Η πεντάχρονη πιτσιρίκα, που συγκλόνισε το πανελλήνιο με την σοβαρή περιπέτεια της υγείας της, δεν κατάφερε τελικά να κερδίσει την μάχη για την ζωή.
Έφυγε από κοντά μας το περασμένο Σάββατο.
Η Λάουρα Λάχα, επί της ουσίας, αργοπέθαινε αβοήθητη, καθώς ούτε οι Έλληνες γιατροί μπορούσαν να την χειρουργήσουν λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της, ούτε έδιναν γνωμάτευση προκειμένου να χειρουργηθεί στο εξωτερικό.
Την περιπέτεια της υγείας της μικρούλας, η οποία έπασχε από όγκο στον εγκέφαλο, και την αναλγησία των υπηρεσιών υγείας του ελληνικού κράτους, έφερε στην δημοσιότητα η zougla.gr στις 8 Οκτωβρίου 2009.
Οι νευροχειρουργοί των νοσοκομείων «Ευαγγελισμός» και «Γεώργιος Γεννηματάς» γνωμοδότησαν ότι, αφού μετά από 18 μήνες χημειοθεραπείας ο όγκος δεν είχε υποχωρήσει, θα έπρεπε το παιδί να χειρουργηθεί σε ειδικό κέντρο του εξωτερικού.
Όμως οι γιατροί του νοσοκομείου παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», στο οποίο η μικρή Λάουρα νοσηλευόταν επί 18 μήνες, αν και αναγνώριζαν ότι η επέμβαση δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, αρνήθηκε να δώσει στην οικογένεια Λάχα την απαραίτητη γνωμάτευση, λέγοντας ότι «πρέπει να σταθμιστούν οι πιθανότητες επιτυχίας».
Ο πατέρας της μικρής Λάουρα, Λιριάν Λάχα, έκανε έκκληση προς τους αρμόδιους για να δοθεί μία λύση στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται το παιδί του.
Μετά την δημοσιοποίηση του θέματος και λίγες μέρες μετά από τις εκλογές, ο νέος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος ασχολήθηκε προσωπικά με το θέμα και πίεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου το παιδί να μεταφερθεί στο εξωτερικό.
Ήταν όμως αργά. Ο όγκος είχε προχωρήσει πολύ και η κατάσταση ήταν πλέον μη αναστρέψιμη.
Η οικογένεια αρνήθηκε η πεντάχρονη κορούλα να υποβληθεί σε μια πρωτοποριακή θεραπεία, που βρισκόταν όμως σε πειραματικό στάδιο, μόνο σε νοσηλευτικό ίδρυμα των Η.Π.Α. Το παιδί τους είχε ήδη ταλαιπωρηθεί ανεπανόρθωτα.
Οι εξετάσεις της μικρής Λάουρας στάλθηκαν σε μεγάλα νοσοκομεία στο εξωτερικό, αλλά κανείς δεν έδινε περιθώρια βελτίωσης της υγείας ή επιβίωσής της.
Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί και το παιδί ενδεχομένως να ζούσε, εάν οι γιατροί έδιναν σε αυτό το κοριτσάκι την ευκαιρία να χειρουργηθεί στο εξωτερικό αρκετούς μήνες πιο πριν.
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=75418&cid=4
Η μικρή Λάουρα έχασε την μάχη για την ζωή
Συντονιστής: Συντονιστές
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Η μικρή Λάουρα έχασε την μάχη για την ζωή
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
- smarti
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η μικρή Λάουρα έχασε την μάχη για την ζωή
Οτι και να πούνε τώρα, η ψυχούλα αυτή χάθηκε
το αγγελουδάκι τώρα σίγουρα θα είναι κοντα΄στο Χριστούλη...εκεί θα ξεκουραστεί το αγγελουδάκι. Κουράγιο στους γονείς!!!! Ο πόνος τους θα ε΄΄ιναι πολύ μεγάλος!!!
.Και καλή απολογία στους υπεύθυνους των νοσοκομείων..................................να δούμε με τη συνείδηση τους τι θα κάνουν..................??????????? Ίσως να μπορούσε και να είχε σωθεί........
καλή απολογία.....
.Και καλή απολογία στους υπεύθυνους των νοσοκομείων..................................να δούμε με τη συνείδηση τους τι θα κάνουν..................??????????? Ίσως να μπορούσε και να είχε σωθεί........
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Πάει το παιδάκι....
Το έφαγε η γραφειοκρατία.....
Τι κρίμα.....
Το έφαγε η γραφειοκρατία.....
Τι κρίμα.....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
- pepiixthis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Το παιδάκι το πήρε ο Θεός,δεν το εφαγε κανεις...αν ηταν θέλημα Κυριου σε ένα δευτερολεπτο θα ήταν υγιεις, αυτος ήταν ο Σταυρος των γονεων και θα επακολουθησει, αλλα το παιδακι τα στεφανια που εχει τωρα στους ουρανους...
«στενή η πύλη και τεθλιμμένη οδός η απάγουσα στην ζωήν»
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Οι αγγελοι θα εχουνε ακομα ενα αδελφακι να το προσεχουνε
καλο ταξιδι μικρουλα Λαουρα..........
καλο ταξιδι μικρουλα Λαουρα..........
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχούλα της και να δώσει κουράγιο στην οκογένειά της! Η όλη ιστορία μου θύμισε τον δίχρονο παιδάκι από τη Μυτιλήνη που η Εθνική Τράπεζα δεν του έδινε τα λεφτά που καταθέσαμε για να γίνει η εγχείρηση στο εξωτερικό.
Οι ευθύνες των αναρμοδίων - αρμοδίων είναι μεγάλες, αλλά την αδικία θα την ξεπληρώσει, με το παραπάνω, ο Θεός!
Οι ευθύνες των αναρμοδίων - αρμοδίων είναι μεγάλες, αλλά την αδικία θα την ξεπληρώσει, με το παραπάνω, ο Θεός!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

Να μη εχουμε ξανα τα ιδια
4χρονο κοριτσάκι περιμένει ΜΙΑ υπογραφή για να πάει στην Φινλανδία για επέμβαση - ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΑΖΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ
κ.Κουτρουμάνη πάρε κεφάλια - Τελειώνετε με το θέμα
Μια απίστευτη ταλαιπωρία περνάει ένα κοριτσάκι 4 ετών που έχει πρόβλημα με την καρδιά του και περιμένει την υπογραφή ενός γιατρού για να φύγει στην Φινλανδία να κάνει επέμβαση αλλά δεν του την δίνει επειδή θέλει ο ίδιος να κάνει το χειρουργείο!
Μάλιστα άλλος γιατρός θέλει να δώσει την υπογραφή όμως φοβάται τον πρώτο γιατρό ότι θα του κάνει ...
αγωγή όπως και στο παρελθόν. Το ακούσαμε και είναι να χτυπάς το κεφάλι σου. Ρε συ υφυπουργέ Γιώργο Κουτρουμάνη πάρε και βάλε χέρι στους γιατρούς να πάει στο εξωτερικό το παιδάκι όπως ΕΠΙΘΥΜΕΙ ο μπαμπάς και μην παίρνετε τέτοιο βάρος πάνω σας. Τουλάχιστον είναι επιλογή του μπαμπά της.
Είναι απαράδεκτο το γεγονός και μόνο που υφίσταται για ενάμισι μήνα!
http://troktiko.blogspot.com/2009/11/4.html
4χρονο κοριτσάκι περιμένει ΜΙΑ υπογραφή για να πάει στην Φινλανδία για επέμβαση - ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΑΖΕΙ ΓΙΑΤΡΟΣ
κ.Κουτρουμάνη πάρε κεφάλια - Τελειώνετε με το θέμα
Μια απίστευτη ταλαιπωρία περνάει ένα κοριτσάκι 4 ετών που έχει πρόβλημα με την καρδιά του και περιμένει την υπογραφή ενός γιατρού για να φύγει στην Φινλανδία να κάνει επέμβαση αλλά δεν του την δίνει επειδή θέλει ο ίδιος να κάνει το χειρουργείο!
Μάλιστα άλλος γιατρός θέλει να δώσει την υπογραφή όμως φοβάται τον πρώτο γιατρό ότι θα του κάνει ...
αγωγή όπως και στο παρελθόν. Το ακούσαμε και είναι να χτυπάς το κεφάλι σου. Ρε συ υφυπουργέ Γιώργο Κουτρουμάνη πάρε και βάλε χέρι στους γιατρούς να πάει στο εξωτερικό το παιδάκι όπως ΕΠΙΘΥΜΕΙ ο μπαμπάς και μην παίρνετε τέτοιο βάρος πάνω σας. Τουλάχιστον είναι επιλογή του μπαμπά της.
Είναι απαράδεκτο το γεγονός και μόνο που υφίσταται για ενάμισι μήνα!
http://troktiko.blogspot.com/2009/11/4.html
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