Τέχνες αυτοάμυνας

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Τέχνες αυτοάμυνας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

πιστευω οτι η ενασχοληση με πραγματα που δεν ωφελουν τους αλλους αλλα εμας ειναι εγωιστικη. το να ασχολειται καποιος με το πως να φουσκωσει τα μπρατσα του ή πως να κανει ωραιους κοιλιακους ειναι λυπηρο οταν υπαρχουν τοσα κοινωφελη θεματα οπου μπορει να αφιερωσει το χρονο του. το να λες θα μαθω αυτοαμυνα για να προστατεψω την οικογενεια μου δειχνει ελιππη πιστη στην προστασια του Θεού, οχι οτι ειναι μεμπτο, ολοι κανουμε διαφορα που δειχνουν ελειμμα πιστης στη Θεια προνοια, ασφαλειες ζωης, συναγερμοι, καμερες κτλ, δε θα τα ριξω ολα στους ανθρωπους που γυμναζονται! αλλο ομως να πας να δωσεις χρηματα μια φορα και να δειξεις μια φορα την ολιγοπιστια σου αγοραζοντας π.χ. συναγερμο και αλλο καθημερινα να αφιερωνεις το χρονο σου και τον εαυτο σου στον....εαυτο σου!!!δεν ειναι μονο ολιγοπιστια αλλα και εγωκεντρισμος, αλλη μια μορφη του. οχι οτι οι αλλοι ειμαστε καλυτεροι κι εγω οταν καθομαι και ασχολουμαι με τις μπουκλες μου δεν ειμαι καλυτερη. απλα εννοω οτι η ενασχοληση με ολα αυτα (απο την πυγμαχια μεχρι τις μπουκλες) ειναι απλως αλλο ενα συμπτωμα της πτωσης μας.
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Andreasmas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Andreasmas »

ψυχουλα έγραψε:πιστευω οτι η ενασχοληση με πραγματα που δεν ωφελουν τους αλλους αλλα εμας ειναι εγωιστικη. το να ασχολειται καποιος με το πως να φουσκωσει τα μπρατσα του ή πως να κανει ωραιους κοιλιακους ειναι λυπηρο οταν υπαρχουν τοσα κοινωφελη θεματα οπου μπορει να αφιερωσει το χρονο του. το να λες θα μαθω αυτοαμυνα για να προστατεψω την οικογενεια μου δειχνει ελιππη πιστη στην προστασια του Θεού, οχι οτι ειναι μεμπτο, ολοι κανουμε διαφορα που δειχνουν ελειμμα πιστης στη Θεια προνοια, ασφαλειες ζωης, συναγερμοι, καμερες κτλ, δε θα τα ριξω ολα στους ανθρωπους που γυμναζονται! αλλο ομως να πας να δωσεις χρηματα μια φορα και να δειξεις μια φορα την ολιγοπιστια σου αγοραζοντας π.χ. συναγερμο και αλλο καθημερινα να αφιερωνεις το χρονο σου και τον εαυτο σου στον....εαυτο σου!!!δεν ειναι μονο ολιγοπιστια αλλα και εγωκεντρισμος, αλλη μια μορφη του. οχι οτι οι αλλοι ειμαστε καλυτεροι κι εγω οταν καθομαι και ασχολουμαι με τις μπουκλες μου δεν ειμαι καλυτερη. απλα εννοω οτι η ενασχοληση με ολα αυτα (απο την πυγμαχια μεχρι τις μπουκλες) ειναι απλως αλλο ενα συμπτωμα της πτωσης μας.
:41 :41 :41
Λογίζομαι γάρ ότι ουκ άξια τά παθήματα του νυν καιρού πρός τήν μέλλουσαν δόξαν αποκαλυφθήναι εις ημάς
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Διαφωνώ με την προσέγγιση του όποιος πηγαίνει στα γυμναστήρια χάνει χρόνο που θα μπορούσε να τον διαθέσει για πνευματικό αγώνα. Την θεωρώ υπερβολική. Μάλλον αναφέρεστε σε ανθρώπους που είναι έτοιμοι να αναχωρήσουν για κάποιο μοναστήρι, μακριά απ' τα εγκόσμια.
Με τη λογική αυτή θα έπρεπε να είμαστε αξύριστοι να φοράμε παλιά ρούχα και άκομψα, παλιά παπούτσια χωρίς τακούνια, να μην έχει το σπίτι μας στερεοφωνικά, τηλεοράσεις και υπολογιστές και βέβαια ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΥ, γιατί αν συμβαίνει αυτό, συμβαίνει επειδή θέλουμε να κερδίσουμε περισσότερα, ή έχουμε φιλοδοξίες να αναβαθμιστούμε σε προϊσταμενική θέση παραβλέποντας τον αγώνα που θα μπορούσαμε να κάνουμε την ίδια ώρα.
Όχι, αυτές, για μένα, είναι υπερβολές. Ας μάθουμε πρώτα να πηγαίνουμε τακτικά στον πνευματικό μας, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ (πράγματα που δεν μας τα στερεί το γυμναστήριο και είναι άκρως σημαντικά) και μετά, με την ευλογία του πνευματικού μας, ας κόψουμε και το γυμναστήριο.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από LOCKHEART »

