Αναζήτηση γέροντα
Συντονιστής: Συντονιστές
-
aggelikiglafki
- Κορυφαίος Αποστολέας

Αναζήτηση γέροντα
ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΕΝΑΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΣΠΑΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΟΡΑΤΙΚΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΛΥΣΟΥΜΕ.ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ.ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ;
Re: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΓΕΡΟΝΤΑ
Υπάρχει κάποιος γέροντας - ηλικιακά όχι και τόσο γέροντας - αγένειος, στο Χαλάνδρι.aggelikiglafki έγραψε:ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ;
Ήθελε να τον δεί κάποιος γνωστός μου και μου είχε ζητήσει να πάμε παρέα. Και πήγαμε.
Ακριβή διεύθυνση δεν θυμάμαι ούτε το όνομά του.
Ανεβαίνοντας όμως την λεωφόρο Πεντέλης πρός Πεντέλη και περίπου 200 μέτρα απ την πλατεία Δούρου (εκεί που αρχίζει η μεγάλη ευθεία της λεωφόρου Πεντέλης) στον δεύτερο παράλληλο στα δεξιά μας όπως ανεβαίνουμε πρός Πεντέλη είναι το σπίτι του γέροντα. Μια μονοκατοικία με μια μικρή αυλή και κήπο. Αν και δεν θυμάμαι οδό και αριθμό, αν βρεθείς εκεί είναι εύκολο να βρείς το σπίτι επειδή στα 10 μέτρα απ το σπίτι υπάρχει ένα πεύκο που γέρνει τόσο πολύ που εμποδίζει το αυτοκίνητο να σταθμεύσει κοντά στο πεζοδρόμιο, φτάνει 2 μέτρα μέσα και πάνω απ' τον δρόμο. Και μιά ερώτηση σε κάποιον περαστικό ωφέλιμη θα είναι.
Αυτό είναι το «ΚΑΤΙ» που γνωρίζω να σου πώ.
Προ - σο - χή!
Δεν συνιστώ ούτε αποτρέπω εσένα ή οποιονδήποτε άλλον να συμβουλευτεί τον συγκεκριμένο γέροντα ή οποιονδήποτε άλλον γέροντα!
Ο κάθε άνθρωπος έχει την απόλυτη και εντελώς προσωπική του ευθύνη για το που πάει και ποιόν συμβουλεύεται.
Η συνεισφορά μου στο θέμα έγκειται μόνον στο «ΚΑΤΙ» που ζήτησες.
...«σύ ούν κακοπάθησον ως καλός στρατιώτης του Χριστού.»
Διαβάζω μόνον τις παραθέσεις που επιλέγω να διαβάσω και αγνοώ τις υπόλοιπες
Μην θεωρείς λοιπόν ως δεδομένο πως ότι γράφεις εσύ το διαβάζω και εγώ..
Re: Αναζήτηση γέροντα
Οταν λεμε γεροντας με ΠΡΟΟΡΑΤΙΚΟ ΧΑΡΙΣΜΑ τι ακριβως ενοουμε?
Συγνωμη εαν ειναι αστειο αλλα δεν το γνωριζω
Ευχαριστω
Συγνωμη εαν ειναι αστειο αλλα δεν το γνωριζω
Ευχαριστω
Αγαπητοί αδερφοί και Βασίλη,
Το προορατικό χάρισμα,αναφέρεται κυρίως στο χάρισμα που δίνει ο Θεός σε ένα δούλο του να βλέπει
γεγονότα από το μέλλον(σχεδόν προφητικό),να βλέπει πράγματα που θα συμβούν σε κάποιον άνθρωπο.
Αυτό που αναφέρθηκε στην πρώτη δημοσίευση,να βλέπει μέσα στην ψυχή ο Γέροντας,την αιτία,πηγή του προβλήματος, ονομάζεται διορατικό χάρισμα. Αυτά με απλό τρόπο.
Το προορατικό χάρισμα,αναφέρεται κυρίως στο χάρισμα που δίνει ο Θεός σε ένα δούλο του να βλέπει
γεγονότα από το μέλλον(σχεδόν προφητικό),να βλέπει πράγματα που θα συμβούν σε κάποιον άνθρωπο.
Αυτό που αναφέρθηκε στην πρώτη δημοσίευση,να βλέπει μέσα στην ψυχή ο Γέροντας,την αιτία,πηγή του προβλήματος, ονομάζεται διορατικό χάρισμα. Αυτά με απλό τρόπο.
Δεν γνωρίζω τίποτα επ'αυτού , το μόνο που ξέρω είναι να μην αναζητουμε προορατικους και διορατικους,συμβαίνουν διάφορα όπως λέει και ο γερων Νίκων απο τη Νέα Σκήτη. Είναι η περιέργεια και η αναζήτηση πολλές φορές βέβαια , πέρασα και εγώ απο αυτό το στάδιο και θυμάμαι όταν έιχα επισκεφτεί την πρωτη φορά τον γέρο -Γαβριήλ κοντά στο Κουτλομούσι πριν μερικά χρόνια πήγα (άκουγα και διάφορα περιστατικά απο κάποιους φίλους) με αυτήν την περιέργεια και τελικώς ούτε μου έδωσε σημασία ο γέροντας ούτε καν μου μίλησε και καλά έκανε . Ο καθένας κρίνει βέβαια όπως νομίζει , απλά διετύπωσα την ταπεινή μου άποψη. Έυχομαι να βρεις έναν γέροντα και να ωφεληθείς, το παν είναι να είναι ταπεινός .
Σύντομα θα επισκεφτώ το Ορος και συγκεκριμένα: Νέα σκήτη , Ι.Μ Διονυσίου, Σκήτη Αγ Ανδρέα , Ι.Μ Καρακαλου
Υπάρχει κάποιος γέροντας στις συγκεκριμένες μονές οπού θα άξιζε κάποιος να συζητήσει μαζί του
Ευχαριστώ
(Μπορείτε να μου απαντήσετε και με π.μ εάν δεν θέλετε να αναφέρεται ονόματα δημόσια )
Υπάρχει κάποιος γέροντας στις συγκεκριμένες μονές οπού θα άξιζε κάποιος να συζητήσει μαζί του
Ευχαριστώ
(Μπορείτε να μου απαντήσετε και με π.μ εάν δεν θέλετε να αναφέρεται ονόματα δημόσια )
-
aggelikiglafki
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΒΟΗΘΗΘΟΥΜΕ
ξερω οτι οι πραγματικα διορατικοι γεροντες ποτε δεν απαντουν σε τετοιες ερωτησεις ,διοτι δεν ειναι μεντιουμ .Αν προσευχηθεις να ξερεις οτι ο θεος θα σου στειλει αυτο που ψαχνεις καθως και τις απαντησεις που περιμενεις .ΑΝ δεν εχεις συντιβει πραγματικα κανενας ΑΓΙΟΣ γεροντας δεν θα σου δωσει αυτο που περιμενεις επειδη το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ δεν του το επιτρεπει. Συγνωμη ,αυτη ειναι η δικη μου εμπειρια απο διορατικους γεροντες. 
- grigoria-ka
- Κορυφαίος Αποστολέας

τωρα βλεπουμε τον γεροντα σαν μαγο,συγνωμη για την εκφραση.αλλα αν υπαρχει υπομονη ολα θα φτιαξουν,η λυση θα ερθει τοτε.ο Θεος ολα τα ξερει κ τα βλεπει με πιστη προς Αυτον ερχοντε.ενας πνευματικος θα σε βοηθηση.
Η ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ ΣΤΕΓΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΕΛΠΙΖΕΙ,
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
πολλοι ,τον βλεπουν ετσι ,ιδιαιτερα οι γυναικες ,εχω προσωπικη εμπειριαgrigoria-ka έγραψε:τωρα βλεπουμε τον γεροντα σαν μαγο,συγνωμη για την εκφραση