Σύγχρονο θαύμα της Οσίας Θωμαϊδος της εκ Λέσβου - 2007

Συζητήστε με τα μέλη μας για τύχον θαύματα που είδατε, αισθανθήκατε ή σας τα εξιστόρησαν φίλοι και γνωστοί σας.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
efthumhs
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1547
Εγγραφή: Δευ Δεκ 18, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Στερεά Ελλάδα

Σύγχρονο θαύμα της Οσίας Θωμαϊδος της εκ Λέσβου - 2007

Δημοσίευση από efthumhs »

"...Ένα θαύμα από την Κύπρο

Ονομάζομαι Μαρία Π. και κατάγομαι από την Κύπρο. Θα ήθελα με ειλικρίνεια και πολύ συγκίνηση να καταθέσω τη δική μου εμπειρία για την αγάπη και την πρόνοια του Θεού.
Στις 2 Ιανουαρίου 2007 μπήκα σε ένα νοσοκομείο των Αθηνών για κάποιες εξετάσεις, γιατί την επόμενη μέρα 3 Ιανουαρίου 2007, έπρεπε να εγχειριστώ. Ήταν εγχείρηση ρουτίνας, περίπου μιας ώρας, όπως μου είπαν οι γιατροί, πλην όμως στην πορεία παρουσιάστηκε κι άλλο πρόβλημα και επιπλοκές, οπότε η εγχείρηση κράτησε 4-5 ώρες. Η αγωνία των δικών μου ανθρώπων μεγάλη.

Όπως έμαθα αργότερα από την αναισθησιολόγο μου, η οποία ονομάζεται Θωμαΐς, κινδύνεψε η ζωή μου, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Οι μέρες στο νοσοκομείο κύλησαν με κάποια δυσκολία, αλλά το παρήγορο ήταν ότι εγώ είχα μια ηρεμία λες και όλα αυτά συνέβαιναν σε άλλο άτομο. Βέβαια, συνέχεια έκανα προσευχή.

Δέκα μέρες αφού βγήκα από το νοσοκομείο, είδα το εξής όνειρο. Είδα ότι βρισκόμουν στο δωμάτιο του νοσοκομείου και δίπλα μου καθόταν ο γιατρός μου. Μαζί μας βρισκόταν και μια γυναίκα λεπτοκαμωμένη, με λευκή επιδερμίδα και καστανά μαλλιά. Συνομιλούσα μ' αυτή τη γυναίκα, η οποία μου ζητούσε τη γνώμη μου για κάποια ρούχα που ήθελε να φορέσει και να βγει έξω. Όπως δοκίμαζε τα ρούχα, γυρίζει και μου λέει: «Ξέρεις, Μαρία, εγώ σου έκανα την εγχείρηση! Να σου τοποθέτησα αυτό το κόκκινο σπιράλ - σωλήνα, για να κατεβάζει πιο εύκολα το φαγητό στο στομάχι σου. Μου είπε κι άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την εγχείρησή μου και μου έκανε εντύπωση που ο γιατρός μου την άκουγε προσεκτικά χωρίς να λέει τίποτα. Την επομένη το πρωί, μόλις σηκώθηκα, πήγα να κοιτάξω το ημερολόγιο να δω ποια Αγία γιόρταζε στις 3 Ιανουαρίου.

Με έκπληξη έμαθα ότι η εκκλησία μας γιορτάζει τη μνήμη της μάρτυρος Θωμαΐδος εκ Λέσβου. Δεν γνωρίζω τίποτα γι' αυτήν την Αγία, γι' αυτό ένας συγγενής μου πολύ ευσεβής ήρθε σε επικοινωνία με ένα γνωστό του ιερέα στη Μυτιλήνη, ο οποίος τον πληροφόρησε ότι στις 3 Ιανουαρίου 2007, την ημέρα της εγχείρησης μου, έγιναν τα Θυρανοίξια της εκκλησίας της Αγίας Θωμαΐδος.

Όταν ανέφερα το γεγονός στην αναισθησιολόγο μου, αυτή με άκουγε άφωνη, διότι εκείνη την ημέρα (3 Ιανουαρίου 2007) συνέβαιναν περίεργα πράγματα, μου είπε, πάνω στα θέματα της δουλειάς της, λες και μια περίεργη δύναμη την καθοδηγούσε να τα δει.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να πω, μετά από αυτή την εμπειρία μου ότι δεν πρέπει να χάνουμε την πίστη μας στο Θεό μπροστά στους κινδύνους και τις αντιξοότητες της ζωής. Όπως ο Σατανάς στέλνει τους διαβόλους του για να μας παιδεύει, έτσι και ο Θεός στέλνει τους Αγίους του για να μας προστατεύει. Με την πρώτη ευκαιρία θα έλθω στη Λέσβο να προσκυνήσω και να ευχαριστήσω την Αγία Θωμαΐδα, που με προστάτεψε, και από τώρα και στο εξής θα γιορτάζω τη μνήμη της..."

Πηγή: http://www2.aegean.gr/therapontas/main. ... 29&val=231
aggelikiglafki
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 424
Εγγραφή: Τετ Μάιος 14, 2008 5:00 am

Re: Σύγχρονο θαύμα της Οσίας Θωμαϊδος της εκ Λέσβου - 2007

Δημοσίευση από aggelikiglafki »

Επειδή γνωρίζω σχετικά καλά τη Λέσβο και ξέρω ότι έχει και αρκετούς μάρτυρες τοπικούς που είναι ακριβώς η Αγ.Θωμαϊς;
efthumhs
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1547
Εγγραφή: Δευ Δεκ 18, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Στερεά Ελλάδα

Re: Σύγχρονο θαύμα της Οσίας Θωμαϊδος της εκ Λέσβου - 2007

Δημοσίευση από efthumhs »

aggelikiglafki έγραψε:Επειδή γνωρίζω σχετικά καλά τη Λέσβο και ξέρω ότι έχει και αρκετούς μάρτυρες τοπικούς που είναι ακριβώς η Αγ.Θωμαϊς;
Aγγελική πληροφορίες και φωτογραφίες εδώ: http://www2.aegean.gr/therapontas/main. ... 32&val=232
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θαύματα”