Αλάθητο ή όχι των Πατερικών παραινέσεων, κανόνων, παραδόσεων

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

Απάντηση
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Αλαθητο ή όχι των Πατερικών παραινέσεων, κανόνω, παραδόσ

Δημοσίευση από aposal »

Η πνευματικη αναγέννηση συντελείται μέσα μας, αλλά ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από το Άγιο Πνεύμα.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από vasilis_m21 »

Καλα Διονυση προσεχε μην οργιζεσαι τοσο, θα παθεις τιποτα! Μετα σου λεει οτι ο χριστιανος ειναι πανω απολα ηρεμος ανθρωπος!
εγω μια χαρα την εχω βρει την ηρεμια μου και δεν εχω αναγκη τις οργισμενες κουβεντες!
σου πα, δεν θελω να πεισω κανεναν, μια αποψη πηγα να εκφρασω και μονο που δεν με εδειρες.
φαντασου να στο λεγα αυτο σε ζωντανη εκτελεση, δεν θα ειχα βγει ζωντανος απτα χερια σου, θα με ειχες εκτελεσει κανονικα!
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Kαθολου δεν οργισθηκα αγαπητε, καθε αλλο.

Αλλο η αληθεια της Πιστεως και αλλο οι διαπροσωπικες σχεσεις μεταξυ μας, τις οποιες μπερδευεις.

Εαν σε ειχα μπροστα μου, θα σε κερναγα οτι θελεις, και θα καναμε και παρεα. Και οχι αυτα που λες. Και στην Αγγλια που πηγα με καθολικους και προτεσταντες ημουνα επι δεκα ημερες.

Αλλο αυτο, και αλλο η αληθεια της Πιστεως.

Οταν πηγα στο Ισραηλ, για προσκυνημα, την καλυτερη πλακα, την εκανα με μουσουλμανους,
με τα γαιδουρια στην πορεια για την Μονη Χοτζεβα στην ερημο. Επεσε το γελιο της αρκουδας, αλλα και τους βοηθησαμε, οσο μπορουσαμε γιατι υποφερουν και εχουν οικογενειες.

Σε θεματα Πιστεως ομως, κοβω την καλημερα, και στους γονεις μου, εαν μου την θιξουν,
με διαστροφη και κακοδοξιες κατα προσωπο.

Μην τα συγχεουμε. Και καλο ειναι να αναθεωρησεις καποια πραγματα, και να μελετησεις πιο βαθια την θεολογια μας και την πατερικη μας παραδοση.

Συμβουλη φιλικη, και δεν θα χασεις.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Διονυση ή ειμαστε ηρεμοι ανθρωποι ή οχι. Πραγματικα δηλαδη αν ειναι στο χωρο της εκκλησιας ο καθε ανθρωπος που θελει να συζητησει και να προβληματιστει, να παιρνει οργισμενες απαντησεις και με τετοια ενταση, καλα κανει ο κοσμος και ιδιως η νεολαια και εχει αδειασει απο τις εκκλησιες και γεμισει τα μπαρ και τις καφετεριες.
Άβαταρ μέλους
Σπάρτακος
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Σπάρτακος »

Αγαπητέ Βασίλη αν πραγματικά θέλεις να συζητήσεις τις θέσεις αυτές, για τον νηπιοβαπτισμό, την αναγέννηση κ.λ.π. βάλτες κάθε μια σαν ξεχωριστό θέμα, - αν πραγματικά ενδιαφέρεσαι να μάθεις τι λεει η Ορθοδοξία σε σχέση με τον Προτεσταντισμό.
Πάντως έχω γνωρίσει προτεστάντες, με ένα ψεύτικο συνεχές χαμόγελο, για να μας δείξουν ότι είναι ήσυχοι, πετυχημένοι, ξέρουν τι θέλουν και τι πιστεύουν, μέχρι να τους πατήσεις τον κάλο οπότε πετάγονται σαν ελατήρια, σου τα λέω αυτά για να μην παρεξηγείς εμάς που είμαστε ολίγον τρελαμένοι οργίλοι αλλά ειλικρινείς.
Αληθές είναι το πραγματικό, και η αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Τι να προβληματιστεις βρε Βασιλη;

