Το ντύσιμο (αμφίεση) απο χριστιανικής απόψεως...

Καθημερινά πνευματικά μηνύματα.

Συντονιστής: Συντονιστές

lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Το ντύσιμο (αμφίεση) απο χριστιανικής απόψεως...

Δημοσίευση από lovethink »

efraim21 έγραψε:«Η σεμνή αμφίεση των χριστιανών είναι μυριόλεκτο της Γραφής και της παραδόσεως δίδαγμα. Είναι καιρός να παρουσιάσουμε καθαρά και με ειλικρίνεια τη διδασκαλία της Εκκλησίας, ώστε να σταματήσει η διαρκώς διογκούμενη τάση να κάνουμε διευκολύνσεις και εκπτώσεις στα πνευματικά θέματα με αποτέλεσμα την εκκοσμίκευση...» (Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης)

Δεν ενοώ να κυκλοφοράμε με γκρίζα μακρυμάνικα πουκάμισα καλοκαιριάτικα αλλά μίνι στην Εκκλησία δεν κολάει.
Η τα έντονα κραγιόν που φορούν ορισμένες κοπέλες και πάνε να κοινωνήσουν ε μένει λίγο πάνω στη λαβίδα δεν δείχνει αδιαφορία αυτό.
Σας φαίνονται ακραία αυτά που λέω ποιό ακραίο δεν είναι να φτιάχνει κανείς μιά θρησκεία στα μέτρα του.
Τελικά το τι είναι ακραίο και τι όχι ο καθένας το οριοθετεί όπως πιστεύει
Αυτό που για κάποιον είναι ακραίο για άλλον είναι νορμάλ κι αυτό που για κάποιον είναι αδιανόητο για άλλον είναι ακραίο κτλπ
Στο θέμα αναφέρθηκαν λίγο απ'όλα , για ντύσιμο εντός Εκκλησίας εκτός Εκκλησίας ,παντελόνια ,μίνια ,χρώματα , όλα σχεδόν
Ο παρακάτω ύμνος όμως νομίζω ότι μας δίνει τις απαντήσεις
"Τον νυμφώνα σου βλέπω, Σωτήρ μου κεκοσμημένον, και ένδυμα ουκ έχω, ίνα εισέλθω εν αυτώ· λάμπρυνόν μου την στολήν της ψυχής, Φωτοδώτα και σώσον με"
Καλή Σαρακοστή
efraim21
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας

Δημοσίευση από efraim21 »

OXI φίλε μου στην αλήθεια δεν υπάρχουν υποθετικά πράγματα που είναι διαφορετικά γιά τον καθένα, η Εκκλησία έχει μιλήσει
μόνο μέσα σε εκείνη υπάρχει η σωτηρία και αν αρχίσουμε να χαιδεύουμε τα πάθη μπορούμε να δικαιολογούμε συνέχεια τον εαυτό μας.
Και αν δικαιολογούμε τα μικρά τότε στα μεγάλα τι θα κάνουμε? Αν δεν μπορούμε να νηστεύσουμε το κρέας πως θα νηστεύσουμε τα μάτια
και τη γλώσσα?
Άβαταρ μέλους
marinam
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από marinam »

lovethink έγραψε:"Τον νυμφώνα σου βλέπω, Σωτήρ μου κεκοσμημένον, και ένδυμα ουκ έχω, ίνα εισέλθω εν αυτώ· λάμπρυνόν μου την στολήν της ψυχής, Φωτοδώτα και σώσον με"
:41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41 :41

«Σωτήρα μου, βλέπω στολισμένο το σπίτι του γάμου, αλλά δεν έχω κατάλληλα ρούχα για να μπω μέσα. Κάνε λαμπερή τη στολή της ψυχής μου, Εσύ που δίνεις το φως, και σώσε με»
Μὴ χωρίσεις μὲ τῆς δόξης τῶν μαρτύρων σου γλυκύτατε Ἰησοῦ ὅτι τέτρωμαι τῆς σῆς ἀγάπης ἐγώ ἀλλὰ ἐνίσχυσον μὲ διὰ τὸ μέγα σου ἔλεος, Χριστέ * Τίς Θεὸς μέγας ὡς ὁ Θεὸς ἡμῶν; σὺ εἶ ὁ Θεὸς ὁ ποιῶν θαυμάσια μόνος * Κύριε Ἰησοῦ Χριστέ Υἱὲ τοῦ Θεοῦ ἐλέησόν με
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

efraim21 έγραψε:
OXI φίλε μου στην αλήθεια δεν υπάρχουν υποθετικά πράγματα που είναι διαφορετικά γιά τον καθένα, η Εκκλησία έχει μιλήσει
μόνο μέσα σε εκείνη υπάρχει η σωτηρία και αν αρχίσουμε να χαιδεύουμε τα πάθη μπορούμε να δικαιολογούμε συνέχεια τον εαυτό μας.
Και αν δικαιολογούμε τα μικρά τότε στα μεγάλα τι θα κάνουμε? Αν δεν μπορούμε να νηστεύσουμε το κρέας πως θα νηστεύσουμε τα μάτια
και τη γλώσσα?

