Για ότι μας συμβαίνει...
Συντονιστής: Συντονιστές
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Για ότι μας συμβαίνει...
Για ότι μας συμβαίνει (δυσκολίες-αποτυχίες στα εργασιακά,σχέσεις,οικογένεια, υγεία κ.α) να μην τα χάνουμε. Να κάνουμε τη προσευχή σας στο Θεό και τους Αγίους του και θα μας βοηθήσει. Μη περιμένουμε απο απο τη μια στιγμη στην άλλη (ως δια μαγειας που λενε μερικοι)να λυθει το προβλημα μας. Δηλαδή είναι προτιμότερο να κλαίμε και να μοιρολατρούμε λέγοντας "τι είναι αυτο που με βρήκε"; Ας ζητάμε τη βοήθεια του Θεού που είναι Π Ρ Ο Σ Ω Π Ο και όχι κάτι αόριστο. Αυτο φαίνεται το ξεχναμε πολλοί. Άλλωστε τιποτα δεν διαρκεί για πάντα. Ρόδα είναι η ζωη και γυρίζει.Είμαστε σε χαρές; Θα ερθουν και οι λυπες και μετα οι χαρες ξανα. Είμαστε σε λύπες; θα ερθουν ξανα οι χαρες και μετα οι λυπες και μετα ξανα οι χαρες κοκ. Όσο καλύτερα το ξερουμε πως θα συμβεί (και θα συμβεί) τοσο λιγότερο θα τα χασουμε στις δυσκολίες. Και όταν αυτές ερθουν ας ζηταμε τη βοηθεια του Θεού και εκείνος θα μας βοηθήσει γιατί δεν γίνεται διαφορετικά.Μα σε μια μέρα,μα σε μια εβδομάδα, μα σε ενα μήνα μα σε 15 μερες κτλ θα μας βοηθήσει και θα το δούμε. Ας ζηταμε τη βοηθεια του δια μεσου της Υπεραγίας Θεοτόκου και πάντων των Αγίων...
Πηγή: http://clubs.pathfinder.gr/agios_iwanni ... 161&read=1
Πηγή: http://clubs.pathfinder.gr/agios_iwanni ... 161&read=1
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας
Re: Για ότι μας συμβαίνει...
Εδώ είναι όλη η ουσία..efthumhs έγραψε:Ας ζητάμε τη βοήθεια του Θεού που είναι Π Ρ Ο Σ Ω Π Ο και όχι κάτι αόριστο.
Στο να αγαπήσουμε αυτό το Πρόσωπο..
Και έτσι πάντοτε θα έχουμε τη Βοήθειά Του, σε λύπες και χαρές....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
- trader21
- Κορυφαίος Αποστολέας
panagiotisspy έγραψε:Εδώ είναι όλη η ουσία..efthumhs έγραψε:Ας ζητάμε τη βοήθεια του Θεού που είναι Π Ρ Ο Σ Ω Π Ο και όχι κάτι αόριστο.
Είμαστε άνθρωποι όμως αδύναμοι με αντοχές ελάχιστες, κάνουμε υπομονή, προσευχόμαστε συνέχεια, εκλιπαρούμε, αλλά ...... κάθε μέρα πονάμε πιο πολύ, δεν αντέχουμε άλλο, ένα πελώριο ΓΙΑΤΙ είναι πλέον η καθημερινή μας λέξη, ΓΙΑΤΙ ΘΕΕ μου, ΓΙΑΤΙ ?
- vivika
- Κορυφαίος Αποστολέας
Αδέλφια κουράγιο!
Διαβάστε και αυτό που είχε ανέβει παλαιότερα:
viewtopic.php?f=14&t=5780&p=174009&hili ... 3B#p174009
Γιατί Θεέ μου ; Ο ασήμαντος άνθρωπος μπροστά στον δικαιοκρίτη Θεό και μπροστά στον πόνο και τα προβλήματα της ζωής.

Διαβάστε και αυτό που είχε ανέβει παλαιότερα:
viewtopic.php?f=14&t=5780&p=174009&hili ... 3B#p174009
Γιατί Θεέ μου ; Ο ασήμαντος άνθρωπος μπροστά στον δικαιοκρίτη Θεό και μπροστά στον πόνο και τα προβλήματα της ζωής.
