Διαφορα μεταξυ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

saba
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

re

Δημοσίευση από saba »

Ο π.Αντωνιος καλα τα λεει , μα ομως εδω υπαρχει ενας τεραστιος
ογκος παρατυποιων που ειναι αδικαιολογητες
Αλλα θα μου πης ποιος σεβεται τις Οικουμενικες Συνοδους ????
saba
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

re

Δημοσίευση από saba »

Kαι τελικα οποιοσδηποτε Χριστιανος ειναι υποχρεωμενος να
δεχεται αδιαμαρτυρητα τα γεγονοτα ????
VASILEIOS
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από VASILEIOS »

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ??? :?:
VASILEIOS
Τακτικό Μέλος
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευση από VASILEIOS »

....ΕΚΤΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ
saba
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας

re

Δημοσίευση από saba »

Η ευκολη απαντηση ειναι η προσευχη ,δεν χρειαζετε μονο
προσευχη αλλα και αγωνας απο ολους μας .
Κυριως απο ανωτερους κληρικους αλλα και ανθρωπους
και πολυ περισσοτερο απο τους Ηγουμενους των Ιερων Μονων
του Αγιου Ορους .
ix8ys
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: re

Δημοσίευση από ix8ys »

Misha έγραψε:
saba έγραψε:Και πως ειναι δυνατον να συμπροσευχετε με τον Βαρθολομαιο
στον ιδιο ναο και ο ενας να κανει το σταυρο του με τα δυο
δαχτυλα και ο αλλος με τα τρια ????
έλα ντε!

απλή και εύλογη απορία που δεν εχει απάντηση...
Αλήθεια, οι Ουνίτες πως κάνουν τον σταυρό τους; Με δύο ή τρία δάχτυλα (δλδ, πιστεύουν ή όχι στον Τριαδικό Θεό);
Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το άγιον. Τριάς αγία, δόξα σοι.
Την πάσαν ελπίδα μου εις σε ανατίθημι, μήτηρ του Θεού, φύλαξον με
Iosif
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Iosif »

Η Εκκλησία ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ και ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΛΑΝΗ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
Άβαταρ μέλους
Evi_J
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: re

Δημοσίευση από Evi_J »

saba έγραψε:Η ευκολη απαντηση ειναι η προσευχη ,δεν χρειαζετε μονο
προσευχη αλλα και αγωνας απο ολους μας .
Κυριως απο ανωτερους κληρικους αλλα και ανθρωπους
και πολυ περισσοτερο απο τους Ηγουμενους των Ιερων Μονων
του Αγιου Ορους .
Οι μοναχοί του Αγίου Όρους είναι άνθρωποι όπως και εμείς. Και όταν βλέπουν οτι εμείς πάμε και πέφτουμε σε κάτι παγίδες οι οποίες είναι τόσο ηλίθιες ώστε αν τις βλέπαμε με άλλο μάτι θα γεμίζαμε αηδία για τον εαυτό μας, λογικό ειναι να απογοητεύονται. Γι' αυτό αν θέλουμε αυτοί να είναι στύλοι της ορθοδοξίας μας θα πρέπει πρώτοι εμείς να δίνουμε το παράδειγμα. Αυτό σημαίνει αδελφοσύνη Θεού. Γιατί ποιος άνθρωπος θα πάει να κάνει κακό στον συνάνθρωπο του όταν βλέπει το καλό γύρω του; Δεν θα πάει καν το μυαλό του στο κακό. Αυτή είναι η δική μου γνώμη.

Όμως πέρα από την δική μου γνώμη υπάρχει και κάτι αλλο. Προσοχή μην παρασυρθούμε από την ιδεά ότι "αφού έχουμε αυτούς εμείς δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα". Ο κάθε άνθρωπος θα κριθεί από τις δικές του πράξεις. Όταν έρθει δηλ η Δευτέρα Παρουσία και έρθει η στιγμή να κριθεί ο τάδε μοναχός του Αγίου Όρους λες ο Θεός να τον κρίνει επειδή ΕΜΕΙΣ τρέχουμε στα μπαρ; Εμάς θα κρίνει για τις ηλιθιότητες μας όχι εκείνους.
justin
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Διαφορές...

