Τι να απαντήσω σε Δωδεκαθεϊστή

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

stellio40
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Τι να απαντήσω σε Δωδεκαθεϊστή

Δημοσίευση από stellio40 »

Σε μία ιστοσελίδα που μπαίνω και διαβάζω τα κείμενα αντιμετώπισα τις κατηγορίες προς τους Βυζαντινούς και την ορθοδοξία.
Λόγω του ότι δεν έχω τις απαιτούμενες γνώσεις περί του θέματος θα ήθελα την βοήθηά σας να αντικρούσω τις κατηγορίες.
Η Ιστοσελίδα είναι αυτή:http://kathrefti.blogspot.com/ με θέμα:Τρίτη, 22 Σεπτέμβριος 2009
ΟΛΟ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΜΕ. ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΠΟΤΕ?

Και έγραψε τα εξής:
Ισως να ειναι εκτος θεματος αυτα που ειπα, απλως οταν ειδα βυζαντινα ερειπια σκεφτηκα τα αρχαια ερειπια και δεν μπορω να μη σκεφτω μετα, οτι την ελληνικη αρχαιοτητα την καταντησε ερειπιο το βυζαντιο και το ιερατειο του.
Ειπα και πιο πανω πως αυτο ειναι μια αληθεια που μενει κρυμενη…οχι ομως για ολους.
Οπως καλα κρυμενη ειναι και η Σκυθοπολη, η οποια ηταν μια ελληνιστικη πολη της παλαιστηνης. .Εκει με διαταγη του Αυτοκρατωρα Κωνσταντιου , δευτεροτοκου γιου του Κωνστανινου , διμιουργηθικε στρατοπαιδο συγκεντωσεως και εξωντοσης των ελληνων εθνικων που δεν ασπαζοταν το νεο δογμα. Αυτο λειτουργησε 2 δεκαετιες και οι ελληνικες ψυχες που εξωντωθηκαν εκει υπολογιζονται σε εκατομυρια.
Αυτο ποσοι ελληνες το ξερουν?
Αργοτερα οι Ιουστινιανιοι και Θεοδοσιανοι κωδικες εφεραν τρομο στους ελληνες που προσεχαν ακομη και πως θα ντυθουν για να μην τους νομιζουν για φιλοσοφους και οτι ελληνιζουν. Η ποινη ηταν θανατος και δημευση της περιουσιας που βεβαια πηγαινε στην εκκλησια.Χαθηκε η ελληνικη εθνικη συνειδηση διοτι ο ελλην ηταν θρησκευτικος ορος τοτε, δηλαδη ειδολολατρης. Αρα αν εισουν χριστιανος δεν μπορουσες να εισαι ελληνας.Στο βυζαντιο δεν ενδιεφερε απο που κραταει η σκουφια σου αρκει να εισαι χριστιανος. Με χαμενη εθνικη συνειδηση φτασαμε στο 1452 που ακουσον ακουσον. ΓΙΝΟΤΑΝ ΟΔΟΜΑΧΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑΤΙ??? ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΦΥΛΟ. ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ.Αυτα το 1452 τον δεκεμβριο και σε 6 μηνες επεσε η Πολη. Κατι που ηταν επομενο αφου 120000 νεοι ηταν καλογεροι και ο ηρως Παλαιολογος μαχοταν με 7000 μονο στο πλευρο του. Πριν την πτωση της Πολης κατεληφθει η Θεσσαλονίκη με προδοσια. Μοναστηρι φανερωσε στους τουρκους τον αγωγο της υδρευσης τον οποίον κατεστρεψαν, διψασε η Θεσσαλονίκη και παραδωθηκε.Το μονατηρι είχε ως ανταλαγμα καλη μεταχειρηση και προνόμια.
Θυμησου φιλε μου τους αφορισμους της επαναστασης του 21…στον κολοκοτρωνη στην μπουμπουλινα και πολλους αλλους.
Στην εποχη μας το 2004 υπαρχει επιστολη απο το αγιο ορος προς την κυβερνηση να μη γινουν οι γιορτες «του διαβολου» οι ολυμπιακοι αγωνες…και απο μοναστηρι εγινε ειδικη προσευχη ωστε την ημερα της τελετης εναρξης της ολυμπιαδας να πεσει κατακλησμος…!!!!!!
Ολα αυτα τα ειπα διοτι λες πως ορθοδοξια και ελληνισμος ειναι ενα…μετα απο ολα αυτα πως ειναι ενα δεν καταλαβαινω. Και αυτα δεν ειναι τιποτα μροστα σε ολα που συναιβησαν τα τελευταια 1700 χρονια. Και 1700 χρονια του χριστιανισμου που επιβληθηκε με βια, ειναι μολις χθες μπροστα στις χιλιαδες χρονια του ελληνισμου.
Σήμερα στην εποχή μας κάθε χρόνο την κυριακη της ορθοδοξιας την ωρα της λειτουργειας ψαλωνται 7 αναθεματισμοι 52 φορες ενατιων του ελληνισμου.αυτοι που εκκλησιαζονται ξέρουν τι ακουν? Αυτό είναι παγκοσμια πρωτοτυπια.

