Αλληλοσεβασμός
Συντονιστής: Συντονιστές
-
andreastsa
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αλληλοσεβασμός
Θα αναφέρω κάποια περιστατικά:
Είχα πάει στο ΤΕΙ να πάρω 2 βεβαιώσεις από τη γραμματεία που είμαι γραμμένος, λέω στην αρμόδια της γραμματείας θέλω 2 βεβαιώσεις και μου λέει ειρωνικά σιγά μη θες 22, τότε της λέω με αυστηρή φωνή- δεν κατάλαβα, τι νοοτροπία είναι αυτή, μετά κλείστηκε στο γραφείο και μου έφερε τις βεβαιώσεις κάποια άλλη υπάλληλος(με την εν λόγω είχαμε και άλλες φορές τέτοια εξ αιτίας της νοοτροπίας της, δεν γίνεται να μη σε σέβονται και να το αφήνεις έτσι)
Άλλο ένα είχε να κάνει με εργαζόμενη κοπέλα στην βιβλιοθήκη της Κοζάνης, ερχόμενη να μου κάνει παρατήρηση επειδή άλλαξα υπολογιστή επειδή δεν έπιανε το usb εκεί που καθόμουνα με ένα πατροναρικό ύφος και χωρίς ίχνος σεβασμού, ήταν από τις συμπεριφορές που αν το αφήσεις να περάσει θα τα έχεις με τον εαυτό σου γιατί το άφησες έτσι(ήταν πολύ προσβλητική συμπεριφορά), της μίλησα αυστηρά για να προστατεύσω την αξιοπρέπειά μου, πρέπει όπως μιλάς να σου μιλάνε και να υπάρχει αλληλοσεβασμός.
Το πιο πρόσφατο συνέβη πάλι στον ίδιο χώρο με κάποια άλλη εργαζόμενη, πηγαίνοντας να καθίσω στον h/y επειδή δεν αναγνώριζε το usb είπα σε ένα παληκάρι να αλλάξουμε και μου παραχώρησε τη θέση του μιας και έφευγε, πηγαίνοντας να πάρει την κάρτα του τον περίμενε η υπάλληλος και τον έφερε στην αίθουσα των h/y και του έλεγε με ένα απαράδεκτο ύφος χωρίς σεβασμό στο άτομό του -έχεις πολλή ώρα εδώ και τάχα μου χάλασε κάτι που εγώ δεν είδα κάτι να μη λειτουργεί, το παλικάρι αυτό άκουγε με μεγάλη υπομονή να του μιλάει με προσβλητικό ύφος, τότε εγώ της λέω -καλά πως μιλάτε έτσι ή κάτι τέτοιο, τότε το παιδί αυτό δεν το άφησε να περάσει και απαίτησε να τον σέβεται λέγοντάς της με ένα πολύ αυστηρό ύφος -έτσι να μιλάτε στον αδερφό σας και όχι σε μένα και ζήτησε σεβασμό και καλά έκανε και μάλιστα ήθελα να του κάνω χειρονομία ότι επικροτώ αυτό που έκανε αλλά έβλεπε και η υπάλληλος και ήθελα να κρατήσω τα προσχήματα, φεύγοντας το παιδί μου λέει η υπάλληλος -εσύ δικηγόρος του είσαι? Δεν το περίμενα και της λέω ότι το θέμα τελείωσε και ότι αν μου μιλούσε εμένα έτσι δεν θα το άφηνα να περάσει.
Μια φορά είχα πάει στα ΚΕΠ για επικύρωση και είχα αντίγραφα από 5 σελίδες πτυχίου εγώ είχα 4 γιατί μια σελίδα από τις 5 ήταν λευκή και δεν μου το επικύρωνε για αυτό το λόγο, του το ξαναείπα και δεν το έκανε μιλώντας με έναν τρόπο τι να πω, τελικά δεν μου το επικύρωσε, φεύγοντας του λέω σας ευχαριστώ για την εξυπηρέτηση, (ξέρετε όταν αποβάλλεται κάποις παίχτης π.χ. και χειροκροτά τον διαιτητή που τον απέβαλε για να καταλάβετε)
Επειδή συγχρωτιζόμαστε συχνά διαφορετικούς ανθρώπους θεωρώ αυτονόητο το να θες να σε σέβονται αν τους σέβεσαι και εσύ ακόμα και αν χρειαστεί να το απαιτείς, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική αλλά δεν μπορείς να το αφήνεις να περνάει έτσι, εσείς πως αντιμετωπίσατε τέτοιες συμπεριφορές?
