θάχω απορροφηθεί!
γιατί σε καραντίνα έπεσα
και θα το μετανιώσεις!
Τα ραντεβού μου εικονικά
θα'ναι απο δω και πέρα
μακρά από τον αγέρα.
και με χλαμίδα μακρυά
να ντύσω τον κορμό μου!
εγώ τότε θα έχω συνδεθεί
- babisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

yiorgos31 έγραψε:Η νόσος των χοίρων έφθασε;
γιατί σε καραντίνα έπεσα
και θα το μετανιώσεις!
Τα ραντεβού μου εικονικά
θα'ναι απο δω και πέρα
μακρά από τον αγέρα.
και με χλαμίδα μακρυά
να ντύσω τον κορμό μου!
εγώ τότε θα έχω συνδεθεί
Κορυφαίο!!!
Καθεῖλε δυνάστας ἀπό θρόνων καί ὕψωσε ταπεινούς...
Δυσοίωνες προβολές
Τα κρούσματα νέας γρίπης στη Βρετανία «θα φτάσουν τα 100.000 την ημέρα»
02/07/09 16:37
Λονδίνο
Αν οι σημερινές τάσεις συνεχιστούν, τα κρούσματα της νέας γρίπης στη Βρετανία θα μπορούσαν να εκτοξευτούν τον Αύγουστο στα 100.000 την ημέρα, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας Αντι Μπέρναμ.
«Ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάζεται κάθε εβδομάδα και αν η τάση αυτή επιβεβαιωθεί μπορεί να δούμε να υπάρχουν περισσότερα από 100.000 κρούσματα ημερησίως ως τα τέλη Αυγούστου. Επιμένω όμως ότι αυτό είναι απλώς μια προβολή» είπε.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε κατάσταση πανδημίας τον περασμένο μήνα και προειδοποίησε ότι είναι πια αδύνατο να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού. Εκτίμησε μάλιστα ότι έως και 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα εκδηλώσουν την ίωση.
Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων πιθανότατα είναι μηδαμινός σε σχέση με τα πραγματικά κρούσματα. Στις ΗΠΑ, οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν ότι ο ιός έχει μολύνει τουλάχιστον 1 εκατομμύριο άτομα.
Όμως τα περισσότερα κρούσματα είναι ήπια και δεν χρειάζονται νοσηλεία, και μέχρι στιγμής ο ιός της γρίπης των χοίρων δεν φαίνεται πιο επικίνδυνος από την εποχική γρίπη. Οι επιστήμονες ωστόσο ανησυχούν για ενδεχόμενες μεταλλάξεις που θα έκαναν τον υπότυπο H1N1 πιο παθογόνο.
Σε όλο τον κόσμο έχουν επιβεβαιωθεί 77.000 κρούσματα και 332 θάνατοι, ενώ στη Βρετανία, τη χώρα που πλήττεται περισσότερο στην Ευρώπη, έχουν αναφερθεί 7.747 περιστατικά και τρεις θάνατοι.
* Εν τω μεταξύ, η Ιαπωνία επιβεβαίωσε το πρώτο στη χώρα περιστατικό όπου ασθενής επέδειξε αντίσταση στο σκεύασμα Tamiflu, το βασικό φάρμακο για τη θεραπεία από τη γρίπη H1N1. Σήμερα πάντως ο ασθενής έχει αναρρώσει, ανακοίνωσε το ιαπωνικό υπουργείο. Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε αναφέρει και η Δανία ένα παρόμοιο κρούσμα αντίστασης στο Tamiflu· και εκεί ο ασθενής ανέρρωσε.
, με πληροφορίες από Associated Press
Αυτό το κείμενο ελήφθη από το in.gr,
στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=245
Η ώρα της αλήθειας
Τα 100 χιλιάδες έχουν φτάσει τα κρούσματα της νέας γρίπης στην Αργεντινή
Με μάσκα κυκλοφορούν αρκετοί πολίτες στην πρωτεύουσα
03/07/09 19:01
Μπουένος Αϊρες
Η Αργεντινή είναι και επίσημα πλέον η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα της νέας γρίπης, αφού οι Αρχές μιλούν πλέον για 100 χιλιάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι πριν από μία εβδομάδα, οι επίσημες ανακοινώσεις έδιναν μόλις 1.587 κρούσματα.
«Η κατάσταση είναι χειρότερη και από το Μεξικό» δηλώνει μία νοσοκόμα σε κλινική του Μπουένος Αϊρες, ενώ κοινή είναι πλέον η πεποίθηση ότι η κυβέρνηση έκρυβε «κάτω από το χαλί» την πραγματικότητα, λόγω των εκλογών της 28ης Ιουνίου.
Η υπουργός Υγείας, Γκαμπριέλα Οκάνια, ζητούσε από την κυβέρνηση να αλλάξει την ημερομηνία των εκλογών και να αφιερωθεί στο θέμα της αντιμετώπισης της γρίπης, ωστόσο, κανείς δεν την άκουσε.
Τελικώς η ίδια υπέβαλε την παραίτησή της.
Επισήμως, στην Αργεντινή έχουν καταγραφεί 44 θάνατοι από τη γρίπη των χοίρων, ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι και αυτό το νούμερο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Πάντως, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, η χώρα λαμβάνει μέτρα. Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από τις 6 Ιουλίου μέχρι τις 3 Αυγούστου, ενώ ο σχολικός εμβολιασμός αναμένεται νωρίτερα φέτος.
