Aς βάλουμε και τις δίπλες στο μενού-άλλωστε όσο και να προσπαθώ να πάω στο 46 άδικος κόπος
2 1/2 κούπες αλεύρι
3 αυγά
4 κουταλιές σούπας κονιάκ
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
λάδι για τηγάνισμα
1 κούπα μέλι
1/2 κούπα χλιαρό νερό
καρύδια χονδροκομμένα και κανέλα
Ανακατεύω το αλεύρι με μπέικιν σε μια λεκανίτσα.Κάνω μια τρύπα στη μέση.Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και το κονιάκ τ'αδειάζω στην τρύπα και τα ζυμώνω όλα μαζί.Αφήνω τη ζύμη για μισή ώρα και ύστερα ξαναζυμώνω.
Ανοίγω τη ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο,το κόβω σε λωρίδες και το διπλώνω
σε όποιο σχέδιο θέλω π.χ.τριγωνάκι.
Βάζω το λάδι να κάψει και ρίχνω τις δίπλες.Μόλις ροδίσουν τις βγάζω και τις ακουμπώ σε χαρτί κουζίνας.
Ετοιμάζω το σιρόπι του μελιού διαλύοντας το μέλι με το χλιαρό νερό. Το απλώνω στις δίπλες και τέλος τις πασπαλίζω με τα καρύδια και την κανέλα.
Καλή όρεξη. (:)
Ολους τους θησαυρούς της γης εάν έχεις και δεν έχεις Θεό στην καρδιά σου,δεν έχεις τίποτα...