Προγαμιαίες σχέσεις (Tο Bατερλό της σύγχρονης νεολαίας)

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ntinoula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ntinoula »

fosterer έγραψε:Είναι ανέφικτο και αφύσικο,δεν το βλέπεις?
Ας μην είμαστε απόλυτοι, καθώς υπάρχουν νέα παιδιά που παντρεύτηκαν/ονται και τα έχουν καταφέρει. Αγνά παιδιά, που ολοκλήρωσαν τη σχέση τους μέσα στο γάμο. Ε δε θα τα πούμε και αφύσικα. Χαίρεσαι να βλέπεις τέτοιες ευλογημένες οικογένειες. Αυτό είναι το ιδανικό, δύσκολο μεν, εφικτό δε. :25
Το χαμόγελο είναι το φως του προσώπου μας που δείχνει πώς η καρδιά μας είναι μέσα.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Προγαμιαίες σχέσεις (Tο Bατερλό της σύγχρονης νεολαίας)

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Αγαπητές αδελφές και αδελφοί, αν πρέπει να πούμε αν οι προγαμιαίες σχέσεις έχουν ή όχι αμαρτία τί θα πούμε? Αν δηλαδή έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στο ναι ή στο όχι του συλλογισμού τί θα πούμε? Είναι δυνατόν να πούμε ότι ο καθένας ας κάνει ό,τι νάναι?
Εγώ ως τα 29 χρόνια μου που παντρεύτηκα, είχα 4 φορές συνάψει σχέσεις προγαμιαίες. Δεν είμαι στο απυρόβλητο. Και θέλω να πιστεύω και ότι οι προθέσεις μου είχαν κάποιο αγαθό υπόβαθρο. Αλλά όμως ήταν κατά τη γνώμη μου αμαρτία.
Δεν είναι δυνατόν κάτι που το απολαμβάνουμε, να μην υπεισέρχεται σε κανόνες και δεοντολογίες.
Και βέβαια στην εποχή μας είναι δύσκολο. Οπως δύσκολο είναι να μην έχουμε εγωισμούς. Δύσκολο είναι να μην λέμε ψέμματα. Δύσκολο είναι να αγαπάμε αυτούς που διαφωνούν μαζί μας. Το ότι όμως είναι δύσκολο, δεν σημαίνει ότι είναι και θεμιτό να το κάνουμε. Ισως ο καθένας μας να αυτοπροσδιορίζει ελαφρυντικά στον εαυτό του. Το ίδιο έκανα κι εγώ. Οι προγαμιαίες σχέσεις είναι μια αμαρτία που την κάνουμε οι περισσότεροι. Το ότι την κάνει το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων δεν την εξωραΐζει.
Και πιστεύω ότι υπάρχει θεία οικονομία για όλους μας. Αλλά όχι και να βαφτίσουμε το κρέας ψάρι επειδή δεν μπορούμε να νηστέψουμε. Ας παραδεχτούμε για άλλη μια φορά το ότι είμαστε αμαρτωλοί.
Και την όποια ομορφιά των όποιων προγαμιαίων σχέσεών μας δεν θα την αποποιηθούμε. Ανθρωποι είμαστε άλλωστε. Τουλάχιστον όμως ας την αναγνωρίσουμε, ως μια έκπτωσή μας.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

Αλλιώς θα μιλήσει ο πνευματικός στο μαγκάκι από το Πειραιά που είναι 21 χρονών και γουστάρει το κορίτσι απέναντι από το σπίτι του
Αλλιώς θα μιλήσει στον 27 χρονο που σπουδάζει και έχει δεσμό 3 χρόνια πχ αλλά δεν μπορεί να παντρευτεί πριν πάρει το πτυχίο του
Αλλιώς το ένα , αλλιώς το άλλο , αλλιώς το παράλο , αλλιώς αλλιώς αλλιώς αλλιώς
Δεν μπορεί ο άνθρωπος να λειτουργήσει έτσι απλά με τα "πρέπει" αν δεν έχει συνειδητοποιήσει τα "γιατί"
Εκεί πρέπει να εστιάζουμε λοιπόν όλοι
Στα "Γιατί"
Στις "αιτίες"
και όχι απλά να εκτοξεύουμε "απαγορεύσεις" επειδή απλά έτσι είναι ,έτσι διαβάσαμε ,έτσι κατανοήσαμε ,έτσι καταλάβαμε
Και ποιός είμαι εγώ που θα τολμήσω να πω σε κάποιον με λίγα λόγια το εξής "ο έρωτας που κάνεις με την σχέση σου είναι του σατανά γιατί δεν την αγαπάς πραγματικά"
Ποιός είμαι εγώ που μπορώ να ζυγίσω το πόσο αγαπά κάποιος τη σχέση του ;
Από εκεί και πέρα δεν εννοώ ότι συμφωνώ με μια στάση ζωής στην αντίπερα όχθη ,διότι επίσης λίγο να την πατήσουμε με τα συναισθήματά μας μπορεί να νομίζουμε εύκολα κάθε φορά πως "αγαπάμε"