Δημοσίευση από justin »

Χριστουγεννιάτικοι διάλογοι παππού- εγγονού...

- Παππού, καλά Χριστούγεννα.
- Καλά Χριστουγεννα παιδί μου, χρόνια σου πολλά.
- Παππού, σκέφτηκα πολύ αυτές τις ημέρες και θέλω να μου λύσεις μερικες απορίες...
- Πές μου.
- Νά, άκουσα μερικούς να λένε πως ο πάπας έγινε δεκτός στο πατριαρχείο όπως ένας αρχηγός κράτους ή και άλλους να λένε σαν αμαρτωλός. Αληθεύει;
- Όχι βέβαια,παιδί μου. Σάν δεσπότης, ως επίσκοπος έγινε δεκτός και , μάλιστα «αδελφής εκκλησίας» , της «πρεσβυτέρας Ρώμης», του « Αποστόλου Πέτρου», του «Πρώτου των Αποστόλων», με ότι αυτό συνεπάγεται...
- Και από πού το συμπεραίνεις αυτό;
- Από το σύνθημα και τό παρασύνθημα !
- Δηλαδή;
- Κοίταξε, ο Άγιος Παϊσιος έχει πεί, πως ο διάβολος λέει μεν « άγιος ο Θεός, άγιος ισχυρός, άγιος αθάνατος», αλλά δεν λέει ποτέ του «ελέησον ημάς»!
- Και λοιπόν;
- Στο πατριαρχείο ο πάπας είπε το «Πάτερ ημών», άναψε κερί, συμπροσευχήθηκε στη διάρκεια μάλιστα Θείας Λειτουργίας,δηλαδή είπε το σύνθημα, αλλά δεν είπε το...παρασύνθημα!
- Και ποιό είναι αυτό ;
- Τό «ελέησον ημάς»...Η μετάνοια. Δηλαδή ούτε κατηχήθηκε , ούτε ζήτησε να βαπτισθή, ούτε να εξομολογηθή , να πάρη άφεση αμαρτιών. Ούτε κάν μπήκε με τα γόνατα στο πρωτάτο της Ορθοδοξίας,να κλάψη για τις αμαρτίες του...
- Αλλά τι έκανε;
- Είπε το δικό του παρασύνθημα...
- Δηλαδή;
- Ότι είναι διάδοχος του Αποστόλου Πέτρου, ότι είναι «πρώτος», «αντιπρόσωπος» του Θεού επί γής... Ούτε λίγο , ούτε πολύ, αντί γιά « μπεεε», ούρλιαξε!
- Και τί έπρεπε να γίνει σ’ αυτή την περίπτωση;
- Συνήθως , οι καλοί ποιμένες όταν διάφορα ζωάκια με γουνίτσες προβάτου πλησιάζουν το ποίμνιο, τραβάνε μαχαίρι...
- Και ο δικός μας;
- Αντι ,ως όφειλε, να σφάξη, αγκάλιασε , λιβάνισε, έψαλε, δοξολόγησε, και είπε στον παπόλυκο να ευλογήσει τα πρόβατά του, με τα πέντε δάκτυλα παρακαλώ...
- Τι σημαίνουν τα πέντε δάκτυλα, παππού;
- Γιά μάς τους ορθοδόξους έχουν νόημα διαφορετικό από τους καττόλυκους.
- Δηλαδή;
- Κοίταξε να δείς. Γιά τους καττόλυκους πέντε δάχτυλα μαζί σημαίνουν Πατήρ- Υιός –Άγιον Πνεύμα – Παναγία- Πάπας, όλοι μαζί το ίδιο, Θεοί!
- Και γιά μάς τους ορθοδόξους;
- Σημαίνουν την ...μούτζα που είδε καταπάνω του ο Μωάμεθ ο πορθητής όταν έτρωγε , την επομένη της Αλώσεως. Τότε ο Γεννάδιος ο Σχολάριος του εξήγησε πως αν υπήρχαν πέντε Ρωμηοί ορθόδοξοι την Πόλη δεν την έπαιρνε.
- Δηλαδή θελεις να πείς , ότι ο παπόλυκος με τα πέντε δάχτυλα έδειξε πως και σήμερα αν είχε το Πατριαρχείο πέντε ορθοδόξους , μέσα δεν θα έμπαινε;
