Παρελάσεις?????
Συντονιστής: Συντονιστές
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Παρελάσεις?????
Ήθελα να σας ρωτήσω κάτι, εσείς είστε υπέρ στο να γίνονται παρελάσεις ή κατά? Οι γονείς που έχουν παιδιά στο σχολείο τι σχόλια ακούνε από τα παιδιά τους? Τους αρέσει η παρέλαση? Αν δεν προσαρμόζει μια τέτοια ερώτηση σε χριστιανικό φόρουμ, μπορείτε να τη σβήσετε
αν θέλετε.
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Re: Παρελάσεις?????
Σαν ιδέα,οι παρελάσεις δεν με ενοχλούν. Με τον τρόπο που γίνωνται σήμερα όμως θεωρώ πως είναι άσκοπες στην καλύτερη και προσβλητικές στην χειρότερη περίπτωση.
Χαβαλές και άγιος ο Θεός!
Μόνο οι στρατιωτικές πρέπει να συνεχιστούν κατά την γνώμη μου.
Χαβαλές και άγιος ο Θεός!
Μόνο οι στρατιωτικές πρέπει να συνεχιστούν κατά την γνώμη μου.
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Συμμετείχα και ως μαθητής και ως στρατιώτης στις παρελάσεις. Και συμμετέχουν και τα παιδιά μου.
Πάντως την σκοπιμότητα διατήρησης του θεσμού στις μέρες μας, δεν την καταλαβαίνω.
Πάντως την σκοπιμότητα διατήρησης του θεσμού στις μέρες μας, δεν την καταλαβαίνω.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
- vivika
- Κορυφαίος Αποστολέας

Εμένα πάλι μου κάνει κάτι άλλο εντύπωση, πως για τους ομογενείς το να γίνεται η ελληνική παρέλαση στο κέντρο των πόλεων του εξωτερικού είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ιδιαίτερη τιμή κλπ.
Μήπως εμείς εδώ θα πρέπει να αναθεωρήσουμε, άλλωστε αν εμείς δεν το θεωρούμε σημαντικό γιατί να το θεωρήσουν τα παιδιά μας;
Αν θέλετε διαβάστε στο ακόλουθο λινκ περισσότερες πληροφορίες για τις , όπως πότε πρωτοξεκίνησαν και τι σημαίνουν.
Μήπως εμείς εδώ θα πρέπει να αναθεωρήσουμε, άλλωστε αν εμείς δεν το θεωρούμε σημαντικό γιατί να το θεωρήσουν τα παιδιά μας;
Αν θέλετε διαβάστε στο ακόλουθο λινκ περισσότερες πληροφορίες για τις , όπως πότε πρωτοξεκίνησαν και τι σημαίνουν.
«Γρηγορεῖτε καί προσεύχεσθε, ἵνα μή εἰσέλθητε εἰς πειρασμόν» Ματθ. κστ' 41
Ω Θεέ μου, δώσε μου τη δύναμη να αλλάξω αυτά που μπορώ, την υπομονή να αντέξω αυτά που δεν μπορώ,
και τη σοφία για να γνωρίζω τη διαφορά μεταξύ τους.
Ω Θεέ μου, δώσε μου τη δύναμη να αλλάξω αυτά που μπορώ, την υπομονή να αντέξω αυτά που δεν μπορώ,
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

[quote="vivika"]Εμένα πάλι μου κάνει κάτι άλλο εντύπωση, πως για τους ομογενείς το να γίνεται η ελληνική παρέλαση στο κέντρο των πόλεων του εξωτερικού είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ιδιαίτερη τιμή κλπ.
[/quote
Νομίζω είναι διαφορετικό αυτό, διότι είναι ένας τρόπος να γίνεται αισθητή η παρουσία μιας μειονότητας και να διατηρούνται οι εθνικοί και άλλοι δεσμοί της.
Πάντως μιας και το έθιξες αυτό Βίβιαν, σκέψου πως θα μας φαινόταν, η παρέλαση αλλοδαπής μειονότητας, εδώ στην πατρίδα μας.
[/quote
Νομίζω είναι διαφορετικό αυτό, διότι είναι ένας τρόπος να γίνεται αισθητή η παρουσία μιας μειονότητας και να διατηρούνται οι εθνικοί και άλλοι δεσμοί της.
