Ένταση στο Αιγαίο.

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ένταση στο Αιγαίο.

Δημοσίευση από aposal »

Είναι άλλο πράγμα να εκτιμάς, με βάση τη λογική σου, ότι πιθανόν να δημιουργηθεί ένα θερμό επεισόδιο (τον φόβο αυτόν τον έχει αναφέρει ακόμη και ο Γ. Α. Παπανδρέου) και άλλο να το πληροφορείσαι από τον Θεό.
Το θερμό επισόδιο θα είναι απαρχή τρομερών εξελίξεων παγκοσμίως γι' αυτό καλόν είναι να είμαστε προετοιμασμένοι πνευματικά, ώστε να ανταπεξέλθουμε και να βοηθήσουμε τους αδελφούς μας, όποτε αυτό συμβεί.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
fosterer
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fosterer »

Ακριβώς αυτό που είπα ότι πρέπει να αποφύγουμε,την τρομολαγνεία!
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Δεν είναι τρομολαγνεία να ξέρεις τι θα έρθει, γι' αυτό άλλωστε και ο Θεός θέλησε να το μάθουμε. Άλλωστε, όπως η μνήμη της μετά θανατον ζωής, μας επαναφέρει από τον εφησυχασμό, την χαλάρωση και την υπερβολική μέριμνα της επίγειας καθημερινότητας, το ίδιο και αυτά τα γεγονότα (Αρμαγεδών) μας υπενθυμίζουν ότι πρέπει να είμαστε γαντζωμένοι από τον Θεό, ώστε να ξεπεράσουμε το γερό τράνταγμα που θα έρθει.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
fosterer
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Σεβαστή η αποψή σου,φίλε μου!
Τελικά ο καθένας μας ζει με τις φοβίες του!
fosterer
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Άλλωστε ποιός από εμάς μπορεί να ισχυριστεί ότι γνωρίζει το θέλημά Του? Αυτό σε τελική ανάλυση δεν είναι βλασφημία?
Η πίστη μας πρέπει να βασίζεται στην βαθειά συνήδηση και συνηδητοποίηση ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την σωτηρία της ψυχής και όχι στον φόβο και την ανασφάλεια!
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Συμπλήρωση : Το θέλημά Του, όπως μας το έδωσαν οι άγιοι της Εκκλησίας μέσα από τις προφητείες τους.
nikolaos-9

Δημοσίευση από nikolaos-9 »

aposal έγραψε:Συμπλήρωση : Το θέλημά Του, όπως μας το έδωσαν οι άγιοι της Εκκλησίας μέσα από τις προφητείες τους.
Μην ξεχνάμε ωστόσο Απόστολε, πως ο "καιρός" είναι "εγγύς" από την ημέρα της Αναλήψεως του Κυρίου. Από την ημέρα εκείνη ζούμε στους "έσχατους χρόνους", σύμφωνα με το σχέδιο του Θεού για όλη τη δημιουργία.

Οι προφητείες των Αγίων είναι ακριβείς ως προς τα γεγονότα (γι αυτό άλλωστε και πραγματοποιούνται μέσα στην ιστορία), δεν προσδιορίζουν όμως χρονική στιγμή. Κι αυτό επειδή ο Κύριος αφήνει τον άνθρωπο ελεύθερο, προτρέποντάς τον "Όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν,"(Μάρ. η':34), δεν αποκαλύπτει χρονικά την ημέρα της κρίσεως, υποχρεώνοντας έτσι τον άνθρωπο στη μετάνοια. Τον αφήνει να επιλέξει μόνος του την Οδό της σωτηρίας και σ' αυτό είναι συνεπής απέναντί μας.

Ας μην περιμένουμε τα σημάδια. Η πίστη μας δυναμώνει με την προσευχή και την αγάπη.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

aposal έγραψε:Συμπλήρωση : Το θέλημά Του, όπως μας το έδωσαν οι άγιοι της Εκκλησίας μέσα από τις προφητείες τους.
Με την αλλαγη του Γραψα νομισανε οτι αποφυγαμε το θερμο επεισοδιο αλλα δεν εχουν καν ιδεα για το τι θα ακολουθησει..αφου εινε θελημα θεου να γινει
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
fosterer
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Dimitris39 έγραψε:
Με την αλλαγη του Γραψα νομισανε οτι αποφυγαμε το θερμο επεισοδιο αλλα δεν εχουν καν ιδεα για το τι θα ακολουθησει..αφου εινε θελημα θεου να γινει
Πολύ με μπερδεύετε,αδέρφια!
Δηλαδή ο Θεός έχει σχέδιο για το Αιγαίο,το οποίο μάλιστα επιρεάζεται από την αποπομπή Γράψα??? :roll: :roll: :roll:
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Καμια σχεση με αυτο που λες.ας μην το αναλυσουμε καλυτερα φιλε μου :smile:
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”