Ένταση στο Αιγαίο.

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Ένταση στο Αιγαίο.

Δημοσίευση από Christos »

Καταγγελία Τούρκων κατά του λιμενικού μας ΓΙΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Εικόνα

Η περίοδος είναι περίεργη για αυτό καλύτερα να μη βγάζουμε συμπεράσματα. Απλά μεταφέρουμε την είδηση που βρίσκεται σε όλα τα τουρκικά μέσα. Δυο φίλοι Τούρκοι πήγαν με το φουσκωτό τους για ψάρεμα και χωρίς να το καταλάβουν (λένε) βγήκαν έξω από τα χωρικά τους ύδατα. Εκεί τους βρήκε το ελληνικό λιμενικό (λένε). Ηταν 4... Έλληνες λιμενικοί οι οποίοι τους πέρασαν για λαθρομετανάστες. Σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, τους σάπισαν στο ξύλο και τους άφησαν στη θάλασσα παίρνοντας τους σχεδόν τα πάντα. Έμειναν με το φουσκωτό και όπως λένε από καλή τους τύχη τους βρήκε το τουρκικό λιμενικό και τους μάζεψε.

Πηγή: http://troktiko.blogspot.com/2009/07/bl ... _7472.html όπου μπορείτε να δείτε και τις σχετικές φωτογραφίες
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Πετρελαιοπόλεμος στο Αιγαίο
Σε επικίνδυνη κλιμάκωση οδηγεί τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η Άγκυρα, η οποία εμφανίζεται σφόδρα ενοχλημένη από την απόφαση των Αμερικανών ν΄ αναγνωρίσουν- εμμέσως πλην σαφώς - τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στα χωρικά της ύδατα, τα οποία η Τουρκία αμφισβητεί.

Το τουρκικό κατεστημένο φοβάται πως έτσι όχι μόνον θα έχει οικονομική ζημία, αλλά θα ανοίξει ο δρόμος για τη διεθνή κατοχύρωση δικαιωμάτων και της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας. Μετά το μπαράζ υπερπτήσεων της περασμένης εβδομάδαςεννέα συνολικά- και τη «διακήρυξη» του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για το σύνολο των διεκδικήσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο, η Τουρκία προχώρησε ένα βήμα περαιτέρω: δημοσιεύθηκε στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απόφαση του υπουργικού συμβουλίου του Ιουλίου του 2008, σύμφωνα με την οποία η ΤΡΑΟ (σ.σ.: η τουρκική εταιρεία πετρελαίων) αποκτά άδεια για έρευνες, πετρελαϊκές και σεισμολογικές, νοτίως της Αττάλειας και των Μούγλων. Τουρκικές διπλωματικές πηγές έκαναν λόγο για «ένα μήνυμα προς τον κόσμο, αλλά και εφαρμογή της κρατικής πολιτικής της Τουρκίας».
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&c ... Id=4527385
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

«Ψυχραιμία και ετοιμότητα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα»
Εικόνα
Σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει επανάληψη των προκλήσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο και αυτή την εβδομάδα βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με υπάρχουσες ενδείξεις η Τουρκία πιθανότατα θα επιχειρήσει να συντηρήσει την ένταση έναντι Ελλάδος και Κύπρου. Η δημοσίευση στην εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης (την περασμένη Πέμπτη) διατάγματος για έρευνες πετρελαίου και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νοτιοανατολικά του Καστελλορίζου αλλά και πολύ κοντά στην Κύπρο και οι συνεχόμενες παραβάσεις, παραβιάσεις και υπερπτήσεις στο Αιγαίο έχουν ήδη επηρεάσει σημαντικά τις διμερείς σχέσεις.
http://www.apogevmatini.gr/?p=35736

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Προκλήσεις με συνταγή Ιμίων
Το μπαράζ των απαράδεκτων τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και στην Κύπρο δεν πρόκειται να σταματήσει το επόμενο διάστημα, προβλέπουν σοβαρές δυτικές πηγές, οι οποίες εξέφρασαν τη γνώμη ότι στην Αγκυρα πιστεύουν πως έχουν δικαιώματα, που καλύπτονται από τη συμφωνία για τα Ιμια, την οποία μεταφράζουν εντελώς διαφορετικά από την ελληνική κυβέρνηση.
Εικόνα
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=4770819#

