Ο πόλεμος των συγγενών μας

Εδώ τίθενται Πνευματικά Ερωτήματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ο πόλεμος των συγγενών μας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

Πιστευω οτι αν εμεις ειμαστε εσωτερικα καλα αυτο φαίνεται και ολοι το εκτιμουν. Τον καιρό που καταφέρνεις να προσεύχεσαι περισσότερο και να είναι η σκέψη σου ποτισμένη από αγάπη προς Εκείνον γίνεσαι πιο γλυκός άνθρωπος, πιο χαρούμενος, λάμπεις βρε παιδί μου, λοιπόν αυτό φαίνεται στους γύρω και σταματά τις κακές γλώσσες. Τι θα πει ο αλλος- κοψε την εκκλησια γιατι εχεις γινει χαζοχαρουμενο;;;

Επίσης όταν καταφέρνεις να είσαι σε τέτοια κατάσταση γίνεσαι και πιο γλυκομίλητος, ακόμα και να πεις μια συμβουλή θα σου βγει τόσο γλυκά και με καλό τρόπο και θα την πεις σα να σαι ο τελευταίος των τελευταίων που ακομη και να μη σε ακουσουν παντως δε θα κανουν και φασαρία, δε θα μιλησουν ασχημα.

Αλλα ακομα και κατι να πουν οταν εισαι σε τετοια κατασταση δε σε αγγιζει και δε σε στενοχωρεί τίποτα ουτε σε κουραζει ουτε καν σε νοιαζει, γινεσαι σα κουφος και τυφλος μη πω οτι γινεσαι ενας ανθρωπος που σκανε γυρω του βομβες κι εκεινος ειναι μες στην τρελη χαρα.

Ειναι οπως οταν ερωτευεσαι λενε λενε οι αλλοι αλλα εσυ το χαβα σου και πετας στα συννεφα κι ο, τι κι αν λενε τους αγαπας και τους συγχωρεις και τους χαμογελας οπως σε ενα μικρο παιδι που δε σε κατανοει, γιατι "αυτοι δεν εχουν ερωτευτει και δεν ξερουν"!!! :mrgreen:

Αντίθετα, τον καιρό που οι έγνοιες και η ρουτίνα και οι ευθύνες λιγοστεύουν την προσευχή και απομακρύνουν τη σκέψη σου και μειώνουν τη θερμη σου προς Εκείνον γίνεσαι ένας άνθρωπος που ακομα και το σωστο θα το πει με λαθος τροπο, ή που θα αρπαχτεί, θα ανυπομονήσει, θα γκρινιαξει, ένας άνθρωπος όχι τόσο χαρούμενος οπότε αν ξέρουν ότι εκκλησιαζεσαι και πιστευεις κτλ αμεσως θα πουν να εμπλεξε με αυτα και κοιτα πως ειναι μες στη μιζερια ή μας το παίζει ιεροκήρυκας ή του χουν παρει τα μυαλα κτλ κτλ

νομιζω λοιπον οτι το πως θα μας μιλησουν και θα μας φερθουν εξαρταται σε παρα πολυ μεγαλο βαθμο απο εμας και τη θερμη μας για τον αγωνα μας να πλησιασουμε Εκεινον. Η εσωτερική χαρα, η αγαπη είναι καταστάσεις που δεν τις ελέγχεις και μεταδίδονται και απλώνονται γύρω κι ακόμα κι ο πιο κακοπροαίρετος κάπου διστάζει στο ανίκρυσμά τους και αυτες μας χαριζονται μονο οταν χαριζομαστε σ Εκεινον.
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από lovethink »

