Μετόχι Αγίου Νικολάου Πόρτο Λάγος

Ερωτήσεις και πληροφορίες περί των Ορθοδόξων Προσκηνυμάτων

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
pepiixthis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 476
Εγγραφή: Τετ Οκτ 15, 2008 5:00 am
Τοποθεσία: ΚΑΒΑΛΑ...Ευτέρπη - Πέπη

Μετόχι Αγίου Νικολάου Πόρτο Λάγος

Δημοσίευση από pepiixthis »

Παιδιά μήπως ξέρει κανείς καθε πότε γίνονται συνάξεις και τι ώρα?
«στενή η πύλη και τεθλιμμένη οδός η απάγουσα στην ζωήν»
Άβαταρ μέλους
pepiixthis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 476
Εγγραφή: Τετ Οκτ 15, 2008 5:00 am
Τοποθεσία: ΚΑΒΑΛΑ...Ευτέρπη - Πέπη

Re: Μετόχι Αγίου Νικολάου Πόρτο Λάγος

Δημοσίευση από pepiixthis »

Εικόνα

Εικόνα

Το μετόχιο του Αγίου Νικολάου στην λίμνη Βιστωνίδα
«στενή η πύλη και τεθλιμμένη οδός η απάγουσα στην ζωήν»
efraim21
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 298
Εγγραφή: Παρ Σεπ 05, 2008 5:00 am

Re: Μετόχι Αγίου Νικολάου Πόρτο Λάγος

Δημοσίευση από efraim21 »

Tις ευχές του πάτερ Νήφωνα να έχουμε.
greekboy1981
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 182
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 02, 2005 5:00 am
Τοποθεσία: Ευάγγελος@Κομοτηνή
Επικοινωνία:

Re: Μετόχι Αγίου Νικολάου Πόρτο Λάγος

Δημοσίευση από greekboy1981 »

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ !
ΜΕΝΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ .

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΝΗΦΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΩ ΝΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ! ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ , ΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΕΣΩ Ε-ΜΑΙΛ ΣΤΟ greekboy1981@yahoo.gr


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5165
Εγγραφή: Κυρ Μαρ 09, 2008 6:00 am
Τοποθεσία: Σμαρώ@Κατερίνη, Σέρρες

Re: Μετόχι Αγίου Νικολάου Πόρτο Λάγος

Δημοσίευση από smarti »

Εικόνα

Οι δύο εκκλησίες μετόχι της μονής Βατοπαιδίου, ο Άγιος Νικόλαος και η Παναγιά η Παντάνασσα, κατακλύζονται από πιστούς που ακουμπούν τον πόνο τους και ζητούν την θεία χάρη και την εξ ύψους παρηγορία. Εκεί ένας μελίρρυτος μοναχός, ο πατέρας Νήφων, που κατάφερε με τον λόγο και την παρουσία του να εκπέμπει αγάπη, διατηρεί ένα ποίμνιο νέων ανθρώπων, ζωντανεύει θρησκευτικά τους δύο ναούς με τακτικές λειτουργίες, με παρακλήσεις κάθε Δευτέρα και κάθε Σάββατο, λειτουργίες για τους φοιτητές και νέους που σπεύδουν μαζικά να συμμετάσχουν σ΄ αυτές τις μυσταγωγίες.vist1

«Ήταν μεγάλος ο σταυρός να κάνουμε αυτή την διακονία, να αφήσουμε την πνευματική μας οικογένεια στην μονή Βατοπαιδίου και να βρεθούμε εδώ. Η ευχή του πατέρα μας άγιου γέροντα Ιωσήφ, η υπακοή που δείξαμε και η χάρις του Θεού, μας βοήθησαν να αντεπεξέλθουμε στο ρόλο μας», θα πει ο μοναχός και υπεύθυνος του μετοχίου του Πόρτο Λάγους των ναών Αγίου Νικολάου κι Παναγίας Παντάνασσας, πατέρας Νήφων. Ένας νέος μοναχός που έχει ήδη 22 χρόνια στον μοναχισμό και ξέρει να επικοινωνεί με τον δικό του τέλειο τρόπο με μικρούς και μεγάλους.

