Το ψωμί του γέροντος Παϊσίου
Συντονιστής: Συντονιστές
Το ψωμί του γέροντος Παϊσίου
Χαιρετώ όλα τα μέλη και εύχομαι ολόψυχα καλή και ευλογημένη χρονιά!Θα ήθελα τις απόψεις σας σχετικά με ένα θέμα το οποίο άκουσα προσφάτως.Κυκλοφορεί μια φήμη για το ψωμί του γέροντος Παϊσίου, η παρασκευή του οποίου γίνεται μετά από υπόδειξη του μακαριστού μας γέροντα και μάλιστα κάποιοι αποδίδουν σε αυτό και θαυματουργικές ιδιότητες.Ισχύει κάτι τέτοιο?Εγώ τον γέροντα τον έχω μέσα στην καρδιά μου και τα βιβλία του αποτελούν καθημερινό μου εντρύφημα,ωστόσο δεν έχω διαβάσει κάτι αντίστοιχο , οπότε είμαι εύλογα επιφυλακτική.Έχετε ακούσει κάτι σχετικό??Καλή χρονιά και πάλι παιδιά να έχουμε και ο αγαπητός μας γέροντας να πρεσβεύει και για εμάς εκεί που βρίσκεται....
-
aggelikiglafki
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Το ψωμί του γέροντος Παϊσίου
Εχω διαβάσει όλα τα βιβλία του δεν έχω βρει κάτι ανάλογο.Μην δίνεις σημασία.Οπως είπες έχε τον μέσα στην καρδία σου και τα έχεις όλα .Τι να το κάνεις το ψωμί;και τις συνταγές.Εδώ μιλάμε για ουράνια τροφή.
Αν και με ακούγεται ως μαγικό ,πράγμα αντίθετο με την πίστη μας ,θα ρωτήσω τον πνευματικό μου(αν δεν έφυγε για ΑΓ.Ορος) που συναναστρεφόταν τον π.Παισιο ,καμμια 20ετια. Αν ισχύει και τι , υποθέτω θα γνωρίζει.
- babisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Συμφωνώ σε όλα..aggelikiglafki έγραψε:Εχω διαβάσει όλα τα βιβλία του δεν έχω βρει κάτι ανάλογο.Μην δίνεις σημασία.Οπως είπες έχε τον μέσα στην καρδία σου και τα έχεις όλα .Τι να το κάνεις το ψωμί;και τις συνταγές.Εδώ μιλάμε για ουράνια τροφή.
Καθεῖλε δυνάστας ἀπό θρόνων καί ὕψωσε ταπεινούς...
Για ψωμί του Γέροντα Παϊσίου δεν έχω ακούσει, έχω όμως ακούσει κάτι παρόμοιο. Από το καλοκαίρι κυκλοφορεί ένα ζυμάρι το οποίο λένε πως το έχουνε φέρει από τους Άγιους Τόπους. Το δίνουν χέρι με χέρι και σου λένε πως πρέπει, αν θυμάμαι καλά, να το φτοιάξεις μέσα σε έξι μέρες διαβάζοντας και μια προσευχή και μετά αφού το ψήσεις να το μοιράσεις σε άλλους καθώς κ το ζυμάρι πρίν το φτοιάξεις πρέπει νομίζω να το δώσεις σε έξι άτομα. Κάτι τέτοιο τέλος πάντων δε θυμάμαι καλά όλες τις λπετομέρειες.
Το όλο θέμα είναι ψέμα και έχει σχέση με μάγεια. Το έψαξε Ιερέας της ενορίας μου. Δεν υπάρχει κανένα ζυμάρι που να προέρχεται απο τους Άγιους Τόπους και συν τοις άλλης κανείς δε ξέρει απο που προέρχεται κ τι περιέχει μέσα. οπότε αν ακούσετε κάτι παρόμοιο μη μπείτε καν στη διαδικασία να το πιστέψετε κ να το πάρετε. Αποτρέψτε κ τον άνθρωπο που σας το έδωσε να μη το φτοιάξει κ πετάξτε το.
Το όλο θέμα είναι ψέμα και έχει σχέση με μάγεια. Το έψαξε Ιερέας της ενορίας μου. Δεν υπάρχει κανένα ζυμάρι που να προέρχεται απο τους Άγιους Τόπους και συν τοις άλλης κανείς δε ξέρει απο που προέρχεται κ τι περιέχει μέσα. οπότε αν ακούσετε κάτι παρόμοιο μη μπείτε καν στη διαδικασία να το πιστέψετε κ να το πάρετε. Αποτρέψτε κ τον άνθρωπο που σας το έδωσε να μη το φτοιάξει κ πετάξτε το.
Γνωρισόν μοι Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι, ότι προς σέ ήρα την ψυχήν μου..
Προσοχή!!!! Δεν υπάρχει τέτοιο ψωμί. Πρόκειται περί μαγείας... .
- panosgreece
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟΥ Η ΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΜΑΤΕς ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΜΕ
ΜΑς ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΑΣΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ,,,,,,ΚΡΕΜΥΔΙ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ;;;;;;;;
ΜΑς ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΛΑΣΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ,,,,,,ΚΡΕΜΥΔΙ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ;;;;;;;;
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
-
tanos
- Βασικός Αποστολέας

Πολύ καλό panosgreece.Κι όμως αδελφοί πολύ κυκλοφορεί τελευταία και στην κεντρικη ελλάδα .Το άκουσα απο πολλούς και μπερδεύτηκα με τον σκοπό που εξυπηρετεί .
-
vasilisalt
- Κορυφαίος Αποστολέας

ΜΕ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΧΙΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΨΩΜΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΕ ΕΞΙ ΑΛΛΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΘΕΩΡΗΣΕ ΣΙΓΟΥΡΟ.
ΑΦΟΥ ΓΕΛΑΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ, ΕΚΑΝΑ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ.
ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ...
ΑΦΟΥ ΓΕΛΑΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ, ΕΚΑΝΑ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ.
ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ...
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δηλαδή αν το ψωμί σταλεί σε 7 άτομα, αντί για 6, χάνονται οι "ιδιότητές" του?
Αστεία πράγματα αδελφοί.
Αν ζούσε ο γέροντας και το μάθαινε, θάβαζε κάτι γέλια.....
Αστεία πράγματα αδελφοί.
Αν ζούσε ο γέροντας και το μάθαινε, θάβαζε κάτι γέλια.....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.