aggelikiglafki έγραψε:Να αποφεύγουμε τα πολλά πολλά με όλους αυτούς και να βρίσκουμε ανθρώπους με τα ίδια ενδιαφέροντα με τα δικά μας,όπως πολύ σωστά είπε κάποιος παραπάνω να γράφουμε στο forum.
Διαφωνώ σε αυτό .Δεν μπορείς να αποφύγεις τα πολλά πολλά με συγγενείς ,ή με συναδέλφους πχ , ή με γείτονες κτλπ
Μπορείς όμως να επιλέξεις ή την διπλωματία ή την αδιαφορία ,σίγουρα όχι τον τσακωμό ( αν και καμμιά φορά δεν αντέχεις )
Αν δεις ότι σε πιάνουν στο μπούρου μπούρου το ξεκόβεις μια φορά ξεκάθαρα .Το και Το και δεν θέλω να μου λέτε άλλο για το τι θα κάνω στη ζωή μου
Αλλη λύση είναι να λες απλά "ναι ναι ναι ναι " και να μη δίνεις βάση
Βέβαια τώρα σκέφτηκα κάτι άλλο
Αν το δούμε αντίστροφα ; Αν κάποια κοπέλα ζει "άσωτη" ζωή .Δεν εννοώ να έχει ένα φίλο , εννοώ να μην την νοιάζει ούτε το μέλλον της ,να γυρίζει αριστερά δεξιά ,να πίνει συνέχεια ,δε ξέρω ,κάτι εμπάση περιπτώση .
Αν της πούμε κάτι ,είναι σωστή απάντηση το "δεν θέλω να μου λέτε τι θα κάνω στη ζωή μου" ;
Οχι
Αρα τι θέλω να πω με αυτό
Πως αυτό που σε μας φαντάζει και είναι λογικό και σωστό σε άλλους μπορεί να μοιάζει κακό και το αντίθετο .Δεν μπορούμε να κατηγορούμε ανθρώπους για τις απόψεις τους
Το θέμα είναι πως προσεγγίζεις τον άλλον γενικότερα και με ποιό τρόπο .Πρέπει πάντα να υπάρχει ένας σεβασμός
Λέμε την γνώμη μας και την άποψη μας με σεβασμό στον ακροατή
Κι αν είμαστε εμείς οι "ακροατές" και μας λένε την γνώμη τους δεν σημαίνει ότι οι απαντήσεις μας αν διαφωνούμε πρέπει να είναι αποτέλεσμα εγωϊσμού.
Θέλω να πω πως είναι λεπτό ζήτημα .Τώρα λέμε "αυτή είναι η ζωή μου έτσι θέλω" και η απάντηση αυτή μας καλύπτει γιατί συμφωνούμε με αυτό το τρόπο ζωής
Αρα ......
(εγώ νόημα δεν έβγαλα από αυτά που είπα ,αν βγάλατε εσείς πείτε μου να καταλάβω τι θέλω να πω :lol: )
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Συμφωνώ και με την Ψυχούλα.

Και για να συνοψίσω:
Ενας και μόνο τρόπος υπάρχει για να μην μας ενοχλήσει ποτέ κάποιος άνθρωπος.
Να τον αγαπάμε.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Εγώ θα τους τραγουδούσα αυτό το ρεφραίν

Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

panagiotisspy έγραψε:Συμφωνώ και με την Ψυχούλα.

Και για να συνοψίσω:
Ενας και μόνο τρόπος υπάρχει για να μην μας ενοχλήσει ποτέ κάποιος άνθρωπος.
Να τον αγαπάμε.

χε, χε καθομαι και κουραζομαι και γραφω ενα σεντονι και τελικα ερχεται ο Panagiotis και τα λεει ολα με δυο κουβεντες!!! :8
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Η καλύτερη λύση
"Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου,ευχαριστώ για το ενδιαφέρον ,θα πράξω όπως νιώθω καλύτερα"
Και τελειώνει η υπόθεση
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
paulina
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paulina »

Συμφωνώ με όλους και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Ο τρόπος ζωής μου τους ενοχλεί από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Κι όπως μου είχε κάποτε ένας γέροντας "μας ζηλεύουν όλοι αυτοί που μας κατηγορούν και μας πολεμούν, γιατί εμείς βρήκαμε αυτό που ψάχναμε και είμαστε πλήρεις, ενώ αυτοί...!

Χρειάζεται να κάνω πολύ αγώνα για να αγαπήσω πραγματικά τον πλησίον και να μην με ενοχλεί η αδιακρισία τους... Πάρα πολύ...
«Πάροικος εγώ εἰμι ἐν τῇ γῇ. Μὴ ἀποκρύψῃς ἀπ᾿ ἐμοῦ τὰς ἐντολάς Σου»
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

polina έγραψε:
Χρειάζεται να κάνω πολύ αγώνα για να αγαπήσω πραγματικά τον πλησίον και να μην με ενοχλεί η αδιακρισία τους... Πάρα πολύ...
Αυτό που έγραψες......ναξερες ποσες φορες το σκέφτομαι...και κάποιες φορές, μάλλον πολλές φορές.... όταν έρχομαι στα δύσκολα( σκέφτομαι συνέχεια απο μέσα μου,, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,,...αυτό λεω συνεχεια στον εαυτό μου και καπως καλμάρουν οι λογισμοι.....γιατι πιστευω και οι πιο πολλοι απο εμας...όσο πιο πολύ πιστεύουμε αλλο τοσο θα φουντώνουν οι πειρασμοι....ειναι πολυ δυσκολο..μακάρι καποια στιγμή να έχουμε καθαρίσει την εσωτερική ψυχή μας..τοσο ωστε να χωραει όλο τον κόσμο μεσα..χωρις διακρισεις και συμπαθειες και αντιπαθειες.... οτι και να μας κανουν....μακάρι![/quote]
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από marinam »