- Αυτό είναι σίγουρο. Ούτε ένας δεν έμεινε. Ακόμη και το Άγιο Όρος άλωσαν...
- Και γιατί όλα αυτά παππού;
- Λένε πως ΄έτσι εξασφαλίζουν τον τίτλο «οικουμενικός» και εξασφαλίζεται επίσης το Πατριαρχείο απέναντι στούς Τούρκους και τους Ρώσσους.
- Μήπως έχουν δίκαιο; Mήπως ο βρόχος της τουρκιάς πνίγει πια και τον τελευταίο Ρωμηό Πατριάρχη; Ποιός θα μείνει μετά , ο Σέρβος ή ο Ρώσσος;
- Aυτό είναι του Κυρίου να το αποφασίσει. Αυτό που θα σου πώ εγώ, είναι πως εκεί που η ορθοδοξία πεθαίνει, εκεί ανασταίνεται. Αρκεί να παραμείνει ορθοδοξία. Κοίταξε τι έγινε στη Ρωσσία. Επί κομμουνισμού τρείς εκκλησίες και δύο παπάδες είχανε μείνει. Επειδή όμως είχε χιλιάδες μάρτυρες Χριστού,ο Θεός τους ανέστησε. Το ίδιο και με μας τους Έλληνες. Πεντακόσια χρόνια τουρκιά και φραγκιά δεν ΄φθασαν για να πνίξουν την Πίστη μας, γιατί είχαμε τους νεομάρτυρες. Αυτοί οι χιλιάδες μυριάδων Άγιοι πρεσβεύουν για μάς τώρα και δεν μας καταστρέφει ακόμη ο Θεός. Η ίδια η Παναγία μας κρατάει με τά δυό Της χέρια.
- Είμαστε τόσο αμαρτωλοί παππού;
- Αρκεί να δείς τι γίνεται με τις εκτρώσεις, την πορνεία, τα διαζύγια, τους αρσενοκοίτες , τα ναρκωτικά,τους δικαστές, τούς δαιμονισμένους, τους φιλάργυρους, επισκόπους και μή...
- Και η ελλαδική εκκλησία τι κάνει;
- Ζητάει αναγνώριση από τον παπόλυκο!
- Γιά εξήγησέ το μου αυτό.
- Θέλει να την «αναγνωρίσει» ο παπόλυκος ως εκκλησία του Αποστόλου Παύλου.
- Με τι αντίκρυσμα;
- Να αναγνωρίσουμε εμείς οι Έλληνες Ορθόδοξοι τον παπόλυκο σαν διάδοχο του Αποστόλου Πέτρου και σαν επίσκοπο της πρεσβυτέρας Ρώμης!
- Και τα αναγνωρίσαμε;
- Όλα! Με φαρδιά υπογραφή του ex-παπαφλέσσα...
- Πώ- πώ παππού,τέρατα και σημεία...Γιατί τέτοια πτώση;
- Γιατί εκτός από φιληδονία και φιλαργυρία υπάρχει και η φιλοδοξία, παιδί μου.
- Αυτό δεν το κατάλαβα.
- Έ, απλό είναι. Αφού αναγνώρισε ο παπόλυκος την αποστολικότητά μας , σειρά έχουν οι Ρώσσοι...
- Και μετά;
- Μετά πατριαρχείο στην Αθήνα και ο κακός βεζύρης Ιζνογκούντ χαλίφης στη θέση του χαλίφη...
- Ναι, αλλά έτσι χάνεται το χαρτί της Θράκης...
- Και όχι μόνο. Άν χαθεί το χαρτί –Πατριαρχείο, τότε δεν έχουμε πιά δικαιώματα κληρονομικά σαν διάδοχοι του Βυζαντίου στην Πόλη, ως Ρωμηοί δηλαδή...
- Θυμάμαι ότι κάποτε έλεγες ότι η Ελλαδίτσα ακολουθεί τις επιθυμίες του Καρλομάγνου!
- Και των πρακτόρων του Κοραή και Φαρμακίδη... Έτσι όμως δεν έχουμε δικαιώματα όταν πραγματοποιηθει η προφητεία Κοσμά του Αιτωλού και Αγίου Παϊσίου για την Κωνσταντινούπολη...
