Από το βιβλίο: "Ασκητές μέσα στον κόσμο"

Πνευματικά άρθρα και Αναγνώσματα.Αποσπάσματα από διάφορα βιβλία.

Συντονιστές: ntinoula, Συντονιστές

srev
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re:

Δημοσίευση από srev »

ntinoula έγραψε:Μικρός με διορατικό χάρισμα

Τον Σεπτέμβριο κάποιου έτους στο ογκολογικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Ο μικρός Δημητράκης ζητούσε επειγόντως τον ιερέα του Νοσοκομείου. Ήθελε οπωσδήποτε να κοινωνήση.

Ήταν 13 ετών...
Συγκινητικό και μεγαλειώδες.

Ο Δημήτρης έκανε το άλμα από τη βάφτιση στην αιωνιότητα δίχως να παρεμβληθεί ουσιαστικά παραμονή στην κοιλάδα του κλαυθμώνος με εξαίρεση η σύντομη ζωή του εν τω καρκίνω. Έζησε, φαίνεται, την ουσία της ζωής σε μια πικρή γουλιά κι έφυγε για την όντως ζωή με δρασκελιές γίγαντα. Η ειρωνεία της πτώσης μας τί άλλο είναι από την ανικανότητά μας να επιθυμούμε την ίδια με διάκριση τύχη;

Ευχαριστώ, κι εγώ, Ντινούλα, για την ανάρτηση αυτή!

Ευχές,

Σπύρος.
Άβαταρ μέλους
ntinoula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ntinoula »

Που χάθηκες βρε Σπύρο; :smile:
Το χαμόγελο είναι το φως του προσώπου μας που δείχνει πώς η καρδιά μας είναι μέσα.
srev
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re:

Δημοσίευση από srev »

ntinoula έγραψε:Που χάθηκες βρε Σπύρο; :smile:
Δεν είχα χρόνο να επισκέπτομαι τις ιστοσελίδες συζητήσεων αλλά είπα να έρθω μια επίσκεψη για να μη χάσω επαφή.

Σ.
Άβαταρ μέλους
pepiixthis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ασκητές μέσα στον κόσμο

Δημοσίευση από pepiixthis »

To Bιβλίο ειναι πάρα πολύ ωραίο , μόλις τώρα το τελείωσα(έχω αλλες 3 σελίδες) :smile:
ntinoula μπορείς να μου πείς πυ λεει για τον ''Ο ευλογημένος Συμεών'' γιατί αλήθεια δεν το θυμάμαι
«στενή η πύλη και τεθλιμμένη οδός η απάγουσα στην ζωήν»
Άβαταρ μέλους
pepiixthis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pepiixthis »

pepiixthis έγραψε: ntinoula μπορείς να μου πείς που λεει για τον ''Ο ευλογημένος Συμεών'' γιατί αλήθεια δεν το θυμάμαι
δεν το θυμωμουν γιατί ήταν εκει που είχα σταματήσει :oops: sorry
«στενή η πύλη και τεθλιμμένη οδός η απάγουσα στην ζωήν»
Άβαταρ μέλους
ntinoula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Είναι στη σελίδα 349. Δεν πειράζει Πέπη. :25
Το χαμόγελο είναι το φως του προσώπου μας που δείχνει πώς η καρδιά μας είναι μέσα.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Μικρός με διορατικό χάρισμα

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Σεπτέμβριο κάποιου έτους στο ογκολογικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Ο μικρός Δημητράκης ζητούσε επειγόντως τον ιερέα του Νοσοκομείου. Ήθελε οπωσδήποτε να κοινωνήση.