Η χαρισματικότητά του τον κάνει πραγματικά αξιαγάπητο σ΄ όλους. Η συζήτησή μας γίνεται με λιακάδα στην υπαίθρια ξύλινη τραπεζαρία, με φόντο την λιμνοθάλασσα της Βιστωνίδας και την εκκλησίας της Παντάνασσας, που νοικοκυρεμένη και όμορφη αποτελεί χώρο διαρκούς προσκυνήματος των πιστών.

Εδώ βρίσκουν καταφύγιο για να αντλήσουν δύναμη οι πρώην ολυμπιονίκες Κεντέρης και η Θάνου, που επισκέπτονται το Πόρτο Λάγος συχνά, όπως και πολλοί επώνυμοι του αθλητισμού ποδοσφαιριστές, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ κι άλλων ομάδων, αλλά αυτά δεν έχουν τόση αξία όσο οι αποκαλύψεις που μας κάνει ο πατέρας Νήφων για θαύματα που γίνονται καθημερινά και τα ζουν οι κοινοί θνητοί, σε εποχές όπου υπάρχει πράγματι μεγάλο πόνος.

vist2Το μαρτυρούν οι δεκάδες φωτογραφίες μικρών παιδιών που βρίσκονται κοντά στα εικονίσματα του Αγίου Νικολάου και της Παναγίας, τα τάματα που είναι δώρα χρυσοί σταυροί και χίλια δυο άλλα, ως έκφραση αγάπης κι ευγνωμοσύνης. Κάποιος έσπασε το τζάμι και πήρε κάποια από την εικόνα της Παναγίας θα μας πει ο καλόγερος «αλλά ο καημένος κόπηκε γιατί βρήκαμε κι αίματα…»

Αυτά τα θαύματα είναι γεγονότα τα οποία τα ξέρουν και τα βιώνουν όσοι είναι κοντά στην εκκλησιαστική κοινότητα.

-Κι εμείς που είμαστε στο Άγιο Όρος ζούμε ένα θαύμα εκεί, αλλά επειδή είναι ο πόνος των ανθρώπων πολύ μεγάλος και η πίστη των ανθρώπων επίσης, ανταποκρίνεται η χάρις του Θεού και ο Άγιος Νικόλαος στον οποίο προστρέχουν».

Μας λέει για την περίπτωση της μικρής Νικολέτας που σώθηκε από σηψαιμία. «Και το συγκλονιστικό θαύμα μ’ αυτό το μικρό κοριτσάκι τη Νικολέτα, που βαφτίσαμε και εμείς είμεθα άγνωστοι σ’ αυτούς τους ανθρώπους και αυτοί άγνωστοι σ’ εμάς. Μια μέρα ήρθαν εδώ ένα νέο ζευγάρι και ήθελαν να μας δουν, άγνωστοι σε εμάς και όταν πήγαν να τους δω άρχισαν να κλαίνε. Ξαφνιάστηκα, τι έχετε παιδιά τους ρώτησα.

vist3Μου είπαν ότι 13 μέρες είχαν γεννήσει το παιδάκι τους υγιέστατο και την 13η μέρα σηκώθηκαν το πρωΐ και ήταν ολοκίτρινο. Το πήγαν στο νοσοκομείο της Ξάνθης, τους έστειλαν στο πανεπιστημιακό της Αλεξανδρούπολης και εκεί αποφάνθηκαν οι γιατροί ότι είχε σηψαιμία και ανθρωπίνως δεν υπήρχε ελπίδα. Άφησαν το παιδάκι εκεί και έτρεξαν στον μοναδικό γιατρό, στον Θεό.