Είχα πάει στο ΤΕΙ να πάρω 2 βεβαιώσεις από τη γραμματεία που είμαι γραμμένος, λέω στην αρμόδια της γραμματείας θέλω 2 βεβαιώσεις και μου λέει ειρωνικά σιγά μη θες 22, τότε της λέω με αυστηρή φωνή- δεν κατάλαβα, τι νοοτροπία είναι αυτή, μετά κλείστηκε στο γραφείο και μου έφερε τις βεβαιώσεις κάποια άλλη υπάλληλος(με την εν λόγω είχαμε και άλλες φορές τέτοια εξ αιτίας της νοοτροπίας της, δεν γίνεται να μη σε σέβονται και να το αφήνεις έτσι)
Άλλο ένα είχε να κάνει με εργαζόμενη κοπέλα στην βιβλιοθήκη της Κοζάνης, ερχόμενη να μου κάνει παρατήρηση επειδή άλλαξα υπολογιστή επειδή δεν έπιανε το usb εκεί που καθόμουνα με ένα πατροναρικό ύφος και χωρίς ίχνος σεβασμού, ήταν από τις συμπεριφορές που αν το αφήσεις να περάσει θα τα έχεις με τον εαυτό σου γιατί το άφησες έτσι(ήταν πολύ προσβλητική συμπεριφορά), της μίλησα αυστηρά για να προστατεύσω την αξιοπρέπειά μου, πρέπει όπως μιλάς να σου μιλάνε και να υπάρχει αλληλοσεβασμός.
Το πιο πρόσφατο συνέβη πάλι στον ίδιο χώρο με κάποια άλλη εργαζόμενη, πηγαίνοντας να καθίσω στον h/y επειδή δεν αναγνώριζε το usb είπα σε ένα παληκάρι να αλλάξουμε και μου παραχώρησε τη θέση του μιας και έφευγε, πηγαίνοντας να πάρει την κάρτα του τον περίμενε η υπάλληλος και τον έφερε στην αίθουσα των h/y και του έλεγε με ένα απαράδεκτο ύφος χωρίς σεβασμό στο άτομό του -έχεις πολλή ώρα εδώ και τάχα μου χάλασε κάτι που εγώ δεν είδα κάτι να μη λειτουργεί, το παλικάρι αυτό άκουγε με μεγάλη υπομονή να του μιλάει με προσβλητικό ύφος, τότε εγώ της λέω -καλά πως μιλάτε έτσι ή κάτι τέτοιο, τότε το παιδί αυτό δεν το άφησε να περάσει και απαίτησε να τον σέβεται λέγοντάς της με ένα πολύ αυστηρό ύφος -έτσι να μιλάτε στον αδερφό σας και όχι σε μένα και ζήτησε σεβασμό και καλά έκανε και μάλιστα ήθελα να του κάνω χειρονομία ότι επικροτώ αυτό που έκανε αλλά έβλεπε και η υπάλληλος και ήθελα να κρατήσω τα προσχήματα, φεύγοντας το παιδί μου λέει η υπάλληλος -εσύ δικηγόρος του είσαι? Δεν το περίμενα και της λέω ότι το θέμα τελείωσε και ότι αν μου μιλούσε εμένα έτσι δεν θα το άφηνα να περάσει.
Μια φορά είχα πάει στα ΚΕΠ για επικύρωση και είχα αντίγραφα από 5 σελίδες πτυχίου εγώ είχα 4 γιατί μια σελίδα από τις 5 ήταν λευκή και δεν μου το επικύρωνε για αυτό το λόγο, του το ξαναείπα και δεν το έκανε μιλώντας με έναν τρόπο τι να πω, τελικά δεν μου το επικύρωσε, φεύγοντας του λέω σας ευχαριστώ για την εξυπηρέτηση, (ξέρετε όταν αποβάλλεται κάποις παίχτης π.χ. και χειροκροτά τον διαιτητή που τον απέβαλε για να καταλάβετε)
Επειδή συγχρωτιζόμαστε συχνά διαφορετικούς ανθρώπους θεωρώ αυτονόητο το να θες να σε σέβονται αν τους σέβεσαι και εσύ ακόμα και αν χρειαστεί να το απαιτείς, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική αλλά δεν μπορείς να το αφήνεις να περνάει έτσι, εσείς πως αντιμετωπίσατε τέτοιες συμπεριφορές?