Και μη φοβασαι με αυτά που λέω δεν παθαινει τιποτα το εθνικο φρονημα. Το εθνικο φρονημα δεν είναι στην συγκεκρημενη θρησκεια αλλά στο DNA .
….τι λες? Οι ηρωες του 1821 αν ήταν βουδιστες δεν θα επαναστατουσαν?

Το αγιο ορος φυσικα κατα την αρχαιωτητα δεν ειχε την μορφη που εχει τωρα.
Ξερει κανεις τι υπηρχε στον Αθω μεχρι το 321 μ.χ. ???
Και με ποιον τροπο εγινε η μεταλαξη και εχουμε αυτο που ειναι σήμερα/?

…δεν θα το πω γιατι δεν θελω να ερεθησω αλλο με κρυμενες αληθειες που πονουν.Αρκετα ερεθησα, αλλα καποια πραγματα οι ελληνες θα επρεπε να τα γνωριζουν.
Ευχαριστω την διαχειρηση του blog για το βημα. Και μια και ημουν εκτος θεματος Δεν θα επανελθω.

Σειριος
Όποια βοήθεια δεκτή.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Τι να απαντήσω σε Δωδεκαθεϊστή

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Αυτό το κείμενο έχει πάρα πολλές ανακρίβειες, έως και κάποια ψέματα μέσα. Εν πάση περιπτώσει σε έναν άνθρωπο, ο οποίος αναφέρεται με τόση εμπάθεια στον Χριστιανισμό, δεν νομίζω ότι μπορείς να πεις και τίποτα ιδιαίτερο.
Είναι αλήθεια πως έχουν γίνει κάποιες υπερβολές, σπανιότατα βέβαια, κυρίως στο χτίσιμο κάποιων ναών πάνω σε προχριστιανικούς ναούς ή ερείπια.
Ο συγκεκριμένος "αρχαιολάτρης" πάντως, αν σέβεται τουλάχιστον, αυτές τις αρχαιοελληνικές ρίζες που πρεσβεύει και που θεωρεί πως τις τιμά ιδιαιτέρως, καλό θα ήταν πριν απ'όλα να μάθει λιγάκι την Ελληνική γλώσσα και την ορθογραφία της.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
plagiaskepsi
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από plagiaskepsi »

Ακου μια ιστορική απάντηση
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ
JEAN - PAUL ROUX

Πες του siriou Να το διαβάσει καλα και θα τον εξετάσουμε....αν πάρει το δίπλομα καλός να συζητήσουμε μαζύ του.....
Να ξέρει 5-6 βασικά να συνενοηθούμε βρε αδερφέ.....
Και κάντου μια ερώτηση αν περάσει τισ εξετάσεις
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ --ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ.
ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝ;;;
ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝ ΥΒΡΙΖΕΙ;;;;;
ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ;;;;;
ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝ ΑΔΙΚΗ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΕΛΑΔΑ;;;;;
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝ
ΣΤΟ ΝΕΟ ΒΙΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ.
ΠΕΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΟ ΥΠΟΧΣΕΣΕ ΑΝ ΟΜΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙ.
ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ
vasilisalt
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilisalt »

Συγνώμη αδέρφια αλλά σας εξομολογούμε πως έχω περάσει και εγώ απο αυτό το στάδιο. Όχι με τόσο φανατισμό αλλά με παρόμοια ΄΄χάλια΄΄. Σεβόμουν υποτίθεται την ορθόδοξη παράδοση αλλά όχι τα ΄΄παραμύθια΄΄. Όλα αυτά κατ΄ αρχην έχουν απαντηθεί στην ουσία τους από πολλούς. Ειδικά ο πανεπιστημιακός π. Μεταλληνός έχει πιστεύω τεκμηριώσει την πραγματική αλήθεια. Κάποιες υπερβολές υπήρξαν αλλά όχι αυτά που επικαλούνται. Μήπως σήμερα δεν υπάρχουν υπερβολές από χριστιανούς με υπερβάλλοντα ζήλο; Μία και δύο έχουν κάψει βιβλία? Ή λίγο χτυπιέται ο Χριστιανισμός; Από παντού χτυπήματα δέχεται. Πιστεύω λοιπόν πως μια παραπομπή στα λεγόμενα και γραπτά του φωτισμένου πατέρα Μεταλληνού είναι αρκετή. Μην νομίζεις όμως πως θα τον πείσεις με αυτά. Το έχω ξαναγράψει. Το ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ είναι η μόνη απάντηση. Έλα, ζήσε, μάθε, αγάπα και μετά κρίνε. Παρ΄ ότι δεν θέλω να μπω στην ουσία της αερολογίας του με τρώει το ΄΄ταγκαλάκι΄΄ να ΄πω την άποψή μου, α) για το Βυζάντιο, το πόσο έχει αδικηθεί από την ιστορία και β) για τους δωδεκαθειστες που φυσικά επικαλούνται κάποιο σεβαστό ιστορικά τυπικό (ορφικά κλπ) αλλά στην ουσία είναι περιοδεύων θίασος θεατρικής παράστασης. Τρίζουν τα κόκκαλα του Πλάτωνα σε κάθε παράσταση που δίνουν. Αν δεν τιθασεύσω τον κακό κριτή εαυτό μου, ίσως επανέλθω.
kleanthis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από kleanthis »

να μην απαντησεις γιατι για να το κανεις πρεπει να εχεις μια μια τεκμηριωμενη αποψη. με το να ακους απο εδω και απο εκει γνωμες δεν θα το καταφερεις.κανε τον σταυρο σου και ασε τον ησυχο.
pilotos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από pilotos »

Όλες οι απαντήσεις είναι εδώ :
( www.apologitis.com )
( http://www.oodegr.com/neopaganismos/index.htm )
( http://www.egolpio.com/SUBS/PAGANISMOS_sub.htm )

Ας τα διαβάσει όλα αυτά και ας κρίνει.
Η βασική παρεξήγηση δημιουργείται από το γεγονός ότι ο όρος "Έλλην" στα ρωμαϊκά και βυζαντινά χρόνια ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΘΝΙΚΗ αλλά θρησκευτική σημασία και σημαίνει τον εθνικό, τον ειδωλολάτρη, τον πολυθεϊστή. Οι άνθρωποι που τα λένε αυτά, παρόλο που παρουσιάζονται ως "αρχαιολάτρες" ή "γνώστες της ιστορίας" , ούτε ιστορία ξέρουν , ούτε ερμηνεία της ιστορίας, ούτε ξέρουν να μεταφράζουν ακόμα και αρχαία ή βυζαντινά κείμενα. Είναι μια καλοστημένη απάτη, ένα παρακλάδι που δημιούργησε παγκόσμια η ΝΕΑ εποχή και οι παραθρησκευτικές της οργανώσεις, όπως η Θεοσοφία ...

Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να του πεις τίποτα. Αν είναι καλοπροαίρετος θα διαβάσει και θα δει την ιστορική αλήθεια. Αν είναι φανατικός, κάνε απλά προσευχή μαζί με άλλους. Αυτό είναι το καλύτερο. ο Θεός μαζί σου.
Και πάνω σε αυτή την πέτρα θα οικοδομήσω την Εκκλησία μου και δεν θα την κατανικήσουν ΠΟΤΕ οι δυνάμεις του Άδη ( Ματθ, 16:18 )
( http://clubs.pathfinder.gr/xristianos )
cloaca
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από cloaca »