Μάλλον δεν κατάλαβες ότι αυτό που έγραψα "το τι είναι ακραίο και τι όχι ο καθένας το οριοθετεί όπως πιστεύει" δεν ήταν προτροπή αλλά διαπίστωση .
Δεν ήταν "πρόταση" ούτε "τοποθέτηση" αλλά διαπίστωση .Αλλωστε η οριοθέτηση του "ακραίου" είναι ανάλογη της εποχής ,της θρησκείας ,της χώρας ,του βιωτικού επιπέδου ,της κουλτούρας κτλπ κάθε λαού

1) Δεν νομίζω ότι μίλησε κανείς για την σωτηρία εντός ή εκτός της Εκκλησίας
2) Δεν είναι πάθος το να φοράει ένα νέο δροσερό κορίτσι ένα γυναικείο τζιν παντελόνι ,δηλαδή ήμαρτον
3) Οσο αφορά το κρέας ,πολύ πιο εύκολα κόβουμε το κρέας παρά τη κατάκριση .Υπάρχουν άνθρωποι που είναι φυτοφάγοι ,δε νομίζω ότι αυτό σημαίνει ότι δεν πέφτουν ποτέ σε αμαρτία με τα μάτια ή την κατάκριση
4)Οσο αφορά το "δεν υπάρχουν υποθετικά πράγματα που είναι διαφορετικά για τον καθένα" . Οταν πάμε στο γιατρό επειδή έχουμε ένα πρόβλημα δεν του λέμε "θέλω να μου κάνεις το ίδιο που έκανες στον προηγούμενο που ήρθε και να μου δώσεις την ίδια αντιβίωση και τις ίδιες συμβουλές" αλλά μας εξετάζει ξεχωριστά και μας δίνει τις δόσεις και τις συμβουλές ανάλογα την περίπτωσή μας .Σε άλλον του δίνει απλά συμβουλές σε άλλον αντιβίωση ανάλογα την πνευματική κατάσταση του καθενός
Αυτό το λένε ΔΙΑΚΡΙΣΗ και ΚΑΤ'ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝ και είναι δουλειά των πνευματικών να το εφαρμόζουν στους συνανθρώπους τους που θέλουν να σώσουν την ψυχή τους χωρίς να την τραυματίσουν βίαια με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην τους κερδίσουν αλλά να τους απομακρύνουν κι όλας από την Εκκλησία
Καλή Σαρακοστή
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Αδελφοί μου καλόν είναι να μην προσπαθήσουμε να περάσουμε την άποψή μας ως την σωστή, γιατί πολύ απλά ΔΕΝ υπάρχει η αντικειμενικά σωστή άποψη που πρέπει να εφαρμόζουμε όλοι.
Σωστά έχει γραφεί από ορισμένους πως η ενδυμασία είναι μία από τις διακόσιες (ή χίλιες, δεν γνωρίζω) δραστηριότητες που πρέπει να αλλάξουμε, ακολουθώντας τη "στενή και τεθλιμμένη οδό". Δεν έχει νόημα να λέμε ότι πρέπει να φοράμε αυτό, όταν οι άλλες μας συμπεριφορές παραμένουν ίδιες ή χειροτερεύουν.
Το σωστό κατά τη γνώμη μου είναι η υπακοή στον πνευματικό. Είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος, γιατί μόνο η υπακοή στον πνευματικό δεν δημιουργεί παρενέργειες, αλλά μας δείχνει, ξεκάθαρα, πώς θα ανέβουμε ένα ακόμη σκαλί της Κλίμακος.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
paulina
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από paulina »

Ο Θεός μας δημιούργησε «κατ’ εικόνα» Του και μας καλεί να γίνουμε «ομοίωσή» Του. Να Του μοιάσουμε. Παντού κάνουμε εκπτώσεις ακόμη και στα προκλητικά ρούχα. Πως θα γίνουμε ομοίωσή Του όταν ξεγυμνωνόμαστε;
Κάπου παραπάνω διάβασα ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά το προκλητικό. Δεν συμφωνώ απόλυτα γιατί πάνω κάτω όλοι γνωρίζουμε την υπερβολή. Τώρα αν το παντελόνι για τη γυναίκα είναι αμαρτία ή όχι, αυτό είναι άλλο θέμα και θέμα πνευματικού.
«Πάροικος εγώ εἰμι ἐν τῇ γῇ. Μὴ ἀποκρύψῃς ἀπ᾿ ἐμοῦ τὰς ἐντολάς Σου»
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

lovethink έγραψε:"Τον νυμφώνα σου βλέπω, Σωτήρ μου κεκοσμημένον, και ένδυμα ουκ έχω, ίνα εισέλθω εν αυτώ· λάμπρυνόν μου την στολήν της ψυχής, Φωτοδώτα και σώσον με"

Ασχετο :mrgreen: αλλα ειναι απο τους αγαπημενους μου ψαλμους και μαλιστα με παρα πολυ βαθυ νοημα.

