Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης σε εγκαίνια παγανιστικού ναού !

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης σε εγκαίνια παγανιστικού ναού !

Δημοσίευση από pilotos »

Το είδα και νοιώθω ντροπή. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟΥΣ 5 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ,ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ, ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ, Η ΝΔ ΚΑΙ Ο ΠΙΣΤΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ... ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΣΕ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ...

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ :
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΛΑΓΚΑΔΑ, ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ... ΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΜΑΙΛ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ... ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΙΔΕΜΑ ΤΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ ... ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΑΦΕΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ...

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ...

( http://manitaritoubounou.wordpress.com/ ... -den-xwra/ )
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης σε εγκαίνια παγανιστικού ναού !

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Δυστυχώς αδελφοί, αυτοί είναι οι πολιτικοί.
Τη στιγμή που όλοι έχουν ψήφο, όλοι χρειάζονται και το "χάϊδεμά" τους.
Οσο για την Εκκλησία μας, είμαι υπέρ της μετριοπάθειάς της βέβαια, αλλά μέχρις ενός ορίου.
Ελεος πια!
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Domna
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Domna »

:20 :20 :20 :20 :20 :20 :20 :20 :20 :20 :20 :20 :20 :20 :20 :20 :20 :20 :20 :20 :20
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pilotos »

Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση: Βογατσικού 7, Τ.Κ. 54622 Θεσσαλονίκη. Τηλ. Μητροπολίτη: 2310-228823, Πρωτοσυγκέλλου: 2310-229871, Γεν. Αρχ. Επίτροπου: 2310-261216,

Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως

Έδρα: Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Διεύθυνση: Μητροπόλεως 11. Τ. Κ. 56728. Τηλ. Μητροπολίτη: 2310-6111128, τηλ. Γραφείων: 2310-611129. Fax: 2310-629300.

Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Διεύθυνση: Μητροπολίτου Χρύσανθου 1, Καλαμαριά, Τ. Κ. 55132. Μητροπολίτη, Τηλ.: 2310-481810, Πρωτοσύγκελλου, Γραφείων: 2310-481811

Λαγκαδά

Έδρα: Λαγκαδάς. Τ.Κ. 57200. Τηλ.: Μητροπολίτη:23940-22998, Γραφείων: 23940-22234. Fax: 23940-23864

Κασσανδρείας

Έδρα: Πολύγυρος Χαλκιδικής. Τ.Κ. 63100. Τηλ. Μητροπολίτου: 23710-21801, Γραφείων 23710-21803

ΙΔΟΥ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ των ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ για να ξέρουν...
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

Σε ποιόν παγανιστικό ναό αναφέρεστε ?

Δεν μπόρεσα να το βρώ κάτι στο δημοσίευμα.

Αυτό όμως που είδα είναι το δημοσίευμα της εφημερίδας που αναφέρει

Ολυμπος Παγκόσμιο Πνευματικό κέντρο
Επτάπολη Παγκόσμιο κέντρο εκπαίδευσης στις παρυφές του Ολύμπου
παγκόσμιο κέντρο γλωσσολογίας
κέντρο ολυμπισμού
κέντρο αμφικτυονίας

Συνεπώς η παρουσία του Νομάρχη αφορά στίρηξη ενός κέντρου πολιτισμού (κάτι αντίστοιχο με την Ολυμπία) και καλά έκανε.

Στην φωτογραφία δεν βλέπω τις "τραγικές φιγούρες" ανθρώπων με λευκές ρόμπες και δάφνινα στεφάνια ή κάτι αντίστοιχο. Εάν ο Νομάρχης έκαμνε το τραγικό λάθος και παρίστατο σε σχετική "νεοπαγανιστική" τελετή τότε έπρεπε να φύγει νύχτα απο την Θεσσαλονίκη.

Αδελφοί, η στήριξη της Ορθοδοξίας ξεκινά απο μέσα μας για μας τους ίδιους.

Οι Δημόσιες σχέσεις είναι έργο και ευθύνη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας μας και όχι ημών των ιδίων.

Ισως να ήταν σκόπιμο ο Νομάρχης να βγεί και να μιλήσει δημοσίως ότι η παρουσία του στα εγκαίνια αφορά το έργο του Πολιτισμού και επ' ουδενί λόγο την στίριξη των Νεοπαγανιστικών τάσεων. Πιθανώς να μπορέσω ακόμα και σήμερα να πάρω την ομιλία του οπότε και θα την δημοσιεύσω προς άρση των "αρνητικών" εντυπώσεων.