Αχ παιδιά δεν ήξερα ότι τελικά θα βρώ τόσα κοινά με τόσο κόσμο έστω και ηλεκτρονικά. Συμφωνώ σε όλους σας. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι το κάνω, δεν μπορώ να πω ότι πρέπει να αγαπώ τον κόσμο. Ευχομαι να το καταφέρω. Εγώ απλά νιώθω άσχημα και ρίχνω το κεφάλι μου πλέον (ενώ σε παρόμοιες υποθέσεις και νήξης γίνομουν :angryfire :angryfire ). Απο την μια στεναχωριέμαι γιατι νιώθω ότι συμπεριφόφέρομαι σαν ΚΡΥΦΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ και δεν είμαι εντάξη απέναντι στο Θεό - νιώθω ότι τον προδίδω ότι τον κοροιδευω ότι κοιτώ να μην με παρεξηγίσουν γιατι θα με στιγματίσουν στην "οικογενειακή κοινωνία", βαρύ βέβαια αυτό και παιδία σχωράτε με δεν μπορώ με απλά λόγια ή με πολύπλοκα να σας περιγράψω συναισθήματα αν τα νιώθετε θα με καταλάβαιτε αν όχι θα νομίζετε ότι υπερβάλω ή ότι είναι ιδέα μου, νιώθω ότι προδίδω Ιερά πράγματα- (μα να σου δίνουν να καταλάβεις ότι δεν είναι και ότι καλύτερο στις ΜΈΡΕΣ μας να πιστευεις, σε Παράδεισο, Εξολομόγηση, διαδαχές Γερόντων ή ότι θα σε καταστρέψει η Εκκλησία?? Μα είμαστε με τα καλά μας τώρα? Λογικό για το γαμπρό!!!! --ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΡΟΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΑΝΥΠΑΝΤΡΕΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: ΕΙΣΤΕ (ΕΙΜΑΙ) ΑΝΥΠΑΝΤΡΗ ΛΟΓΩ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ..... :20 :20 ....στην Εκκλησία πάμε για προσευχή και για να διδαχθούμε απο τα λόγια Του όχι για να βρούμε γκόμενο και αντρα και τα συναφή) και απο την άλλη λέώ τι με κόφτει εμένα? Ας κόψει το λαιμό της. Από την άλλη ματαλέω.... μα και σένα κάποιος σου άνοιξε τα μάτια και είδες και τούτη την πλευρά που είναι ο Θεός και η Αγάπη γιατι να μην δε αφήνουν να πεις κάτι, γιατι να μην σε αφήσουν ρε παιδί μου να εκφραστείς? Ικανούς τους έχω να πουν ότι θα τους προσηλιτίζω (που δεν ξέρω καν πως γράφεται κι όλας :angryfire ).

Τι να πω και εγώ "ο μάυρος". Δεν ξέρω.
Μὴ χωρίσεις μὲ τῆς δόξης τῶν μαρτύρων σου γλυκύτατε Ἰησοῦ ὅτι τέτρωμαι τῆς σῆς ἀγάπης ἐγώ ἀλλὰ ἐνίσχυσον μὲ διὰ τὸ μέγα σου ἔλεος, Χριστέ * Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; σὺ εἶ ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος * Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με
theodosis79
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από theodosis79 »

O Μάνος με κάλυψε στο πρώτο του post. Το κακό είναι πως όσο πιο άσχημα μιλάει κανείς για την εκκλησία και την πνευματική ζωή , αυτό δείχνει πόσο μακρια βρίσκεται και πόσο άγνοια έχει. Και ακόμα πιο λυπηρό είναι το ότι αυτοί είναι οι δικοί μας άνθρωποι. Δεν θα ξεχάσω συγκεκριμένα πολύ παλιά όταν με είχε δει η κοπέλα μου να διαβάζω την Φιλοκαλία. φοβήθηκε πως θα την παρατήσω για να πάω να γίνω μοναχός.
Καλή είναι η αγάπη και η πραότητα αλλά όμως και οι Πατέρες μας συνιστούνε πως όταν διαστρέφονται τα νοήματα και η διδασκαλία του Ευαγγελίου και υβρίζεται και χλευάζεται η ευσέβεια τότε χρειάζεται μια αυστηρότητα έστω και διακριτική.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Ερωτήματα”