Προγαμιαίες σχέσεις (Tο Bατερλό της σύγχρονης νεολαίας)
Συντονιστής: Συντονιστές
-
Domna
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: Προγαμιαίες σχέσεις (Tο Bατερλό της σύγχρονης νεολαίας)
Μπράβο, λεβέντη μου, μπράβο παλικάρι μου !!! Ακριβώς έτσι είναι !!! Αυτά τα λόγια μου πήρες από το μυαλό μου !

Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
1. Διαβάζει τον Λόγο του Θεού (Αγία Γραφή).
2. Τον εφαρμόζει στη ζωή του.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
3. Φροντίζει να τον διαδίδει για να σώζονται και οι άλλοι και να γίνονται κοινωνοί του θαύματος που έζησε.
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Προσωπικά όταν σκέφτομαι τις προγαμιαίες σχέσεις μου δεν νιώθω απέχθεια, ούτε κατάθλιψη.
Αλλά θα προτιμούσα να μην τις είχα συνάψει. Παρά την όποια "ομορφιά" τους.
Αυτό που πολλές φορές νιώθουμε και σκεφτόμαστε ότι δηλαδή όλη αυτή η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν σχέσεις πριν τον γάμο, ίσως νάχουν και δίκιο, είναι φυσικό επακόλουθο των κοινωνικών δεοντολογιών που μας έχει μάθει να ακολουθούμε αυτή η κοινωνία. Και επακόλουθο του τρόπου σκέψης που προωθεί η κοινωνία.
Η ίδια κοινωνία που δυστυχώς θεωρεί κάποιον που δεν έχει τέτοιες σχέσεις ως οπισθοδρομικό, συντηρητικό και "ξενέρωτο". Αλλά φάσκει και αντιφάσκει η κοινωνία σε αυτό, διότι τους άνδρες με πλούσια προγαμιαία δραστηριότητα τους θεωρεί προχωρημένους και "μάγκες", ενώ τις γυναίκες με ανάλογη δραστηριότητα τις θεωρεί πόρνες(Συγγνώμη για την έκφραση - δεν λέγεται όμως διαφορετικά).
Δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσω ούτε εν όλω, ούτε εν μέρει, με αυτή την κοινωνία. Κάποτε συμφωνούσα, τώρα πια όχι.
Αλλά θα προτιμούσα να μην τις είχα συνάψει. Παρά την όποια "ομορφιά" τους.
Αυτό που πολλές φορές νιώθουμε και σκεφτόμαστε ότι δηλαδή όλη αυτή η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που έχουν σχέσεις πριν τον γάμο, ίσως νάχουν και δίκιο, είναι φυσικό επακόλουθο των κοινωνικών δεοντολογιών που μας έχει μάθει να ακολουθούμε αυτή η κοινωνία. Και επακόλουθο του τρόπου σκέψης που προωθεί η κοινωνία.
Η ίδια κοινωνία που δυστυχώς θεωρεί κάποιον που δεν έχει τέτοιες σχέσεις ως οπισθοδρομικό, συντηρητικό και "ξενέρωτο". Αλλά φάσκει και αντιφάσκει η κοινωνία σε αυτό, διότι τους άνδρες με πλούσια προγαμιαία δραστηριότητα τους θεωρεί προχωρημένους και "μάγκες", ενώ τις γυναίκες με ανάλογη δραστηριότητα τις θεωρεί πόρνες(Συγγνώμη για την έκφραση - δεν λέγεται όμως διαφορετικά).
Δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσω ούτε εν όλω, ούτε εν μέρει, με αυτή την κοινωνία. Κάποτε συμφωνούσα, τώρα πια όχι.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Οκ το θέμα έληξε
Τα λέμε μετά τους γάμους μας
Τα λέμε μετά τους γάμους μας
Καλή Σαρακοστή
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: Re:
Καμιά "σωματική λειτουργία" δεν είναι καταδικαστέα, όταν χρησιμοποιείται για το σκοπό, που μας δόθηκε από το Θεό και μέσα στη συνολική πορεία μας προς την τελική συνάντησή μας με το Θεό.fosterer έγραψε:ntinoula έγραψε:Σύμφωνα με την γνώμη του και την άποψη του γράφει ο καθένας.