Αυτό το κείμενο ελήφθη από το in.gr,
στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=245
Ανέξέλεγκτη η εξάπλωση
Στα 140 τα κρούσματα της νέας γρίπης στην Ελλάδα
04/07/09 10:41
Αθήνα
Τα 140 έφτασαν το Σάββατο τα κρούσματα της νέας γρίπης στην Ελλάδα, μετά τα θετικά αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για άλλους τέσσερις Αμερικανούς φοιτητές από το γκρουπ που επισκέπτεται τη βόρεια Ελλάδα. Συνολικά από την συγκεκριμένη ομάδα θετικά βρέθηκαν τα 15 από τα 16 περιστατικά που εστάλησαν για εξέταση.
Επίσης, δύο επιπλέον κρούσματα αναφέρθηκαν σήμερα, Σάββατο από το Εργαστήριο Αναφοράς Νοτίου Ελλάδος, που αφορούν άτομα τα οποία επέστρεψαν πρόσφατα από ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, συνολικά τα περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε 140, από τα οποία 52 έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.
Στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας τονίζεται ότι η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.
Παράλειψη γιατρών
Ωστόσο, συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο μετά την προσβολή νοσηλευτή από τον ιό της νέας γρίπης.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, το Σάββατο, οι 20 συνάδελφοί του που εξετάστηκαν την Παρασκευή και μπήκαν άμεσα σε καραντίνα, βγήκαν αρνητικοί, παρ' όλα αυτά οι λοιμωξιολόγοι παραμένουν επιφυλακτικοί τηρώντας στάση αναμονής μήπως ο νέος ιός Α έχει «χτυπήσει» και άλλους εργαζομένους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο εν λόγω νοσηλευτής απευθύνθηκε σε τρεις γιατρούς του νοσοκομείου (ΩΡΛ και δύο παθολόγους), μόλις άρχισε να έχει συμπτώματα, χωρίς ωστόσο να τον υποβάλουν στις απαραίτητες εξετάσεις, δηλαδή λήψη επιχρίσματος από τον ρινοφάρυγγα για βιολογικό έλεγχο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εξηγήσεις που έδωσαν οι γιατροί στους ειδικούς του ΕΚΕΠΥ είναι πως τα συμπτώματα του τραυματιοφορέα ήταν τόσο ήπια, που δεν ανησύχησαν για την κατάσταση της υγείας του, με αποτέλεσμα να απορρίψουν το ενδεχόμενο ότι έχει μολυνθεί από τον νέο ιό.
Στη μάλλον βεβιασμένη διάγνωση που έβγαλαν, συνηγορούσε και το γεγονός πως δεν είχε έρθει σε άμεση επαφή με επιβεβαιωμένα προσβεβλημένο άτομο, δεδομένου πως ναι μεν ο τραυματιοφορέας εργάζεται στο τμήμα Επειγόντων, όμως παρ' όλα αυτά και σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα δεν έχει μεταφέρει ασθενή που πάσχει από τη νέα γρίπη.
Επιπλέον, οι γιατροί έλαβαν υπόψη τους πως ο εργαζόμενος δεν είχε ταξιδέψει προσφάτως στο εξωτερικό ούτε είχε έρθει σε άμεση επαφή με ταξιδιώτη.
Όπως όμως διαπιστώθηκε λίγα 24ωρα μετά και ενώ είχε μολύνει ήδη το 2χρονο ανιψάκι του και τον αδερφό του, ο τραυματιοφορέας είχε προσβληθεί από τον νέο ιό Α.
Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το in.gr,
στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
Και 9 κρούσματα στα κατεχόμενα
Στα 95 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης Α στην Κύπρο
Σάββατο, 4 Ιουλίου 2009 12:13 μμ
Λευκωσία: Δώδεκα νέα κρούσματα του ιού της νέα γρίπης Α (Η1Ν1) επιβεβαιώθηκαν κατά το τελευταίο εισοσιτετράωρο και μέχρι τις 8 σήμερα το πρωί, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα μας στα 95. Επτά από τα νέα κρούσματα αφορούν Κύπριους.
Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας αναφέρει πως μέχρι σήμερα Σάββατο, έχουν διερευνηθεί εργαστηριακά συνολικά 211 άτομα, τα οποία είχαν παρουσιαστεί στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας με συμπτωματολογία γριπώδους συνδρομής. Σε 95 από αυτά επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά η διάγνωση της νέα γρίπης Α (Η1Ν1).
Όπως αναφέρεται, η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αν και η νέα γρίπη έχει λάβει τον χαρακτήρα πανδημίας και είναι αναμενόμενο να αυξάνονται τα κρούσματα, επισημαίνεται ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια.
Στα 9 τα κρούσματα στα κατεχόμενα
Στο μεταξύ, στα εννέα ανήλθαν τα κρούσματα τη γρίπη Α στα κατεχόμενα.
Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, στην κατεχόμενη Κώμα του Γιαλού ένας λοχίας του κατοχικού στρατού παρουσίασε υψηλό πυρετό και διεκομίσθη στο νοσοκομείο της κατεχόμενης Λευκωσίας.
Πηγή: ΚΥΠΕ