Μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει

Γενικά Πνευματικά Θέματα

Συντονιστές: konstantinoupolitis, Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Μ.Δ.Κ.
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1312
Εγγραφή: Τετ Ιουν 16, 2010 8:55 am

Μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει

Δημοσίευση από Μ.Δ.Κ. »

Η πατρίδα μας είναι πλέον ενώπιον τεραστίων διαστάσεων και δυναμικής προβλημάτων, εθνικών, κοινωνικών, οικονομικών. Πολλοί ορθώς ισχυρίζονται ότι τα προβλήματα αυτά έχουν πνευματική ρίζα, και έχουν απόλυτο δίκιο. Ήδη αποτυπώνονται με διάφορους τρόπους οι τεράστιες διαφορές πίστεως που έχουν από παλιά ριζώσει και τώρα πλέον ορθώνονται περήφανες, αφού με ευθύνη μας τις ποτίσαμε και τις λιπάναμε, έτσι ώστε να απέχουν πολύ από αυτό που θεωρούσαμε κάποτε σαν κοινή πίστη και παράδοση.
Η Ορθόδοξη πίστη, η πίστη μας στην Αγία Τριάδα Τον Θεό μας, είναι αλήθεια, διατηρεί και αυξάνει την ευλογημένη εκείνη μαγιά, στην οποία κάποιοι γέροντες αναφέρθηκαν, όμως δεν παύει να είναι λίγη μαγιά.
Η παράδοση δε, πολεμείται ασταμάτητα από τις αναπόφευκτες τεχνολογικές και άλλες εξελίξεις και ανά πάσα στιγμή αφήνει πίσω ένα μικρό κομμάτι της να χάνεται στο παρελθόν, αλλά είναι φυσική εξέλιξη και νόμος θα μου πείτε, το καινούργιο να διαδέχεται το παλιό.
Οι απλοί άνθρωποι πολλές φορές κάνουν σοφές διαπιστώσεις, έτσι άκουσα μια γιαγιά που έλεγε, άκουσε παιδάκι μου όλα τα κακά στην Ελλάδα έρχονται απ’ έξω. Για πολλά ζητήματα είχε απόλυτο δίκιο.
Οι σοφοί άνθρωποι έχουν φυσικά τις δικές τους διαπιστώσεις, γνωστή είναι άποψη του Φρειδερίκου Νίτσε για την Ελλάδα, ότι δηλαδή «δεν υπάρχει λαός εις τον κόσμο ο οποίος να έχει προσφέρει τόσα εις την ανθρωπότητα όσα ο Ελληνικός και έχει καταπολεμηθεί τόσο πολύ από τόσο πολλούς λαούς, οι οποίοι δεν πρόσφεραν τίποτα εις αυτήν.»
Ακόμα και αν είναι έτσι, είναι επίσης σίγουρο ότι μας αναλογεί μερίδιο ευθύνης. Ποια είναι η ευθύνη μας; Ότι αφεθήκαμε στα ξεράσματα και τα είδωλα της Δύσης και της Ανατολής, δεχθήκαμε οικιοθελώς σαν πρόοδο όσα δεν έπρεπε, δηλαδή αρνηθήκαμε κατ’ ουσίαν την πίστη μας. Ήμασταν οι πρώτοι που το πράξαμε; Βεβαίως όχι, πάθαμε και θα πάθουμε ένεκα τούτου ότι οι προηγούμενοι δοκίμασαν.
Είμαστε οι έσχατοι; Μάλλον όχι, αλλά Κύριος οίδε.
Μπορούμε να ανανήψουμε;
Έχουμε τις προϋποθέσεις, υπάρχει η ευλογημένη μαγιά, το σκότος δεν μπόρεσε να τα κατακλείσει όλα, αν υπάρξει με την δύναμη του Θεού και μετάνοια τότε θα ζυμωθεί μια νέα Ελλάδα. Μόνο με τη δύναμη του Θεού.
Μ.Δ.Κ.
Αληθές είναι το πραγματικό, και Αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5035
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 23, 2012 9:24 am

Re: Μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

Ο γέροντας Παϊσιος είπε: "Υπάρχει η μαγιά και αυτή η μαγιά κρατάει την Εκκλησία και την Ελλάδα"

