Μια φωτογραφία... 1000 λέξεις!!!

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Re: Μια φωτογραφία... 1000 λέξεις!!!

Δημοσίευση από angieholi »

Η πνευματική φωτογραφία της ημέρας
(Σειρά πνευματικών φωτογραφιών από την Ιστοσελίδα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου)

Εικόνα
Πνευματική Φωτογραφία Νο22
Υποχρέωση μας είναι να αγαπάμε τους άλλους. Δεν πρέπει να περιμένουμε αγάπη από τους άλλους αλλά πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τους αγαπάμε.

Μην ξεχνάτε ότι ο Θεός είναι αγάπη και αγαπάει τα πάντα με την Απόλυτη Αγάπη Του. Δεν προσπαθεί να μας ευχαριστήσει ικανοποιώντας τα πάθη μας προκειμένου να είναι ευχάριστος. Δεν περιμένει την αγάπη μας, ενώ εκείνος μας αγαπάει ανιδιοτελώς. Όμως πρέπει να Τον αγαπάμε για να είμαστε όπως Εκείνος.

Έτσι το μυστικό είναι να αγαπάς τον πλησίον σου. Για αυτό όμως, πρέπει να θυσιάζουμε τον εαυτό μας. Δεν είναι εύκολο αλλά η χαρά της Ανάστασης έρχεται μόνο μέσω της σταυρώσεως. Υπομονή… Δεν υπάρχει άλλος τρόπος… για σκεφτείτε το έτσι και αλλιώς σε κάποια στιγμή της ζωής μας θα σηκώσουμε ένα σταυρό είτε ασθένεια είτε θάνατος προσφιλούς προσώπου είτε συκοφαντία είτε άλλη θλίψη και δυσκολία. Τότε γιατί να μην υπομένουμε τον σταυρό για να έλθει και η Ανάσταση;

http://vatopaidi.wordpress.com/2011/10/ ... more-79027

Εικόνα
Πνευματική Φωτογραφία Νο23
Ένα από τα χειρότερα πράγματα που βλέπουμε σήμερα στον “πολιτισμό” μας, είναι ότι προσπαθούμε να ξανα-ανακαλύψουμε τον …τροχό.

Ακόμα χειρότερα δε, προσπαθούμε να φτάσουμε σε ένα σημείο που λέμε: “Ο τροχός δεν είναι πια καλός έτσι, ας τον ξαναφτιάξουμε από την αρχή…τετράγωνο!”

Όμως, για να δούμε μακριά, πρέπει να ανέβουμε στους ώμους “γιγάντων”. Πρέπει να αξιοποιήσουμε την γνώση των προγόνων μας. Πρέπει να αξιοποιήσουμε την παράδοση μας. Πιστεύω ότι είναι ανόητο να προσπαθούμε να εφεύρουμε το καινούργιο για χάρη του “καινούργιου”.

Για να έχουμε τη δύναμη να πάμε μπροστά πρέπει να γνωρίζουμε από που ερχόμαστε….

http://vatopaidi.wordpress.com/2011/10/ ... more-79138

Εικόνα
Πνευματική Φωτογραφία Νο26
Πρέπει να αγωνιζόμαστε για την πίστη μας διαφορετικά θα βουλιάξουμε σε μια θάλασσα τρέλλας και απόγνωσης.

Η ανθρώπινη λογική είναι πολύ αδύναμη συγκρινόμενη με την πίστη. Όμως, η λογική είναι αρκετά δυνατή για να καταλάβει ότι σε τελική ανάλυση είμαστε ανήμποροι να αποκτήσουμε ευτυχία και ηρεμία μέσω των δικών μας δυνάμεων.

Οι “προηγμένες κοινωνίες” τείνουν να απορρίπτουν την πίστη και δεν μπορούμε να βγούμε από αυτό που φαίνεται σαν αδιέξοδο. Έτσι ο άνθρωπος αποκτά ένα οξύ αίσθημα αβεβαιότητας και αγωνίας και αν συνεχιστεί αυτή η διαδικασία οδηγείται συνήθως σε ψυχολογικά προβλήματα.