Συμφωνώ με τον Αποστόλη και με άλλους : ΜΗΝ ΤΑ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΛΑ..

Έκανα πριν χρόνια JKD (JEET-KUNE-DO) είναι τέχνη αυτοάμυνας έχει πολύ ΑΙΚIDO και γενικά κάναμε ανατομία αναλυση χώρου κλπ κλπ + κάναμε άμυνα για μαχαίρι και γενικά για αντικείμενα.

Θυμάμαι έκανα ένα σεμηνάριο στο οποίο είχε έρθει ένας Αμερικανός πρωταθλητής σε μαχαίρι το μάθημα που μας έκανε ήταν το εξής:

Οταν συμβεί να εμπλακούμε σε κάποια κατάσταση τότε επιλέγουμε τις παρακάτω 3 επιλογές :
1) Την κοπανάμε (Δεν αξίζει για κανέναν λόγο βρισιά ή οτιδήποτε να βάλουμε σε κίνδυνο την ζωή μας ή την ζωή άλλων αφηστε να σας βρίσουν να σας ταπεινώσουν καλύτερα επιλέξτε την φυγή ειναι το καλύτερο αποτέλεσμα και για τον επιτιθέμενο και τον αμυνόμενο)

2) Αν δεν μπορούμε να την κοπανήσουμε επιλέγουμε την ρίξη κάποιου αντικειμένου οχι να σκοτώσουμε τον άλλον αλλά και πάλι να κερδίσουμε χρόνο για να φύγουμε ....

3) Αν δεν μπορουμε και πάλι να ρίξουμε κάποιο αντικείμενο ή να την κοπανήσουμε τότε με τις τεχνικές επιλέγουμε να αμυνθούμε. Μην ξεχνάμε οτι όταν σε μια μάχη σώμα με σώμα κρίνετε η ζωή μας όλο το σώμα μετατρέπεται και ψυχολογικά σε όπλο για αυτό δεν μπορείς να κρίνεις τον άλλον ούτε σωματικά ουτε με κανένα άλλο κρητίριο.

ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΗΘΗΣ ΠΑΓΙΔΑ που πέφτουν κάποιοι Χριστιανοί ειναι αυτή της ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ...κοιτούν οι ποιο πολλοί θεωρητικά η επιφανειακά την κατάσταση χωρίς το εσωτερικό του θέματος.

Μπαινουμε στην λογική του ρομποτισμού δηλαδή α...αυτό ειναι αμαρτία η εκείνο είναι αμαρτία...η το άλλον ανάλογα πως θα χρησιμοποιήσεις το κάθετι .

Πχ μπορεί κάποιος να πάει πυγμαχία απλά επηδεί γουστάρει την άθληση του σώματος με αυτό τον τρόπο άλλος το μπάσκετ όπως και άλλος μπορεί να πάει πυγμαχία για να σκοτώνει κόσμο είδατε την διαφορά ; Δεν ειναι σωστό να δαιμονοποιούμε το κάθετι

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ εχει μια ΛΕΞΗ που ΤΑ ΔΙΕΠΕΙ ολα .. Δ Ι Α Κ Ρ Ι Σ Η !