- grigoria-ka
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΣ
χαρα στην υπομονη σου
.επειδη ειναι σε καποια "θεση"δεν ειναι τροπος αυτος.πρεπει να μιλαν με ομορφο τροπο ,οπως εσυ οταν ζητησες αυτο που ηθελες δε το απαιτησες με τροπο ασχημο, ετσι οπως απαντησε αυτη η υπαληλος,αλλα παντου υπαρχουν ¨αυτοι" οι ανθρωποι που δεν σεβοντε κανεναν.εγω πρωσοπικα προσπαθω να εχω υπομονη να μην απαντω,αλλα μερικοι ανθρωποι που μιλαν"ετσι" ε τοτε κ γ ω "ετσι " τους μιλαω 
Η ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ ΣΤΕΓΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΕΛΠΙΖΕΙ,
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
- Captain Yiannis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Προσωπικά έχω διαπιστώσει ότι , όταν ένας άνθρωπος έχει κακή συμπεριφορά και εσύ του συμπεριφέρεσαι γλυκά και αγαπητικά (δύσκολο να το κάνεις αν δεν το αισθάνεσαι ) ,
τότε κι αυτός «βάνει νερό στο κρασί του» όπως λένε και στην Κρήτη.
Πάντως , σε κάθε περίπτωση που θα του συμπεριφερθείς άσχημα , δηλαδή όπως σου συμπεριφέρθηκε ,
έ .. τότε έχεις σίγουρα εξασφαλίσει την συνταγή της αποτυχίας .
Άμα στο κακό κάνεις κακό σίγουρα κακό θα βγεί.
Για κάνε καλό και θα δείς!!!!!!!!!
Πάντως , σε κάθε περίπτωση που θα του συμπεριφερθείς άσχημα , δηλαδή όπως σου συμπεριφέρθηκε ,
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Είναι δύσκολο να αντέξεις άσχημες συμπεριφορές, αλλά αν θέλουμε να αποκτήσουμε ταπείνωση πρέπει να αγνωιστούμε τόσο, ώστε να μη μας εκνευρίζουν.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Nα σου πώ .. ανάλογα.andreastsa έγραψε:... εσείς πως αντιμετωπίσατε τέτοιες συμπεριφορές?
Αν το δώ σαν πολίτης μιάς ευνομούμενης πολιτείας τότε θα προβώ στις δέουσες ενέργειες για την συμμόρφωση όσων πληρώνονται από εμάς τους πολίτες για να εξυπηρετούν εμάς τους πολίτες. Εμείς τους πληρώνουμε και οφείλουν να μας εξυπηρετούν και μάλιστα με τρόπο ευγενικό και με σεβασμό ως οφείλουν στον εργοδότητη τους, δηλαδή σε όλους τους πολίτες.
Απ την άλλη όμως αν το σκεφτώ πνευματικά το θέμα.. τότε αλλοιώς είναι τα πράγματα για μένα
Θα σκεφτώ .. «εν άλλοις πταίομεν και εν άλλοις παιδευόμεθα»
Για να επιτρέψει ο Θεός να μου φερθούν έτσι σίγουρα κάπου κάποτε θα έσφαλα
Ακόμα και αν δεν έσφαλα ποτέ - λέμε τώρα και καλά - μια δοκιμασία είναι
Και στο κάτω - κάτω της γραφής δεν με έφτυσαν στα μούτρα κιόλας!
Εδώ ο ίδιος ο Θεός «εις τους εμπτυσμούς ουκ απεστρέψατο το πρόσωπον» ... για σκέψου το!
Το αποδέχτηκε καρτερικά, και είπε μόνον ένα «πάτερ άφες αυτοίς, ου γάρ οίδασι τι ποιούσι»
Μήπως με έβαλαν και στον σταυρό; όχι δά! λίγη περιφρόνηση μου έδειξαν. Ε καί;
Μήπως μου έβαλαν καρφιά στα χέρια και στα πόδια; ούτε.
Ε εντάξει.. ας ανεχτώ και λίγες προσβολές, και λίγη περιφρόνηση απ τον κόσμο
Μου δίνει ευκαιρία ο Χριστός να του μοιάσω έστω και στο ελάχιστο και διαμαρτύρομαι;
Μπορεί να πω αν έχω τα «κέφια» μου και ένα «σας ευχαριστώ πολύ είστε ευγενέστατη»
και να πω και μια προσευχή για τον άνθρωπο να ηρεμήσει η ψυχή του λιγάκι
μιάς και του είμαι και ευγνώμων που μου δίνει την ευκαιρία να περιφρονηθώ απ τους ανθρώπους.
Δεν έχω εξ άλλου κάθε μέρα τέτοιες ευκαιρίες..
Όσο για τα περί σεβασμού, αλληλοσεβασμού.. κλπ
Έχω πάντα στο πορτοφόλι μου ενα πλαστικοποιημένο χαρτάκι που γράφει τα εξής:
Ταπείνωσον σεαυτόν κατά πάντα έμπροσθεν των ανθρώπων
Εξευτέλισον σεαυτόν και θέλεις ιδεί την δόξαν του Θεού εις εαυτόν
Εάν αγωνίζησαι να καταφρονηθής αναφανδόν υφ' όλων των ανθρώπων,
θέλει ο Θεός σε κάμει να δοξασθής.