Για αυτό όταν ρωτήθηκε ο Χριστός τι πρέπει να κάνει ο άνθρωπος για να αποκτήσει την αιώνια ζωή, απάντησε: «Να έχει πίστη». Να πιστεύει.

Παραδόξως, όταν έχουμε πίστη, νομίζουμε ότι πρέπει να πιστεύουμε σε άλλους ανθρώπους σαν εμάς, από τα μέσα ενημέρωσης, από άλλους επιστημονικούς, πολιτικούς, τεχνολογικούς θεσμούς (οργανισμούς) που υποστηρίζουν διάφορα πράματα που πιστεύουμε με κλειστά μάτια.

Και δεν πιστεύουμε τον Θεό, ακόμα και όταν έχει κάνει πράματα που δεν έχει κάνει κανένας άλλος πριν ή μετά από Αυτόν.

Ζούμε σε σύγχυση ενώ είναι τόσο εύκολο να αλλάξουμε. Απλά χρειάζεται ένα μικρό βήμα.

Θα το κάνουμε;

http://vatopaidi.wordpress.com/2011/10/ ... more-79765
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
angieholi
Συντονιστής
Συντονιστής

Δημοσίευση από angieholi »

Η πνευματική φωτογραφία της ημέρας
(Σειρά πνευματικών φωτογραφιών από την Ιστοσελίδα της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου)

Εικόνα
Πνευματική Φωτογραφία Νο27
Πολλοί λένε ότι το μοναστηριακό φαγητό είναι πολύ καλύτερο από το κοσμικό. Αυτό είναι αλήθεια. Αν όμως κοιτάξουμε τις συνταγές, είναι απλές, απλούστερες από τις κοσμικές. Έτσι και αλλιώς, ο σκοπός τους είναι να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και όχι καλύτεροι μάγειροι…

Το μυστικό τους είναι…η προσευχή. Πρέπει να κάνουν τα πάντα με προσευχή. Παίρνουν ευλογία από τον Γέροντά τους και μετά κάνουν οτιδήποτε –εδώ το μαγείρεμα. Πριν το φαγητό, ο Γέροντας (ή ένας ιερέας) ευλογεί το φαγητό. Πολλοί πατέρες λένε ότι ένας από τους λόγους που υπάρχουν τόσες αρρώστιες στον κόσμο μας σήμερα είναι από την έλλειψη προσευχής πριν το φαγητό. Μπορεί κάποιος να πει ότι αυτό είναι ασήμαντο όμως δεν είναι. Και αν είναι, γιατί δεν το κάνουμε; Δοκιμάστε και θα δείτε.

Ένα άλλο μυστικό είναι η αυτοσυγκράτηση. Τρώμε για να ζούμε και δεν ζούμε για να τρώμε. Πρέπει να συγκρατούμε τους εαυτούς μας και κυρίως «την Δέσποινα των οσμών», (την κοιλιά μας) όπως την αποκαλεί ο άγιος Ιωάννης της Κλίμακος. Για να είσαι άντρας, πρέπει να πολεμάς με το σώμα σου. Αξίζει…

http://vatopaidi.wordpress.com/2011/10/ ... more-80023

Εικόνα
Πνευματική Φωτογραφία Νο28
Ένας από τους βασικούς λόγους του προσκυνήματος σε μοναστήρια, είναι η απόκτηση εμπειρίας. Νομίζω ότι πρέπει να έχουμε την σύνεση να καταλάβουμε ότι αν κάποιος αφιερώσει ολοκληρωτικά την ζωή του στον Θεό, τότε πιθανώς να ξέρει καλύτερα από εμάς πώς να Τον πλησιάσει.

Για αυτό πρέπει να εκμεταλευτούμε την εμπειρία τους και να μάθουμε από αυτούς γιατί η προσέγγιση του Θεού δεν είναι αφηρημένη έννοια, αλλά πολύ συγκεκριμένη. Η προσέγγιση του Θεού έχει σαν αποτέλεσμα την ολοκλήρωση της ανθρώπινης φύσης, πραγματική ελευθερία, γνώση της αλήθειας και απόλυτη ευτυχία.