Και για να είμαι ξεκάθαρος,δεν πιστεύω πως μια σωματική λειτουργία μπορεί να είναι καταδικαστέα!
Μπορούμε να "ποινηκοποιήσουμε" την αναπνοή μας???
Όταν χρησιμοποιούμε λάθος τα δώρα του Θεού και αμαρτάνουμε (απομακρυνόμαστε δηλαδή απ' Αυτόν) και καταστροφικό αποδεικνύεται τις περισσότερες περιπτώσεις για μας.
Ότι μας προσφέρει προσωρινά ηδονή, μπορεί μελλοντικά να μας προξενήσει μεγάλη οδύνη. Δεν είναι σωστό ούτε φρόνιμο να βλέπουμε τη ζωή μας στιγμιαία, αλλά μ' ένα πιο συνολικό τρόπο. Οι προγαμιαίες σχέσεις, ιδιαίτερα με περισσότερους από μία συντρόφους 9 στις 10 φορές δημιουργούν προβλήματα, που μας κατατρέχουν όλη μας τη ζωή. Αυτό δεν είναι προσπάθεια εκφοβισμού, αλλά δυστυχώς αποτέλεσμα κακής πείρας.
Το έχω πει κι άλλοτε, δυστυχώς έχω κακή πείρα από τέτοια γεγονότα και προσπαθώ να το πω στα νέα παιδιά, μήπως αποφύγουν τα λάθη που έκανα και γλυτώσουν από τις συνέπειες.
-
Domna
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Η σχέση ανδρός και γυναικός είναι κάτι το σπουδαίο και ιερό. Το μικρό αυτό βιβλίο εξετάζει με υπευθυνότητα το θέμα του έρωτα.
http://ekdoseistaos.blogspot.com/2008/1 ... _7599.html
http://ekdoseistaos.blogspot.com/2008/1 ... _7599.html
Ο αληθινός χριστιανός έχει τρία γνωρίσματα:
- babisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Re:
Χαίρετε!
Δεν έχω υπόψη μου τί λέτε τόσο καιρό(εννοώ ότι δεν έχω διαβάσει παλαιότερες δημοσιεύσεις) αλλά το συγκεκριμένο θέμα έχει γίνει πλέον καθημερινότητα. Φανταστήτε ότι κάνουν προγαμιαίες σχέσεις και παιδιά της ηλικίας μου!!! Το θέμα δεν είναι ότι είναι μία χαλαρη φιλία, αλλά το πράγμα γίνεται χειρότερο όταν πέφτουν σε αμαρτία. Άντε ας πούμε ότι δεν μπορούν να το δουν σε πνευματική - θεολογική ζημία αυτό που κάνουν, πως θα αντιμετωπίσουν τον μέλλοντα σύντροφό τους εφόσον θα είχαν άλλους πόσους παλαιότερους.Δεν θα μπορούν να αφοσιωθούν στον σύντροφό τους και θα ψάχνει συνέχεια καινούριο επειδή έτσι θα έχει συνηθήσει.
Πρέπει να σκεφτούμε γιατί γίνονται όλα αυτά, είναι ότι ο διάβολος πειράζει τώρα περισσότερο?(χαζή ερώτηση!!!) Μήπως τα νέα ζευγάρια δεν έχουν την κατάληλη νουθεσία για το τι είναι σωστο να κανουν? Τα νεότερα μέλη βλέπουν συνέχεια να γίνεται γάμος και μετά χωρισμός, το αντιλαμβάνονται ως πρέπον όμως αφού το βλέπουν καθημερινά από γνωστά τους άτομα.