Ήρθαν εδώ, μας παρακάλεσαν να κάνουμε μια παράκληση. Πήγαμε εκεί στην Παναγία, σταματήσαμε όλοι τις εργασίες μας και γονάτισαν εκεί. Ήταν συγκλονιστικό να βλέπεις δύο νεαρά παιδιά αγκαλιασμένα να κλαίνε μπροστά στην εικόνα της Παναγίας, να κλαίνε και να παρακαλούν και μαζί τους να κλαίμε κι εμείς και μετά ήρθαμε και στον Άγιο Νικόλαο, άφησε εκεί τον σταυρό της και υποσχέθηκαν και εδώ το παιδάκι και να του δώσουν και το όνομα του Αγίου Νικολάου.

Τους δώσαμε λαδάκι λοιπόν από το καντήλι της Παναγίας και του Αγίου Νικολάου κι έφυγαν τα παιδιά. Τους δώσαμε θάρρος, είπαμε ότι θα παρακαλούμε κι εμείς και έφυγαν. Πήγαν εκεί σταύρωσαν το παιδάκι με το λαδάκι του Αγίου Νικολάου και μέχρι το απόγευμα είχε γίνει το θαύμα.

Οι γιατροί τους είπαν ότι επιτελείται ένα «μικρό θαύμα» και αυτοί είπαν «ένα μεγάλο θαύμα είναι» και εμείς ξέρουμε τον γιατρό και ήρθαν το απόγευμα πίσω, με δάκρυα χαράς αυτή την φορά να ευχαριστήσουν τον Άγιο και έτσι βαφτίσαμε το παιδάκι εδώ και δώσαμε και το όνομα.

vist4Δυστυχώς μια βδομάδα πριν την βαφτίσουμε, την έπιασε μεγάλος πόνος. Το μωράκι, το ξαναπήγαν στην Ξάνθη στο νοσοκομείο και με το ασθενοφόρο ο πατέρας πήγαινε Αλεξανδρούπολη και η μητέρα ήρθε εδώ και παρακαλέσαμε την Παναγία να μας βοηθήσει και πάλι. Μια βδομάδα έμεινε να το βαφτίσουμε και πάλι έκανε το θαύμα της η Παναγία και έτσι επειδή ήταν διπλό το θαύμα, την ονόμασαν και Νικολέτα και Μαρία, παρ’ όλο που εμείς λέμε ένα όνομα να βάζουν, αλλά για την ανάμνηση του θαύματος έδωσαν «Νικολέτα και Μαρία».

Αυτά γίνονται καθημερινά. Το πιο πρόσφατο που μας συγκλόνισε ήταν ένα τηλεφώνημα που πήραμε από την Αθήνα, πριν λίγες μέρες. Κάποιος κύριος Αντρέας με πήρε τηλέφωνο και μου λέει «πάτερ είχαμε έρθει πέρσι στο μοναστήρι σας μια ομάδα επιστημόνων από την Αθήνα – και δεν τον θυμόμουν γιατί περνάει πολύς κόσμος – μας μιλήσατε και μας είπατε ότι έχει και μια θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.

Σας παρακαλώ το παιδί μου βρίσκεται στην Αμερική, είναι γιατρός και πήγε για έρευνα με την οικογένειά του και ξαφνικά έπαθε έμφραγμα και τον έβαλαν στο νοσοκομείο για εγχείρηση. Υπάρχουν 3-4 αρτηρίες βουλωμένες και με τηλεφώνησαν να δώσω συγκατάθεση γιατί ήταν αρκετά σοβαρό.

Μας έδωσε και το όνομά του και του είπα ότι εμείς θα προσευχόμαστε και πες και στο παιδί σου να παρακαλάει κι αυτός την Παναγία μας την Παντάνασσα, να της φωνάζει και πιστεύω ότι θα τον βοηθήσει. Μίλησε στο τηλέφωνο με τον γιο του, του είπε ότι πήρε τους πατέρες, προσεύχονται και μου είπαν να προσεύχεσαι κι εσύ. Και αυτός πήρε θάρρος – εν τω μεταξύ μέχρι εκεί μείναμε, δεν γνώριζα από εκεί και πέρα τι έγινε.