Έκανα στην ζωή μου διάφορα αθλήματα και ποτέ δεν με εμπόδισαν απο τοοκν πνευματικό μου αγώνα διότι απλά δεν τα θεώρησα μέσο τα βγω έξω να βαράω κόσμο απλά μου άρεσε ο τρόπος και η τεχνική της συγκεκριμένης άθλησης.

Μην ξεχνάμε το εξής οι εποχές έχουν άλλάξει τουλάχιστον κάποια βασικά για αυτοάμυνα χρειάζονται για την έσχατη λύση διότι αν σου έρθει κάποιος να σκοτώσει το παίδι σου ή σου ορμήξει δεν θα κάτσεις με σταυρωμένα τα χέρια να δεχτείς επίθεση.

Πάμε τώρα στα πει εγωκεντρισμού κλπ....Μάλλον όσοι τα λένε αυτά θεωρώ ότι ειναι οι κριτές του καναπε...Σε αυτούς έχω να πω το εξής "Αν σας επιτεθεί κάποιος με μαχαίρι θα αναθεωρήσετε τις απόψεις σας περι αυτοάμυνας" Μου έχουν επιτεθεί με μαχαίρι και ευτυχώς γνώριζα οχι πως να εξουδετερώσω το δράστη αλλά να φύγω με αποτελεσματικό τρόπο.

Πάμε στην γυμναστική. Η γυμναστική είναι ζωή το να γυμνάζεσαι είναι ζωή το λένε και οι γιατροί. Με την ίδια λογική όταν ήμουν 110 κιλά και έλιωνα στο γυμναστηριο για να τα χάσω για λόγους υγείας μάλλον έπρεπε να μην παω και να ήμουν σαν βόδι... και να πάθαινα κανενα έμφραγμα για να μην ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ..

Κρίνεται η κάθε ΠΡΑΞΗ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΛΟΓΙΚΟ Η ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ. Πχ μπορεί κάποιος να γυμνάζεται επηδει απλά γουσταρει και το κάνει για θέμα υγείας και κάποιος το κάνει επηδει θέλει να βγει στην παραλία . ΕΙΔΑΤΕ διαφορά αλλά να τα βάζουμε όλα στο ιδιο τσουβάλι μάλλον κακο κανει ...

Σε όποιον κάνει οποιοδήποτε άθλημα έχω να πω το εξής : Να έχετε το Χριστό στην καρδιά σας , με οδηγό τον πνευματικό σας και τον αγώνα σας και μην φοβάστε τίποτα ...

Συμφωνώ απόλυτα με τον Αποστόλη (aposal) διότι πάντα η κάθε του απάντηση έχει διάκριση δεν δαιμονοποιεί και πάντα δεν κοιτάει το έργο σαν θεατής αλλά μπαίνει και στα παρασκήνια να εισαι καλα Αποστολε.

Καλημέρα
I prefer nothing than something bad
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

aposal έγραψε:Διαφωνώ με την προσέγγιση του όποιος πηγαίνει στα γυμναστήρια χάνει χρόνο που θα μπορούσε να τον διαθέσει για πνευματικό αγώνα. Την θεωρώ υπερβολική. Μάλλον αναφέρεστε σε ανθρώπους που είναι έτοιμοι να αναχωρήσουν για κάποιο μοναστήρι, μακριά απ' τα εγκόσμια.
Με τη λογική αυτή θα έπρεπε να είμαστε αξύριστοι να φοράμε παλιά ρούχα και άκομψα, παλιά παπούτσια χωρίς τακούνια, να μην έχει το σπίτι μας στερεοφωνικά, τηλεοράσεις και υπολογιστές και βέβαια ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΟΛΥ, γιατί αν συμβαίνει αυτό, συμβαίνει επειδή θέλουμε να κερδίσουμε περισσότερα, ή έχουμε φιλοδοξίες να αναβαθμιστούμε σε προϊσταμενική θέση παραβλέποντας τον αγώνα που θα μπορούσαμε να κάνουμε την ίδια ώρα.
Όχι, αυτές, για μένα, είναι υπερβολές. Ας μάθουμε πρώτα να πηγαίνουμε τακτικά στον πνευματικό μας, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ (πράγματα που δεν μας τα στερεί το γυμναστήριο και είναι άκρως σημαντικά) και μετά, με την ευλογία του πνευματικού μας, ας κόψουμε και το γυμναστήριο.
ΠΕΣ ΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΕ παντα ευστοχος καυστικος και παντα με ουσια διακριση και αρμονια....

