Απορίες περί Καλού και Κακού

Πνευματικά θέματα

Συντονιστές: pAntonios, Συντονιστές

aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Απορίες περί Καλού και Κακού

Δημοσίευση από aposal »

Καπετάνιο μου, δεν βγάζω κανένα νόημα από τα σκίτσα σου, πίστεψέ με!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Νίκο (filotas) περιμένουμε και τις δικές σου απόψεις.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

aposal έγραψε:Καπετάνιο μου, δεν βγάζω κανένα νόημα από τα σκίτσα σου, πίστεψέ με!
Επειδή εσύ κάνεις πλάκα με λόγια εγώ είπα να κάνω με σκίτσα , έτσι , γιά αλλάγή. :smile:
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
Άβαταρ μέλους
Captain Yiannis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Captain Yiannis »

theodore έγραψε:"Ψυχούλα" τα ερωτήματα αυτά έχουν περάσει κι από την δική μου σκέψη.Δεν έχω βρει απαντήσεις.Το μόνο που έχω καταλάβει από προσωπικά βιώματα ότι όντως υπάρχει καλό και κακό.Όσες φορές "αφήνομαι" ,το κακό εισβάλει παντού...

Έχωμε πεί , ότι δεν υπάρχει κακό , υπάρχει μόνο απουσία καλού , άρα δεν υπάρχει εισβολή κακού πουθενά υπάρχει όμως απομάκρινση καλού. :smile:

viewtopic.php?f=76&t=12721&p=145449#p145449
Κανείς δεν είναι τέλειος και κανείς δεν θα πρέπει να απαιτεί από τους άλλους τελειότητα.
Όλοι ως ατελείς πορευόμαστε και με ατέλειες συμπορευόμαστε.
Η τελειότητα δεν ανήκει στους ανθρώπους παρά μονάχα στον Θεό.
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dora gian »

Κακο ,οριζεται η ασκηση πολιτικης εξουσιας-δηλ την επιβολη της θελησης καποιου σε αλλους ,με εμφανη η συγκαλυμενο εξαναγκασμο -,ετσι ωστε να εμποδιστει η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ του ανθρωπου.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

dora gian, αυτα που αναφερεις ειναι κατωτερες και κοσμικες κοινωνικο-φιλοσοφικες θεωριες, ανθρωπινου νοος.

Εδω μιλαμε για υψηλοτατα θεολογικα θεματα, και διδονται θεολογικες απαντησεις απο τους Αγιους μας Πατερες που ειναι και οι μονοι αρμοδιοι, καθως εχουν Αγιοπνευματικη φωτιση, θειο βιωμα, και Χριστοκεντρικη εμπειρια, ωστε να τοποθετουνται για αιωνια θεματα, και με αιωνιο χαρακτηρα αυθεντιας.

Μονον αυτος που εχει Χριστοποιηθει, και θεωθει, ειναι θεοπτης δηλαδη, μπορει να θεολογησει.

Συμβουλη οχι δικη μου, αλλα των Πατερων. Μην προσπαθειτε να εξηγησετε θεια πραγματα, με κοσμικο νουν. Αποτυχια.

Ακομα και το τι συμβαινει στον κοσμο, παλι θεολογικα εξηγειται.

Ποσο μαλλον το αντιθετο. Το να προσπαθουμε να εξηγησουμε θεολογικα πραγματα με ανθρωπινες θεωριες, ειναι σαν να προσπαθουμε να αδειασουμε τον Ειρηνικο Ωκεανο, με σουρωτηρι για τα μακαρονια..

Μην παρασυρεσθε, με το τι γραφει ο καθενας, που ειναι μπλεγμενος με θεωριες, κοινωνικες, περι εξουσιων, και συστηματων, και εχει χασει τα αυγα και τα πασχαλια.

Μεινετε στην Αγια Γραφη και στους Πατερες, σας στα πνευματικα βιβλια σας, και την Εκκλησια σας με τον λογο της.

Αλλιως ανοιγουν αλλοι δρομοι που οδηγουν σε γκρεμους, τοσο διανοητικους, οσο και ψυχικους.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

φυσικα και ολες οι εξηγησεις βρισκονται στις γραφες.....και σε πληροφορω δεν ειμαι καθολουμπερδεμενη ,οταν κοιταξεις τη γινετααι γυρω σου τοτε θα δεις το ΚΑΚΟ στο μεγαλειο του αγαπητε διονυση
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Καταρχην δεν ειπα οτι εσυ εισαι μπερδεμενη,
και φυσικα με κανεις να αναρωτιεμαι,
εαν διαβασες, καθολου, αυτο που σου εγραψα..

Μαλλον οχι.

Διοτι αλλο ειναι να περναμε τροχαδην μια απαντηση και αλλο να την κατεχουμε, ωστε να απαντησουμε επι της ουσιας.

Τελος παντων,

Αυτο που βλεπεις στον κοσμο γυρω σου, dora gian, ειναι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, το ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, και οχι η ΡΙΖΑ, η ΟΥΣΙΑ του κακου.

Πρωτα καποιος αναβει το σπιρτακι του, και πεταει βενζινη, και μετα απο ωρες βλεπεις το δασος να καιγεται.

Και τι λεμε ολοι μετα; ΦΩΤΙΑ! ΦΩΤΙΑ!

Το μυαλο μας και μια λιρα! Αυτο ειναι το αποτελεσμα. Δεν ειναι η αιτια. Και αντι να θεραπευσουμε την ΑΙΤΙΑ, προσπαθουμε να θεραπευσουμε το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Ετσι ομως ΔΕΝ αλλαζει τιποτα, ουτε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ, αλλα ουτε και ΚΟΣΜΙΚΑ.

Καταλαβες τωρα γιατι παμε κατα του.. :evil: ;

Κανεις δεν θεραπευει τα αιτια. Κανεις μας. Οταν το καταλαβουμε αυτο, ο κοσμος θα γινει παραδεισος, δηλαδη ποτε, αφου ποτε δεν θα το καταλαβουμε, μεχρι συντελειας του κοσμου!
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
dora gian
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

sυμφωνω ποια λοιπον ειναι η αιτια ? μηπως ο εγωισμος και η ασυνειδισια του ανθρωπου ? ποια ειναι κατα τις θεολογικες αποψεις? :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Εσυ θα μου πεις, μονο εγω θα απανταω;

Πες μου πως το βλεπεις, συμφωνα με την εμπειρια σου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά θέματα”