Ο εποικισμός της Ελλάδας

Προβληματισμοί και ανταλλαγή ιδεών από την Επικαιρότητα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Κλειδωμένο
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Οι λαθρομετανάστες και τα ανακυκλώσιμα...

Δημοσίευση από lovethink »

ΜΙΧΣ έγραψε:Και άντε να πεις... πες ότι κάνουμε ένα ψυχικό και αντί να τους δίνουμε σε στύλ επαίτη τους αφήνουμε να τα πέρνουν από την εταιρεία ανακύκλωσης που έχουμε ήδη πληρώσει εμείς αλλά όταν καίνε τα πλαστικά για να βγάλουν τα συρματάκια τότε μολλύνουν και το περιβάλλον μας και χαλούν την υγεία των συνανθρώπων μας
Ενώ οι Ελληνες ε ; έχουμε την ανακυκλωση στο dna μας ,δεν μολύνουμε ποτέ ,κάνουμε ανακύκλωση από μικρά παιδιά
Ξεχωρίζουμε μπουκάλια πλαστικά χαρτί από τρόφιμα και τα πετάμε προσεκτικά στους ανάλογους κάδους
Αλήθεια τι εθνικότητος είναι αυτός που τους πληρώνει για να του κουβαλάνε σίδερα και να τα λιώνουν ; το τελικό συμφέρον που πηγαίνει ;
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Ο εποικισμός της Ελλάδας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

'Οποιος παρανομεί είναι παράνομος όποιας εθνικότητας και να είναι... Πολύ επιθετικός μου ακούγεσαι. Ασε που η ειρωνία σου είναι κάπως... Ανθέλληνας πάντως μου κάνεις. Λυπάμαι... Αν όμως κατάλαβα λάθος, συγγνώμη.
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΜΙΧΣ έγραψε:'Οποιος παρανομεί είναι παράνομος όποιας εθνικότητας και να είναι... Πολύ επιθετικός μου ακούγεσαι. Ασε που η ειρωνία σου είναι κάπως... Ανθέλληνας πάντως μου κάνεις. Λυπάμαι... Αν όμως κατάλαβα λάθος, συγγνώμη.
Δεν είμαι ανθέλληνας ,απλά δεν είμαι ακροδεξιών πεποιθήσεων .Δεν θεωρώ ότι ο Θεός είναι μονοπώλιο δικό μου και πως είμαι το κέντρο του σύμπαντος.
Δεν είμαι επιθετικός ,εσύ με προσέβαλες λέγοντας πως είμαι ανθέλληνας αλλά ξέρεις κάτι ; αν με θεωρείς ανθέλληνα επειδή δεν μισώ τους μετανάστες δεν πειράζει
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

Καλη Σαρακοστή " Μανο" παιδί μου :8
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

stathis73 έγραψε:Καλη Σαρακοστή " Μανο" παιδί μου :8
Επίσης Στάθη.
Συγγνώμη που δεν σιγοντάρω την πολεμική κατά των μεταναστών μέρες που'ναι
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
stathis73
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από stathis73 »

lovethink έγραψε:
stathis73 έγραψε:Καλη Σαρακοστή " Μανο" παιδί μου :8
Επίσης Στάθη.
Συγγνώμη που δεν σιγοντάρω την πολεμική κατά των μεταναστών μέρες που'ναι
Σχεδόν πάντα συμφωνώ με αυτά που γράφεις και ούτε εγω ζήτησα απο κανέναν να κάνει κάτι τέτοιο, αλλα το να μισείς με το να λές οτι δεν χωρά ρε φίλε αλλους εδω μέσα, εχει μια διαφορά Μανο, μην τα βάζουμε ολα σε έναν ντορβά και τα σχολιάζουμε.

