Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
Συντονιστής: Συντονιστές
Re: γέροντας Παΐσιος
Έχεις δίκιο Πάνο. Ένας Καππαδόκης Άγιος στη Θεσσαλονίκη.
Μεγάλη ευλογία για όλους μας. Δόξα τω Θεώ!
Μεγάλη ευλογία για όλους μας. Δόξα τω Θεώ!
«Πάροικος εγώ εἰμι ἐν τῇ γῇ. Μὴ ἀποκρύψῃς ἀπ᾿ ἐμοῦ τὰς ἐντολάς Σου»
-
aposal
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ο ιερέας που λειτουργεί στο Μοναστήρι, ο παπα-Νικόλας, αν τον δείτε, είναι μια μοναχική φιγούρα! Είχε πάει λαδάκι στον αγαπημένο μου ανιψιό από το καντήλι του μοναστηριού, όσο ο μικρούλης ήταν στο κρεβάτι του πόνου. Και ο λόγος που έβγαλε στην εξώδιο ακολουθία ήταν πολύ καλός!
Δόξα σοι ο Θεός!
Δόξα σοι ο Θεός!
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
- stathis73
- Κορυφαίος Αποστολέας

Apostole παιδι μου τυχαια δεν μπαινει κανενας σε αυτο το μοναστηρι και ειδικα Ιερεας.
Οντως ειναι πολυ ασκητικη μορφη ο πατερ.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Τυχαίνει πολύ συχνά με ανθρώπους της Εκκλησίας ακόμα και ιερείς που συζητώ μαζί τους να μου λένε απόψεις ότι αφού έτσι και αλλιώς αφού είμαστε όλοι φακελωμένοι ήδη τι θα πείραζε ακόμα μιά ταυτότητα ηλεκτρονική.Και γενικώς να βλέπουν τα πράγματα με τα μάτια αυτού που δεν θέλει να ξεβολευτεί.
Ο Πατροπαίσιος είχε προδεί και προβλέψει γιά αυτούς που ενώ τον επικαλούνται συνεχώς θα έπρεπε να καταλάβουν ότι δεν άφησε τυχαία την υπογεγραμένη επιστολή του,που ήταν λάθος που δεν την περιέλαβε αυτούσια στο βιβλίο του η συνοδεία του Ισαάκ κάτι που είχε κάνει ο μοναχός Χριστόδουλος στο πρώτο βιβλίο του.
Ή δέχεσαι όλα όσα λέει ο Παίσιος και μάλιστα και υπογεγραμένα ή τίποτα δεν μπορούμε να δεχτούμε μόνο μέρος τους,μέρος του πατρός πρέπει να δεχτούμε όλη την διδασκαλεία του.Φτάνουν να δηλώνουν μέχρι άγνοια της επιστολής.Ενώ ο Παίσιος ομιλεί ανοιχτά γιά αυτούς ακόμα και εκλεκτούς που θα πέσουν στην πλάνη αφού όπως λέει θα προσπαθήσουν να εξηγήσουν τα πράγματα με τη λογική.Όλοι αυτοί που είχαν πάθει με τα λόγια του Παισίου τώρα σιωπόυν.
Ίσως γιά αυτό να έγινε τόσο γνωστός ο γέροντας μόνο γιά αυτήν την επιστολή-διαθήκη του που άφησε στις νεότερες γενεές.
Ο Πατροπαίσιος είχε προδεί και προβλέψει γιά αυτούς που ενώ τον επικαλούνται συνεχώς θα έπρεπε να καταλάβουν ότι δεν άφησε τυχαία την υπογεγραμένη επιστολή του,που ήταν λάθος που δεν την περιέλαβε αυτούσια στο βιβλίο του η συνοδεία του Ισαάκ κάτι που είχε κάνει ο μοναχός Χριστόδουλος στο πρώτο βιβλίο του.
Ή δέχεσαι όλα όσα λέει ο Παίσιος και μάλιστα και υπογεγραμένα ή τίποτα δεν μπορούμε να δεχτούμε μόνο μέρος τους,μέρος του πατρός πρέπει να δεχτούμε όλη την διδασκαλεία του.Φτάνουν να δηλώνουν μέχρι άγνοια της επιστολής.Ενώ ο Παίσιος ομιλεί ανοιχτά γιά αυτούς ακόμα και εκλεκτούς που θα πέσουν στην πλάνη αφού όπως λέει θα προσπαθήσουν να εξηγήσουν τα πράγματα με τη λογική.Όλοι αυτοί που είχαν πάθει με τα λόγια του Παισίου τώρα σιωπόυν.
Ίσως γιά αυτό να έγινε τόσο γνωστός ο γέροντας μόνο γιά αυτήν την επιστολή-διαθήκη του που άφησε στις νεότερες γενεές.
- panosgreece
- Κορυφαίος Αποστολέας