Δεν έχω υπόψη μου τί λέτε τόσο καιρό(εννοώ ότι δεν έχω διαβάσει παλαιότερες δημοσιεύσεις) αλλά το συγκεκριμένο θέμα έχει γίνει πλέον καθημερινότητα. Φανταστήτε ότι κάνουν προγαμιαίες σχέσεις και παιδιά της ηλικίας μου!!! Το θέμα δεν είναι ότι είναι μία χαλαρη φιλία, αλλά το πράγμα γίνεται χειρότερο όταν πέφτουν σε αμαρτία. Άντε ας πούμε ότι δεν μπορούν να το δουν σε πνευματική - θεολογική ζημία αυτό που κάνουν, πως θα αντιμετωπίσουν τον μέλλοντα σύντροφό τους εφόσον θα είχαν άλλους πόσους παλαιότερους.Δεν θα μπορούν να αφοσιωθούν στον σύντροφό τους και θα ψάχνει συνέχεια καινούριο επειδή έτσι θα έχει συνηθήσει.
Πρέπει να σκεφτούμε γιατί γίνονται όλα αυτά, είναι ότι ο διάβολος πειράζει τώρα περισσότερο?(χαζή ερώτηση!!!) Μήπως τα νέα ζευγάρια δεν έχουν την κατάληλη νουθεσία για το τι είναι σωστο να κανουν? Τα νεότερα μέλη βλέπουν συνέχεια να γίνεται γάμος και μετά χωρισμός, το αντιλαμβάνονται ως πρέπον όμως αφού το βλέπουν καθημερινά από γνωστά τους άτομα.
Καθεῖλε δυνάστας ἀπό θρόνων καί ὕψωσε ταπεινούς...
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Λοιπόν ας σκεφθούμε λίγο αλλιώς. Καταρχήν πόση ανάπαυση προκαλεί ένας λογιμός ότι ένα παιδάκι που ο μπαμπάς του η μόν γυναίκα στην οποία αφιέρωσε την αγάπη του ήταν η μαμα του και η μόνη για την οποία κινήθηκε απο ερωτική έλξη και αληθινή αγάπη και ότι η μαμά του δεν δώθηκε σε κανέναν άλλον άντρα παρα σε αυτόν που αγπάπησε με όλη της την ψυχή και του αφιέρωσε ότι πιο πολύτιμο έχει, την αγνότητα της. Η οποία αγνότητα είναι σαν ένα υπερπολύτιμο και λαμπερό κόσμημα στολισμένο με κάθε λογής λαμπερά πετράδια και μαργαριτάρια. Για σκεφθείτε λοιπόν να χαρίζαμε σε κάποιον αυτό το τόσο πολύτιμο κόσμημα με αντάλλαγμα... ένα αναψυκτικό ή για ένα σάντουιτς ή όπως λεεί και η αγία γραφή, επι πινακίου φακής? Οταν έχουμε κάτι πάρα πολύ μεγάλο σε αξία δεν θα το κρατούσαμε για να το χαρίσουμε στον πιο σημαντικό άνθρωπο που θα γνωρίζαμε στην ζωή μαςκαι θα τον αγαπούσαμε με όλη μας την ψυχή? Και εδώ έχει απόλυτο δίκιο ο φίλος μας ο Νίκος (filotas) που είπε ότι την ζωή δεν πρέπει να την βλέπουμε στιγμιαία αλλά μακροπρόθεσμα και ιδίως σε τέτοια θέματα. Και μετά όπως είπε πολύ ορθα ο Μπάμπης, έρχεται και ο πονηρός και σαν σύγχρονους πρωτόπλαστους μας βάζει χίλιες δυο πλανεμένες σκέψεις του τύπου, "έλα μωρέ, κάντο όλοι το κάνουν στην ηλικία σου και είναι φυσιολογικό να έχεις ορμές και να μην τις...καταπιέζεις γιατί θα τρελαθείς... και να μάθουν ότι δεν το έκανες ακόμα...θα σου βγει κανένα όνομα...