Ποιόν θα θέλατε να γνωρίσετε απο κοντά;
Συντονιστής: Συντονιστές
- kausokalivia
- Συστηματικός Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Re: Ποιον θα θελατε να γνωρισετε απο κοντα;
Αν ζούσα σε άλλη αποχή θα ήθελα να γνώριζα τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, τον απόστολο Παύλο, τον απόστολο Πέτρο τον όσιο Δαυίδ και την Αγία Μαρία την Αιγυπτία
Αγιορείτες τον Άγιο Αθανάσιο. Τον Άγιο Πέτρο τον αθωνίτη και τον άγιο Μάξιμο τον καυσοκαλυβίτη.
Λόγω εποχής τον γέροντα Παίσιο και τον γέροντα Πορφύριο
Αγιορείτες τον Άγιο Αθανάσιο. Τον Άγιο Πέτρο τον αθωνίτη και τον άγιο Μάξιμο τον καυσοκαλυβίτη.
Λόγω εποχής τον γέροντα Παίσιο και τον γέροντα Πορφύριο
- grigoria-ka
- Κορυφαίος Αποστολέας

εγω θα ηθελα να γνωρισω τον ταξιαρχη μηχαηλ,τον αγιο ιωαννη τον προδρομο κ τον αγιο γρηγοριο.
δε ξερω πως να εξηγισω,αλλα νιωθω παραξενα,σαν κατι να με τραβα.
Η ΑΓΑΠΗ ΠΑΝΤΑ ΣΤΕΓΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΕΛΠΙΖΕΙ,
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
-
aggelikiglafki
- Κορυφαίος Αποστολέας

Καλησπέρα,έχεις επισκεφτεί τον Ταξιάρχη του Μανταμάδου;grigoria-ka έγραψε:εγω θα ηθελα να γνωρισω τον ταξιαρχη μηχαηλ,τον αγιο ιωαννη τον προδρομο κ τον αγιο γρηγοριο.
- grigoria-ka
- Κορυφαίος Αποστολέας

ναι!!!κ θελω να μεε αξιωσει ο θεος να ξαναπαω,ειναι υπεροχα.aggelikiglafki έγραψε:Καλησπέρα,έχεις επισκεφτεί τον Ταξιάρχη του Μανταμάδου;grigoria-ka έγραψε:εγω θα ηθελα να γνωρισω τον ταξιαρχη μηχαηλ,τον αγιο ιωαννη τον προδρομο κ τον αγιο γρηγοριο.
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Και που θα τον γνωρίζαμε θα γινόταν κάτι καλό;
Όσοι έχουμε πνευματικό και θέλουμε να γνωρίσουμε κάποιον άγιο (μεταξύ αυτών κι εγώ) νομίζω ότι έχουμε χάσει λίγο το δρόμο μας. Ας κάνουμε υπακοή στον "μέτριο" πνευματικό που έχουμε και ο Θεός θα μας δώσει την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε ΟΛΟΥΣ τους άγιους και μάλιστα να είμαστε μαζί τους (και κυρίως μαζί Του) αιώνια!
(όπως τόνισε και ο Δημήτρης)
Όσοι έχουμε πνευματικό και θέλουμε να γνωρίσουμε κάποιον άγιο (μεταξύ αυτών κι εγώ) νομίζω ότι έχουμε χάσει λίγο το δρόμο μας. Ας κάνουμε υπακοή στον "μέτριο" πνευματικό που έχουμε και ο Θεός θα μας δώσει την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε ΟΛΟΥΣ τους άγιους και μάλιστα να είμαστε μαζί τους (και κυρίως μαζί Του) αιώνια!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- grigoria-ka
- Κορυφαίος Αποστολέας

αποστολε συμφωνω,αλλα εχει περασει απο τη σκεψη μου να εβλεπα καποιον αγιο,αλλα απο την αλλη δε ξερω τι θα εκανα αν εβλεπα(σας μπερδεψαaposal έγραψε:Και που θα τον γνωρίζαμε θα γινόταν κάτι καλό;
Υ.Γ.επεισης δεν ειμαι αξια εγω,ωστε να εμφανιστουν σε εμενα
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
- Dimitris39
- Κορυφαίος Αποστολέας

δεν μας μπερδεψες καθολου εγω σε καταλαβα απολυταgrigoria-ka έγραψε:αποστολε συμφωνω,αλλα εχει περασει απο τη σκεψη μου να εβλεπα καποιον αγιο,αλλα απο την αλλη δε ξερω τι θα εκανα αν εβλεπα(σας μπερδεψαaposal έγραψε:Και που θα τον γνωρίζαμε θα γινόταν κάτι καλό;
(όπως τόνισε και ο Δημήτρης))
Υ.Γ.επεισης δεν ειμαι αξια εγω,ωστε να εμφανιστουν σε εμενα
σαν εμενα αρχισες να γραφεις
απλως γλωσεψες την μπερδα σου.......
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου
«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»
ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς
Θεέ μου σ'αγαπώ
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ποιόν αλήθεια?
Κατ'αρχήν σκέφτηκα ένα όνομα, μετά όμως άλλο ένα, γιατί θάθελα ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ και τον δεύτερο να τον γνωρίσω.
Και είπα θα βάλω δύο ονόματα.
Μετά όμως σκέφτηκα κι'άλλον και μετά κι'άλλον έναν.....
Ε, μετά απ'αυτό, δεν γίνεται να γράψω κανένα όνομα.....
Πάντως το πρώτο-πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό, είναι αυτό που οι περισσότεροι προτίμησαν.
Ισως επειδή είχα την ευκαιρία δις να τον συναντήσω, αλλά από συγκυρίες δεν κατέστη εφικτό.
Επομένως ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ στην ουσία να τον συναντήσω.
Πιθανότατα επομένως, μάλλον δεν θάπρεπε να συναντήσω και κανέναν απ'τους υπόλοιπους που θάθελα.
Κατ'αρχήν σκέφτηκα ένα όνομα, μετά όμως άλλο ένα, γιατί θάθελα ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ και τον δεύτερο να τον γνωρίσω.
Και είπα θα βάλω δύο ονόματα.
Μετά όμως σκέφτηκα κι'άλλον και μετά κι'άλλον έναν.....
Ε, μετά απ'αυτό, δεν γίνεται να γράψω κανένα όνομα.....
Πάντως το πρώτο-πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό, είναι αυτό που οι περισσότεροι προτίμησαν.
Ισως επειδή είχα την ευκαιρία δις να τον συναντήσω, αλλά από συγκυρίες δεν κατέστη εφικτό.
Επομένως ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ στην ουσία να τον συναντήσω.
Πιθανότατα επομένως, μάλλον δεν θάπρεπε να συναντήσω και κανέναν απ'τους υπόλοιπους που θάθελα.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Θα ήθελα να ήμουν στην Αντιόχεια τότε που ο Αγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος εκφωνούσε από άμβωνος στο ποιμνίο εκείνους τους λόγους του εξαιτίας των οποίων έγινε γνωστός ως Χρυσόστομος.
και τον Αγ. Ιωάννη το Θεολόγο μήπως παρ ελπίδα μου εξηγούσε τη χρονική αλληλουχία των γεγονοτων της Αποκάλυψης....
αλλα για να σοβαρευτω, κυριως επειδη ηταν ο μαθητης της αγαπης και θα ηθελα να δω το βλεμμα του εστω.
και τον Αγ. Ιωάννη το Θεολόγο μήπως παρ ελπίδα μου εξηγούσε τη χρονική αλληλουχία των γεγονοτων της Αποκάλυψης....
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
- stathis73
- Κορυφαίος Αποστολέας

Dimitris39 έγραψε:Ευχομαι ολους αυτους να μας επιτρεψει ο θεος να μπορεσουμε να τους γνωρισουμε οταν ερθει η Βασιλεια του
και να μην ειμαστε στην απεναντη οχθη (το αιωνιο πυρ ενοω)
λιγη υπομονη και θα τους εχουμε απο κοντα ευχομαι........
ΑΜΗΝ
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.