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Αδελφοί να σας ρωτήσω κάτι.
Για να ιδρυθεί κάποιος ναός οποιουδήποτε δόγματος, δεν πρέπει προηγουμένως να εγκριθεί και να αδειοδοτηθεί από τις κατά τόπους μητροπόλεις?
Είναι έτσι ή δεν είναι? Κάνω λάθος?
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pilotos »

Όχι, Χρήστο μου.

Είναι από εγκαίναια νεοπαγανιστικού ναού ( νομίζω της Αφροδίτης ) στη περιοχή Ωραιοκάστρου της Θεσσαλονίκης. Ήδη έχει ενημερωθεί η Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Οι φωτογραφίες είναι ανάμεσα σε αγάλματα των ψευτοθεών.

( http://forum.ysee.gr/viewtopic.php?f=5& ... =60#p59750 )

Το πρόβλημα για μένα από χτες είναι ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΟ, γιατί και εγώ κατοικώ στη Θεσσαλονίκη...
Το πρόβλημα είναι ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΤΙΚΟ... Δες το και εάν υπάρχει κάτι λάθος, θα διορθώσω ... Η παρουσία του, όμως, ανάμεσα σε υβριστές της Ορθοδοξίας, του Ιησού Χριστού και του Βυζαντίου, τον έρριξε πολύ στα μάτια μου ...
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Αποσπάσματα από το βιβλίο «ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ – Γέροντας ΠΑΪΣΙΟΣ ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ 1924-1994» του Νικόλαου Ζουρνατζόγλου, Επισμηναγού ε.α.

Μαρτυρία Ζουρνατζόγλου Νικόλαου, επισμηναγού ε.α. Θεσσαλονίκη (σελ. 425-426)
Αργότερα, επισκέφθηκα τον Γέροντα μαζί με έναν φίλο μου σμήναρχο, γύρω στα τέλη Οκτωβρίου 1993 και του εξέφρασα την ανησυχία μου γι’ αυτά που συμβαίνουν από τους κυβερνώντες στην πατρίδα μας. Ο Γέροντας απάντησε :
-Μη φοβάσαι. Ο Θεός δεν θα επιτρέψει να γίνει κακό , αλλά θα γίνουν όμως πράματα και θάματα που δεν θα εξηγούνται με τη λογική. Ο κόσμος θα τους σιχαθεί και θα τους κυνηγήσει. Όπως ένα μπαλόνι φουσκώνει και ξαφνικά σκάει, έτσι θα σκάσουν κι αυτοί! Δεν μπορώ να σου πω πιο πολλά. Μετά μου πιάνει το χέρι καθησυχαστικά και μου λέει :
-Η Παναγία και οι άγιοί μας σκανδαλωδώς μας βοηθάνε! Ποια χώρα έχει τους Αγίους που έχουμε εμείς; Η Αλάσκα;
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
eortologio_gr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από eortologio_gr »

pilotos έγραψε:Όχι, Χρήστο μου.

Είναι από εγκαίναια νεοπαγανιστικού ναού ( νομίζω της Αφροδίτης ) στη περιοχή Ωραιοκάστρου της Θεσσαλονίκης. Ήδη έχει ενημερωθεί η Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Οι φωτογραφίες είναι ανάμεσα σε αγάλματα των ψευτοθεών...
OK θα το δώ "λίγο ποιό κοντά" και θα επανέλθω..

Χρ.
στα εύκολα ξέρω τι να κάνω - στα δύσκολα σε θέλω ...
Εικόνα
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

pilotos έγραψε:Το είδα και νοιώθω ντροπή. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟΥΣ 5 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ,ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ, ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ, Η ΝΔ ΚΑΙ Ο ΠΙΣΤΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ... ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΣΕ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ...

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ :
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΛΑΓΚΑΔΑ, ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ... ΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΜΑΙΛ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ... ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΙΔΕΜΑ ΤΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΤΩΝ ... ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΑΦΕΙΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ...

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΧΑΙΔΕΥΟΥΝ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ...

( http://manitaritoubounou.wordpress.com/ ... -den-xwra/ )

ego pali aderfia niotho adiaforos......den mou mpeni logismos oti kati to kako egine......

na leo me ton logismo mou ...an pigena se kapion gamo politiko????? ti tha mou alaze tin pisti mou??????
to giati tha pigena den ksero giati den mou exi tixi akoma....doksa to theo.....
omos san poli amartolos pos na katigoriso kapion....ala ke na po kati ksero pos tixano anoitos.......
...ke telika prepi na legete to sosto
eleftheron to empsixon
eksalou ostis theli opison mou elthin ((an ipothesoume oti kati to kako egine))
den variese ...den ime kaliteros apo ton xirotero...to enoo afto.....
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”