- Μα τότε δεν πρέπει να κρατήσουμε το Πατριαρχείο με νύχια και με δόντια;
- Φυσικά ,αλλά ορθόδοξο, όχι καττολυκοποιημένο.Γιατί τότε έρχεται η οργή του Θεού.Εμείς θέλουμε Πατριαρχείο ορθόδοξο στην Πόλη, γι’ αυτό και σπάραξε η καρδιά μας αυτές τις ημέρες.
- Πολλοί όμως παππού, είπαν ότι έκανες κατάκριση, κατάκριση, κατάκριση...
- Κατάκριση είναι η κατηγορία από κακία. Εμείς φωνάξαμε όχι από κακία, αλλά από ΙΕΡΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ! Είναι δυνατόν ο πατέρας σου να βάζει στο σπίτι τον βιαστή της μάννας σου και να μη φωνάζεις;
- Πολύ ωραία τα λέει και ο Άγιος Παϊσιος στον Ε΄τόμο...Αλλά πές μου παππού, ο ίδιος οΧριστός δεν συγχώρεσε τους σταυρωτές Του;
- Ναι, αλλά μετά το άφες αυτοίς , τους έδωσε την τελευταία τους ευκαιρία : ζήτησε μιά σταγόνα νερό , ως ελάχιστη ένδειξη μετανοιας τους . Και αυτοί Του έδωσαν ξύδι. Έ, τότε ο Κύριος ήρθε σε μάς τους Έλληνες. Κατάλαβες την διαφορά;
- Θέλεις να πείς, ότι ο παπόλυκος δεν θα μετανοήσει ποτέ;
- Εδώ και χίλια διακόσια χρόνια ο Θεός τον συγχωρεί, αλλά αυτός δεν λέει να μετανοήσει...Περιμένεις να μετανοήσει επί Β..;
- Δηλαδή θα του δώσει ξύδι;
- Mα ήδη τον εξύδιασε..Του είπε ορθά- κοφτά ότι είναι ο πρώτος , ο αντιπρόσωπος Θεού επί γης . Τελεία και παύλα.
- Γιατί επιμένει σ’ αυτό παππού;
- Τα είπε ο Κοσμάς οΑιτωλός, πάλι τα ίδια θα λέμε;
- Ναι, αλλά γιατί επιμενει και στο φιλιόκβε;
- Μου λέει ο λογισμός , ότι σαν αντιπρόσωπος Θεού επι γής , πρέπει να εκπορεύει και κάποιο « πνεύμα».
- Δηλαδή;
- Εφόσον ο παπόλυκος είναι «αντιπρόσωπος του Χριστού» κα ο Χριστός – σύμφωνα πάλι με αυτόν- εκπορεύει το Πνεύμα , τότε...
- Τότε τί;
- Τότε παιδί μου και ο παπόλυκος θα μπορεί να εκπορεύει « πνεύμα», όταν έρθει η ώρα η κακιά...
- Πότε λές να γίνει αυτό;
- Όταν οι αρχιερείς μας σφραγισθούν με το 666 και χάσουν την χάριν του βαπτίσματος.
- Πότε;
- Τώρα! Κοίτα τα ψηφιακά διαβατήρια και θα καταλάβεις. Όλοι τα παίρνουν και σφραγίζονται.Ουτε ένας αρχιερέας δεν διαμαρτυρήθηκε. Ο Άγιος Παϊσιος όμως έχει προειδοποιήσει... Διάβασε τα «σημεία των καιρών» και θα καταλάβεις.
- Χριστός και Παναγία!
- Ο Θεό δεν θα αφήσει τα παιδιά Του. Άντε τώρα καληνύχτα και καλά Χριστούγεννα.
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stratos »

justin ενημερωση το εγγονακι ε ;Εικόνα
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”