π.Αυγ.Καντιώτης ή π.Αθανάσιος Λεμεσού?

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: π.Αυγ.Καντιώτης ή π.Αθανάσιος Λεμεσού?

Δημοσίευση από GeorgiosM »

σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα σχετικά σχολια!
αν κ ειναι μερικώς κριτική και αυτά (! τότε τί λέτε μη κρινουμε πραξεις?) το βρίσκω ευλογημένο κ οτι με βοηθάτε με αυτα.
αρα το αίνιγμα Καντιώτης η Λεμεσού είναι για αγίους...ποιόν θα προτιμούσατε να ποιμάνει στη μητροπολή σας
καλώς αρνειστε να μπειτε σε τετοια τοποθέτηση.
το δέχομαι σαν επιλογή σας κ δεν το βλεπω καθόλου άσχημο.
συζήτηση κάνω...να με συγχωρείτε..κ παλι να στε καλά..
GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

αγαπητή Βιβίκα μα...δεν λεω ότι θα γραψω τίποτα προφητείες κ αποκαλύψεις!!απλά προβληματίζομαι
διότι. απο τη μια ακους τον Καντιώτη κ Πειραιώς Σεραφειμ να φωνάζουν κ να συγκρουονται, και απο την αλλη το άλλο άκρο τον Λεμεσού
να είναι πραος κλπ κλπ, οποτε μου φαινεται παραξενο! και οι 3 σίγουρα είναι αγιασμένοι με το παραπάνω.

και ο αγ.Ιωάννης Χρυσόστομος,ο αγ.Ιωάννης Πρόδρομος, και πόσοι άγιοι έλεγχαν και φώναζαν ακόμη κ σε λαό κ βασιλιάδες.
αλλοι όχι, ήταν αφανείς...
αγαπητέ Χριστιανός.νετ, το μην κρίνετε για να μην κριθείτε βλεπεις ο Καντιώτης οχι απλώς εκρινε , αλλα ξεσήκωνε κιολας!
και ο Καντιώτης φυσικά δεν εχασε την ψυχή του! α΄ρα λοιπόν το μην κρίνετε για να μην κριθειτε έχει κ αλλες προεκτασεις. μου φαίνεται.
κ παλι να με συγχωρειτε για τα ελλειπη μου..συζητηση κάνω..φυσικά μπορεί και να λέω και μικρα κ μεγαλα λάθη!εννοείται!
μητε πάπας αλαθητος είμαι μήτε αγιορειτης αλλά λαικός! χαιρετε εν Κυρίω
GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

αλλά για να μη με βριζετε και σας βαζω σε θυμούς κ οργή κ μπερδεματα κλπ κλπ
θα κάνω κρατει...η ηρεμία είναι ανώτερη της δυναμικής πολλε΄ς φορες...κ πάλι να με συγχωρείτε...
Άβαταρ μέλους
filotas
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από filotas »

Δεν υπάρχει αντικειμενική και δίκαιη σύγκριση. Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του χαρακτήρα, τα δικά του τάλαντα, που έλαβε από το Θεό, τα οποία προσπαθεί ν' αξιοποιήσει στην πνευματική του πορεία. Επίσης παίζει σημαντικό ρόλο στην πορεία του κάθε ανθρώπου το περιβάλλον, μέσα στο οποίο ζει.Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους κληρικούς, Επισκόπους ή μη. Ο καθένας προσπαθεί μέσα στη δεδομένη χρονική συγκυρία να αξιοποιήσει τα τάλαντα που του έδωσε ο Θεός, μέσα από την προσωπική του άσκηση και πνευματική προσπάθεια, για την διακονία του πληρώματος της Εκκλησίας. Δεν υπάρχουν δυό πανομοιότυπες περιπτώσεις. Επομένως κάθε σύγκριση είναι άδικη.

Προσωπικά ευλαβούμε πολύ τον π. Αθανάσιο Μητροπολίτη Λεμεσού, επειδή από τις ομιλίες του ξαναγνώρισα την Ορθόδοξη πίστη, τον π. Παύλο Μητροπολίτη Σιατίστης, επειδή τον γνωρίζω από τότε που υπηρετούσε στη Βόρεια Εύβοια, τον π. Ιωάννη Μητροπολίτη Θερμοπυλών, επειδή ήταν ο πρώτος μου Πνευματικός. Όπως βλέπεται όλ' αυτά περιέχουν πολύ προσωπικό στοιχείο και δεν μπορούν να θεωρηθούν αντικειμενικά.

