ΜΙΧΣ έγραψε:lovethink έγραψε:ΜΙΧΣ έγραψε:'Οποιος παρανομεί είναι παράνομος όποιας εθνικότητας και να είναι... Πολύ επιθετικός μου ακούγεσαι. Ασε που η ειρωνία σου είναι κάπως... Ανθέλληνας πάντως μου κάνεις. Λυπάμαι... Αν όμως κατάλαβα λάθος, συγγνώμη.
Δεν είμαι ανθέλληνας ,απλά δεν είμαι ακροδεξιών πεποιθήσεων .Δεν θεωρώ ότι ο Θεός είναι μονοπώλιο δικό μου και πως είμαι το κέντρο του σύμπαντος.
Δεν είμαι επιθετικός ,εσύ με προσέβαλες λέγοντας πως είμαι ανθέλληνας αλλά ξέρεις κάτι ; αν με θεωρείς ανθέλληνα επειδή δεν μισώ τους μετανάστες δεν πειράζει
Δεν μισώ τους μετανάστες, με τους λαθρομετανάστες έχω πρόβλημα. Και όσον αφορά την ανάγωγη τοποθέτησή μου ως προς το άτομό σου ζητώ ταπεινά συγγνώμη που σε πρόσβαλα. Εσύ καλά κάνεις... είσαι καλύτερος από εμένα (ντόμπρο σχόλιο άνευ ειρωνίας). Ευλογείται... 
Ξέρεις τι γίνεται ; γιατί κι εγώ πιστεύω πολύ στο Θεό και το'χω άγχος μην πάρω αμαρτία για κατι που θα πω.
Λέμε στον άλλον σχεδόν πάντα "συγγνώμη που σε πρόσβαλα ,είσαι καλύτερος από μένα εγώ είμαι πιο αμαρτωλός απ'όλους" κτλπ
Το λέμε εύκολα γιατί έτσι θεωρούμε πως βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους.Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό .Δηλαδή δεν σε ξέρω δεν με ξέρεις ,δεν έγινε και τίποτα κατ'εμέ το να πεις κάτι που δεν συμφωνώ.Εμένα δεν με ενοχλεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.Ούτε θέλω να τις αλλάξω.
Ενα παζλ είμαστε και ο καθένας συμπληρώνει τον άλλον.
Εμένα απλά με ξενίζει να βλέπω ρατσισμό σε Χριστιανούς .Δεν θα'πρεπε.
Δεν είπε κανείς πως δεν είναι πρόβλημα το μεταναστευτικό ,αλλά δεν θα'πρεπε να γινόμαστε εμείς οι "τιμωροί" μιας κατάστασης.
Προχθές είδα στην τηλεόραση μια γυναίκα να λέει "θέλετε να στείλετε τα σκουπίδια σας εδώ"
Ηταν τρομαχτικό ! και λες αυτή η γυναίκα θεωρεί ότι είναι πχ Χριστιανή (δεν ξέρω κι όλας τι ήταν)
Ηρθε η ώρα ίσως να δείξουμε ότι όντως έχουμε καταλάβει τι σημαίνει να'σαι Χριστιανός.
Ο Χριστός δεν είπε ποτέ "να αγαπάτε μόνο τους δικούς σας" .Ποιούς είπε να αγαπάμε ; ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ !
Ακόμα δηλαδή κι αν οι μετανάστες ήταν εχθροί μας δεν θα'πρεπε να τους βλέπουμε σαν παράσιτα ,σαν σκουπίδια.
Το μεταναστευτικό αφορά ΚΑΙ την Ευρώπη και όλους μας
Πρέπει να βρεθεί λύση για το καλό όλων
Για τα στρατόπεδα δεν ξέρω αν συμφωνώ ή όχι .Είναι θλιβερό όπως και να'χει γιατί η ζωή αυτών των ανθρώπων από τη γέννησή τους μέχρι τώρα είναι ένας άγριος θρήνος.Εχουν δει και έχουν ζήσει θηριωδίες.Και έρχονται ανήμερα θηρία επειδή κάποιος τους έπεισε πως εδώ θα ζήσουν μια καλύτερη ζωή.
Ας βρουν λοιπόν τους διακινητές ,ας φτιαχτούν υποδομές και κέντρα υποδοχής και επαναπατρισμού .Ας γίνει ΚΑΤΙ εμπάση περιπτώση.
Αυτό όμως που δεν δέχομαι σαν Χριστιανός να σιγοντάρω ή να επικροτώ στα φόρουμς ή στις δημόσιες συζητήσεις είναι να υποτιμώ αυτούς τους ανθρώπους και να θεωρώ πως είμαι ανώτερος.
Που είναι η ταπεινότητα μου ; που είναι το ελάχιστος όλων ; Που είναι ο καλός σαμαρείτης μέσα μου ;
Κλείνω λέγοντας πως κατανοώ τους φόβους όλων ,άλλοι υπερμετροι και υπερβολικοί άλλοι ρεαλιστικοί.
Αυτα λοιπόν :)