Και εγώ τα ίδια θα σου έλεγα.Έχω περάσει και εγώ τέτοια κατάσταση και είναι πολύ δύσκολη γιατί δεν έχεις την κατάλληλη γνώση και πιστεύεις ότι σου πασάρουν, μετά αγχώνεσαι και αμφισβητείς την πίστη μας και τον ίδιο τον Χριστό και νιώθεις ότι έχεις μπλέξεις σε λαβύρινθο.Εγώ έψαχνα τα θέματα που μου λέγανε σε πατέρες και σε χριστιανικά βιβλία και μάθενα την αλήθεια.Την διασταύρωνα και από άλλες πηγές και καταλάβαινα ότι αυτήν ήταν η αλήθεια.Όταν τους έλεγα την αλήθεια δεν την πίστευαν και ενώ δεν μπορούσαν να μου την διαψεύσουν μου λέγανε για άλλο θέμα που εγώ δεν ήξερα και άντε πάλι από την αρχή.
Στο τέλος κατάλαβα ότι δεν δέχονται την αλήθεια και ότι η αντιπαράθεση ήταν μάταιη το μόνο καλό ήταν ότι εγώ είχα εμπλουτήσει τις γνώσεις μου.Από τότε όταν βλέπω πως κάποιος Δωδεκαθειστή ή άθεος προσπαθεί να μου ανοίξει συζήτηση για τέτοια θέματα κακοπροαίρετα ,απλά σιωπώ και προσπαθώ να τον αποφύγω.Συζήτηση μόνο με καλοπροαίρετους που θέλουν πραγματικά να μάθουν την αλήθεια.
ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΕΛΕΗΣΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΑΡΤΩΛΟΝ
stellio40
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από stellio40 »

Σάς ευχαριστώ όλους σας.
Πραγματικά πολύτιμη η βοήθειά σας!
Άβαταρ μέλους
evagelia
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από evagelia »

ΑΧ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΑΜΟΡΦΟΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ!!!!!ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΡΥΜΕΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΒΡΗ ΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ!!ΑΧ ΤΙ ΚΡΙΜΑ!!ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΗ!!ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ!!ΤΟΥ ΔΙΚΟΥΜΑΣ ΙΗΣΟΥ!!ΓΙΑΥΤΟ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΕΛΙΟ (ΓΜΩΜΗ ΜΟΥ)ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΣΑΙ ΗΡΕΜΗΣΕ!!ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ!1ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ
ΤΟΥΣ ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΛΠ!! ΞΕΡΕΤΕ ΑΔΕΡΦΙΑ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΗΜΟΥΝ ΤΟΣΟ ΘΥΜΩΜΕΝΗ ΤΟΣΟ ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΙΑΒΑΖΑ!! ΠΟΥ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΗ ΝΑ ΜΕ ΒΑΛΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΑΣ ΝΑ ΗΡΕΜΙΣΩ!!ΚΑΙ ΚΟΙΤΑ ΤΩΡΑ ΝΟΙΩΘΟ ΤΟΣΟ ΗΡΕΜΗ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΣΤΕΛΙΟ!!ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΗΣ ΣΤΕΛΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΚΤΟ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ! ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ .ΜΙΛΗΣΕΣ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΑΠΕΧΟΥ!!
ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΗΡΟ ΒΡΩΜΕΡΟ ΝΑ ΑΦΗΣΗ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΕΣ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΥΤΟΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΙΔΟΛΟΛΑΤΡΙΕΣ!!ΚΑΙ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΗΣ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΗ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΕΙΠΑΝ Η ΑΦΗΣΑΝ ΩΣ ΓΡΑΠΤΑ..ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΑΝ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ??? ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ?? ΘΑ ΕΒΛΕΠΑΝ ΙΣΩΣ?/ ΑΝ ΗΘΕΛΑΝ ΑΝ!1ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ Ο ΘΕΟΣ ΣΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΤΟΥ ΟΣΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ!! ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ......................ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ
Εικόνα
lathras
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

Δημοσίευση από lathras »

Η αλήθεια είναι ότι πράγματι οι Χριστινοί κατέστρεψαν αρχαίους ναούς....αλλά και οι Πέρσες κατέστρεψαν αρχαίους ναούς......και οι εθνικοί έριχναν τους χριστιανούς στα λιονταρια....και οι Τούρκοι κατέστρεψαν αρχαίους και ορθόδοξους ναούς.....και οι Άγγλοι κατέστρεψαν αρχαίους ναούς....και οι Γερμανοί έκαψαν ορθόδοξες εκκλησίες............... και οι Γότθοι..και οι Σκύθες.....και ...και.και...και....και..... αλλά δεν βλέπω που αυτό έχει σχέση με την ορθόδοξη πίστη, ή με την αξία του Αριστοτέλη...ή....ή...ή....ή!!!!!!!!!!!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”