Οσο αφορά το θέμα "προγαμιαίες σχέσεις .Παραθέτω μερικά από τα προβλήματα τα οποία μπορούν να παρουσιαστούν μέσα σε μια "ερωτική επαφή"
( προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας , πρόωρης εκσπερμάτωσης με αποτέλεσμα μόνιμα και για πάντα μια ανικανοποίητη σύζυγο,ψυχρότητα γυναικός με αποτέλεσμα πάντα έναν ανικανοποίητο σύζυγο ,έλειψη ερωτικής επικοινωνίας και ταιριάσματος ,άσχημη αντιμετώπιση πάνω στην πράξη του έρωτα του αντρός προς την γυναίκα ,εγωϊστική συμπεριφορά , αδιάφορη συμπεριφορά κτλπ )

Είναι πραγματικά ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ αυτό , ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ και ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ και ΤΡΙΣΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ όσοι τα καταφέρνουν και μετά την εγκράτεια κερδίζουν και μια όμορφη ερωτική ζωή

Ελπίζω να μην σας σκανδάλισα με κάποια παραδείγματα που έφερα αλλά μεγάλοι άνθρωποι είμαστε και κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους
Διότι πόσα προβλήματα μεγαλύτερα μπορεί να φέρει μετά το γάμο και κατόπιν εορτής μια άσχημη ερωτική επαφή ;

Ενα έχω να πω .......... ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ !
Καλή Σαρακοστή
panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

Για σένα είναι ανέφικτο και αφύσικο,για μένα όχι!
Έχω κάνει σεξ μια φορά στην ζωή μου κι είμαι 26 χρονών,και από τότε που μπήκα στην Εκκλησία και προσπαθώ να ζω κοντά στον Κύριο και έβαλα τον Χριστό στην ζωή μου,δεν μου λείπει καθόλου το σεξ,το έχω ξεχάσει.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
kleanthis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από kleanthis »

panagiotis2008 έγραψε:Για σένα είναι ανέφικτο και αφύσικο,για μένα όχι!
Έχω κάνει σεξ μια φορά στην ζωή μου κι είμαι 26 χρονών,και από τότε που μπήκα στην Εκκλησία και προσπαθώ να ζω κοντά στον Κύριο και έβαλα τον Χριστό στην ζωή μου,δεν μου λείπει καθόλου το σεξ,το έχω ξεχάσει.
ΜΙΑ ΙΣΟΝ ΚΑΜΙΑ, ΑΡΑ.. ?? ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ, ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΤΕ!
ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ.. ΠΑΝΤΩΣ ΑΦΥΣΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕΧ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ. ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΥΤΟ.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Εγώ δεν είπα ότι είναι ανέφικτο και αφύσικο ,μην βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν είπα
Εγώ απλά παρουσιάζω κάποιες παραμέτρους
Καλή Σαρακοστή
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

panagiotis2008 έγραψε:Κάποιος που είναι ακόλαστος σωματικά,πως μπορεί να είναι ψυχικά αγνός?Η σαρκική αμαρτία βρωμίζει την ψυχή του,πως μπορεί να είναι αγνή μια ψυχή καταβρωμισμένη από σαρικά αμαρτήματα?
Οι Άγιοι που ήταν πρωτίστως ψυχικά αγνοί γιατί απέφευγαν όπως ο δαίμονας το λιβάνι τις σαρκικές σεξουαλικές αμαρτίες και εγκρατεύονταν?

Δεν θέλω να κρίνω κανέναν , ούτε την ποιότητα της ψυχής του καθενός είμαι άξιος να κρίνω
Διότι μπορεί εγώ πχ να μην κάνω έρωτα αλλά να πληγώνω τον εαυτό μου πιστεύοντας ότι "είμαι σωσμένος" μόνο επειδή τηρώ "εγκράτεια" ,και να πέφτω στην παγίδα της "περηφάνειας" κρίνοντας τους άλλους ως "ανίκανους" να προσευχηθούν ή να εισακουσθεί πχ η προσευχή τους επειδή δεν έχουν "καθαρή καρδιά"
Η ιστορία έχει δείξει πως ο Θεός ακούει τις προσευχές όλων

Παραθέτω κάποια όμορφα κείμενα που μαρτυρούν πως δεν πρέπει να υποτιμάμε την δυναμική καμμίας ψυχής

