Καταδίκη της Ιταλίας για την ύπαρξη σταυρού σε σχολικές αίθο
Συντονιστής: Συντονιστές
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Καταδίκη της Ιταλίας για την ύπαρξη σταυρού σε σχολικές αίθο
NAFTEMPORIKI.GR Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2009 14:55
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ιταλία για την παρουσία του σταυρού ως θρησκευτικού συμβόλου στις σχολικές αίθουσες, γεγονός που κρίθηκε ότι είναι ενάντια στο δικαίωμα των γονιών να ανατρέφουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους και στο δικαίωμα των παιδιών στην ελευθερία θρησκεύματος.
Η ενάγουσα Σόλιε Λάουτσι, Ιταλίδα που διαμένει στο Αμπανο Τέρμε, έστελνε το 2001-2 τα δύο παιδιά της στο δημόσιο σχολείο της περιοχής της, σε όλες τις τάξεις του οποίου υπήρχε κρεμασμένος σταυρός.
Η Λάουτσι ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι η ύπαρξη σταυρού ήταν αντίθετη με τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους και του σχολείου. Επικαλέστηκε μάλιστα και δικαστική απόφαση που είχε κρίνει την ύπαρξη σταυρού στα εκλογικά κέντρα αντίθετη προς τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους.
Στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας η κυβέρνηση υποστήριξε ότι η ύπαρξη σταυρού στις τάξεις είναι λογική, καθώς ο σταυρός δεν είναι μόνο θρησκευτικό σύμβολο, αλλά επίσης, καθότι «σημαία» της μοναδικής εκκλησίας που αναφέρεται στο ιταλικό Σύνταγμα, σύμβολο του ίδιου του ιταλικού κράτους.
Οι δικαστές στο Στρασβούργο, όμως, έκριναν ότι ο σταυρός μπορεί εύκολα να ερμηνευθεί από τους μαθητές όλων των ηλικιών ως θρησκευτικό σύμβολο, που μπορεί να ενοχλήσει μαθητές άλλων θρησκευμάτων ή άθεους. Επεδίκασε μάλιστα το ποσό των 5.000 ευρώ στην ενάγουσα για ηθική βλάβη.
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ιταλία για την παρουσία του σταυρού ως θρησκευτικού συμβόλου στις σχολικές αίθουσες, γεγονός που κρίθηκε ότι είναι ενάντια στο δικαίωμα των γονιών να ανατρέφουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους και στο δικαίωμα των παιδιών στην ελευθερία θρησκεύματος.
Η ενάγουσα Σόλιε Λάουτσι, Ιταλίδα που διαμένει στο Αμπανο Τέρμε, έστελνε το 2001-2 τα δύο παιδιά της στο δημόσιο σχολείο της περιοχής της, σε όλες τις τάξεις του οποίου υπήρχε κρεμασμένος σταυρός.
Η Λάουτσι ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι η ύπαρξη σταυρού ήταν αντίθετη με τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους και του σχολείου. Επικαλέστηκε μάλιστα και δικαστική απόφαση που είχε κρίνει την ύπαρξη σταυρού στα εκλογικά κέντρα αντίθετη προς τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους.
Στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας η κυβέρνηση υποστήριξε ότι η ύπαρξη σταυρού στις τάξεις είναι λογική, καθώς ο σταυρός δεν είναι μόνο θρησκευτικό σύμβολο, αλλά επίσης, καθότι «σημαία» της μοναδικής εκκλησίας που αναφέρεται στο ιταλικό Σύνταγμα, σύμβολο του ίδιου του ιταλικού κράτους.
Οι δικαστές στο Στρασβούργο, όμως, έκριναν ότι ο σταυρός μπορεί εύκολα να ερμηνευθεί από τους μαθητές όλων των ηλικιών ως θρησκευτικό σύμβολο, που μπορεί να ενοχλήσει μαθητές άλλων θρησκευμάτων ή άθεους. Επεδίκασε μάλιστα το ποσό των 5.000 ευρώ στην ενάγουσα για ηθική βλάβη.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- evagelia
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Καταδίκη της Ιταλίας για την ύπαρξη σταυρού σε σχολικές αίθο
ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΞΕ.ΔΗΛΑΔΗ? ΠΑΜΕ ΟΛΟΤΑΧΩΣ.ΚΡΙΜΑ

Κάπου είχα διαβάσει ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας (??? με πολλά ερωτηματικά) όπου κάποιοι καταδικάζονταν σε θάνατο επειδή τελούσαν κρυφά Θεία Λειτουργία στο Παρίσι κάπου στο 2050;;;
Βρε πως δεν αλλάξαν οι καιροί!
Βρε πως δεν αλλάξαν οι καιροί!
...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»
Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
- grigoria-ka
- Κορυφαίος Αποστολέας

