Προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιο Όρος μέσα στο 2010

Συζητήσεις αλληλογνωριμίας μελών και οργάνωσης συναντήσεων.

Συντονιστής: Συντονιστές

dimitrisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Προσκυνηματική εκδρομή στο Άγιο Όρος μέσα στο 2010

Δημοσίευση από dimitrisgr »

Παναγιώτη, σε ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ!
Δόξα Τω Θεώ!
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Αφήστε τα μπράβο και τα ευχαριστώ, ήταν τιμή για μένα που ανέλαβα κάτι κι'έγώ σε αυτόν τον όμορφο χώρο, στον οποίον δεν έχω ποτέ προσφέρει παρά μόνο λαμβάνω.
Εξάλλου μου άρεσε αυτό, δεν ήταν ούτε κουραστικό, ούτε βαρετό

Επίσης βοήθησαν κι'ένα σωρό αδελφοί, οι περισσότεροι αφανώς.

Και βέβαια βοήθησε και όλη η προσκυνηματική ομάδα, με το να μην ακουστούν πάρα πολλές γνώμες. Υπήρξε μια ιδιαίτερα όμορφη και αδελφική "υποχωρητικότητα". Διότι αν έλεγε ο καθένας και από μία διαφορετική γνώμη για το πρόγραμμα, τις ημερομηνίες κλπ, τότε θα δυσχεραινόταν σοβαρά η προσπάθεια σύνθεσης και κατασταλάγματος.

Σε λίγες μέρες θα πρέπει να κλείσουμε την ημερομηνία εισόδου και τα διαμονητήρια.

dionysisgr, πρέπει να μου στείλεις τα στοιχεία σου με π.μ.

zafeiris, που βρίσκεσαι? Εχω καιρό να σε δω στο φόρουμ, ο καιρός πλησιάζει, είναι κρίμα να χάσεις το προσκύνημά μας.
Ξέρει κάποιος αδελφός στοιχεία επικοινωνίας του Ζαφείρη από τη Μαγνησία?
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Προσπαθώ να κάνω μιά "ομαδοποίηση", για ευνόητους λόγους (μετακινήσεις κλπ)

Ομάδα Αθηνών:
1.aposal *
2.dionysisgr*
3.ulysses*
4.Διονύσης*
5.Στέφανος*
Σε αυτή την ομάδα ίσως προστεθεί και ένας φίλος του ulysses.

Ομάδα Πελοποννήσου:
1.andreasmas*
2.vasilisalt*
3.dimitrisgr*
4.panagiotisspy*
5.Δημήτρης*

Ομάδα Κεντρικής Ελλάδας:
1.agiooros*
2.filotas*
3.nikiforos*
4.zafeiris ?
5.Χρήστος*

Ομάδα Βόρειας Ελλάδας:
1.petrosathonas ?
2.eortologio_gr -
3.angelsgr -
4.dimitris39*
5.kausokalivia ?(εκ Κύπρου, τον βάζω εδώ, διότι θα βρεθεί αεροπορικώς στην Θεσσαλονίκη)
Επίσης είναι και ο Γιάννης (keliotis?), τον οποίο δεν αναφέρω συχνά, διότι θα φροντίσει ο ίδιος τα των διαμονητηρίων και της φιλοξενίας.

Ο αστερίσκος δίπλα στο όνομα του καθενός, σημαίνει διανυκτέρευση στην Ουρανούπολη στις 15 Μαΐου. Το ερωτηματικό δηλώνει την άγνοια επ'αυτού. Η παύλα δηλώνει μη διανυκτέρευση και άφιξη το πρωί της 16ης Μαΐου. Οσοι έχουν ερωτηματικό ας δηλώσουν τις προθέσεις τους, για να γίνει η κράτηση στο ξενοδοχείο.

Στο θέμα της μετάβασης τώρα:

Η ομάδα Πελοποννήσου θα έρθει με δύο αυτοκίνητα. Θα δούμε ποιοί θα πάρουν ποιούς.