Σπούδασον να καταφρονηθής υπό τών ανθρώπων
όπως χορτασθής εκ τής δόξης του Θεού.
Ισαάκ του Σύρου Τα σωζόμενα ασκητικά Λόγος ε'
Όπως καταλαβαίνεις αν με σέβονται οι άνθρωποι
τότε δεν μπορώ να έχω ούτε την «κατά πάντα ταπείνωση»
ούτε την περιφρόνηση, ούτε τον εξευτελισμό,
ούτε την καταφρόνια των ανθρώπων.
Άρα δεν μπορώ να γευτώ και την δόξα του Θεού.
Γιατί σύμφωνα με τον αββά Ισαάκ αυτό είναι αντιστρόφως ανάλογα
Όσο με περιφρονούν οι άνθρωποι τόσο με αγαπάει ο Θεός
και όσο με δοξάζουν οι άνθρωποι τόσο με αποστρέφεται ο Θεός
καθότο «το εν τοις ανθρώποις αρεστόν βδέλυγμα ενώπιον του Κυρίου»
Βάρδα μόνο μην μου προσβάλλεις τα κείμενα που πόσταρα έτσι;
Τότε .. ξεχνάω και τα περί ταπείνωσης και τα περί εξευτελισμού και όλα τα παρελκόμενα
Για ένα κούτελο ζούμε στο φόρουμ!
Εν κατακλείδι λοιπόν ..
αν θεωρώ τον εαυτό μου πολίτη με δικαιώματα ενεργώ αναλόγως
αν τον θεωρώ εν ασκήσει ευρισκόμενο Ορθόδοξο Χριστιανό
που αναζητεί ευκαιρία να συμπάσχει με τον Χριστό πράττω τα δέοντα.
Και τα δύο για να τα συνδυάσω την ίδια στιγμή εμένα μου πέφτει κομάτι δύσκολο.
...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»
Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
-
vasilisalt
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΣΤΑ ΚΕΦΙΑ ΤΟΥ Ο AVVAS. ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ... ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ...
- grigoria-ka
- Κορυφαίος Αποστολέας

παιδια,πιστευω οτι οσο καλος κ να εισαι κ οσο καλοπροαιρετα θελεις να φερθεις, ειμαστε ανθρωποι κ δεν εχουμε ολοι την υπομονη που χρειαζετε σε μερικες περιπτωσεις

Η ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ ΣΤΕΓΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΕΛΠΙΖΕΙ,
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
-
andreastsa
- Κορυφαίος Αποστολέας

Επίσης να πω ότι μου έχει βγει σε καλό καθώς έχουν ξεδιαλύνει καταστάσεις και μάλιστα δεν αφήνονται σκιές στις διαπροσωπικές σχέσεις, νομίζω είναι καλό να ξεκαθαρίζονται τα πράγματα ασχέτως του αποτελέσματος, π.χ. μπορεί να συγκρουστείς και μετά να κάνεις πολύ καλή παρέα με κάποιον(έχω παράδειγμα από το στρατό π.χ.) ή να κρατάς αποστάσεις ανάλογα πάνταCaptain Yiannis έγραψε:Προσωπικά έχω διαπιστώσει ότι , όταν ένας άνθρωπος έχει κακή συμπεριφορά και εσύ του συμπεριφέρεσαι γλυκά και αγαπητικά (δύσκολο να το κάνεις αν δεν το αισθάνεσαι ) ,
-
andreastsa
- Κορυφαίος Αποστολέας

avvas έγραψε:Βάρδα μόνο μην μου προσβάλλεις τα κείμενα που πόσταρα έτσι;andreastsa έγραψε:... εσείς πως αντιμετωπίσατε τέτοιες συμπεριφορές?
Τότε .. ξεχνάω και τα περί ταπείνωσης και τα περί εξευτελισμού και όλα τα παρελκόμενα
Για ένα κούτελο ζούμε στο φόρουμ!
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.vasilisalt έγραψε:ΣΤΑ ΚΕΦΙΑ ΤΟΥ Ο AVVAS. ΑΠΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ... ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ...
Αν όμως βλέπεις κάτι καλό στον avvas αυτό είναι πέραν κάθε αμφιβολίας του Θεού.
Ο avvas έχει μόνον πάθη, αμαρτίες, σάρκα και επιθυμίες. Δυστυχώς μόνον αυτά έχει.
...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»
Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..