«Γρηγορεῖτε καί προσεύχεσθε, ἵνα μή εἰσέλθητε εἰς πειρασμόν» Ματθ. κστ' 41
Ω Θεέ μου, δώσε μου τη δύναμη να αλλάξω αυτά που μπορώ, την υπομονή να αντέξω αυτά που δεν μπορώ,
και τη σοφία για να γνωρίζω τη διαφορά μεταξύ τους.
Ω Θεέ μου, δώσε μου τη δύναμη να αλλάξω αυτά που μπορώ, την υπομονή να αντέξω αυτά που δεν μπορώ,
και τη σοφία για να γνωρίζω τη διαφορά μεταξύ τους.
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας
Καλέ μου αδελφέ Σύμο, δε θέλω να κάνω τον έξυπνο ή τον γνώστη της Αλήθειας..trader21 έγραψε:panagiotisspy έγραψε:Εδώ είναι όλη η ουσία..efthumhs έγραψε:Ας ζητάμε τη βοήθεια του Θεού που είναι Π Ρ Ο Σ Ω Π Ο και όχι κάτι αόριστο.
Είμαστε άνθρωποι όμως αδύναμοι με αντοχές ελάχιστες, κάνουμε υπομονή, προσευχόμαστε συνέχεια, εκλιπαρούμε, αλλά ...... κάθε μέρα πονάμε πιο πολύ, δεν αντέχουμε άλλο, ένα πελώριο ΓΙΑΤΙ είναι πλέον η καθημερινή μας λέξη, ΓΙΑΤΙ ΘΕΕ μου, ΓΙΑΤΙ ?
Όλοι μας βασανιζόμαστε από ερωτήματα..
Μα η Πίστη και η Αγάπη, δεν είναι ερωτήσεις που ψάχνουν απαντήσεις, μα είναι από μόνες τους ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ απαντήσεις άνευ ερωτήσεως..
Η απάντηση στα διάφορα "γιατί", δίνονται απ' την γνώση του εγκεφάλου και όχι απ' την αίσθηση της καρδιάς, άρα δεν έχουν σχέση με την Πίστη..
Η Πίστη και η Αγάπη, ΠΟΝΑΝΕ..
Και ο μόνος τρόπος να απαντηθούν τα διάφορα "γιατί" μας,
είναι να σταματήσουμε να νιώθουμε την ανάγκη να τα ρωτάμε..
Όταν πάψουμε νάχουμε την ανάγκη να "ρωτάμε",
τότε κατά τη γνώμη μου,
θα αρχίσει καταιγιστικά να μας δίνεται ένας ωκεανός "απαντήσεων" σε όλα τα θέματα..
Κουράγιο και υπομονή αδελφέ μου και Αγάπη,
από σένα,
από μένα,
από όλους μας,
για την Αγάπη Του....

Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
- trader21
- Κορυφαίος Αποστολέας
Έχεις δίκιο σε όλα αδερφέ Παναγιώτη, αλλά δυστυχώς το κουράγιο και η υπομονή έχει αρχίζει να στερεύει. Το μόνο που δεν στερεύει είναι τα δάκρυα που εξακολουθούν να τρέχουν ποτάμι.
-
- Κορυφαίος Αποστολέας
Υπομονή αδερφέ!
Προσωπικά συμπάσχω και κατανοώ!
Όλα θα πάνε καλά
Προσωπικά συμπάσχω και κατανοώ!
Όλα θα πάνε καλά
- panagiotisspy
- Κορυφαίος Αποστολέας
Όσο δεν στερεύουν τα άδεια από εγωισμό δάκρυα αδερφέ μου, τόσο δεν στερεύει και η υπομονή..trader21 έγραψε:Έχεις δίκιο σε όλα αδερφέ Παναγιώτη, αλλά δυστυχώς το κουράγιο και η υπομονή έχει αρχίζει να στερεύει. Το μόνο που δεν στερεύει είναι τα δάκρυα που εξακολουθούν να τρέχουν ποτάμι.
Ευλογημένο το "ποτάμι" που ανέφερες..
Κουράγιο, ας στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, όλοι στο ίδιο πέλαγος κολυμπάμε, ας αγαπήσουμε τα κύματά του για να σωθούμε εμείς και οι άνθρωποι πλάι μας....