Πάντως θα συμφωνήσω στο οτι ο Θεός δεν κοιτά χρώματα και εθνικότητες, στέλνει την αγάπη Του σε όλους, απο κει και μετά ο καθένας ας επιλέξει τον δρόμο που οδηγεί στον Δημιουργό μας γιατί αυτός ειναι ο σκοπός του ανθρώπου.
Τις θεός Μέγας ως ο Θεός ημών.
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

lovethink έγραψε:
ΜΙΧΣ έγραψε:'Οποιος παρανομεί είναι παράνομος όποιας εθνικότητας και να είναι... Πολύ επιθετικός μου ακούγεσαι. Ασε που η ειρωνία σου είναι κάπως... Ανθέλληνας πάντως μου κάνεις. Λυπάμαι... Αν όμως κατάλαβα λάθος, συγγνώμη.
Δεν είμαι ανθέλληνας ,απλά δεν είμαι ακροδεξιών πεποιθήσεων .Δεν θεωρώ ότι ο Θεός είναι μονοπώλιο δικό μου και πως είμαι το κέντρο του σύμπαντος.
Δεν είμαι επιθετικός ,εσύ με προσέβαλες λέγοντας πως είμαι ανθέλληνας αλλά ξέρεις κάτι ; αν με θεωρείς ανθέλληνα επειδή δεν μισώ τους μετανάστες δεν πειράζει
Δεν μισώ τους μετανάστες, με τους λαθρομετανάστες έχω πρόβλημα. Και όσον αφορά την ανάγωγη τοποθέτησή μου ως προς το άτομό σου ζητώ ταπεινά συγγνώμη που σε πρόσβαλα. Εσύ καλά κάνεις... είσαι καλύτερος από εμένα (ντόμπρο σχόλιο άνευ ειρωνίας). Ευλογείται... :8
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

ΜΙΧΣ έγραψε:
lovethink έγραψε:
Δεν μισώ τους μετανάστες, με τους λαθρομετανάστες έχω πρόβλημα. Και όσον αφορά την ανάγωγη τοποθέτησή μου ως προς το άτομό σου ζητώ ταπεινά συγγνώμη που σε πρόσβαλα. Εσύ καλά κάνεις... είσαι καλύτερος από εμένα (ντόμπρο σχόλιο άνευ ειρωνίας). Ευλογείται... :8
Ξέρεις τι γίνεται ; γιατί κι εγώ πιστεύω πολύ στο Θεό και το'χω άγχος μην πάρω αμαρτία για κατι που θα πω.
Λέμε στον άλλον σχεδόν πάντα "συγγνώμη που σε πρόσβαλα ,είσαι καλύτερος από μένα εγώ είμαι πιο αμαρτωλός απ'όλους" κτλπ
Το λέμε εύκολα γιατί έτσι θεωρούμε πως βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους.Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό .Δηλαδή δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις ,δεν έγινε και τίποτα κατ'εμέ το να πεις κάτι που δεν συμφωνώ.Εμένα δεν με ενοχλεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.Ούτε θέλω να τις αλλάξω.
Ενα παζλ είμαστε και ο καθένας συμπληρώνει τον άλλον.
Εμένα απλά με ξενίζει να βλέπω ρατσισμό σε Χριστιανούς .Δεν θα'πρεπε.
Δεν είπε κανείς πως δεν είναι πρόβλημα το μεταναστευτικό ,αλλά δεν θα'πρεπε να γινόμαστε εμείς οι "τιμωροί" μιας κατάστασης.
Προχθές είδα στην τηλεόραση μια γυναίκα να λέει "θέλετε να στείλετε τα σκουπίδια σας εδώ"
Ηταν τρομαχτικό ! και λες αυτή η γυναίκα θεωρεί ότι είναι πχ Χριστιανή (δεν ξέρω κι όλας τι ήταν)
Ηρθε η ώρα ίσως να δείξουμε ότι όντως έχουμε καταλάβει τι σημαίνει να'σαι Χριστιανός.
Ο Χριστός δεν είπε ποτέ "να αγαπάτε μόνο τους δικούς σας" .Ποιούς είπε να αγαπάμε ; ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ !
Ακόμα δηλαδή κι αν οι μετανάστες ήταν εχθροί μας δεν θα'πρεπε να τους βλέπουμε σαν παράσιτα ,σαν σκουπίδια.
Το μεταναστευτικό αφορά ΚΑΙ την Ευρώπη και όλους μας
Πρέπει να βρεθεί λύση για το καλό όλων
Για τα στρατόπεδα δεν ξέρω αν συμφωνώ ή όχι .Είναι θλιβερό όπως και να'χει γιατί η ζωή αυτών των ανθρώπων από τη γέννησή τους μέχρι τώρα είναι ένας άγριος θρήνος.Εχουν δει και έχουν ζήσει θηριωδίες.Και έρχονται ανήμερα θηρία επειδή κάποιος τους έπεισε πως εδώ θα ζήσουν μια καλύτερη ζωή.
Ας βρουν λοιπόν τους διακινητές ,ας φτιαχτούν υποδομές και κέντρα υποδοχής και επαναπατρισμού .Ας γίνει ΚΑΤΙ εμπάση περιπτώση.
Αυτό όμως που δεν δέχομαι σαν Χριστιανός να σιγοντάρω ή να επικροτώ στα φόρουμς ή στις δημόσιες συζητήσεις είναι να υποτιμώ αυτούς τους ανθρώπους και να θεωρώ πως είμαι ανώτερος.
Που είναι η ταπεινότητα μου ; που είναι το ελάχιστος όλων ; Που είναι ο καλός σαμαρείτης μέσα μου ;
Κλείνω λέγοντας πως κατανοώ τους φόβους όλων ,άλλοι υπερμετροι και υπερβολικοί άλλοι ρεαλιστικοί.
Αυτα λοιπόν :)
Καλή Σαρακοστή
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