Η Αθηναϊκή ομάδα επίσης με δύο αυτοκίνητα. Το ένα θα περάσει να πάρει και τον Νίκο.

Η ομάδα Θεσσαλίας - Κεντρικής Ελλάδας, από πενταμελής, γίνεται ουσιαστικά τριμελής. Τον Νίκο (agiooros) θα τον πάρουν οι Αθηναίοι, ενώ ο Ζαφείρης είναι άφαντος. Επομένως οι Θεσσαλοί μπορούν να έρθουν με ένα αυτοκίνητο.

Η ομάδα των Βόρειων δεν ξέρω πως θα πράξει. Ο eortologio_gr και ο angelsgr θα έρθουν το πρωί της Κυριακής, ο dimitris39 από Σάββατο.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να υπάρξει συνεννόηση απ'ευθείας μεταξύ των αδελφών.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Ευχαριστουμε για ολα Παναγιωτη
να σου κανω μια ερωτηση??
μηπως εισε Δημοσιος Υπ.
και εχεις τοσον χρονο?? :mrgreen:
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Οχι Δημήτρη δεν είμαι! :8

Αλλες φορές έχω χρόνο, άλλες πάλι πνίγομαι στη δουλειά και δεν μπαίνω καθόλου στο φόρουμ.

Μπορεί να φαίνομαι συνεχώς on line, αλλά δεν μπαίνω για πολλή ώρα
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Σε περίπτωση που το άλλο group Αθηναίων είναι επίσης τρία άτομα, όπως εμείς, θα περάσουμε ΕΜΕΙΣ από Χαλκίδα. Ας μην ανησυχεί ο Νίκος.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

aposal έγραψε:Σε περίπτωση που το άλλο group Αθηναίων είναι επίσης τρία άτομα, όπως εμείς, θα περάσουμε ΕΜΕΙΣ από Χαλκίδα. Ας μην ανησυχεί ο Νίκος.
Απόστολε είχα την αίσθηση ότι θα είναι μαζί σας και ο Διονύσης (dionysisgr), δηλαδή 4 άτομα. Προθυμοποιήθηκε τηλεφωνικά και ο Οδυσσέας, να πάρει τον Νίκο.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Απ' ότι καταλαβαίνω γίνεται σκοτωμός ποιος θα πάρει τον Νίκο, αν και δεν καταλαβαίνω το γιατί.
Εξαρτάται από το πόσοι θα φύγουμε από Αθήνα. Αν είμαστε πέντε, όπως αρχικά γνώριζα, τότε μία σκέψη (απλά σκέψη και μόνον) είναι εμείς, οι τρεις συνάδελφοι (Αποστόλης, Διονύσης_Κ και Στέφανος) να ξεκινήσουμε μαζί και ο Διονύσης (gr) με τον Οδυσσέα επίσης, και να παραλάβουν καθ' οδόν και τον Νίκο.
Εάν έλθει και ο φίλος του Οδυσσέα γινόμαστε επτά, οπότε κάποιο όχημα θα πάρει τέσσερις. Ποια θα είναι η σύνθεση σε κάθε όχημα είναι κάτι που δεν νομίζω να αποτελέσει πρόβλημα.
Προθυμοποιούμαι να παραλάβω και τον gr, αρκεί να δείξει επιείκεια και μεταμέλεια για τις ανθενωτικές ιδέες του (!)
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Μια αναλυτική πρόταση για το προσκύνημά μας.
Αν θέλουμε την ακολουθούμε όλοι, είτε κάποιοι από μας, είτε βέβαια ακολουθούμε κάτι άλλο που θα προταθεί.

