Το καθημερινό άγγελμα
Συντονιστής: Συντονιστές
- fotis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Το καθημερινό άγγελμα
Ο Ιησους ειχε την εξουσια να δωσει τη ζωη του και ειχε την εξουσια να την παρει πισω.Η κραυγη Του πανω στο Σταυρο δεν ηταν μια κραυγη απελπισιας,αλλα νικης.Εμπαινε στον θανατο σαν νικητης για να συντριψει τη δυναμη εκεινου που ειχε το κρατος του θανατου,δηλαδη το διαβολο,και για να ελευθερωσει εκεινους που ο Σατανας κρατουσε.
Ο υπομείνας,εις τέλος ούτος,σωθήσεται.
- fotis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Η Βιβλος δεν ειναι η εκδηλωση η η ιδιοκτησια ενος λαου η μιας θρησκειας,προσφερει το μηνυμα Της σε ολους τους ανθρωπους,οποια και αν ειναι η ηλικια τους,ο βαθμος της μορφωσης τους,η θεση τους στον κοσμο.
- fotis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Χρειαζεται επιγνωση της εννοιας της αγαπης δια να αγαπησουμε τον πλησιον μας οπως τον ευατο μας.
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας

Σ' ευχαριστούμε Φώτη μας για την κατάθεση της Αγάπης σου και του κατασταλάγματος της ψυχής σου..fotis έγραψε:Χρειαζεται επιγνωση της εννοιας της αγαπης δια να αγαπησουμε τον πλησιον μας οπως τον ευατο μας.
Στο συγκεκριμένο που έγραψες, θάθελα να συμπληρώσω ότι η λέξη που θα ταίριαζε περισσότερο, δεν είναι η "επίγνωση", αλλά κατά τη γνώμη μου η "αίσθηση"..
Και επίσης, όπως είχαμε ξανασυζητήσει παλιότερα και στο milame.net,
για να έχει αξία και ουσία το:
"να αγαπησουμε τον πλησιον μας οπως τον εαυτο μας",
προϋποτίθεται κατά τη γνώμη μου, ο αυτοσεβασμός και η "εκτίμηση" του εαυτού μας,
όχι βέβαια ως "εγώ",
αλλά ως αξίας του "είναι" μας, ως δεδομένης "εικόνας Χριστού"..
Γιατί αν δεν γίνει αυτό,
αν "αγαπάμε" τον πλησίον όσο τον εαυτό μας, τον οποίο εαυτό μας τον περιφρονούμε,
τότε μηδέν ίσον μηδέν,
επομένως δεν μπορούμε να αγαπήσουμε τίποτα..
Νάσαι καλά καλέ μου αδελφέ,
καλές γιορτές με Αγάπη Χριστού..
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
- fotis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Οταν ο Ιησους Χριστος επεμβαινει στη ζωη μας,ολα αλλαζουν.Ενας καινουργιος ανθρωπος γεννιεται μεσα απο αυτη την επεμβαση.Ενας ανθρωπος ο οποιος απολαμβανει μια νεα ζωη,η οποια δεν εχει καμμια σχεση με την προηγουμενη,οπου ο ανθρωπος ζουσε μακρια απο το Χριστο.Ολα πλεον γινονται νεα.
- fotis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ειναι λυπηρο φαινομενο στην εποχη μας να γινεται λιγος λογος περι Χριστου και παραπολυς λογος περι Αντιχριστου.Εμεις οι ορθοδοξοι χριστιανοι εχουμε σφραγισθει δια του Αγιου Μυρου κατα το μυστηριο του Βαπτισματος και του Χρισματος.Η σφραγιση μας αυτη ειναι ανεξαλειπτη.
- Αχιλλέας Παλαμάς
- Συστηματικός Αποστολέας

Παρεπιπτόντως, σε μία Βάπτιση που παρευρέθηκα στην Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου στη Βέροια, ο ηγούμενος της Μονής πατέρας Πορφύριος που τελούσε το Μυστήριο, συμβούλεψε τη Νονά να αλείψει όσο μεγαλύτερο μέρος του σώματος του παιδιού μπορεί, με το Άγιο Μύρο. Είναι ό,τι καλύτερο γι' αυτό της είπε.
Μακάριοι οι καθαροί τη καρδία, ότι αυτοί τον Θεόν όψονται.
- fotis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Ο Λογος του Θεου ειναι ζωντανος και δραστικος,πιο κοφτερος και απο καθε δικοπο σπαθι,εισχωρει βαθια ως εκει που χωριζει την ψυχη απο
το πνευμα,το κοκαλο απο το μεδουλι,και κρινει τους διαλογισμους και τις προθεσεις της καρδιας.
το πνευμα,το κοκαλο απο το μεδουλι,και κρινει τους διαλογισμους και τις προθεσεις της καρδιας.
-
angieholi
- Συντονιστής

Με το Άγιο Μύρο έχω την εντύπωση ότι μόνο ο Ιερέας μπορεί να μυρώσει και να σταυρώσει το παιδί (και σταυρώνει μάτια, αυτιά, τα άκρα κλπ).Αχιλλέας Παλαμάς έγραψε:Παρεπιπτόντως, σε μία Βάπτιση που παρευρέθηκα στην Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου στη Βέροια, ο ηγούμενος της Μονής πατέρας Πορφύριος που τελούσε το Μυστήριο, συμβούλεψε τη Νονά να αλείψει όσο μεγαλύτερο μέρος του σώματος του παιδιού μπορεί, με το Άγιο Μύρο. Είναι ό,τι καλύτερο γι' αυτό της είπε.
Η ανάδοχος βάζει λάδι και πρέπει να αλείψει όλο το σώμα του παιδιού.
Όπως και ο Ιερέας πρέπει να βουτήξει το παιδί, όλο μέσα στην κολυμπήθρα ώστε να μην υπάρξει σημείο "ακάλυπτο" και βρει τρόπο ο πειρασμός να εισχωρήσει και να "πειράξει" στο μέλλον.
Φώς στους μοναχούς είναι οι Άγγελοι... και φώς στους κοσμικούς οι Μοναχοί...
- fotis
- Κορυφαίος Αποστολέας

Χωρις αγαπη η ζωη γινεται κολαση και ο ανθρωπος γεμιζει φοβο.Ακομη και το φυσικο περιβαλλον αποσταθεροποιειται σαν συνεπεια της αμαρτιας.