Μια μάνα είχε τρία παιδάκια. Το ένα πίσω απ’ τ’ άλλο. Τριών χρονών, τεσσάρων χρονών, πέντε χρονών.
Τα δύο πεθαίνουν από λευχαιμία. Αρρωσταίνει και το τρίτο με λευχαιμία. Και το πάνε στο νοσοκομείο. Το πάει, η μάνα, χήρα ήταν, είχε χάσει και τον άντρα της.
Δραματική η κατάστασις, ένα βράδυ απ’ αυτά όπου το παιδάκι χαροπάλευε. Πέρασε ένας γιατρός όλως εκτάκτως, ο διευθυντής του τμήματος, γιατί κάποια οικογένεια τον είχε παρακαλέσει, τον είχε πληρώσει, δεν ξέρω τι είχε κάμει, και έτσι ήρθε να δει κάποιο παιδάκι.
Εκείνος κάτω από μια ώθηση, του Θεού ασφαλώς , πέρασε και απ’ τα’ άλλα παιδιά, και είδε και το παιδάκι αυτής της χήρας γυναικός.
Της λέει «πονεμένη μάνα, πάρε το παιδάκι σου και φύγε τώρα τουλάχιστον να πεθάνει στην αγκαλιά σου και στο σπίτι σου. Δεν πρόκειται να ζήσει παραπάνω από μία ώρα. Είναι, είναι μία ώρα η ζωή του, ή δεν είναι. Αυτοί όπως καταλάβατε θα σας δώσουν εξιτήριο τώρα, να μη σε σταματήσει έξω ο φύλακας του νοσοκομείου …».
Πράγματι λοιπόν, το δώσαν. Αυτή τάχε χάσει εν τω μεταξύ, ήδη τάχε χαμένα, αρπάει το παιδί της στην αγκαλιά και βγαίνει έξω στους δρόμους.
Ήταν τρείς η ώρα τη νύχτα. Τρείς, τρεισήμισι. Κανείς στους δρόμους, ερημιά, παντελή. Και τσίριζε και φώναζε.
Και σε μια στροφή του δρόμου βλέπει ξαφνικά μπροστά της μια γυναίκα, μια νεαρή σχετικά γυναίκα, τριάντα ετών, πόσο ήταν. Μόλις είχε τελειώσει τη δουλειά της. Ποια δουλειά; Ήταν πόρνη! Και είχε τελειώσει την νυχτερινή της βάρδια της αμαρτίας.
Μόλις έφτασε μπροστά της τρέχοντας με το μωρό στην αγκαλιά, το πέταξε στην αγκαλιά αυτής της γυναίκας.
Έπεσε στα πόδια της και φώναξε : «Σώσε το παιδί μου, σώσε το παιδί μου, σώσε το παιδί μου».
Τάχασε αυτή. Πόρνη ήταν, αμαρτωλή ήταν, γεμάτο βρωμιά και δυσωδία, μόλις είχε τελειώσει και κλείσει την πόρτα της αμαρτίας.
Τι να κάνει. Στα πόδια της μια μάνα. Στα χέρια της ένα παιδί που έσβηνε. Το είδε ο Θεός.
Σήκωσε τα μάτια της στον ουρανό και φώναξε, είπε: «Θεέ μου, εγώ είμαι αμαρτωλή, είμαι πόρνη, τώρα μόλις τελείωσα την βάρδια μου. Αν δεν μ’ ακούς εμένα, και δεν θα μ’ ακούσεις βέβαια γιατί είμαι αμαρτωλή, άκουσε τουλάχιστον αυτήν την πονεμένη μάνα». Αυτά είπε.
Και κείνη τη στιγμή έγινε το θαύμα!
Το παιδί άνοιξε τα μάτια του και είπε «μανούλα», και αγκάλιασε με τα χεράκια της την πόρνη.
Της τόδωσε και το θαύμα έγινε.
Ο Θεός άκουσε την προσευχή μιας αμαρτωλής.
Όχι της μάνας. Μιας αμαρτωλής, μιας πόρνης. Όπως την άκουσε και με τόσα παραδείγματα που έχει το Άγιον και ιερόν Ευαγγέλιον, αφού αφιερώνει μια ολόκληρη ημέρα, απ’ τη Μεγάλη Εβδομάδα, στη μετάνοια και στην αγάπη, και στην πίστη μιας αμαρτωλής, και πόρνης μάλιστα αμαρτωλής.
Πηγή
http://eiskapernaoum.blogspot.com/2009/ ... st_12.html
Καλή Σαρακοστή
fosterer
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από fosterer »

Πιστεύω ότι απαντάς σε μένα...
...ουδέν σχόλιο.... τα είπες όλα εσύ!
Άβαταρ μέλους
inaf
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από inaf »