Το βράδυ στις 1 τα ξημερώματα μόλις είχα ξαπλώσει χτυπάει το τηλέφωνο. Δεν το σήκωνα, αλλά χτυπούσε επίμονα. Λέω μήπως κάτι συμβαίνει. Σηκώθηκα και ακούω μια φωνή που να μην μπορεί να μιλήσει από τους λυγμούς και ήταν από την Αμερική και μου λέει: «Πάτερ εγώ είμαι που σε πήρε τηλέφωνο ο πατέρας μου». «Πώς πήγε η εγχείρηση, είσαι καλά, βγήκες από την εντατική;» ρωτούσα.

Προσπαθούσε να μου μιλήσει, αλλά δεν μπορούσε και μου λέει «συγνώμη θα σε πάρω αύριο». Την άλλη μέρα που με πήρε, πριν μια εβδομάδα και μου λέει «συγνώμη που δεν μπορούσα να σου μιλήσω, ήμουν τόσο φορτισμένος». Τι έγινε; Μαζεύτηκαν όλοι οι καθηγητές, είμαι γιατρός και γνώριζα ότι ήταν τόσο πολύ επικίνδυνη η κατάσταση και μάλιστα σκεφτόμουν που θα μείνουν τα παιδάκια μου και η γυναίκα μου εδώ στην ξένη χώρα εάν εγώ πάθω τίποτα και ήταν πολλές οι πιθανότητες να φύγω.

Και είχαν έρθει και άλλοι γιατροί, έφεραν και γιατροσόφια και ετοιμαζόντουσαν και εκεί για να με ηρεμήσουν μου έβαλαν μια ένεση ηρεμιστική, προτού με υπνωτίσουν κι ενώ εγώ προσευχόμουν στην Παναγία που μου είπε ο πατέρας μου ότι προσεύχεστε και εσείς, ξαφνικά, ενώ βρισκόμουν μέσα στο χειρουργείο και ήταν όλοι με άσπρα, οι νοσοκόμες, οι γιατροί κλπ έτοιμοι, ξαφνικά εκεί που έλεγα «Παναγία Παντάνασσα βοήθησέ με», βλέπω μεταξύ τους μια γυναίκα να φοράει μαύρα, ντυμένη μοναχή και λέω πώς είναι δυνατόν να είναι ντυμένη έτσι και ξαφνικά ήρθε στο μυαλό μου η Παναγία Παντάνασσα και πετάχτηκα από το κρεβάτι.

Κατάλαβα τότε ότι μόνο εγώ έβλεπα και έτρεξαν όλοι και με άρπαξαν. Δεν ήξεραν τι έπαθα και τους λέω ότι είδα την Παναγία και είμαι καλά. Θέλω να μου ξανακάνετε πάλι εξετάσεις. Μα ήμασταν έτοιμοι για χειρουργείο, όχι να μου κάνετε εξετάσεις επέμενε. Και του κάνουν εξετάσεις και δεν υπήρχε τίποτε, είχαν ανοίξει τα πάντα και βγήκε από την κλινική και με έπαιρνε τηλέφωνο όταν βγήκε από το χειρουργείο και γι’ αυτό δεν μπορούσε να μου μιλήσει από τα δάκρυα.

Αυτή είναι η Παναγία μας, αυτοί είναι οι Άγιοί μας, γι’ αυτό παίρνουμε κι εμείς δύναμη και μένουμε εδώ, κοντά σας γι’ αυτό και μας έστειλαν οι γέροντές μας από το Άγιο Όρος για να σταθούμε κοντά στους πονεμένους ανθρώπους. Δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε το έργο των μητροπόλεων που δουλεύουν τόσο καλά εδώ ή των ενοριών, εμείς λέμε και τους χριστιανούς να εκκλησιάζονται στις ενορίες τους. Εμείς με ταπείνωση, με προσευχή, με σιωπή υπηρετούμε εδώ το μοναστήρι μας, προσευχόμαστε και βρίσκουν και οι άνθρωποι ένα λιμάνι.

