Πρόσκληση σε δράση. Ας αντισταθούμε στην κάρτα του Πολίτη
Συντονιστής: Συντονιστές
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Έρχεται η «Κάρτα του Πολίτη»
Οπως αγαπας, Κωνσταντινε.
Συναντηση που λες, ας κανονισει οποιος θελει,
εαν συμφωνουν, βεβαια οσοι ειναι να παρευρεθουν, απο το φορουμ.
Προσωπικα, θα παω με πουλμαν, τα οποια θα μισθωσουμε απο την Ενορια μας,
με τους Ιερεις μας, οποτε δεν μπορω να συμμετασχω, σε καποια προ-συννενοηση - συναξη.
Μπορουμε ομως να συννενοηθουμε να βρεθουμε σε καποιο σημειο, στην συγκεντρωση, η μετα.
Συναντηση που λες, ας κανονισει οποιος θελει,
εαν συμφωνουν, βεβαια οσοι ειναι να παρευρεθουν, απο το φορουμ.
Προσωπικα, θα παω με πουλμαν, τα οποια θα μισθωσουμε απο την Ενορια μας,
με τους Ιερεις μας, οποτε δεν μπορω να συμμετασχω, σε καποια προ-συννενοηση - συναξη.
Μπορουμε ομως να συννενοηθουμε να βρεθουμε σε καποιο σημειο, στην συγκεντρωση, η μετα.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
- constantinosa.gr
- Κορυφαίος Αποστολέας

