Προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιο Όρος μέσα στο 2010

Συζητήσεις αλληλογνωριμίας μελών και οργάνωσης συναντήσεων.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιο Όρος μέσα στο 2010

Δημοσίευση από panagiotisspy »

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ, το Βατοπαίδι με ενημέρωσε διά ζώσης, για φιλοξενία του φόρουμ Αγιον Ορος,

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2010.

Αυτό το θεωρώ επομένως, ως "κλείδωμα" της 16ης Μαΐου ως ημερομηνίας εισόδου.

Η προσπάθεια τώρα επικεντρώνεται από μέρους μου κατά πρώτο λόγο, στην όσο το δυνατόν γρηγορότερη εξασφάλιση της διανυκτέρευσης της 20ης Μαΐου στην Μέγιστη Λαύρα.

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ!!!!!
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Μπορεί να φανώ λιγάκι γλυκανάλατος, αλλά θέλω να σας το πω!

Μίλησα τηλεφωνικά με το Βατοπαίδι, είπα ότι εκπροσωπώ το φόρουμ Αγιον Ορος, και μου είπε ο μοναχός "την ευλογία της Παναγίας να έχετε όλοι σας"!

Σας το μεταφέρω λοιπόν, με την σειρά μου!
Την Ευλογία Της να έχουμε!!
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

panagiotisspy έγραψε:Μπορεί να φανώ λιγάκι γλυκανάλατος, αλλά θέλω να σας το πω!

Μίλησα τηλεφωνικά με το Βατοπαίδι, είπα ότι εκπροσωπώ το φόρουμ Αγιον Ορος, και μου είπε ο μοναχός "την ευλογία της Παναγίας να έχετε όλοι σας"!

:8 :8 :8
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Christos »

Θέμα: Άγιον Όρος 2010 - Κατάλογος συμμετεχόντων και πρόγραμμα
panagiotisspy έγραψε:
panagiotisspy έγραψε:Πρόγραμμα (ως τώρα):

1η ημέρα: Δοχειαρίου ή Ξενοφώντος ή Κωνσταμονίτου
2η ημέρα: Διονυσίου ή Αγίου Παύλου
3η ημέρα: Σκήτη Αγίου Ανδρέου ή Κουτλουμουσίου
4η ημέρα: Ιβήρων
5η ημέρα: Μεγίστης Λαύρας
6η ημέρα:Βατοπαιδίου
7η ημέρα: Χιλιανδαρίου ή Κωνσταμονίτου
Έτσι όπως είναι στην σειρά η μετακίνηση μεταξύ των Μονών έχω την εντύπωση ότι απαιτεί περιττές μετακινήσεις.
Για περιορισμό των δρομολογίων θα μπορούσε να αλλάξει η σειρά ως εξής

1η ημέρα: Δοχειαρίου ή Ξενοφώντος ή Κωνσταμονίτου
2η ημέρα: Διονυσίου ή Αγίου Παύλου
3η ημέρα: Μεγίστης Λαύρας
4η ημέρα: Σκήτη Αγίου Ανδρέου ή Κουτλουμουσίου
5η ημέρα: Ιβήρων
6η ημέρα: Βατοπαιδίου (Εξασφαλίσθηκε διανυκτέρευση του φόρουμ για Παρασκευή 21/05/2010)
7η ημέρα: Χιλιανδαρίου ή Κωνσταμονίτου
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Παραθέτω το πρόγραμμα ως τώρα Χρήστο, όποιες αλλαγές πρέπει να επισπευσθούν, γιατί βρισκόμαστε σε διαδικασία οριστικών κρατήσεων.

15/5: Συνάντηση στην Ουρανούπολη και διανυκτέρευση.
16/5: Είσοδος στο Ορος. Διανυκτέρευση είτε Δοχειαρίου, είτε Ξενοφώντος, είτε και στις δύο. (Καραβάκι)
17/5: Προσκύνημα στην Αγίου Παντελεήμονος (με τα πόδια) και διανυκτέρευση Διονυσίου. (Καραβάκι)
18/5: Καρυές - Πρωτάτο. Διανυκτέρευση είτε Σκήτη Αγίου Ανδρέου, είτε Κουτλουμουσίου, είτε και στα δύο. (Καραβάκι και λεωφορείο).
19/5 Ανανέωση διαμονητηρίων για όσους συνεχίσουν.:Επίσκεψη στην Παναγούδα και διανυκτέρευση Ιβήρων. (Πεζοπορία).
20/5: Διανυκτέρευση Μ. Λαύρας. (Ταξί).
21/5: Διανυκτέρευση στο Βατοπαίδι. (Ταχύπλοο).
22/5: Επίσκεψη Εσφιγμένου και διανυκτέρευση είτε στο Χιλιανδάρι, είτε στην Κωνσταμονίτου, είτε και στις δύο. (Ταχύπλοο για Εσφιγμένου, πεζοπορία εύκολη ως Χιλιανδάρι ή για όσους θέλουν,κουραστική ως Κωνσταμονίτου)
23/5: Αναχώρηση.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Εχει ως τώρα προτιμηθεί η πορεία με φορά από Καρυές προς Ιβήρων (3η προς 4η ημέρα), για δύο λόγους.
Την ανανέωση των διαμονητηρίων (έχουν 4ήμερη διάρκεια) και την επιθυμία των περισσοτέρων για επίσκεψη στην Παναγούδα.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

panagiotisspy έγραψε:Μπορεί να φανώ λιγάκι γλυκανάλατος, αλλά θέλω να σας το πω!