Εδώ τελείτε μυστήρια, γάμους, βαφτίσεις;

-Μόνο βαφτίσεις οι οποίες κι αυτές σκεφτήκαμε να τις σταματήσουμε, αλλά υπάρχει μια μακρά παράδοση που γίνονται εδώ βαφτίσεις και είναι συγκινητικό που ήρθε προχθές μια γιαγιά και λέει ότι εγώ εδώ βαφτίστηκα, βάφτισα και το παιδί μου και τώρα έρχομαι να βαφτίσω το εγγόνι μου.

Δεν θέλετε έτσι να έχουν ένα κοσμικό χαρακτήρα.

-Ναι, παρόλο είναι σαν προσκύνημα και περνούν πάρα πολλά λεωφορεία, πάρα πολλοί νέοι, προσπαθούμε να κάνουμε τις ακολουθίες όπως στο Άγιο Όρος, τους εσπερινούς, τις λειτουργίες, καθημερινά.

Κάποιο μήνυμα που στέλνετε απ’ εδώ από την μονή του Πόρτο Λάγος είναι ότι είστε παρόντες, η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα και ότι θα πρέπει όλοι μας να σκεφτόμαστε τον πόνο που υπάρχει δίπλα μας;

-Ιδίως σήμερα που ζούμε αυτές τις Άγιες μέρες το πάθος του Χριστού μας είμαστε όλοι συγκλονισμένοι, να βλέπει κανείς τον Θεό εσταυρωμένο, αυτόν τον Θεό που ήρθε με αγάπη για την σωτηρία των ανθρώπων, να σταυρώνεται από τους ίδιους τους ανθρώπους και να μας δίνει το παράδειγμα της αγάπης πάνω από τον Σταυρό και να παίρνουμε και εμείς παράδειγμα στην ζωή μας.

vist5Διότι βλέπετε ο Χριστός δεν εκβίασε κανέναν να τον ακολουθήσει και τους είπε όποιος θέλει να με ακολουθήσει και δεν υποσχέθηκε άνετη ζωή, είπε όποιος θέλει να με ακολουθήσει θα σηκώσει τον Σταυρό, όπως τον σήκωσα κι εγώ, είναι μια σταυρική ζωή η χριστιανική ζωή, όμως είναι ωραία, γιατί πίσω από τον σταυρό έρχεται πάντοτε η Ανάσταση».

Ο πατέρας Νήφων έχει να διηγηθεί δεκάδες περιπτώσεις μικρών ή μεγάλων θαυμάτων που δείχνουν ότι πράγματι η πίστη σώζει. Ο ίδιος με την καλοσύνη και την καταδεκτικότητά του κερδίζει και κυρίως τη νεολαία που κάθε Σάββατο συρρέει.

Εφημερίδα Χρόνος, Μελαχροινή Μαρτίδου

http://vatopaidi.wordpress.com
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
greekboy1981
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 182
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 02, 2005 5:00 am
Τοποθεσία: Ευάγγελος@Κομοτηνή
Επικοινωνία:

Re: Μετόχι Αγίου Νικολάου Πόρτο Λάγος

Δημοσίευση από greekboy1981 »

Γειά σας και πάλι !