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου 18 Ιουλίου σε ραδιοφωνική συνένεντευξή του στον Σκάϊ 100,3 ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λομβέρδος, πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών και υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε ότι, όπως πηγαίνουν τα πράγματα, προβλέπει θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Xanthi Blogs
Οι τουρκικές επιδιώξεις και η ενδεδειγμένη ελληνική στάση Ας μιλήσουμε επιτέλους!

http://www.xanthiblogs.gr/

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Βρείτε τα στο Αιγαίο
Διάλογο για τη διευθέτηση των προβλημάτων που προκαλούν τις εντάσεις στο Αιγαίο προωθεί η Ουάσιγκτον ως το μόνο μέσο για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών.

Οι Αμερικανοί έκαναν γνωστές τις θέσεις τους και στις δύο χώρες, με την υπενθύμιση ότι οι τριβές στο Αιγαίο, που εκδηλώνονται μερικές φορές με επικίνδυνες αερομαχίες, θέτουν σε κίνδυνο τη συνοχή της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=4792804#

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
filtor
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filtor »

"Σκέψεις πάνω στις προρρήσεις του Γέροντα Παΐσιου - Τα σημάδια"
http://1453-2009.pblogs.gr/2009/07/skep ... madia.html
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Παρ ολίγον τραγωδία με τουρκικό F-16
Εικόνα
Τα επικίνδυνα παιχνίδια της Άγκυρας στο Αιγαίο, με τις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά παρολίγον να αποδειχθούν μοιραία για έναν Τούρκο πιλότο F-16, όταν το πολεμικό αεροσκάφος παρουσίασε βλάβη ενώ βρισκόταν μέσα στον ελληνικό εναέριο χώρο.
Βλάβη που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε ατύχημα καταγράφηκε σε ένα από τα τουρκικά μαχητικά που προηγουμένως είχαν βομβαρδίσει εικονικά το τρίγωνο των νησιών Φαρμακονήσι – Αγαθονήσι – Φούρνοι το απόγευμα της Τετάρτης.
Έντεκα λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα, σχηματισμός έξι τουρκικών F-16, εισέβαλε στο FIR Αθηνών, από την περιοχή νοτίως της Σάμου.
http://infognomonpolitics.blogspot.com/ ... /f-16.html

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

«Εισβολή» τουρκικής ακταιωρού στη Ρω
Εικόνα
Η τουρκική πλευρά λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωσή της ότι θα προχωρήσει σε έρευνες για πετρέλαιο μεταξύ Καστελλόριζου και Κύπρου άρχισε τις προκλήσεις στη θαλάσσια περιοχή. Τουρκικά πλοία παραβιάζουν καθημερινά τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας κοντά στο Καστελλόριζο, δημιουργώντας κλίμα εν όψει των ερευνών που προγραμματίζουν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Μάλιστα χτες το μεσημέρι τουρκική ακταιωρός έφτασε μέχρι την είσοδο του λιμανιού του Αγίου Γεωργίου στη νησίδα Ρω.Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ακταιωρός παρέμεινε στην είσοδο του λιμανιού για ελάχιστο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια κινήθηκε προς τα απέναντι τουρκικά παράλια. Υπάρχει ακόμη και άλλη πληροφορία σύμφωνα με την οποία η τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε και μικρό ελληνικό σκάφος που ψάρευε στην περιοχή. ΣΥΝΤΗΡΕΙ την ένταση στο Αιγαίο η Άγκυρα με νέες πτήσεις πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά αλλά και προκλητικές βόλτες τουρκικών πλοίων έξω από το Καστελλόριζο. Οι υπερπτήσεις προκάλεσαν ανησυχία στα ελληνικά νησιά και νέο διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα.
http://infognomonpolitics.blogspot.com/ ... _1765.html

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”