Ό,τι κακό συμβαίνει στην Ελλάδα τώρα είναι μια παιδαγωγία του Θεού για τις αμαρτίες μας και για την απομάκρυνσή μας από το Χριστό και την Ορθόδοξη πίστη. Όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να μετανοήσουμε και να σταματήσουν οι εκτρώσεις, τα ναρκωτικά, η πορνεία, η μοιχεία, οι κακολογίες, οι κατακρίσεις, το μίσος, η οργή, η εκδίκηση, η ζήλεια, ο φθόνος, η χαιρεκακία, το ψέμα, η φοροδιαφυγή, η φιληδονία, η λαιμαργία, η φιλοδοξία, η φιλαργυρία, η πλεονεξία, η ασπλαχνία, η υπερηφάνεια, η κενοδοξία, η φιλαρέσκεια, η ανθρωπαρέσκεια, ο εγωισμός, η ολιγοπιστία, η κατάθλιψη, το άγχος, η απελπισία, η απογοήτευση. Να σταματήσει να μας ενδιαφέρει μόνο η διασκέδαση, η καλοπέραση, οι ανέσεις και τα πλούτη σε αυτή τη ζωή. Να σταματήσουμε να πιστεύουμε σε δαιμονικές πλάνες της νέας εποχής. Ας σταματήσουμε την αμαρτία, ας νηστέψουμε, ας προσευχηθούμε γιατί η δύναμη της προσευχής είναι τεράστια όταν συνοδεύεται με μετάνοια, πίστη, δάκρυα, εμπιστοσύνη και ελπίδα στο έλεος του Θεού.

Δε θα μας σώσει καμιά κυβέρνηση, καμία απεργία, καμία αγανάκτηση, καμία διαδήλωση. Δε θα μας σώσει το να κατηγορούμε τους πολιτικούς και να ρίχνουμε σ' αυτούς το φταίξιμο γιατί όλοι φταίμε. Είμαστε όλοι πάρα πολύ αμαρτωλοί οι χειρότεροι ακόμα κι από τους άπιστους και άθεους και αδικαιολόγητοι μπροστά στο Θεό. Εμείς βάλαμε τους άπιστους να μας κυβερνούν για να ικανοποιήσουν τα προσωπικά μας συμφέροντα χωρίς να σκεφτούμε πως είναι ακατάλληλοι για να κυβερνήσουν ένα ορθόδοξο έθνος το οποίο έχει ανάγκη από μια ορθόδοξη παιδεία. Εμείς βάλαμε τους αλλοδαπούς και αλλόθρησκους στην πατρίδα μας και σε λίγο θα είμαστε μειονότητα και δε θα τολμάμε να μιλάμε για το Χριστό και την ορθόδοξη πίστη για να μη μας λένε μισαλλόδοξους και φανατικούς.

Μόνο η μετάνοια των Ελλήνων ορθόδοξων χριστιανών, η νηστεία και η προσευχή θα διώξει τους δαίμονες μέσα από την καρδιά μας οι οποίοι μας κρατούν την καρδιά μας αιχμάλωτη με τα πάθη τα οποία δεν τα βλέπουμε και δεν μετανοούμε. Νομίζουμε ότι φταίνε μόνο οι άλλοι κι όχι εμείς. Μόνο ο Χριστός μπορεί να μας οδηγήσει στη νίκη κατά των παθών, κατά του διαβόλου, στη νίκη της Ελλάδας κατά των εχθρών της. Ας γεμίσουν όλες οι εκκλησίες από πιστούς που θα προσεύχονται με αληθινή μετάνοια για τη σωτηρία μας από το μίσος του διαβόλου που λυσσάει να μας καταστρέψει. Ο Χριστός αγαπάει την Ελλάδα γιατί είναι ποτισμένη με το αίμα των Αγίων μαρτύρων γι' αυτό και θα την παιδαγωγεί μέχρι να μετανοήσει για να της χαρίσει στο τέλος τη νίκη.

Ο Χριστός θα σώσει την Ελλάδα αν όλοι οι Έλληνες μετανοήσουμε ....
ΜΙΧΣ: Αυτό το λέει η συγγραφεύς αυτού του κειμένου... Εγώ ελπίζω και πιστεύω ότι θα την σώσει γιατί έχει ποτιστεί με αίμα μαρτύρων για το ΄Αγιο Ονομά Του και γιατί υπάρχουν ακόμη οι ελάχιστοι... οι επίγειοι Αγγελοί Του που προσεύχονται για όλους εμάς τους αμαρτωλούς. Πιστεύω και στα λόγια του γέροντα που είπε ότι θα επέμβει ο Χριστός με τη χάρη Του μετά την μεγάλη μπόρα... και εύχομαι να εκπληρωθούν τα λόγια που διάβασα αναρτημένα ότι Για τον Θεό η Ελλάδα είναι το προζύμι της ανθρωπότητας και
είναι προορισμένη να φέρει το έλεος του Θεού στον κόσμο και να σκορπίσει παντού το Φως του Χριστού......
ας προσευχόμαστε λοιπόν για δύναμη και κουράγιο και για το μέγα έλεός Του.
http://toxromatoufegariou.pblogs.gr/201 ... soyme.html
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Άβαταρ μέλους
Μ.Δ.Κ.
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 1312
Εγγραφή: Τετ Ιουν 16, 2010 8:55 am

Re: Μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει

Δημοσίευση από Μ.Δ.Κ. »

Kάποτε ο λαός του Ισραήλ - και όχι μια μονο φορά- βρέθηκε σε δύσκολη θέση, όταν ήλπισε αλλού για τη σωτηρία του και όχι στον Θεό, πχ. στους Αιγύπτιους, στους Ασσύριους, σε όποιους άλλους, δοκίμασε την καταστροφή και τον όλεθρο.
Το ίδιο ισχύει και για εμάς σαν μεμονωμένους ανθρώπους. Μόνο λοιπόν ο Θεός......