Έτσι κι ο καθένας από μας, ξεχωρίζει την πνευματική προσωπικότητα, που μιλάει περισσότερο στη δική του καρδιά, όχι επειδή είναι καλύτερος από κάποιον άλλο (δόξα το Θεό υπάρχουν πολλοί άξιοι διάκονοι της Εκκλησίας), αλλά επειδή έτσι είναι οι ανθρώπινες σχέσεις. Άλλος αναπαύει περισσότερο εμένα, άλλος εσένα κλπ.

Εξαίρεση αποτελούν κάποιοι (ευτυχώς λίγοι) κληρικοί, οι οποίοι με τη συμπεριφορά τους σκανδαλίζουν το πλήρωμα της Εκκλησίας. Ο σκανδαλισμός μπορεί να προέρχεται από τον προσωπικό τους βίο ή (χειρότερα) από τον τρόπο που ασκούν το ποιμαντικό τους έργο. Αυτούς ας τους αξιώσει ο Θεός μετανοίας προ του τέλους, επειδή για όσους σκανδαλίζουν τους πιστούς ο Χριστός μίλησε με πολύ αυστηρά λόγια.
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

GeorgiosM έγραψε:σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα σχετικά σχολια!
αν κ ειναι μερικώς κριτική και αυτά (! τότε τί λέτε μη κρινουμε πραξεις?) το βρίσκω ευλογημένο κ οτι με βοηθάτε με αυτα.
αρα το αίνιγμα Καντιώτης η Λεμεσού είναι για αγίους...ποιόν θα προτιμούσατε να ποιμάνει στη μητροπολή σας
καλώς αρνειστε να μπειτε σε τετοια τοποθέτηση.
το δέχομαι σαν επιλογή σας κ δεν το βλεπω καθόλου άσχημο.
συζήτηση κάνω...να με συγχωρείτε..κ παλι να στε καλά..

Γιώργη... έλαααα... μη μας παρατήσεις τώρα. Απλά δε γνωρίζουμε όλοι πόσο πιστός είσαι και πόσο σεβασμό έχεις στους ιεράρχες μας! Βγαίνει λίγο το βαθύ αναλυτικό σου στοιχείο το οποίο το καλύπτεις αρκετά, θα έλεγα.. Βάστα γερά!
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

μου αρεσει να ανταλασσω αποψεις οταν εχω χρόνο κ διαθεση.οπως κ ολοι μας ή οι περισσότεροι.
αν όμως κάποιοι σκανδαλίζονται...παιρνω δρόμο επειδή μπορει να θυμώσω κ εγώ!
εξάλου πολλές φορες σε αυτά που λέω όντως κάνω λάθη!!
τα οποια το καταλαβαίνω μετά απο καιρό αλλά και αλλοτε δεν το καταλαβαίνω!!!
όπως και όλοι μας.
συμπέρασμα Μαρία! τα πολλά λόγια είναι φτώχεια...κ μη συγχύζεσαι..!
και οι αγιορείτες θα μπορουσαν να κάνουν αγωνιστικά κηρύγματα.
πχ να μην τρωμε σουβλακια τη Σαρακοστή κ να χουν εκπομπη στο ραδιο και να λενε να μεταλαμβάνουμε αλλά δε λενε τίποτα..
τα κορόιδα μιλάνε, οι εντεταλμένοι ή εκείνοι που υπάρχει λόγος, ή βγαίνει ωραίο αποτελεσμα κλπ!
οπότε προσεχω να βλεπω που οδηγουμαι καθε φορα...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

GeorgiosM έγραψε:...............απλά προβληματίζομαι διότι. απο τη μια ακους τον Καντιώτη κ Πειραιώς Σεραφειμ να φωνάζουν κ να συγκρουονται, και απο την αλλη το άλλο άκρο τον Λεμεσού να είναι πραος κλπ κλπ, οποτε μου φαινεται παραξενο! και οι 3 σίγουρα είναι αγιασμένοι με το παραπάνω.