Το ζητούμενο είναι πως βλέπει το θέμα ο καθένας ή πως είναι πράγματι εαν υποτεθεί πως ψάχνουμε το θέλημα του Θεού; Εαν είναι το πρώτο τότε για το 95% (και λίγο λέω) είναι όχι δύσκολο αλλά.... αφύσικο! Ξέρω λοιπόν αρκετούς ..... αφύσικους, άνδρες και γυναίκες, μικρότερους και μεγαλύτερους. Το ..... πρόβλημα είναι πως θέλω να τους μοιάσω. Το ότι είναι πολύ δύσκολο συμφωνώ αλλά ούτε αδύνατο είναι ούτε, πολύ περισσότερο, αφύσικο. Σαφώς και δεν λέει κάτι για την αγνότητα της ψυχής βέβαιως και έχω παράδειγμα την αφεντιά μου. Ας το δούμε και λογικά όμως.
Το σύγκρινε κάποιος με την αναπνοή. Η σεξουαλική λειτουργία όμως είναι η μόνο μη αντανακλαστική αλλά αυτεξούσια λειτουργία του ανθρώπου. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό διότι σημαίνει ότι μπαίνει το αυτεξούσιο του ανθρώπου στην βιολογική υπόσταση του. Και αυτεξούσιο σημαίνει ελευθερία. Θέλω και γίνεται, δεν θέλω δεν γίνεται. Δεν μπορώ να σταματήσω την καρδιά, τα νεφρά ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό όμως είμαι ελεύθερος να το διαχειριστώ όπως θέλω. Επ΄ελευθερία......
Άλλωστε είναι η μόνη λετουργία του σώματος που απαιτεί δυο πρόσωπα για να εκτελεστεί και δεν συμμετέχει μόνο το σώμα αλλά και η ψυχή, ή τουλάχιστον έτσι είναι όταν δεν πρόκειται για μια ικανοποίηση των ορέξεων, αλλά όταν σκοπός είναι και το να "αναπαύσουμε" και τον/την σύντροφο. Ας μου επιτραπεί, είναι τυχαίο που ο άντρας "βιάζεται" και η γυναίκα θέλει τον χρόνο της στην συνεύρεση; Γιατί εδώ η "φύση" τα μπέρδεψε; Νομίζω για να έχει την ευκαιρία ο ένας να λειτουργεί πρώτα για τον άλλον. Ας μην ξεχνάμε πως η ζωή προέρχεται μέσα από την συνεύρεση ενός άντρα και μιας γυναίκας και μάλιστα μια ζωή που έχει σκοπό την θέωση, την αιωνιότητα
Δεν πιστεύω πως πρόκειται για μια πράξη αλλά για ένα μυστήριο αγάπης πρώτα και ζωής στην συνέχεια. Και ναι, είναι πολύ δύσκολο όπως και πολλά ακόμη πράγματα. Αλλά το ότι "όλοι λένε ψέματα" ή "όλοι κλέβουν έτσι ή αλλιώς" δεν κάνει αυτόν που λέει αλήθεια και δεν κλέβει (ανεξάρτητα από τις συνέπειες που θα έχει αυτό) αφύσικο. Διαφορετικά τα όσα κάνει, ή καλύτερα αγωνίζεται καθημερινά να κάνει, ένας Χριστιανός (κανονικός εννοώ ε, μην μπερδευτούμε :lol:) όπως νηστεία, προσευχή, μελέτη, για να μην πάμε στα βαριά, είναι τελείως αφύσικα για το 95%. Νομίζω πως ψάχνουμε να βρούμε τι μας χωρίζει και τι μας φέρνει κοντά στον Χριστό και όχι τι μας βολεύει. βέβαια δεν μας καταδικάζει το οτιδήποτε κάναμε ή δεν κάναμε αρκεί να μην εθελοτυφλούμε (το δοκίμασα και αυτό, δεν υπήρξε χειρότερη περίοδος στην ζωή μου). Συγνώμη για την πολυλογία.....
«Ιδού βαδίζω…» Κύριε, δέξου με
ξεχνώντας τον πολύ μου ρύπο…
Εσύ που ακούς τον κρυφό πόθο μου
και της καρδιά μου κάθε χτύπο.
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

Πάντως ότι και να λέμε όταν εισέρχεσαι σε ερωτική ζωή με τον αγαπημένο σύντροφο της ζωής σου και είσαι "καθαρός" είναι ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΑΓΜΑ!!! Οποιος δεν το έχει ζήσει δεν ξέρει τί είναι!!! Τότε καταλαβαίνεις πως είναι ο αληθινός έρωτας και η αληθινή αγάπη!! Τότέ νιώθεις την χαρά και την ευτυχία να γίνεται ένα με την ζωή σου και να μην φέυγει ποτέ. Τότε καταλαβαίνεις ΠΟΣΟ δίκιο είχες και δεν πήγες με τον/την πρώτο/η τυχόντα που σου "την έπεσε" έτσι απλά για να... αποκτήσεις εμπειρίες(!!) όπως λένε...ή για να γίνεις "άντρας"!.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”