Σάββατο 15/5:
Αλλοι το μεσημέρι και άλλοι το απόγευμα, ανάλογα με την απόσταση, φτάνουμε στην Ουρανούπολη και συναντιόμαστε. (πρέπει κάθε αυτοκίνητο, να έχει έναν τουλάχιστον αριθμό κινητού τηλεφώνου, κάθε άλλου αυτοκινήτου, για τις σχετικές συνεννοήσεις και για την αντιμετώπιση τυχόν απροόπτων).
Καταλύουμε στο ξενοδοχείο.
Εννοείται πως θα πάμε για καφεδάκι και το βραδάκι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ για κρεατοφαγία, εν όψει της εβδομαδιαίας στερήσεως που θα μας περιμένει! :smile:

Κυριακή 16/5:
Υπάρχει το θέμα του Κυριακάτικου Εκκλησιασμού, υποθέτω πως θα πάμε. Ισως βέβαια χρειαστεί να φύγουμε προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας, για να πάρουμε τα διαμονητήρια.
Αναχωρούμε στις 9.45 με το συμβατικό πλοίο, διότι το ταχύπλοο δεν προσεγγίζει τον αρσανά της Κωνσταμονίτου.
Μετά την αποβίβαση στον αρσανά, είτε με το φορτηγάκι του Ανδρέα, είτε με άλλο τρόπο, θα φροντίσουμε για την μεταφορά των αποσκευών στην Κωνσταμονίτου.
Ανηφορίζουμε λοιπόν στη Μονή.

Δευτέρα 17/5:
Το πρωί μετά την Τράπεζα, θάχουμε 3 περίπου ώρες ελεύθερου χρόνου, μέχρι να πάρουμε το πλοίο για τη Δάφνη. Μπορούμε αν θέλετε, να κατηφορίσουμε σχετικά νωρίς στον αρσανά και να μεταβούμε (30 ξεκούραστα λεπτά) στην γειτονική Δοχειαρίου, να προσκυνήσουμε την Παναγία την Γοργοϋπήκοο και να πάρουμε μετά το πλοίο για Δάφνη από εκεί.
Φτάνουμε στη Δάφνη και μετεπιβιβαζόμαστε στο "Αγία Αννα" για τη Διονυσίου.

Τρίτη 18/5:
Από Διονυσίου, ξαναπαίρνουμε το πλοίο, πίσω για τη Δάφνη.
Με τα λεωφορεία της γραμμής ανεβαίνουμε στις Καρυές.
Συγκεντρωνόμαστε πλησίον του Πρωτάτου, για επίσκεψη και προσκύνημα του Αξιον Εστίν.
Ακολούθως, αν θέλουμε πίνουμε κανένα καφεδάκι και εν συνεχεία, ξεκινάμε οι μισοί για Κουτλουμούσι (5 λεπτά) και οι άλλοι μισοί για Σκήτη Αγίου Ανδρέου (επίσης 5 λεπτά).

Τετάρτη 19/5:
Συναντιόμαστε όλοι στο κέντρο των Καρυών, για ανανέωση των διαμονητηρίων στην Ιερά Επιστασία.
Στη συνέχεια, κατηφορίζουμε πεζοί στην Ιβήρων (1 ωρίτσα μαγευτικής και εύκολης διαδρομής μέσα στο δάσος).
Κοντά στην αρχή του περπατήματος, παρακάμπτουμε ελαφρώς το μονοπατάκι, για να επισκεφθούμε την Παναγούδα.
Στη συνέχεια συνεχίζουμε και φτάνουμε Ιβήρων, για προσκύνημα της Παναγίας της Πορταΐτισσας.
Μετά παίρνουμε ταξί ( θάχουμε συνεννοηθεί σχετικά για εξασφάλιση αυτοκινήτου, από την προηγούμενη μέρα). Μεταβαίνουμε στη Φιλοθέου για απλή επίσκεψη, προσκύνημα της Παναγίας της Γλυκοφιλούσας και να ανάψουμε και ένα κεράκι για τον αδελφό μας τον Θεμιστοκλή (filotheitis). Ισως να υπάρξει και η δυνατότητα τελέσεως μνημοσύνου. Αν όχι, το μνημόσυνο θα το κάνουμε στην γειτονική Καρακάλλου, ή κάπου αλλού.
Αναχωρούμε για Καρακάλλου (20 λεπτά ισκιερό και πανέμορφο κατηφορικό καλντερίμι).