ξέρεις τώρα"!!! Και φυσικά όταν έχεις ένα υπερπολύτιμο διαμάντι, ξέρεις καλά ότι πολλοί, πάρα πολλοί θα επιχειρήσουν να στο κλέψουν είτε με την βία είτε με "καλά λόγια" και κολακείες είτε με λόγια του τύπου "δώστο σε μένα να στο φιλάω, εγώ είμαι φίλος και δεν θα στο κλέψω". Και επίσης όσοι έμειναν αγνοί ας μην υπερηφανεφτούν και ούτε φυσικά να εφυσηχάζουν αλλά να ευχαριστούν με όλη την ψυχή τους τον Θεό που με την Χάρη Του τους φύλαξε και την Παρθένο Μαρία την Παναγία που στάθηκε αρωγός τους. Γιατί έτσι και πουν ότι νίκησαν τον πειρασμό της σάρκας...πάει τότε τους περιμένουν χειρότερα.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Φίλε Χαράλαμπε, σωστά επισημαίνεις ότι υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα για τη σημερινή νέα γενιά, απ' ότι για τις παλιότερες, το πρόβλημα όμως εντοπίζεται:
1. Στην έλλειψη προτύπων. Οι ίδιοι οι σημερινοί γονείς δείχνουν έλλειψη σεβασμού για την οικογένεια και τις σχέσεις των δύο φύλων, αλλά και γενικότερα για την τήρηση του θελήματος τους Θεού. Αν μάλιστα ένας νέος αποφασίσει να τηρήσει το θέλημα του Θεού και διατηρήσει την αγνότητά του μέχρι το Γάμο, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ν' αντιμετωπίσει εχθρότητα κι από το ίδιο του το σπίτι.
2. Στον συνεχή βομβαρδισμό από μηνύματα που αυξάνουν τους πειρασμούς και αποτρέπουν την αγνότητα.
3. Στην λάθος κατεύθυνση της παιδείας, που συσσωρεύει γνώσεις, αντί να προσπαθεί να διαμορφώσει χαρακτήρες.
Κουράγιο Χαράλαμπε, όταν δεν υπάρχει ελπίδα στους ανθρώπους, πάντα ο Θεός κάνει πιο φανερή την παρουσία Του και τη βοήθεια Του σ' όποιον τη ζητήσει.
1. Στην έλλειψη προτύπων. Οι ίδιοι οι σημερινοί γονείς δείχνουν έλλειψη σεβασμού για την οικογένεια και τις σχέσεις των δύο φύλων, αλλά και γενικότερα για την τήρηση του θελήματος τους Θεού. Αν μάλιστα ένας νέος αποφασίσει να τηρήσει το θέλημα του Θεού και διατηρήσει την αγνότητά του μέχρι το Γάμο, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ν' αντιμετωπίσει εχθρότητα κι από το ίδιο του το σπίτι.
2. Στον συνεχή βομβαρδισμό από μηνύματα που αυξάνουν τους πειρασμούς και αποτρέπουν την αγνότητα.
3. Στην λάθος κατεύθυνση της παιδείας, που συσσωρεύει γνώσεις, αντί να προσπαθεί να διαμορφώσει χαρακτήρες.
Κουράγιο Χαράλαμπε, όταν δεν υπάρχει ελπίδα στους ανθρώπους, πάντα ο Θεός κάνει πιο φανερή την παρουσία Του και τη βοήθεια Του σ' όποιον τη ζητήσει.
Μπάμπη μου,νομίζω βγήκες λίγο από το θέμα αλλά δεν πειράζει.
Θέλω να σχολιάσω τόσα πολλά πάνω σ'αυτά που γράφετε αλλά δεν θέλω να φανώ "πνεύμα αντιλογίας"! Ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του!
Θέλω να σχολιάσω τόσα πολλά πάνω σ'αυτά που γράφετε αλλά δεν θέλω να φανώ "πνεύμα αντιλογίας"! Ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του!
- babisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Τουλάχιστον πες την γνώμη σου, δεν θα σε κατηγορήσει κανείς αν έχεις αντίθετη άποψη, συζήτηση κάνουμε.fosterer έγραψε:Μπάμπη μου,νομίζω βγήκες λίγο από το θέμα αλλά δεν πειράζει.
Καθεῖλε δυνάστας ἀπό θρόνων καί ὕψωσε ταπεινούς...