- Επικοινωνία:
Αυτό σκεφτόμουν και εγώ... Δέν ξέρω. Όσοι έρθουν και δεν είναι με τις ενορίες τους, ας έρθουν με το forum
Φωτογραφία γάμου http://www.imaginestudio.gr
Επιλεγμένα Ορθόδοξα κείμενα http://www.ambelosalithini.gr
Επιλεγμένα Ορθόδοξα κείμενα http://www.ambelosalithini.gr
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ας ερθουν, με οτι μεσο θελουν, αρκει να ερθουν.
Γιατι ετσι και δωσει ο Θεος, και μαζευτουν καμμια διακοσαρια χιλιαδες κοσμος,
και φωναξει τα δικαια και τα πρεποντα, με ορθοδοξο και ειρηνικο πνευμα,
σιγουρα θα την "ακουσουν", για τα καλα,
αυτοι που σχεδιαζουν για εμας, χωρις εμας, και σιγουρα κατα ημων απαντων.
Αυτο ειναι το ζητουμενο.
Γιατι ετσι και δωσει ο Θεος, και μαζευτουν καμμια διακοσαρια χιλιαδες κοσμος,
και φωναξει τα δικαια και τα πρεποντα, με ορθοδοξο και ειρηνικο πνευμα,
σιγουρα θα την "ακουσουν", για τα καλα,
αυτοι που σχεδιαζουν για εμας, χωρις εμας, και σιγουρα κατα ημων απαντων.
Αυτο ειναι το ζητουμενο.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Πρόσκληση σε δράση. Ας αντισταθούμε.
Aδερφοι μου αγαπητοι, χαιρετε εν Κυριω, παντοτε.
Η διανομη των φυλλαδιων για την ενημερωση, αρνηση, προκληση σε διαμαρτυρια κατα της Καρτας Πολιτη,
και η ενημερωση του Χριστεπωνυμου πληρωματος παει αρκετα καλα, Δοξα τω θεω!
Σημερα μονον, μοιραστηκαν στην ευρυτερη περιοχη του Πειραιως, σε 15 Εκκλησιες, πανω απο 3.000 φυλλαδια.
Το ιδιο γινεται σε Αθηνα και στην υπολοιπη Ελλαδα.
Υπολογιζεται οτι εως τις 5 Φεβρουαριου, θα εχουν μοιραστει πανω απο 500.000 φυλλαδια σε ολη την Ελλαδα.
Ευελπιστουμε με την βοηθεια του Θεου..
1. Να ενημερωθουν οσο γινεται περισσοτεροι Χριστιανοι αδερφοι μας.
2. Να ερθουν αρκετες δεκαδες χιλιαδες στην συγκεντρωση της 6ης Φεβρουαριου.
3. Να εχει αποτελεσμα η δικαιη διαμαρτυρια μας, και να ευλογηθει απο τον Χριστό.
Μεχρι τωρα δεν υπαρχει προβλημα, ολοι ενδιαφερονται, ρωτουν, και παιρνουν το φυλλαδιο,
μαλιστα καποιοι ζητουν και παραπανω απο ενα, για να δωσουν σε συγγενεις, φιλους.
Η καλυτερη ωρα ειναι στο τελος της Λειτουργιας της Εκλησιας, οταν ολοι φευγουν και η διανομη ειναι ευκολοτερη.
Αρκει να γινεται εξω, απο την Εκκλησια, η μεσα, σε αυτην, απαραιτητα, με Ευλογια ομως του Προϊσταμενου Ιερεως και μονον,
και χωρις να διαταρασσεται η ησυχια και η ταξη της ακολουθιας.
Σε αλλους χωρους, μαγαζια, κλπ, δεν υπαρχει προβλημα, και μοιραζονται χωρις αδεια τα φυλλαδια.
Δεν ξερω τι εντυπωσεις εχετε οσοι μοιραζετε, γραψτε την γνωμη σας,
για το τι βλεπετε η εχετε αντιμετωπισει εως τωρα.
Εχουμε ακομα δυο Κυριακες, και θα γινει ακομα πιο δυνατη εξορμηση, ωστε να υπαρξει καλυτερη ενημερωση.
Αυτα τα λιγα, σχετικα με το θεμα.
Ο Κυριος μεθ'ημων, ουδεις καθ'ημων!
Η διανομη των φυλλαδιων για την ενημερωση, αρνηση, προκληση σε διαμαρτυρια κατα της Καρτας Πολιτη,
και η ενημερωση του Χριστεπωνυμου πληρωματος παει αρκετα καλα, Δοξα τω θεω!
Σημερα μονον, μοιραστηκαν στην ευρυτερη περιοχη του Πειραιως, σε 15 Εκκλησιες, πανω απο 3.000 φυλλαδια.
Το ιδιο γινεται σε Αθηνα και στην υπολοιπη Ελλαδα.
Υπολογιζεται οτι εως τις 5 Φεβρουαριου, θα εχουν μοιραστει πανω απο 500.000 φυλλαδια σε ολη την Ελλαδα.
Ευελπιστουμε με την βοηθεια του Θεου..
3. Να εχει αποτελεσμα η δικαιη διαμαρτυρια μας, και να ευλογηθει απο τον Χριστό.
Μεχρι τωρα δεν υπαρχει προβλημα, ολοι ενδιαφερονται, ρωτουν, και παιρνουν το φυλλαδιο,
μαλιστα καποιοι ζητουν και παραπανω απο ενα, για να δωσουν σε συγγενεις, φιλους.
Η καλυτερη ωρα ειναι στο τελος της Λειτουργιας της Εκλησιας, οταν ολοι φευγουν και η διανομη ειναι ευκολοτερη.
Αρκει να γινεται εξω, απο την Εκκλησια, η μεσα, σε αυτην, απαραιτητα, με Ευλογια ομως του Προϊσταμενου Ιερεως και μονον,
και χωρις να διαταρασσεται η ησυχια και η ταξη της ακολουθιας.
Σε αλλους χωρους, μαγαζια, κλπ, δεν υπαρχει προβλημα, και μοιραζονται χωρις αδεια τα φυλλαδια.
Δεν ξερω τι εντυπωσεις εχετε οσοι μοιραζετε, γραψτε την γνωμη σας,
για το τι βλεπετε η εχετε αντιμετωπισει εως τωρα.
Εχουμε ακομα δυο Κυριακες, και θα γινει ακομα πιο δυνατη εξορμηση, ωστε να υπαρξει καλυτερη ενημερωση.
Αυτα τα λιγα, σχετικα με το θεμα.
Ο Κυριος μεθ'ημων, ουδεις καθ'ημων!
-
agiooros
- Διαχειριστής

- Επικοινωνία:
Καλή δύναμη
- stathis73
- Κορυφαίος Αποστολέας

3. Να εχει αποτελεσμα η δικαιη διαμαρτυρια μας, και να ευλογηθει απο τον Χριστό
Αμην Αδελφε
3. Να εχει αποτελεσμα η δικαιη διαμαρτυρια μας, και να ευλογηθει απο τον Χριστό
Αμην Αδελφε
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Μακάρι να στεφθεί με επιτυχία ,να πάνε όλα καλά ,να επικεντρωθεί όλη η διαδήλωση κατά της κάρτας του πολίτη και να φέρει θετικά αποτελέσματα
Καλή Σαρακοστή
τελικα απο εδω ποιοι θα πανε;;;;
«Όπου έρως θείος ήψατο καρδίας, εκεί φόβος ρημάτων ουκ ίσχυσε».
-
efadamop
- Συστηματικός Αποστολέας