Ειναι οξύμωρο ειναι σαν να λέμε ΕΚΟΨΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ 10 ΩΡΕΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ....

ή σαν να ΛΕΜΕ ΕΚΟΨΑ 2 ΠΑΚΕΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΩ 1 ΠΑΚΕΤΟ ΠΟΥΡΑ ΑΒΑΝΑΣ....

χαχαχαχαχαχαχα
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

LOCKHEART έγραψε: Σε όποιον κάνει οποιοδήποτε άθλημα έχω να πω το εξής : Να έχετε το Χριστό στην καρδιά σας , με οδηγό τον πνευματικό σας και τον αγώνα σας και μην φοβάστε τίποτα ...

Συμφωνώ απόλυτα με τον Αποστόλη (aposal) διότι πάντα η κάθε του απάντηση έχει διάκριση δεν δαιμονοποιεί και πάντα δεν κοιτάει το έργο σαν θεατής αλλά μπαίνει και στα παρασκήνια να εισαι καλα Αποστολε.
Καλώς επέστρεψες στο φόρουμ LOCKHEART. Μας έλειψες ! Εύχομαι να συμμετέχεις πλέον συχνότερα με τις ωραίες απόψεις σου !
Για τον Απόστολο, τα έχουμε χιλιοειπωμένα !!!!!
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

tkots έγραψε:
LOCKHEART έγραψε: Σε όποιον κάνει οποιοδήποτε άθλημα έχω να πω το εξής : Να έχετε το Χριστό στην καρδιά σας , με οδηγό τον πνευματικό σας και τον αγώνα σας και μην φοβάστε τίποτα ...

Καλώς επέστρεψες στο φόρουμ LOCKHEART. Μας έλειψες ! Εύχομαι να συμμετέχεις πλέον συχνότερα με τις ωραίες απόψεις σου !
Για τον Απόστολο, τα έχουμε χιλιοειπωμένα !!!!!
Καλησπέρα αγαπητέ φίλε και αδερφέ , σε ευχαριστώ πολύ .Είπα να στείλω την άποψη μου....φόρεσα βέβαια πανοπλία ώστε να προστατευτώ απο τα βέλη (χα χα χα αστειεύομαι) Να είσαι καλά φίλε μου ο ΘΕΟΣ μαζί μας παντα με διάκριση και αγάπη.
toula
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από toula »

Με λένε Τούλα και είμαι σχετικά νέο μέλος του φόρουμ.
Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Άβαταρ μέλους
LOCKHEART
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

tkots έγραψε:Με λένε Τούλα και είμαι σχετικά νέο μέλος του φόρουμ.
Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
ωχ ..... :oops: χιλια συγνώμη που σου μίλησα σαν να εισαι άντρας...δεν γνώρισα συγνώμη..

Να εισαι καλά χαρηκα ..!
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Σπύρο καλώς ήρθες πάλι στο "σπίτι μας".
Δεν ήξερα ότι έχεις γνώσεις τέτοιων τεχνών και καλόν είναι να ακούμε όσους έχουν εμπλακεί σε τέτοια αθλήματα (τέχνες).
Συμφωνώ μαζί σου και θα το πω άλλη μία φορά: Ας μην δαιμονοποιούμε καταστάσεις. Η γύμναση του σώματος θεωρώ ότι δεν είναι κακή, εφόσον παράλληλα φροντίζουμε να γυμνάζουμε και την ψυχή μας.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”