Οι παλιοί μας φίλοι

Συζητήσεις αλληλογνωριμίας μελών και οργάνωσης συναντήσεων.

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Οι παλιοί μας φίλοι

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Παίζεις, γελάς και τραγουδάς
Με τους ήχους της χαράς.
Ένα όνειρο η φιλία
Στο πέλαγος της τρέλας ευημερία!
Χαρά, φιλία και τρέλα μαζί
Αποτελούν το ιδανικό για την ζωή.
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από konstantinoupolitis »

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί ! Να αφιερώνουν οι χριστιανοί Ρίτσο και Χικμέτ σε μουσική Λοΐζου !Κάποτε τραγούδησα σε έναν χριστιανικό σύλλογο σε μουσικό πρόγραμμα εκδήλωσης Μητέρα Μεγαλόψυχη (Σχεδίασμα απο τους Ελεύθερους Πολιορκημένους του Σολωμού), Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ του Ελύτη( όπου η φράση αυτή αποδίδει στον Χριστό απο τα Βυζαντινά χρόνια) και στην Μακεδονία του παλιού καιρού του Θεοδωρίδη σε μουσική Μαρκόπουλου. την άλλη μέρα μου είπαν διάφορες του εκκλησιαστικού (με κεκωτσιδομένη κώμη you know ) "Τί κομμουνιστικά τραγούδια είναι αυτά" !
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

konstantinoupolitis έγραψε:Βρε πως αλλάζουν οι καιροί ! Να αφιερώνουν οι χριστιανοί Ρίτσο και Χικμέτ σε μουσική Λοΐζου !Κάποτε τραγούδησα σε έναν χριστιανικό σύλλογο σε μουσικό πρόγραμμα εκδήλωσης Μητέρα Μεγαλόψυχη (Σχεδίασμα απο τους Ελεύθερους Πολιορκημένους του Σολωμού), Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ του Ελύτη( όπου η φράση αυτή αποδίδει στον Χριστό απο τα Βυζαντινά χρόνια) και στην Μακεδονία του παλιού καιρού του Θεοδωρίδη σε μουσική Μαρκόπουλου. την άλλη μέρα μου είπαν διάφορες του εκκλησιαστικού (με κεκωτσιδομένη κώμη you know ) "Τί κομμουνιστικά τραγούδια είναι αυτά" !
Αχ αδελφέ μου, πόσο δίκιο έχεις..
Έχω κι' εγώ ανάλογα βιώματα..

Μα τελικά, όσο αφορά την τέχνη, πιστεύω, πως όλα της καρδιάς και της Αγάπης τα πράγματα, όλα όσα γράφτηκαν και ενεπνεύσθησαν με πόνο και Αλήθεια, κατά τη γνώμη μου, είναι όλα δικά Του....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Καλα σου κανανε, οι αθωες κορασιδες, τα προπυργια της εκκλησιαστικης μας συνειδησεως,
αμαρτωλε konstantinoupolitis. :angryfire

Κανονικα καμμια.. Μακρονησος (Long Island στα νεοελληνικα),
σου χρειαζοτανε, για μονιμες δωρεαν διακοπες.. :20
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

konstantinoupolitis έγραψε:Να αφιερώνουν οι χριστιανοί Ρίτσο και Χικμέτ σε μουσική Λοΐζου !
Εξάλλου το "αφιερώνω", βγαίνει ως "από+ιερός", δηλαδή σε ελεύθερη απόδοση "καθιστώ κάτι ιερό"..
Επομένως σημασία δεν έχει το "τι" αφιερώνουν, (πόσο μάλλον οι Χριστιανοί),
αλλά αν όντως ισχύει ακριβώς η σημασία της λέξης "αφ-ιερώνω", αν δηλαδή στην αφ-ιέρωση υπάρχει Αγάπη και Αλήθεια..
Αν ισχύει, τότε "άξια εστίν" η όποια αφιέρωση....

Και σε αυτό και μόνο θάπρεπε να δίδεται σημασία (ακόμα και από τις εν λόγω κορασίδες) και όχι στο (ενδεχόμενα πολιτικό) "χρώμα" της αφιέρωσης....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Έλλειψη παιδείας. Ούτως ή άλλως τα κοσμικά τραγούδια πλην των πατριωτικών ήταν στο ανάθεμα ! Οι σκεπτόμενοι άνθρωποι και η σκεπτόμενη τέχνη ούτως ή άλλως είναι επικίνδυνο πράγμα... Χαιρετώ όλους και ιδιαίτερα αμφότερους ..., κρατώντας παρέα τον Μπέμπη και τραγουδώντας του "Κάτω στις μαργαρίτας τ΄ αλωνάκι" μαζί με το απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου που του αρέσει όπως φαίνεται !
konstantinoupolitis
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Μακρόνησος σε εκκλησιαστική μετάφραση τελώνια...αποσυνάγωγος... Ο Θεός μεθ ημών και μεθ υμών !
gkou
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από gkou »

konstantinoupolitis έγραψε:Βρε πως αλλάζουν οι καιροί ! Να αφιερώνουν οι χριστιανοί Ρίτσο και Χικμέτ σε μουσική Λοΐζου !Κάποτε τραγούδησα σε έναν χριστιανικό σύλλογο σε μουσικό πρόγραμμα εκδήλωσης Μητέρα Μεγαλόψυχη (Σχεδίασμα απο τους Ελεύθερους Πολιορκημένους του Σολωμού), Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ του Ελύτη( όπου η φράση αυτή αποδίδει στον Χριστό απο τα Βυζαντινά χρόνια) και στην Μακεδονία του παλιού καιρού του Θεοδωρίδη σε μουσική Μαρκόπουλου. την άλλη μέρα μου είπαν διάφορες του εκκλησιαστικού (με κεκωτσιδομένη κώμη you know ) "Τί κομμουνιστικά τραγούδια είναι αυτά" !
Στο μεταξύ , λατρεμένα αυτά τα τραγούδια και τα τρία και με πολύ όμορφα νοήματα! :smile:
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

konstantinoupolitis έγραψε:κρατώντας παρέα τον Μπέμπη και τραγουδώντας του "Κάτω στις μαργαρίτας τ΄ αλωνάκι"
πολύ ωραία.. :smile: :smile:
και Ελύτης και Μαρκόπουλος..
Και πολύ όμορφοι (και εν δυνάμει - γιατί όχι? - και παιδικοί στίχοι),
όπου τρελλά χορεύουν τα μελισσόπουλα, το νερό τρέμει,
αγοροκόριτσα κοιμούνται, ενώ στα δόντια τους ο ήλιος σπαρταράει.. :smile: :smile:

Νάσαι καλά αδελφέ.. :8 :8
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

konstantinoupolitis έγραψε:... μαζί με το απολυτίκιο του Αγίου Δημητρίου που του αρέσει όπως φαίνεται !
Bρε Σκοταδιστη, απολυτικια ψαλλεις στο παιδι;

Καλογερο θα το κανεις; Πα, πα πα.

Σε εχει φαει ο μεσαιωνας και σενα.. :shock:
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αλληλογνωριμία & Συναντήσεις μελών του agiooros.net”