Τωρα οσον αφορα το ντυσιμο..........................τι να πω;.............................οτι εχει κουρελιαριδες που ειναι Σαλοι και οχι σαλεμενοι....................να πω οτι οταν εισαι κοντα στην Εκκλησια και στην μυστηριακη της ζωη τοτε το "σωστο" ντυσιμο ερχετε απο μονο του...........................να πω οτι μπορει καποιος ή καποια να μην ειναι ευπρεπως ντυμενη-ος και παρολα αυτα να ειναι πιο πιστος -πιστη απο εμας που ειμαστε "ναι μεν αλλα" ή αλλιως απο εξω εμφανιση και απο μεσα αυτο που ειπε ο Χριστος μας " ταφοι βαμενοι και ασπρισμενοι και απο μεσα βρωμα σκουλικια και δυσωδια"........................................ας κοιταξουμε ο καθενας την στολη της ψυχης μας και ας αφησουμε τους αλλους στην ακρη.

Τι υποκριτες ειμαστε Θεέ μου..........................πηγαινουμε στο Σπιτι Του Θεου μας (Εκκλησια) και με το που μπαινουμε κοιταμε τι φοραει ο Διονυσης, ο Σταθης ,.............εαν ειναι armani to σακακι του μπροστινου ή τσαντα της φιλης μας ειναι gutsi ή μαιμου.............................

Λεμε αντε υγεια να εχουμε...................... και πριν 2 ωρες φαγαμε ολο το τραπεζι και το τραπεζομαντηλο μαζι :mrgreen:
πως θα εχεις υγεια οταν δεν φροντιζεις γι αυτην;.............πως θα εχεις πνευματικη προοδο οταν παλι δεν κανεις τιποτα;

Γι αυτο θα πω καλη αρχη σε οσους ειμαστε μονο στα λογια και για τα παιδια που μαχονται σωστα και συνηδειτα να εχουν το ποθητο αποτελεσμα και παντα νικες απεναντι στον εχθρο του ανθρωπου διαβολο.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

aposal έγραψε:Αδελφοί μου καλόν είναι να μην προσπαθήσουμε να περάσουμε την άποψή μας ως την σωστή, γιατί πολύ απλά ΔΕΝ υπάρχει η αντικειμενικά σωστή άποψη που πρέπει να εφαρμόζουμε όλοι.
Σωστά έχει γραφεί από ορισμένους πως η ενδυμασία είναι μία από τις διακόσιες (ή χίλιες, δεν γνωρίζω) δραστηριότητες που πρέπει να αλλάξουμε, ακολουθώντας τη "στενή και τεθλιμμένη οδό". Δεν έχει νόημα να λέμε ότι πρέπει να φοράμε αυτό, όταν οι άλλες μας συμπεριφορές παραμένουν ίδιες ή χειροτερεύουν.
Το σωστό κατά τη γνώμη μου είναι η υπακοή στον πνευματικό. Είναι ο μόνος ασφαλής δρόμος, γιατί μόνο η υπακοή στον πνευματικό δεν δημιουργεί παρενέργειες, αλλά μας δείχνει, ξεκάθαρα, πώς θα ανέβουμε ένα ακόμη σκαλί της Κλίμακος.
Συμφωνώ πάλι μαζί σου
Καλή Σαρακοστή
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

stathisgrh έγραψε: Λεμε αντε υγεια να εχουμε...................... και πριν 2 ωρες φαγαμε ολο το τραπεζι και το τραπεζομαντηλο μαζι :mrgreen:
Κατάλαβες ; και πετάγεται το στομάχι έξω απ'το πολύ φαγητό και μετά σου λένε ότι δεν ντύνεσαι σεμνά ,εμ με τόσο φαγητό που να χωρέσει η κοιλιά στη μπλούζα ; :lol:
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
ψυχουλα
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ψυχουλα »

το να συζηταμε για το αν αναμενεται ή όχι ο χριστιανος να ντυνεται σεμνα ειναι σα να συζηταμε αν πρεπει ή όχι να κλεβουμε κτλ. Μερικα πραγματα ειναι αυτονοητα!!!
το να συζηταμε για το αν πρεπει ή όχι να κατακρινουμε ο ενας τον αλλο για τις αδυναμιες του παλι ειναι σα να συζηταμε τα αυτονόητα!
το να λεμε οτι αφου ο ταδε δεν κανει την Α αμαρτια κανει ομως τη Β που εγω δεν κανω αρα μπορω εγω να κανω την Α ειναι αμίμητο!
Eπισης ΘΑ ΠΡΕΠΕ να ναι αυτονοητο οτι τις αδυναμιες μας τις πολεμαμε ΛΟΓΩ του θειου ερωτα που υποτιθεται μας κατακλυζει και ΜΕ ΣΚΟΠΟ την εσωτερικη μας καθαρση ωστε να μπορουμε να γεμισουμε Θεια Χαρη κτλ.
Γιατι δεν ανοιγουμε κι ενα θεμα που να ρωτα αν η ληστεια επιτρεπεται στην ορθοδοξια, υπαρχει κανενα παραθυρακι, κτλ;;;;
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Μηνύματα”