Πέμπτη 20/5:
Μεταβαίνουμε με ταξί στην Μέγιστη Λαύρα (ομοίως έχουμε προκανονίσει το δρομολόγιο).

Παρασκευή 21/5:
Αν την ημέρα εκείνη, ο καιρός επιτρέπει την άφιξη ταχυπλόου (πάλι θάχουμε μεριμνήσει να το πληροφορηθούμε), κατεβαίνουμε στον αρσανά (20 λεπτά), παίρνουμε το πλοιάριο και πάμε Βατοπαίδι.
Αν δεν υπάρχει ταχύπλοο, με το τακτικό δρομολόγιο των ταξί, μεταβαίνουμε στις Καρυές και ακολούθως παίρνουμε άλλο όχημα για το Βατοπαίδι.

Σάββατο 22/5:
Εχει εξασφαλιστεί και 2η μέρα φιλοξενίας.
Οποιοι όμως θέλουμε (θα το δούμε επί τόπου, ίσως κι'εγώ να τείνω πάντως προς αυτή την κατεύθυνση), μπορούμε να πάρουμε το πλοιάριο από το Βατοπαίδι, να αποβιβασθούμε στην Εσφιγμένου, να την επισκεφθούμε και να προσκυνήσουμε και μετά να πάμε στην όμορη Χιλιανδαρίου (Σερβική) ( περίπου 40 λεπτά).
Είχε προκριθεί αυτή η σκέψη από αρκετούς, πριν οριστικοποιηθεί η 2η μέρα στο Βατοπαίδι.
Προσωπικά για πολλούς λόγους, θάθελα να επισκεφθώ το Χιλιανδάρι.
Είναι από τα μοναστήρια, στα οποία αναπαύομαι ιδιαιτέρως.
Εκτός αυτού, η Μονή είχε υποστεί τεράστιες καταστροφές από την πρόσφατη φωτιά.
Πρόσφατο γεγονός επίσης είναι, η κοίμηση του Πατριάρχη Σερβίας Παύλου.
Είναι και μια ευκαιρία, να μάθουμε τι έγινε με τα κυπαρίσσια! :smile: Ετσι δεν είναι Πέτρο? :smile:
Εν πάση περιπτώσει, όλα αυτά θα τα συζητήσουμε και όλοι μαζί από κοντά, όταν έρθει η ώρα.
Να σημειώσουμε εδώ, ότι ασχέτως που θάμαστε, αυτό το βράδυ του Σαββάτου, θα παραστούμε στην αγρυπνία της Πεντηκοστής. Ισως αυτό το γεγονός να καθιστά ομολογουμένως πιο λογικό για πολλούς λόγους, το να παραμείνουμε τελικά στο Βατοπαίδι.

Κυριακή 23/5 (Πεντηκοστή):
Μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, αναχωρούμε για τον έξω κόσμο, με ταξί προς Καρυές και την γνώριμη αντίστροφη διαδικασία.

Να είσαστε όλοι καλά!
Μακάρι όλα να πάνε κατ'ευχήν με τη βοήθεια της Παναγίας μας, με οποιοδήποτε σχεδιασμό και αν ακολουθήσουμε.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Ευχαριστουμε ακομη μια φορα Παναγιωτη για το δυσκολο αυτο εργο που εβγαλες εις περας....
αξιος αξιος...
γι αυτο δεν θα σε δειρο εσενα μονο τον ΑΠΟΣΤΟΛΗ.....
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Αλληλογνωριμία & Συναντήσεις μελών του agiooros.net”