τους ενοχλησε ο σταυρος.τοσα αισχοι γινοντε κ δε δινουν σημασια
,δε ξερω τι να πω,ντροπη τους 
Η ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ ΣΤΕΓΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΕΛΠΙΖΕΙ,
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
-
theodosis79
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Και μάλιστα να σου δίνουν και λέφτά για αυτό. Τι πάτε βρε και ψάχνεται για δουλειά? Ψάξτε και βρείτε σε πιο σχολείο δεν έχουν ξεκρεμάσει ακόμα τις εικόνες, στείλτε το παιδί σας εκεί και μετά κάντε τους και μια μύνηση.
Και η κατρακύλα έχει τα όρια της.
Και η κατρακύλα έχει τα όρια της.
- grigoria-ka
- Κορυφαίος Αποστολέας

με αυτον τον τροπο προσπαθουν σιγα σιγα να αφανησουν τον χριστιανισμο,τι εχουμε ακομα να ακουσουμε κ να δουμε...ο Θεος η η Παναγια να μας φυλαει.
Η ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ ΣΤΕΓΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΕΛΠΙΖΕΙ,
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
«Όλα σε αυτή τη ζωή μπορούν να στα πάρουν
Και να σε τηγανίσουν μπορούν άμα θέλουν
Χριστό και ψυχή όμως δεν μπορούν να στα πάρουν
Μόνο αν τα δώσεις μόνος σου»
Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
Και να σε τηγανίσουν μπορούν άμα θέλουν
Χριστό και ψυχή όμως δεν μπορούν να στα πάρουν
Μόνο αν τα δώσεις μόνος σου»
Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»
Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
- vivika
- Κορυφαίος Αποστολέας

Έρχεται και η δική μας σειρά...
Ο Θεός να μας δίνει δύναμη και κουράγιο.
«Γρηγορεῖτε καί προσεύχεσθε, ἵνα μή εἰσέλθητε εἰς πειρασμόν» Ματθ. κστ' 41
Ω Θεέ μου, δώσε μου τη δύναμη να αλλάξω αυτά που μπορώ, την υπομονή να αντέξω αυτά που δεν μπορώ,
και τη σοφία για να γνωρίζω τη διαφορά μεταξύ τους.
Ω Θεέ μου, δώσε μου τη δύναμη να αλλάξω αυτά που μπορώ, την υπομονή να αντέξω αυτά που δεν μπορώ,
και τη σοφία για να γνωρίζω τη διαφορά μεταξύ τους.
-
vasilis_m21
- Κορυφαίος Αποστολέας

Καταλαβαινω οτι ειναι σοκαριστικό το νεο αυτο, αλλα επειδή καποια μηνυματα γραψανε πιο πανω για απαγορευση θειας λειτουργιας το 2050 , ερχομο μαρτυριων κλπ. , νομιζω αυτα δεν εχουν σχεση με το συγκεκριμενο μετρο. Απλα, καποιοι γονεις που ενδεχομενως ειναι αθεοι, ή απλα δεν ασχολουνται με τα Θεία , ή μπορει να ειναι μουσουλμανοι ή βουδιστες, θεωρουν οτι οταν το παιδι τους παει σχολειο, το να προβαλει το σχολειο μια αλλη θρησκευτικη αντιληψη απο τη δικη τους ειναι ενα ειδος προσηλυτισμού, και αφορμη διακρισεων.
Ας το δουμε και εμεις την αναποδη: αν ειμασταν σε χώρα του εξωτερικου, και στο σχολειο του παιδιου μας υπηρχαν συμβολισμοι αλλης ομολογιας ή θρησκειας, θα μας αρεσε;
Εξαλλου, στην Ιταλια η κυριαρχη ομολογια ειναι ο Παπισμος, δηλαδη μην νομιζετε οτι ο σταυρος στις σχολικες αιθουσες της Ιταλιας ηταν εκφραση Ορθοδοξου πιστης. Προφανώς εκφραση της Καθολικης πιστης ειναι και μπορει να υπονοει και εμμεσα αποδοχη του Πάπα.
Να σας πω την αμαρτια μου και εγω αμα πηγαινα να ζησω στην Ιταλια δεν θα μου αρεσε καθολου το σχολειο να διαφημιζει εστω και εμμεσα τον Καθολικισμο και να κανει ''αβάντες'' στον Πάπα.
Ας το δουμε και εμεις την αναποδη: αν ειμασταν σε χώρα του εξωτερικου, και στο σχολειο του παιδιου μας υπηρχαν συμβολισμοι αλλης ομολογιας ή θρησκειας, θα μας αρεσε;
Εξαλλου, στην Ιταλια η κυριαρχη ομολογια ειναι ο Παπισμος, δηλαδη μην νομιζετε οτι ο σταυρος στις σχολικες αιθουσες της Ιταλιας ηταν εκφραση Ορθοδοξου πιστης. Προφανώς εκφραση της Καθολικης πιστης ειναι και μπορει να υπονοει και εμμεσα αποδοχη του Πάπα.
Να σας πω την αμαρτια μου και εγω αμα πηγαινα να ζησω στην Ιταλια δεν θα μου αρεσε καθολου το σχολειο να διαφημιζει εστω και εμμεσα τον Καθολικισμο και να κανει ''αβάντες'' στον Πάπα.
Και πολύ σύντομα μάλιστα!vivika έγραψε:Έρχεται και η δική μας σειρά...