Ήταν 13 ετών. Ενάμιση περίπου χρόνο βρισκόταν στην συγκεκριμένη κλινική. Ένας μικρός πονοκέφαλος τον ώδήγησε εκεί. Οι γιατροί διέγνωσαν καρκίνο του εγκεφάλου. Η καταγωγή του ήταν από το Φίερι της Αλβανίας. Οι γονείς του αβάπτιστοι. Έμεναν αρκετά χρόνια στην Πάτρα. Αυτός, λίγο μετά την είσοδό του στο Νοσοκομείο, θέλησε να βαπτιστή. Άκουγε για τον Χριστό και ήθελε να γίνη «παιδί» Του. Βαπτίστηκε «εις το όνομα του Πατρός και του Υϊού και του Αγίου Πνεύματος», κατόπιν κατηχήσεως βέβαια.

Όλοι τον αγαπούσαν πολύ στην κλινική. Ο καρκίνος είχε προχωρήσει αρκετά και ήδη του είχε στερήσει την όράση. Δεν έβλεπε καθόλου, τίποτε και κανέναν. Άκουγε όμως με μεγάλη και θαυμαστή υπομονή. Δεν παραπονιόταν. Έλεγε ότι ο Θεός τον αγαπά πολύ. Προσευχόταν και παρακαλούσε και τους γονείς του να κάνουν το ίδιο.

Όσοι τον επισκέπτονταν καταλάβαιναν να υπάρχη κάτι διαφορετικό σ΄ αυτό το παιδί. Μιλούσε συνέχεια για τον Θεό. Ήταν πάντα ευγενικό και χαρούμενο. Το πρόσωπο του έλαμπε. Ήθελε να κοινωνάη συχνά των Τιμίων Δώρων. Όταν κάποιες φορές η μητέρα του ήταν σε κάποιον άλλο χώρο της κλινικής, φώναζε: «Μητέρα, ελα γρήγορα. Φτάνει ο παππούλης με τον Χριστό. Ανεβαίνει τα σκαλιά. Έλα να με ετοιμάσης». Και έτσι γινόταν. Ο ιερέας ερχόταν και εύρισκε τον Δημητράκη καθισμένο στο κρεββάτι του, με ανοιχτό το στόμα κάνοντας με ευλάβεια τον σταυρό του. Ενώ δεν εγνώριζε την ακριβή ώρα της προσελεύσεως του ιερέως με τα Τίμια Δώρα, με διορατικό χάρισμα τον έβλεπε να έρχεται, μολονότι παρεμβάλλονταν δυο κλειστές πόρτες πού εχώριζαν το δωμάτιο του από τον διάδρομο πού ερχόταν ο ιερέας. Αυτό το βεβαιώνει και η ευλαβής κυρία Μαρία Γαλιατσάτου η οποία εθελοντικώς εφρόντιζε το παιδί αυτό. «Κυρία Μαρία, θέλω κάτι να σας πώ», της είπε μία ημέρα. «Όταν έρχεται ο παππούλης με τον Χριστό, τον βλέπω στις σκάλες πού ανεβαίνει και δίπλα του υπάρχουν δυο ψηλοί, όμορφοι άνθρωποι με ολόασπρη στολή πού γέρνουν προς το Άγιο Ποτήριο και με ανοιχτά τα χέρια τους το προστατεύουν».

Κάποτε τον ρώτησε ο γιατρός: «Τί κάνεις, Δημητράκη, πώς πάμε;». Του απάντησε: «Κύριε γιατρέ, μπορώ να σας πώ από κοντά. Εγώ είμαι καλά. Εσείς μην στενοχωριέστε πού έφυγε η γυναίκα σας. Ο Θεός θα είναι μαζί σας γιατί είστε καλός άνθρωπος». Ο γιατρός έμεινε λίγο ακίνητος. Κανείς δεν ήξερε το θλιβερό γεγονός πού είχε συμβή την προηγούμενη ήμερα στο σπίτι του, ότι δηλαδή η γυναίκα του τον εγκατέλειψε και πήρε άλλον άνδρα.

«Αυτό είναι παιδί του Θεού», έλεγαν όσοι το γνώριζαν.