εμ... γι αυτό σου έγραψα κι εγώ ότι είσαι καλύτερος από εμένα... κάτι ήξερα :8
Εχεις δίκιο καλέ μου αδελφέ. Οπως όμως μας τα έχουν κάνει σαλάτα εδώ μέσα κάποιος πολύ ανώτερος από όλους εμάς χρειάζεται να μας υποδείξει πως να κάνουμε γιατί δεν πάει άλλο η κατάσταση. Δεν έχουμε όλοι πνεύμα Χριστιανικής αυτοθυσίας... δυστυχώς. Τα λόγια του Χριστού μας είναι τα καλύτερα. Δεν έχω ξανακούσει καλύτερα γιατί τα έκανε και πράξη. Κανείς άλλος σαν Αυτόν! Εχεις δίκιο... όλοι δίκιο έχουν αλλά, αλλά...
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Ο Θεός βοηθάει όταν οι δικές μας δυνάμεις δεν επαρκούν. Το θέμα οργάνωσης όμως ενός κράτους είναι άλλο ζήτημα. Σαφώς και η σημερινή οικονομική κατάσταση της χώρας δεν βοηθάει να δεχόμαστε οικονομικούς μετανάστες γιατί δεν μπορούμε να τους απορροφήσουμε αφού η ανεργία είναι τεράστια. Θα πρέπει λοιπόν το κράτος:
1. Να δηλώσει δημόσια ότι δεν δέχεται άλλους μετανάστες.
2. Να φυλάττει αποτελεσματικότερα τα σύνορά του για τον περιορισμό εισόδου λαθρομεταναστών.
3. Να κάνει πλήρη απογραφή των υφισταμένων μεταναστών, να εκτιμήσει ποιοί μπορούν ναν απορροφηθούν και να ξεκινήσει διαδικασίες αποχώρησης για τους υπολοίπους.

Τα παραπάνω δεν έχουν να κάνουν με καμιά μορφή ρατσισμού. Θα πρέπει απλά το κράτος να φροντίσει πρώτα τους πολίτες του και μετά όλους τους υπολοίπους. Αυτά βέβαια για τν περίπτωση που υπάρχει κράτος, κάτι που δεν ισχύει για την ώρα σ' εμάς.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα”