Αναζήτηση γέροντα

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

panagiotis2008
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Re: Αναζήτηση γέροντα

Δημοσίευση από panagiotis2008 »

Τον ξέρω τον γέροντα.Πατήρ Ζωσιμάς είναι το όνομά του.Μένει στο Χαλάνδρι κι έχω πάει 4-5 φορές.
Έχει προορατικό και διορατικό χάρισμα.Δέχεται καθημερινά κόσμο στο σπίτι του από 6-7π.μ. έως και 3-3:30μ.μ.
Αριστοφάνους 3 είναι η διεύθυνση του.Από την Εθνική Άμυνα,τον σταθμό του Μετρό,παίρνεις το λεωφορείο,που προχωράει σε μια λεωφόρο στο Χαλάνδρι και μετά από 3-4 στάσεις πρέπει να κατεβείς.
Είναι καλός,να πας.
Υ.Γ. Καλύτερα να πας στον Πατέρα Ζωσιμά στισ 7-8 το πρωί γιατί μετά τις 9-10 μαζεύεται πολύς κόσμος και πρέπει να περιμένεις πολλή ώρα για να μπεις.
Και το Πνεύμα και η νύμφη λένε ¨έλα.Και όποιος ακούει ας πει ¨έλα.και όποιος διψάει ας έρθει,και όποιος θέλει ας παίρνει δωρεάν το νερό της ζωής.
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dora gian »

Μπορεις να μου πεις γιατι βλεπει κοσμο στο σπιτι .Υπαρχει καποιος λογος υγειας ? ειναι ιερευς επισεις?
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Σπάρτακος »

Μήπως είναι εκ της ακολουθίας του γέροντος Σίμωνος του ΄΄τυφλού΄΄ της μονής στην Πεντέλη; Αυτός που έγραψε τα βιβλία για τον γέροντα Σίμωνα Άρβανίτη; Αν ναι, θα σας διηγηθώ το πόσο ΄΄διακριτικός΄΄ είναι.....
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
tzelina
Απλό Μέλος
Απλό Μέλος

Δημοσίευση από tzelina »

Ναι Σπαρτακε αυτος ειναι. Ξέρεις κάτι παραπάνω?
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Savas έγραψε:Δεν γνωρίζω τίποτα επ'αυτού , το μόνο που ξέρω είναι να μην αναζητουμε προορατικους και διορατικους,συμβαίνουν διάφορα όπως λέει και ο γερων Νίκων απο τη Νέα Σκήτη.
Πολύ σωστά Σάββα, αυτό ακριβώς μας είπε ο Γέροντας Νίκωνας, στα Δημήτρια 2009, που τον είχαμε προσκαλεσμένο. Είπε επί λέξει:
"Αν ψάχνετε για Γέροντες με χάρισμα, να ξέρετε ότι ο πονηρός θα στείλει πολλούς στο δρόμο σας"!
Η πιο σωστή αντιμετώπιση, κατά την άποψή μου, είναι να λέμε το κάθε πρόβλημα στον πνευματικό μας. Αν δείξουμε εμπιστοσύνη σ' αυτόν, ο Θεός θα τον φωτίσει, ώστε να μας δίνει τις πιο σωστές (για μας) συμβουλές. Μόνο αν εκείνος διαγνώσει ότι δεν μπορεί να λύσει κάποιο ΔΥΣΚΟΛΟ δικό μας πρόβλημα, μπορεί να μας συστήσει να επισκεφθούμε συγκεκριμένους Γέροντες.
Καλόν είναι πάντως, πριν από κάθε επίσκεψη σε "σοφό", "διορατικό" και "προορατικό" Γέροντα, να πάρουμε την ευλογία του πνευματικού μας, για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεων!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Σπάρτακος »

Σας παραθέτω λοιπόν το μοναδικό Π.Μ. με ουσιαστικό περιεχόμενο που έστειλα στο παρόν φόρουμ, διότι γενικά δεν στέλνω Π.Μ. και ότι έχω να πω το λέω δημόσια. Και επίσης προσθέτω εισαγωγικά ορισμένα πράγματα για να γίνουν αντιληπτά τα κατωτέρω στο Π.Μ.

Έχω από χρόνια διασταυρώσει από πλήθος αξιόπιστων γνωστών μου – εγώ ο ίδιος δεν τον γνώρισα προσωπικά - ότι ο μακαριστός γέρων Σίμων Αρβανίτης, ο μετέπειτα τυφλός, της μονής εκεί στην Πεντέλη των Αγίων Αναργύρων, ήταν όντως ένας άγιος άνθρωπος , με πνευματικά χαρίσματα. Όπου λοιπόν αναφέρομαι παρακάτω στον Χ γέροντα αναφέρομαι σε αυτόν.

…………………………………………………………………………

Προς Νίκο, και Αποστόλη
Πριν λίγους μήνες θέλησα να γράψω- όχι παραπάνω από μία και μισή σελίδα- για τον X γέροντα , επειδή τον ήξεραν και από κοντά δικοί μου άνθρωποι. Ήξερα ότι υπήρχε η βιογραφία του, άρχισα λοιπόν να ψάχνω για πληροφορίες .Πήγα στο μοναστήρι όπου είναι και ο τάφος του. Προς μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε βιογραφία, ούτε βιβλίο, ούτε τίποτα, μου έκανε κακή εντύπωση αυτό. Όταν το συζήτησα με τους μοναχούς εκεί έδειξαν κάτι σαν δυσφορία, για κάποιο λόγο που δεν μου εξήγησαν όμως. Έφυγα απορώντας.
Έψαξα σε βιβλιοπωλείο χριστιανικό, και εκεί μου είπε ο πωλητής, ότι υπήρχε μια καινούργια έκδοση με όλους τους γέροντες του 20 αιώνα της Ελλάδος, και ασφαλώς θα υπήρχε και η βιογραφία του γέροντα Χ ( Πολύ γνωστός στην Αθήνα, εις τους παροικούντας…). Είπα, το θέλω αν είναι έτσι. Ανοίγουμε στα περιεχόμενα- όλοι οι γέροντες εκεί- ο γέρων αυτός όχι. Έξυνε το κεφάλι του (ο πωλητής) και εγώ το δικό μου, μου λέει, δεν καταλαβαίνω πως γίνεται αυτό. Εγώ όμως κατάλαβα πολύ καλά, λίγο αργότερα.
Με στέλνει σε άλλο βιβλιοπωλείο και εκεί επί τέλους βρήκα σε βιβλίο την μοναδική βιογραφία του γέροντα Χ.
Επειδή δεν ήθελα να είμαι κλέφτης, και σέβομαι τον κόπο του άλλου, πήρα τηλέφωνο τον τέως ιερομόναχο της μονής του γέροντα, που έχει γράψει τη βιογραφία να ζητήσω την άδεια, να πάρω πληροφορίες για να γράψω μία και μισή σελίδα – αυτός έχει εκδώσει δεν ξέρω και εγώ πόσα βιβλία- ( Όλα αφορούν τον γέροντα Σίμωνα).
Με το που άκουσε ότι ήθελα να γράψω για τον γέροντα –εγώ τρόμαξα- έκανε σαν τρελός, στο τέλος να μην τα πολυλογώ με απείλησε ως εξής: Αν γράψεις, τότε θα πάθεις σκλήρυνση κατά πλάκας.
Ούτε τον ήξερα, ούτε του ξαναμίλησα, ούτε φοβήθηκα την απειλή. Αναστατώθηκα πολύ όμως, οργίστηκα και αγανάκτησα.
Έκανα υπακοή (εκεί που κατά τη γνώμη μου έπρεπε), για τον περαιτέρω χειρισμό της υπόθεσης, παρ’ ότι( η συμβουλή) ήταν αντίθετη με την επιθυμία μου και ησύχασα, το πράγμα έληξε εκεί.
Και σε ρωτάω είσαι σε θέση να αντιληφθείς πόσο κακό κάνει αυτός ο άνθρωπος; Γνωρίζεις πόσοι τον έχουν ‘’Πνευματικό’’; Εξ΄αιτίας των βιβλίων του; Καταλαβαίνεις γιατί δεν θέλει ( δεν μπορεί)να γράψει κανείς τίποτα;
Αν σε εμένα που δεν με ήξερε καν, είπε αυτά που είπε, σκέφτηκες τι ενδεχομένως λέει στους απλούς αδελφούς που τον εμπιστεύονται;
Ξέρεις ότι στην ενορία μου καταστράφηκε από κάτι τέτοιους τελειόφοιτος ιατρικής;
Εδώ και χρόνια είναι ψυχασθενής και είναι να τον λυπάσαι. Αυτό που δεν γνωρίζω είναι, αν ήδη ο ίδιος είχε αιτία.
Στο έγκλημα συνένοχος δεν θα γίνω, και όσοι τους καλύπτουν (προφτάσει ιεροκατάκρισης) είναι συνένοχοι, διότι δεν λέω να κατακρίνεις κανένα, αλλά οφείλεις να επιστήσεις τη προσοχή, διότι κυκλοφορεί ο Διάβολος με ράσα.
Αλήθεια αν ήσουν στην Επισκοπή π.χ. του Άρειου, θα έκανες υπακοή; Τι θα έκανες;

Καλή Ανάσταση

Κυριάκος ( Σπάρτακος)
……………………………………………………………………………..

Αν θα επισκεφτείτε λοιπόν τον ανωτέρω ΄΄διακριτικό γέροντα΄΄ για τον οποίο γίνεται ο λόγος, η απόφαση δική σας. Προβληματίστηκα για το αν πρέπει να σας γράψω αυτά που σας έγραψα και για πολλούς λόγους.
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
aggelikiglafki
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aggelikiglafki »

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑ.
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dora gian »

εγω δεν καταλαβα θα μου εξηγησει καποιος ?
Άβαταρ μέλους
Loginos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Loginos »

vagelis έγραψε:Σύντομα θα επισκεφτώ το Ορος και συγκεκριμένα: Νέα σκήτη , Ι.Μ Διονυσίου, Σκήτη Αγ Ανδρέα , Ι.Μ Καρακαλου
Υπάρχει κάποιος γέροντας στις συγκεκριμένες μονές οπού θα άξιζε κάποιος να συζητήσει μαζί του
Ευχαριστώ
(Μπορείτε να μου απαντήσετε και με π.μ εάν δεν θέλετε να αναφέρεται ονόματα δημόσια )
Βαγγέλη κάνε την προσευχή σου και θα σε οδηγήσει ο Θεός, από ότι γνωρίζω η καλύτερη εποχή για ότι ψάχνεις είναι από Δεκέμβρη μέχρι αρχές Φλεβάρη που δεν ανεβαίνει πολύς κόσμος και είναι ποιό εύκολο να βρείς κάποιον για να μιλήσεις , γενικά θα πρέπει να ρωτήσεις τον αρχοντάρη όπου πάς και αυτός θα σου πεί.
Αββά Ισαάκ του Σύρου
ΠΑΝΤΟΤΕ και δια κάθε ζήτημα να πιστεύης πως έχεις ανάγκη διδασκαλίας και εις όλην σου την ζωήν θα αποδειχθής σοφός.
aggelikiglafki
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aggelikiglafki »

ΕΣΥ PANAGIOTIS 2008 ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο SPARTAKOS;ΑΦΟΥ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΠΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”