και ο αγ.Ιωάννης Χρυσόστομος,ο αγ.Ιωάννης Πρόδρομος, και πόσοι άγιοι έλεγχαν και φώναζαν ακόμη κ σε λαό κ βασιλιάδες.
αλλοι όχι, ήταν αφανείς...
---------- το μην κρίνετε για να μην κριθείτε βλεπεις ο Καντιώτης οχι απλώς εκρινε , αλλα ξεσήκωνε κιολας!
και ο Καντιώτης φυσικά δεν εχασε την ψυχή του! α΄ρα λοιπόν το μην κρίνετε για να μην κριθειτε έχει κ αλλες προεκτασεις. μου φαίνεται.-------------
............ χαιρετε εν Κυρίω
Γιώργη, σκεφτόμουν αυτό με το "μην κρίνετε...." γιατί κι εμένα με έχει προβληματίσει φορές φορές και ο λογισμός μου κατέβασε το εξής χωρίς πολλές σάλτσες γιατί όπως είπες κι εσύ τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Ασφαλώς και κρίνουμε και πρέπει να κρίνουμε... γιατί πως αλλιώς θα κάνουμε το σωστό στη ζωή μας πέραν από τις δεδομένες εντολές του Κυρίου μας. Πιστεύω αυτά τα λόγια σημαίνουν... ΜΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΑΙ... ΜΗΝ ΚΑΤΑΚΡΙΝΕΤΑΙ τον πλησίον γιατί δεν περπατάτε 'μές τα παπούτσια του'... δεν ξέρετε τι συμβαίνει, με τι έχει να παλέψει. Βοηθήστε τον πλησίον με την προσευχή σας. Αυτό νομίζω εγώ αδελφέ μου.
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Άβαταρ μέλους
panagiotisspy
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από panagiotisspy »

Διάβασα ένα σωρό ονόματα άξιων ιεραρχών..
Του κάθε ανθρώπου η ψυχή, αναπαύεται με κάτι διαφορετικό..
Για διάφορους λόγους..
Είναι σαν να προτιμάμε για παράδειγμα, ένα μοναστήρι από ένα άλλο..
Λόγου χάρη, προσωπικά προτιμώ τη μονή Σταυρονικήτα του Αγίου Όρους.. Το να προτιμά κάποιος, κάποια άλλη μονή, δεν σημαίνει τίποτα απολύτως....

Και για να επανέλθω στο θέμα,
αγαπημένος μου ιεράρχης,
που το όνομά του δεν αναφέρθηκε καθόλου (χωρίς βέβαια να σημαίνει απολύτως τίποτα αυτό),
είναι ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος....
Εάν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,Αγάπην δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλον αλαλάζον. Και εάν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν και έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,Αγάπην δε μη έχω, ουδέν ειμί.
GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

δυστυχώς για τον Αλβανίας Αναστάσιο ξέρω πολύ λίγα, μόνο ότι ειναι καλός!
θα παω να μαθω κατι πιο πολύ.
Μαρία αν και καταλαβαίνω τι λες...και μην καταρίνετε να πούμε (το χεις γραψει και ανορθόγραφα :mrgreen: !) πάλι στα ίδια ψιλοερχόμαστε!
διότι και ο αγ.Ιωάννης ο Χρυσόστομος φώναζε στο βασιλιά. έκρινε τις πραξεις του.
θα μου πεις βεβαια, ε, με το Αγιο Πνεύμα που τον φώτιζε ήξερε τι εκανε, ενώ εγω δεν ξέρω. έτσι,δεκτό..
αυτό που λες ότι δεν ειμαστε στα παπούτσια του μου αρεσε.απο οτι βλεπω τι λος αντζελες. ουσιαστικά απο χωριο εισαι κ εσύ...!μια χαρα...αυτα ειναι...
GeorgiosM
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

πήγα να διορθώσω εσενα και το έγραψα και εγώ ανορθόγραφα!!!
δηλαδή σα να λεμε το ένα λάθος φερνει το αλλο...? δε λεω αλλα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”