6 λόγοι για τους οποίους αξίζει να πεις ΟΧΙ
στην «Κάρτα του Πολίτη» (ΚτΠ)
και την «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση»

http://id-ont.blogspot.com/2011/01/blog-post_7806.html
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Κατ' αρχήν έχω πει πως ΔΕΝ θα παραλάβω την εν λόγω κάρτα.
Αλλά όμως έχω ξαναπεί και στο παρελθόν την άποψή μου, πως είμαι απολύτως κατά της "κινηματικού" τύπου λογικής επί πνευματικών θεμάτων.
Χωρίς βέβαια να έχω καμμιά διάθεση να αποτρέψω κανέναν από την ενδεχόμενη συμμετοχή του εννοείται.
Θα συμμετείχα ίσως σε μιά τέτοια πορεία, αλλά μόνο αν την διοργάνωνε κάποιος φορέας μη Εκκλησιαστικός-θρησκευτικός και μόνο για το κομμάτι που αφορά τα κοινωνικά δικαιώματα και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
Η γνώμη μου είναι ότι δεν μπορούμε να ζητάμε από κάποια κοσμική εξουσία κάτι το οποίο επαφύεται σε ζήτημα πνευματικό.
Μου φαίνεται κάπως άτοπο αυτό και αναντίστοιχο της γενικότερης αίσθησης που έχω. Αισθάνομαι πως αντιστοιχεί στο "τα του καίσαρος τω καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ" και πως δεν είναι δόκιμο.
Επίσης νομίζω πως βασικό χαρακτηριστικό τέτοιων εκδηλώσεων άμεσα ή έμμεσα, είναι η έκφραση οργής και θυμού, πράγμα που δεν συνάδει με την ιδιότητά μας, έστω και σε τυπικό επίπεδο.
Και επιπλέον η φύση τέτοιων εκδηλώσεων τις καθιστά ευάλωτες σε εκμετάλλευση και σε καπήλευση κατά τη γνώμη μου, με αποτέλεσμα τα αποτελέσματά τους να είναι εξαιρετικά αμφίβολα.
Ισως βέβαια να κάνω λάθος, αλλά αυτή την ώρα είμαι γενικά αρνητικός απέναντι σε αυτό το εγχείρημα.
Αλλά όμως έχω ξαναπεί και στο παρελθόν την άποψή μου, πως είμαι απολύτως κατά της "κινηματικού" τύπου λογικής επί πνευματικών θεμάτων.
Χωρίς βέβαια να έχω καμμιά διάθεση να αποτρέψω κανέναν από την ενδεχόμενη συμμετοχή του εννοείται.
Θα συμμετείχα ίσως σε μιά τέτοια πορεία, αλλά μόνο αν την διοργάνωνε κάποιος φορέας μη Εκκλησιαστικός-θρησκευτικός και μόνο για το κομμάτι που αφορά τα κοινωνικά δικαιώματα και τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
Η γνώμη μου είναι ότι δεν μπορούμε να ζητάμε από κάποια κοσμική εξουσία κάτι το οποίο επαφύεται σε ζήτημα πνευματικό.
Μου φαίνεται κάπως άτοπο αυτό και αναντίστοιχο της γενικότερης αίσθησης που έχω. Αισθάνομαι πως αντιστοιχεί στο "τα του καίσαρος τω καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ" και πως δεν είναι δόκιμο.
Επίσης νομίζω πως βασικό χαρακτηριστικό τέτοιων εκδηλώσεων άμεσα ή έμμεσα, είναι η έκφραση οργής και θυμού, πράγμα που δεν συνάδει με την ιδιότητά μας, έστω και σε τυπικό επίπεδο.
Και επιπλέον η φύση τέτοιων εκδηλώσεων τις καθιστά ευάλωτες σε εκμετάλλευση και σε καπήλευση κατά τη γνώμη μου, με αποτέλεσμα τα αποτελέσματά τους να είναι εξαιρετικά αμφίβολα.
Ισως βέβαια να κάνω λάθος, αλλά αυτή την ώρα είμαι γενικά αρνητικός απέναντι σε αυτό το εγχείρημα.
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.