Τελικά χθές που πήγα στον Αγιο Νικόλαο στο Πόρτο Λάγος , αξιώθηκα να γνωρίσω κι εγώ απο κοντά τον πατέρα Νήφων τον Βατοπαιδινό !!!
Ζητησα την ευλογια του και του φίλησα το χέρι , και τοθ ειπα το ονομα μου και απο που είμαι , κι οτι ήθελα πολύ να τον γνωρίσω , και ο παππούλης χαρηκε ι αυτός που γνωριστηκαμε απο κοντα ... Μετα , με τους γονείς μου μπήκαμε στον Αγιο Νικόλαο να προσκυνήσουμε , και αφου βγήκαμε και ετοιμαζόμασταν να φύγουμε, ο πατέρας Νήφων με φώναξε κοντά του πάλι , και με αφησε να τον αγκαλιάσω και να τον φιλήσω στο μάγουλο , οπως εκανε και αυτος σε μενα !
Κατι μου λέει οτι με αγάπησε πολυ , αφου μου ειπε μ αερχομαι τακτικα να συζηταμε διαφορα θεματα πνευματικα και να ερχομαι για εξομολόγηση , μαλιστα ειπε και στουςγονεις μου " Να μου τον φέρνετε τον Βαγγελη να τον βλεπω , και να ερχεστε και εσεις για να εξομολογηθειτε !" , εγω του ζητησα του παππουλη Νηφων να τους το πεί αυτο ...οι γονεις μου δεν εχουν πάει αλλη φορα για εξομολόγηση , ουτε κι εγω , αλλα πιστεύω πως πολύ σύντομα θα αξιωθω να εξομολογηθω στον πνευματικό που ερχεται στο Πορτο Λαγος ....
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5841
Εγγραφή: Κυρ Ιούλ 05, 2009 5:46 pm

Re: Μετόχι Αγίου Νικολάου Πόρτο Λάγος

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Αυτο ειναι αδελφε μου η εν Χριστω Αγαπη
αυτο μας διδαξε ο Ιησους Χριστος
αυτο ενωνει τους ανθρωπους
αυτο θα μας παει κοντα του
μεσα σε τετοιους ανθρωπους κατοικη ο Χριστος τον νιωθεις
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
greekboy1981
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 182
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 02, 2005 5:00 am
Τοποθεσία: Ευάγγελος@Κομοτηνή
Επικοινωνία:

Re: Μετόχι Αγίου Νικολάου Πόρτο Λάγος

Δημοσίευση από greekboy1981 »

Dimitris39 έγραψε:Αυτο ειναι αδελφε μου η εν Χριστω Αγαπη
αυτο μας διδαξε ο Ιησους Χριστος
αυτο ενωνει τους ανθρωπους
αυτο θα μας παει κοντα του
μεσα σε τετοιους ανθρωπους κατοικη ο Χριστος τον νιωθεις

Αγαπητέ μου αδελφέ εν Χριστώ , Δημήτριε!

Ετσι είναι! Μπορεί να μήν εχω πάει ποτέ στο Αγιον Ορος , τουλάχιστον μέχρι τώρα ... Αλλα η αγάπη και η καλοσύνη του πατέρα Νήφωνα , και των άλλων μοναχών εκεί , με έκανε να νιώσω λές και ήδη βρισκόμουν στο περιβόλι της Παναγίας μας !!! Ελπίζω να αρχίσω να πξηγαίνω τακτικά στο Μετόχι , και να μιλήσω με τον πατέρα Νήφωνα και τους άλλους μοναχούς , να ακούσω πνευματικά λόγια που θα με ενισχύσουν στην ζωή μου και στην πίστη μου , και να ακούσω τις ιστορίες του πατέρα Νήφωνα για το πώς γνώρισε τον Γέροντα Παϊσιο τον Αγιορείτη , τον Γέροντα Ιωσήφ τον Βατοπαιδινο και τους άλλους Γεροντάδες μας......
Απο ότι ξέρω , ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός ερχόταν πολλές φορες στο Μετόχι του Αγίου Νικολάου και της Παναγίας Παντανάσσας ...ϊσως να τον είχα δεί εκει παλιότερα και απλα να μην τον γνώριζα και να μην του μίλησα ....τώρα ομως νιώθω οτι ακόμα και έτσι , με προσέχει απο τον παράδεισο!!!