Αμήν!
Κι ευχαριστούμε πολύ τους μοναχούς του Βατοπεδίου.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Christos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Christos »

panagiotisspy έγραψε:Παραθέτω το πρόγραμμα ως τώρα Χρήστο, όποιες αλλαγές πρέπει να επισπευσθούν, γιατί βρισκόμαστε σε διαδικασία οριστικών κρατήσεων.
Παναγιώτη εγώ ευελπιστώ ότι θα καταφέρω να μπώ στο Άγιο Όρος την Πέμπτη 20 Μαΐου για δύο ημέρες όλες κι όλες και ώς εκ τούτου δεν θα μπορέσω να συμμετάσχω στο πρόγραμμα των επισκέψεων στις Μονές.

Συν Θεώ θα σας υποδεχθώ στο αγαπητό μου Βατοπαίδι για την παράκληση στην Παναγία Παραμυθία την Παρασκευή 21 Μαΐου.
:25
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Πρώτα ο Θεός, πιστεύω ότι αυτή η εκδρομή θα είναι η καλύτερη που έχει κάνει ποτέ το φόρουμ! Θα γνωριστούμε όλοι στα άγια χώματα! Ό,τι καλύτερο!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Christos έγραψε:Συν Θεώ θα σας υποδεχθώ στο αγαπητό μου Βατοπαίδι για την παράκληση στην Παναγία Παραμυθία την Παρασκευή 21 Μαΐου. :25
Μιας και ο λόγος για την Παναγία την Παραμυθία, να πούμε δυό λόγια για την θαυματουργή αυτή εικόνα, για όσες και όσους δεν έχουν ακούσει.

Οταν είχα πρωτοαντικρύσει την εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας, είχα συγκλονιστεί.
Η εικόνα είναι εντελώς απλή, από άποψη ζωγραφικής, χωρίς εκείνα τα στοιχεία της Βυζαντινής αγιογραφίας που έχουμε όλοι συνηθίσει.
Και η παράσταση της Θεοτόκου που κρατά το Θείο Βρέφος, είναι πρωτόγνωρη, μοναδική, δεν υπάρχει κάτι ανάλογο πουθενά στον κόσμο, σε καμμία άλλη εικόνα της Παναγίας.
Στην εικόνα φαίνεται, από την διάταξη των Θείων Σωμάτων και τις ευδιάκριτες χειρονομίες της Παναγίας και του Χριστού, αλλά και από το ύφος του προσώπου του Θείου Βρέφους (αυστηρότατο ύφος), ότι συντελείται κάτι σαν πάλη μεταξύ Τους. Το Θείο Βρέφος προσπαθεί να κλείσει το στόμα της Μητέρας Του, για να μην Την αφήσει να μιλήσει, ενώ Αυτή προσπαθεί να το καταφέρει τραβώντας Του το χέρι και στρέφοντας το πρόσωπό Της προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Η παράσταση αυτή προκαλεί έκπληξη και μεγάλο δέος!

Η παράδοση λέει, ότι η Παναγία μας προσπαθεί να προειδοποιήσει τον ηγούμενο της Μονής, για την ύπαρξη πειρατών, που ετοιμάζονται να επιτεθούν στο μοναστήρι, αλλά ο Χριστός, λόγω κάποιων παραπτωμάτων τα οποία είχαν λάβει χώρα εκείνη την περίοδο, θέλει να Την αποτρέψει, ώστε να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονταν, κατ'αυτόν τον τρόπο.
Τελικά όμως η Παναγία, καταφέρνει τραβώντας το χέρι του Υιού Της, να προειδοποιήσει τους Βατοπαιδινούς μοναχούς, με αποτέλεσμα να σωθούν και αυτοί και το μοναστήρι.

Λέγεται ότι πριν από την ημέρα εκείνη, η εικόνα ήταν όπως όλες οι άλλες εικόνες της Παναγίας. Αλλά αφού συνέβη αυτό το θαυματουργικό γεγονός, άλλαξαν η στάση και η έκφραση των Θείων Προσώπων και των Σωμάτων Τους και παρέμειναν έκτοτε έτσι.

Η εικόνα ονομάστηκε Παναγία η Παραμυθία, δηλαδή παρηγορήτρια.

Αλλη μια απόδειξη του πόσο πολύ πραγματικά αγαπά η Παναγία μας, αυτούς που μένουν στο Περιβόλι Της!

Και προσωπικά σκέφτομαι καμμιά φορά, με ανθρωποπαθή τρόπο, την γλυκύτητα και την τρυφερότητα της Θεοτόκου ως μητέρας όλων μας. Εάν δηλαδή ο Κύριος μας, επέδειξε στο περιστατικό της εικόνας, μια δίκαιη αυστηρότητα, αντιθέτως η Παναγία μας, ως γυναίκα και ως μητέρα, προειδοποίησε τα παιδιά Της, με στοργή και ζεστασιά.
Κάνω δηλαδή χάριν λόγου, μια ανθρώπινη σύγκριση με την μητέρα όλων μας, μην με παρεξηγήσετε!

Οποιος αδελφός μπορεί, ας ανεβάσει την εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας. Εγώ δεν τα καταφέρνω.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Αλληλογνωριμία & Συναντήσεις μελών του agiooros.net”