Πάντως μιας και το έθιξες αυτό Βίβιαν, σκέψου πως θα μας φαινόταν, η παρέλαση αλλοδαπής μειονότητας, εδώ στην πατρίδα μας.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
- filotas
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Εγώ πάλι είμαι κατά των στρατιωτικών παρελάσεων. Εφ' όσον στ' αλήθεια θέλουμε να γιορτάσουμε σαν Χριστιανοί, τότε θα πρέπει να παρελαύνουμε εμείς οι ίδιοι τοποθετώντας επικεφαλής της παρέλασης το Σταυρό, την Παναγία ή τον προστάτη Άγιο. Αν όχι όλοι, τουλάχιστον κάποιοι εκπρόσωποί μας, όπως τα σχολεία, οι ενορίες, οι σύλλογοι κλπ. Η παρέλαση του στρατού δεν είναι παρά μια άσκοπη επίδειξη στρατιωτικής δύναμης, η οποία άλλωστε είναι άνευ ουσίας, αφού όλοι γύρω μας έχουν τουλάχιστον αντίστοιχη ή και μεγαλύτερη δύναμη. Εμείς σαν Χριστιανοί πιστεύουμε ότι τις νίκες δεν τις δίνει η δύναμη πυρός, αλλά η βοήθεια του Θεού και η ανδρεία των αγωνιστών.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Νομίζω πως ο θεσμός της παρέλασης έχει να κάνει με την αναπτέρωση του ηθικού μας ώς έθνους με βάση κάποια επίδειξη (ποιοτική ή ποσοτική) της ραχοκοκαλιάς μας (νεολαία, στρατός). Δεν το βρίσκω κακό. Θα μπορούσε να καργηθεί, μόνον αν υπήρχε κάτι άλλο να παίξει αυτόν τον ρόλο, αλλά επί του παρόντος δεν το βλέπω.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- vivika
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δυστυχώς ή ευτυχώς είμαστε πλέον μια πολυσυλλεκτική κοινωνία -και στο μέλλον αν δεν φροντίσουμε να αυξήσουμε τις γεννήσεις Ελληνοπαίδων θα γίνουμε μειονότητα μέσα στην ίδια μας τη χώρα- θα με ξένιζε σίγουρα αλλά αν η μειονότητα είχε ειρηνικούς σκοπούς θα κατέληγα να το δεχθώ.panagiotisspy έγραψε:Νομίζω είναι διαφορετικό αυτό, διότι είναι ένας τρόπος να γίνεται αισθητή η παρουσία μιας μειονότητας και να διατηρούνται οι εθνικοί και άλλοι δεσμοί της.vivika έγραψε:Εμένα πάλι μου κάνει κάτι άλλο εντύπωση, πως για τους ομογενείς το να γίνεται η ελληνική παρέλαση στο κέντρο των πόλεων του εξωτερικού είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ιδιαίτερη τιμή κλπ.
«Γρηγορεῖτε καί προσεύχεσθε, ἵνα μή εἰσέλθητε εἰς πειρασμόν» Ματθ. κστ' 41
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Συμφωνούμε.
Μου επιτρπεται να κανω μαθημα νεότερης ελληνικής ιστορίας;
Ποιος ξεκινησε την συζητηση με τις παρελάσεις; και το ποιος θα ειναι σημαιοφορος;
Ποιο σκοπό εξυπηρετεί ενα τετοι ο θεμα ;Μηπως να φθαρει στις συνειδησεις μας και σιγα-σιγα (λεγε λεγε το κοπελλι κανει την κυρα και θελει ..) να αποδεχτουμε μια ακομη αποδομηση ενός ακομη θεσμου που φέρνει αλλεργία σε καποιους ;
Παρελαση γινοταν . γινεται και ελπιζω παντα να γινεται ,γιατι με τους συμπατριωτες μου (ή μηπως όχι ;) κανεις δεν ξερει ...
Ποιος ξεκινησε την συζητηση με τις παρελάσεις; και το ποιος θα ειναι σημαιοφορος;
Ποιο σκοπό εξυπηρετεί ενα τετοι ο θεμα ;Μηπως να φθαρει στις συνειδησεις μας και σιγα-σιγα (λεγε λεγε το κοπελλι κανει την κυρα και θελει ..) να αποδεχτουμε μια ακομη αποδομηση ενός ακομη θεσμου που φέρνει αλλεργία σε καποιους ;
Παρελαση γινοταν . γινεται και ελπιζω παντα να γινεται ,γιατι με τους συμπατριωτες μου (ή μηπως όχι ;) κανεις δεν ξερει ...