Σκεφτομαι την επόμενη φορά που θα πάω στο Μετόχι , να ρωτήσω τον πατέρα Νήφων αν με θέλει για πνευματικό παιδί του ... να πηγαίνω οποτε μπορώ , και να βοηθάω με διάφορα θελήματα που θα υπάρχουν....να βοηθήσω κι εγώ , ωστε να νιώθω σάν να ανήκω κι εγώ σε αυτήν την αδελφότητα,,,,,

Δεν είμαι σίγουρος αν θα μπορούσα να γίνω μοναχός γιατί δεν εχω αντοχή σε νηστείες και παθαίνω και ακηδία .......
theodnot
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 146
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 27, 2008 5:00 am
Τοποθεσία: ΘΕΟΔΩΡΑ @ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΧΑΡΙΛΑΟΥ

Re: Μετόχι Αγίου Νικολάου Πόρτο Λάγος

Δημοσίευση από theodnot »

Ευαγγελε καλημερα
καλημερα και σε ολη τη παρεα που αγαπουν ιδιαιτερα το Πορτο Λαγος και τον πατερα Νηφων
Ο πατερ Νηφων δεν ειναι εξομολογος αλλα ερχεται εξομολογος σε τακτα χρονικα διαστηματα προκειμενου να ανακουφισει ψυχες...
ο πατερ Νηφων δεν εξομολογει αλλα "ανοιγει" με μια ματια τα φυλλα της καρδιας σου και γνωριζει εξαρχης τι ανθρωπος εισαι....
Τον αγαπαμε ιδιαιτερα εγω και ολη μου η οικογενεια( παιδια και συζυγος)..μας εχει βοηθησει σε δυσκολες στιγμες και δεν τον ξεχναμε ποτε...
Ευαγγελε την αλλη φορα που θα τον δεις να του κανεις τρεις μετανοιες απο μενα και του δωσεις πολλα πολλα χαιρετισματα απο τη Θοδωρα και το Δημητρη απο την Θεσσαλονικη ... θα καταλαβει
Ευχομαι ολοι να γνωρισουμε την πνευματικη μορφη του πατερα Νηφωνα και να παρουμε τις ευλογιες του... μακαρι να μας εχει στις προσευχες του
greekboy1981
Συστηματικός Αποστολέας
Συστηματικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 182
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 02, 2005 5:00 am
Τοποθεσία: Ευάγγελος@Κομοτηνή
Επικοινωνία:

Re: Μετόχι Αγίου Νικολάου Πόρτο Λάγος

Δημοσίευση από greekboy1981 »

Αγαπητε Δημήτρη ( και ολοι ου υπόλοιποι) καλησπέρα ! Ζητώ συγγνωμη που άργησα να απαντήσω !
Στον πάτερ Νήφωνα θα πάω απο εβδομάδα , πρώτα ο Θεός , και θα του δώσω τα χαιρετίσματα τα δκά σου και της Θεοδώρας . Να του κάνω τρείς μετάνοιες? Δεν ξέρω αν είναι σωστό , δεν θέλω να τον σκανδαλίσω και να τπυ προκαλέσω υπερηφάνεια , μιας και είναι ταπεινός και καλός ανθρωπος ... δέν ήξερα οτι μπορώ να του κάνω μετάνοιες ... ισως τον ρωτήσω αν επιτρέπεται ....Εαν εχες και τιποτα άλλο που να θές να πω στον πατέρα Νήφωνα , πές μου και θα του δώσω το μηνυμα σου οταν παω ....

εχεις κινητό ? αν είναι στειλε μου το σε προσωπικό μήνυμα και μπορει να κανονίσουμε να βρεθούμε στην Θεσσαλονίκη , θα είμαι στην Χαλκιδική απο τις 10 Αυγουστου πιθανότατα με τους γονείς μου για διακοπές ...Με την ευκαιρία ισως να κανονίσουμε να βρεθούμε στην Σουρωτή στον τάφο του Γεροντα Παϊσιου και απο εκει να πάμε και στην Αριδαία στον Αγιο Ιλαρίωνα ....
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ιερές Μονές/Προσκυνήματα εκτός του Αγίου Όρους”