stathisgrh έγραψε:Apostole παιδι μου τυχαια δεν μπαινει κανενας σε αυτο το μοναστηρι και ειδικα Ιερεας.![]()
ακριβως ετσι σταθη δεν ειναι τιποτα δεν ειναι τυχαιο σε αυτο το μοναστηρι ......
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
-
aggelikiglafki
- Κορυφαίος Αποστολέας

Tι μου λέτε τώρα...Ακόμη και τα βήματα από μόνα τους σε οδηγούν εκεί..Έτσι με τρόπο θαυμαστό,φτάνεις χωρίς να το χεις καταλάβει.Ακόμη και τα δάκρυα που αναβλύζουν από όλα τα μάτια που προστρέχουν να προσκυνήσουν τον Αγιασμένο γέροντα νομίζω τα λέει όλα.
- heart
- Κορυφαίος Αποστολέας

"Κάθε πρωΐ ο Θεός ευλογεί τον κόσμο με το ένα χέρι, άλλ' όταν ιδή κανέναν ταπεινό άνθρωπο, τον ευλογεί με τα δυο Του χέρια. εκείνος πού έχει μεγαλύτερη ταπείνωση, είναι ο μεγαλύτερος από όλους." παπά Τύχων
- panosgreece
- Κορυφαίος Αποστολέας

efraim21 έγραψε:Τυχαίνει πολύ συχνά με ανθρώπους της Εκκλησίας ακόμα και ιερείς που συζητώ μαζί τους να μου λένε απόψεις ότι αφού έτσι και αλλιώς αφού είμαστε όλοι φακελωμένοι ήδη τι θα πείραζε ακόμα μιά ταυτότητα ηλεκτρονική.Και γενικώς να βλέπουν τα πράγματα με τα μάτια αυτού που δεν θέλει να ξεβολευτεί.
συμφωνω 100% .....εχω σκεφτει ΠΟΛΛΕς ΦΟΡΕς ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ......ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ......... ΚΑΝΩ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΤΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ
ΟΤΑΝ ΔΟΥΜΕ ΑΚΑΘΑΡΙΣΙΕς Ας ΤΙς ΣΚΕΠΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗς ΕΚΚΛΗΣΙΑς ..............
ΠΟΛΛΕς ΦΟΡΕς ΜΟΥΡΧΕΤΕ ΝΑ ΞΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΑΗΔΙΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ
«Άγιοι της ημέρας, πρεσβεύσατε υπέρ ημών»
-
aggelikiglafki
- Κορυφαίος Αποστολέας

Δεν μπορείτε να φανταστείτε προημερών το τι αηδίες και ξεράσματα γράφανε για τον Γέροντα σε ένα καναλι συνεχών ειδήσεων στο διαδίκτυο(neusbest)Eίχαν αναρτήσει τις προφητείες του Γέροντα για την κατάσταση της χώρας και ο κάθε πικραμένος έγραφε τις ανοησίες του.ΑΗΔΙΑΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑ σχετικά με την κατάσταση των ανθρώπων σήμερα.ΘΕΟΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.