Κι όμως .....ακόμα και ο πιό ελάχιστος, ο πιό απλός πιστός, που ήλπισε επι τον Θεόν, θα ακούσει την ειρωνική και γεμάτη δηλητήριο φωνή την ώρα εκείνη...την ώρα της έσχατης δοκιμασίας και του έσχατου πειρασμού.....

- Ήλπισεν επι τον Θεόν, ρυσσάσθω νυν αυτόν απο του Σταυρού.....
Αληθές είναι το πραγματικό, και Αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
Άβαταρ μέλους
ΜΙΧΣ
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5035
Εγγραφή: Πέμ Φεβ 23, 2012 9:24 am

Re: Μόνο ο Θεός μπορεί να μας σώσει

Δημοσίευση από ΜΙΧΣ »

του μακαριστού Αρχιμ. Αθανασίου Μυτιληναίου (1927-2006).

«Μόνο η μετάνοια καταργεί ή μεταθέτει το σχέδιο του Θεού. Αν προσέχαμε όλα αυτά τα σημάδια που μάς δίνονται, θα ήμαστε και προσεκτικότεροι στη ζωή μιας. Εγώ δεν σας κρύβω ότι φοβάμαι, τρέμω, ότι ο λαός μας θα πληρώσει, γιατί αποδώσαμε, με την αρχαία έννοια της λέξεως, την ύβριν στον Ιησού Χριστό. Ναι, θα πληρώσουμε και πολύ ακριβά. Δεν ξέρομε πότε. Σας είπα, η κιβωτός 120 χρόνια κατασκευαζόταν, γιατί περίμενε ο Θεός την επιστροφή των ανθρώπων, Δεν ξέρω, ο Θεός πάντως να μάς ελεήσει, όσο εγκαίρως, να μετανοήσουμε και να επιστρέψομε στην καθαρά πίστη, στον Ιησού Χριστό».
(Πράξεις, ομιλία 170η)

«Σήμερα πόσοι άνθρωποι πέρασαν και τι μου είπαν, αγαπητοί μου, έχω τρομάξει με αυτά που άκουσα, έχω τρομάξει! Με καταλαβαίνετε, έχω τρομάξει. Και λέγω: Θεέ μου, πού πάμε; Πού βρισκόμαστε; Εν πάση ανέσει πλέον οι Νεοέλληνες κινούνται προς καταπάτηση κάθε ντροπής και κάθε ορίου ήθους. Δεν υπάρχει πλέον ντροπή, δεν υπάρχει, είναι φοβερό, κι όμως η εντολή του Θεού είναι σαφής: «Ου μετακινήσεις όρια, α [τα όποια] έστησαν οι πατέρες σου». Όμως, επειδή ακριβώς έχουμε μετακινήσει αυτά τα όρια, γι' αυτό το λόγο έχομε και θα έχομε φοβερές επιπτώσεις. Οι Εβραίοι ξέρετε τι πάθαιναν, όταν παρέβαιναν αυτά τα όρια; Τους μίκρυνε ο Θεός, άφηνε τους εχθρούς των, δεν προστάτευε το λαό, περνούσαν στη γη της επαγγελίας τους, τη γη Χαναάν, κυρίευαν εδάφη τους κι έτσι ο λαός του Ισραήλ από εδαφικής πλευράς μίκρυνε. Είναι τόσο εξοργιστικά και περίεργα αυτά που τελεσιουργούνται τα τελευταία χρονιά, ώστε θα επιτρέψει ο Θεός, χωρίς να είμεθα προφήτες, να μικρύνουμε, εδαφικά να μικρύνουμε. Θα μου πείτε, θα το ευχόμουνα; Άπαγε! Όταν μάλιστα σκέφτομαι, αγαπητοί μου, τα νησιά μας, τα ακραία νησιά μιας, τα προς ανατολάς, με πιάνει ίλιγγος!».
(Δευτερονόμιο, ομιλία 32η)

Γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου
Συλλογή αναφορών του Γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου
για την Ελλάδα και την ελληνική γλώσσα
Επιμέλεια Παντελής Γκίνης
+Η ελπίς μου ο Πατήρ, καταφυγή μου ο Υιός, σκέπη μου το Πνεύμα το Άγιον, Τριάς Αγία, δόξα σοι.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πνευματικά Θέματα”