Με το εαν ενεργει το Αγιον Πνευμα, η τα μυστηρια μας ειναι απλο "θεατρο"; (απαγε της βλασφημιας)

Και οτι η μετανοια, και η εισοδος στην Ορθοδοξια, ειναι τυχαιο και αυτοματο γεγονος;

Και ο Θεος τι κανει; Εφτιαξε την δημιουργια και τον ανθρωπο, και βγηκε στην συνταξη;

Ειναι προβληματισμος αυτος;

Ακομα και ο Αποστολος, εξεστη και στο εβαλε με κεφαλαια, το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ,
δεν καταλαβαινεις, η δεν ξερεις;

Πες: αδερφοι αγαπητοι, δεν ξερω καποια πραγματα, βοηθηστε μου την αγνοια,
να σου εξηγησουμε οσο μπορουμε.
Μην λες οτι θελεις και μετα μας το παρουσιαζεις ως γονιμο προβληματισμο..

Και εμεις δεν ξεραμε, τι Θεο λατρευουμε, και μαθαμε. Δεν ειναι ντροπη, καθηκον ειναι.

Το εαν γεμιζουν η αδειαζουν οι Εκκλησιες να το ψαξει ο καθενας μεσα του, και να κανει την αυτοκριτικη του πρωτα,
που ειναι διατεθειμενος να φαει τον καιρο του, στα χειροτερα μερη,
αλλα στην Εκκλησια, ειναι πολυ "τελειος" και "αμεμπτος" για να παει,
ενω οι "παπαδες", και οι "δεσποταδες", εχουν χαλασει, και δεν τα κανουν οπως πρεπει, και οπως τα ειπε ο Χριστος,
ενω αυτοι που δεν πατανε ποτε και δεν εχουν ανοιξει Αγια Γραφη ουτε απο περιεργεια, τα ξερουν καλυτερα..

Προφασεις εν αμαρτιαις.

Το εχεις ξανακουσει αυτο, ετσι δεν ειναι;
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Κοιταχτε παιδια, εχω δεκαετιες στην εκκλησια, εχω περασει απο πνευματικους και απο μοναστηρια και απο κατηχητικα και αποτι θελετε, αφηνω το οτι εχω διαβασει ο,τι θες απο εκκλησιαστικα βιβλία ή βιβλία της ζωης και του σωτηρα.
Αλλο που δεν το παιζω θεολογος γιατι ειμαι ταπεινο ατομο και δεν θελω να κανω επιδειξη θεολογικων γνωσεων.
Λοιπον δεν εχω να κουβεντιασω τιποτε αλλο, μια αποψη ειπα και στοπ.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

dionysisgr έγραψε:Ακομα και ο Αποστολος, εξεστη και στο εβαλε με κεφαλαια, το ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ,
Ακόμα και ο έσχατος...
+1
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

Bασίλη μου εδώ είναι ένα χριστιανικό ορθόδοξο φόρουμ. Ο καθένας μπορεί να λέει την άποψή του ελεύθερα αλλά εσύ φανηκες αρχικά ότι ρωτούσες όχι οτι μπήκες απλώς να μπεις την άποψή σου. Οπότε σου απάντησαμε κι εμείς σύμφωνα με το τι πρεσβεύει το χριστιανικό ορθόδοξο δόγμα. Αν τώρα εσύ δεν είσαι χριστιανός ορθόδοξος αλλά χριστιανός βασίλειος είναι δικαίωμά σου σαφώς και κανείς δε σου το στερεί και όλα μέλι γάλα αλλα εδώ τί περιμένεις να απαρνηθούμε το χριστιανικό ορθόδοξο δόγμα για να νιωσεις οτι εχεις δικιο;
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
vasilis_m21
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δεν ειπα εγω οτι θελω να νιωσω οτι εχω δικιο, μια αποψη ειπα, και οπως ειπα πριν δεν συνεχιζω αυτην την κουβεντα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”