Όμως για στάσου… εγώ επιθυμώ ο κόσμος να αποκτήσει κοινωνία με τους μοναχούς και αυτοί ούτε καν πάνε για προσκύνημα στα μοναστήρια .

http://vatopaidi.wordpress.com/2011/10/ ... more-80192
(Σχόλιο δικό μου: κοιτάζοντας αυτήν την φωτογραφία μου έρχεται στο μυαλό, ένας ολάνθιστος κήπος με πανέμορφα και ευωδιάζοντα άνθη (οι Γέροντες), όπου οι μέλισσες (οι λαϊκοί) πάνε να μαζέψουν το μέλι και το νέκταρ από αυτά........ Πολύ τυχεροί οι άντρες που μπορούν να βρεθούν σε ένα τέτοιο κήπο... Μακάρι όσοι βρίσκονται στο Άγιον Όρος να μην χάνουν αυτήν την ευκαρία, να "μαζέψουν" το μέλι..........)
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Εικόνα
Μια εικονα εκατομυρια λεξεις :8 :8
Εικόνα
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

Dimitris39 έγραψε:Εικόνα
Μια εικονα εκατομυρια λεξεις :8 :8
Εικόνα
Πώ ρε φίλε μου Δημητρό τι καθαρή ματιά ειναι αυτή του γέροντα Ιωσήφ, νομιζεις οτι σε διαβάζει ακόμη και μέσα απο την φώτο :8 :8

Αγγελική, Δημήτρη ευχαριστούμε γιατις πολύ όμορφες φωτο, απο το Αγιον Ορος
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Άβαταρ μέλους
smarti
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από smarti »

Ο γλυκός ο παππούλης καλόν Παράδεισο να έχει!!!! Είναι πάρα πολύ ωραίο το θέμα αυτό(Μια φωτογραφία... 1000 λέξεις)!!!! Αγγελική ευχαριστούμε πάρα πολύ. Όταν το ανοίγω το θέμα αυτό είναι σαν να μπαίνει μια ηλιαχτίδα στη καρδιά μου!
Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν Γυναιξί και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας σου, ότι Σωτήρα έτεκες των ψυχών ημών.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

smarti έγραψε:Ο γλυκός ο παππούλης καλόν Παράδεισο να έχει!!!! Είναι πάρα πολύ ωραίο το θέμα αυτό(Μια φωτογραφία... 1000 λέξεις)!!!! Αγγελική ευχαριστούμε πάρα πολύ. Όταν το ανοίγω το θέμα αυτό είναι σαν να μπαίνει μια ηλιαχτίδα στη καρδιά μου!
Μονο η Αγγελα ειναι εδω? :(
Σταθη ο Παπουλης μας ειναι ολοζωντανος
ματακια γεματα Χριστο και αγαπη :8 :8 :8

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Νομίζω ρε Δημητρο οτι μου μιλά γεμάτος αγάπη και σαν να μου λέει " Αγάπα Τον Χριστό" σαν να με βλέπει και κοιτά το χάλι μου, με ελέγχει ρε φίλε αυτή η φωτογραφία έχω πάθει πλάκα. :8 :8
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Βλέπω ρε φίλε μέσα στην κόρη του ματιού του τον άνθρωπο που τον έβγαλε Φώτο, ας είναι καλά ο άνθρωπος.
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Χαλια εχουμε ολοι μας αρκει να τα βλεπουμε καπου καπου και να παρακαλαμε τον Θεο να μς απαλαξη απο αυτα πριν μας δειξη τα επομενα
τα οποια βγαινουνε στην επιφανεια κατοπιν δικης του θελησης :8 :8 :8
stathis73 έγραψε:Βλέπω ρε φίλε μέσα στην κόρη του ματιού του τον άνθρωπο που τον έβγαλε Φώτο, ας είναι καλά ο άνθρωπος.
εγω δεν ειμαι ε?

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Εικόνα

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”