Την τελευταία φορά πού κοινώνησε δεν μπορούσε πλέον να σταθή καθιστός στο κρεββάτι αλλά υποδέχθηκε με χαρά και λαχτάρα τον Χριστό ξαπλωμένος. «Ευχαριστώ πολύ», ψέλλισε και μετά εκοιμήθη.

Ο ιερέας, όταν την άλλη μέρα πήγε στο νεκροτομείο να διάβαση στον Δημητράκη το τρισάγιο, είπε: «Τέτοιο λείψανο πρώτη φορά στην ζωή μου βλέπω. Το πρόσωπο του είναι χαμογελαστό, λάμπει και έχει το χρώμα του κεχριμπαριού».

Οι γονείς του αγάπησαν τον Χριστό πολύ και θέλουν και αυτοί να βαπτιστούν.

http://vatopaidi.wordpress.com/2009/09/ ... %BC%CE%B1/
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
ntinoula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Κατά την πίστη και τα θαύματα

Διηγήθηκε ένας Μικρασιάτης ότι στο χωριό τους στην Μικρά Ασία, είχαν ένα αγίασμα. Κάποτε που αρρώστησε το ζώο τους ο πατέρας έστειλε το τουρκάκι που το είχε υπηρέτη, να φέρει με το «μπακράτσι» (σκεύος, σαν μικρός κουβάς) νερό από το αγίασμα. Το τουρκάκι βαρέθηκε να πάει μέχρι το αγίασμα και πήρε νερό από ένα πλησιέστερο ρέμα. Όταν έφερε το νερό και ράντισε το ζώο ο πατέρας, εκείνο αμέσως σηκώθηκε. Τότε το τουρκάκι συγκλονίστηκε και ωμολόγησε: «Αφέντη, η πίστη εσάς των χριστιανών είναι μεγάλη. Το νερό δεν είναι από το αγίασμα». Αλλά εκείνος το δέχτηκε ως αγίασμα και κατά την πίστη του έγινε και η θεραπεία του ζώου.

**********************************************************************************************************************

Κάποιος χριστιανός πήγε να προσκυνήσει στα Ιεροσόλυμα, να γίνει Χατζής. Μια ευλαβής χριστιανή του παρήγγειλε να της φέρει ένα μικρό τεμάχιο Τίμιο Ξύλο για φυλαχτό. Εκείνος είτε γιατί ξέχασε είτε διότι δεν μπόρεσε να οικονομήσει, πήρε από το καράβι ένα κομματάκι ξύλου. Εκείνη το ασπάστηκε με ευλάβεια, σε περιπτώσεις δε ασθενείας σταύρωνε αρρώστους και γίνονταν καλά. Τελικά αυτός που της το έδωσε απόρησε και αναγκάστηκε να ομολογήσει την αλήθεια. Εκείνη η ευλογημένη από την μεγάλη της πίστη και ευλάβεια προς το Τίμιο Ξύλο, θεράπευε ασθενείς ακόμη και με κείνο το ξύλο του πλοίου.

***********************************************************************************************************************

«Μία από τις πολλές φορές που πηγαίναμε με τον ιερέα του χωριού μου τον παπα-Αλέκο να εξυπηρετήσουμε τον συνοικισμό της Αμφιπόλεως», διηγήθηκε ο Γέροντας Γρηγόριος της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Μεταμορφώσεως, «συναντήσαμε κάποιον ηλικιωμένο που τότε βοηθούσε στην Εκκλησία της Αμφιπόλεως. Συζητώντας μαζί του μας διηγήθηκε ένα γεγονός που συνέβη επί τουρκοκρατίας, όταν αυτός ήταν παιδί δώδεκα ετών:

«Είχε αρρωστήσει βαριά ο Αγάς, έτρεχε σε γιατρούς στα κοντινά μέρη, έφθασε μέχρι την Θεσσαλονίκη αλλά δεν μπορούσε να τον κάνει κανείς καλά και η υγεία του πήγαινε προς το χειρότερο. Καθηλώθηκε στο κρεβάτι. Κάποια μέρα απελπισμένος θυμήθηκε την αγία «Φωτίδα», το Εξωκκλήσι της Αγίας που ήταν κατά σάρκα αδερφή της αγίας Φωτεινής, το οποίο απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο από τον συνοικισμό και στο οποίο μέχρι σήμερα αναβλύζει αγίασμα, το «αγίασμα της αγίας Φωτίδος». «Η αγία Φωτίδα θα με κάνει καλά», είπε ο Αγάς. Διέταξε λοιπόν τον επίτροπο της Εκκλησίας της Αμφιπόλεως να πάει να του φέρει αγίασμα από την αγία Φωτίδα.

Ο επίτροπος δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Βγαίνοντας όμως από το σπίτι του Αγά ψιθύρισε: «Γουρούνι, θα σου φέρω νομίζεις αγίασμα από την Αγία μας να το μαγαρίσεις;». Έφυγε, υπολόγισε την ώρα που θα έκανε να πάει και να επιστρέψει από το Εξωκκλήσι για να μην αντιληθφεί την απάτη ο Αγάς και τον τιμωρήσει, πήρε κοινό νερό και το πήγε αντί για αγίασμα στον Αγά.

Ο Αγάς, όταν έφθασε το δήθεν αγίασμα της αγίας Φωτίδος, διέταξε τους παρισταμένους να τον ανασηκώσουν στο κρεβάτι του, έκλαψε και με ευλάβεια και δάκρυα στα μάτια είπε δύο φορές: «Αγία Φωτίδα, βοήθησέ με˙ αγία Φωτίδα, βοήθησέ με». Πήρε το «αγίασμα», όπως το θεωρούσε, το ήπιε και την άλλη μέρα ήταν καλά. Όλοι έμειναν κατάπληκτοι, ειδικά ο επίτροπος που ήξερε τι έκανε. Η πίστη, ο πόθος και η εμπιστοσύνη του Αγά στην αγία Φωτίδα καθώς και οι πρεσβείες της Αγίας τον έκαναν καλά».
Άβαταρ μέλους
evagelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από evagelia »

ΑΓΑΠΗΤΕΣ ΜΟΥ!! ΝΑ ΑΠΕΥΘΗΝΘΟ ΣΕ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΙΔΙΑ!!ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΓΙΑΓΙΑ ΠΙΑ!1ΚΑΙ ΜΑΛΟΝ .... ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΑΣ!!!ΕΠΗΔΗ ΕΧΩ ΣΑΝ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΕΣ!! ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΛΕΓΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑ (ΓΙΑΤΙ ΠΑΙΔΑΚΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΩ??)ΕΤΣΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΓΩ,ΕΤΣΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑ ΕΛΕΓΑ ΤΙ ΒΛΕΠΩ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑ!!ΟΜΩΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΑΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΕΧΕΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ!!ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΣΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥΜΕΤΑΝΟΙΩΝΑΝ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΤΕ!!!ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΛΕΣ ΜΟΥ!!!ΟΤΙ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΝΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΗ!! ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΣΟ ΜΙΛΑΗ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑΣ ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ Η ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΘΥΣΗΧΑΖΕΤΕ.ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΜΕ ΚΑΛΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ!!!ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΚΑΛΟ Η ΚΑΚΟ!!ΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΓΑΠΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΓΕΛΑΣΗ Ο ΒΡΟΜΕΡΟΣ ΜΙΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΗ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ!!ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΠΗ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ!!!
ΣΥΓΝΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΚΥΡΙΑΚΗ!!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Εμείς ευχαριστούμε κυρία Ευαγγελία για όλα αυτά που γράψατε..!!
Πολλές φορές πραγματικά δεν ακούμε....και αυτό είναι μάλλον πολύ άσχημο για τα παιδιά. Σας ευχαριστούμε πολύ κυρία Ευαγγελία!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Αναγνώσματα”