ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΕΝ ΙΩΑΝΝΙΝΟΙΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΕΚ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Ο ΕΚ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
πηγη
Συντονιστής: Συντονιστές
Ναι Μαρίναmarinam έγραψε:Πέτρο; Με κανεις να νιωθω οπως στα σχολικα μου χρονια! Μας βαζανε μια ενα θεμα έκθεσης και δεν ηξερα πως ν αρχισω. Ενω γνωριζα τι να γραψω, την δομη, την έκβαση του θεματος μου, δεν γνωριζα την καταλληλη αρχη για το κειμενο. Μαλλον ειναι προ - α - μνημονευτων ετών που θα λεγε ο Αμαρτωλος!! Σκεφτομουν τι ν απαντησω;;!! Ότι ειναι απο τα λιγα παλληκαρια; Τοσοι Άγιοι και τόσοι μάρτυρες. Μεσα σ αυτους και ο δικος μου Άγιος. Ότι ειναι ο πρωτος και ο καλυτερος; Ο ένας και ο πρωτος είναι ο Χριστος. Ολοι οι άλλοι ακολουθουμε. Τουλάχιστον να δωσει ο Θεος να ακολουθησουμε και εμεις τους υπόλοιπους (λες να χω θράσσος;;;!!). Αυτο που θα σ απαντήσω μαλλον ειναι πως ... και ο Αγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας των Ιωαννινων ειναι Αγιος Του. Μαρτύρησε! Εδωσε και δινει σημεια! Γιατρεψε! Εσωσε! Φανερώθηκε! Παρηγορησε! Δικιο έχεις! Παλληκαρι Του, απο τ αναρίθμητα που χει ο Χριστος!!petrosathonas έγραψε:Τι παλληκάρι κι αυτό!!!
Πολύ ευλογημένη εικόνα!Τις πρεσβείες των Αγίων μας ας έχουμε! Ευχαριστώ!marinam έγραψε:
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΕΝ ΙΩΑΝΝΙΝΟΙΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΕΚ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Ο ΕΚ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Πέτρο, του καναν πάρα πολλα οι διωκτες του. Θα μου πεις σε ποιον Άγιο δεν κάναν; Σ όλους φυσικα. Ο καθένας είχε τα δικά του βασανιστηρια!!petrosathonas έγραψε:Ναι Μαρίναmarinam έγραψε:Πέτρο; Με κανεις να νιωθω οπως στα σχολικα μου χρονια! Μας βαζανε μια ενα θεμα έκθεσης και δεν ηξερα πως ν αρχισω. Ενω γνωριζα τι να γραψω, την δομη, την έκβαση του θεματος μου, δεν γνωριζα την καταλληλη αρχη για το κειμενο. Μαλλον ειναι προ - α - μνημονευτων ετών που θα λεγε ο Αμαρτωλος!! Σκεφτομουν τι ν απαντησω;;!! Ότι ειναι απο τα λιγα παλληκαρια; Τοσοι Άγιοι και τόσοι μάρτυρες. Μεσα σ αυτους και ο δικος μου Άγιος. Ότι ειναι ο πρωτος και ο καλυτερος; Ο ένας και ο πρωτος είναι ο Χριστος. Ολοι οι άλλοι ακολουθουμε. Τουλάχιστον να δωσει ο Θεος να ακολουθησουμε και εμεις τους υπόλοιπους (λες να χω θράσσος;;;!!). Αυτο που θα σ απαντήσω μαλλον ειναι πως ... και ο Αγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας των Ιωαννινων ειναι Αγιος Του. Μαρτύρησε! Εδωσε και δινει σημεια! Γιατρεψε! Εσωσε! Φανερώθηκε! Παρηγορησε! Δικιο έχεις! Παλληκαρι Του, απο τ αναρίθμητα που χει ο Χριστος!!petrosathonas έγραψε:Τι παλληκάρι κι αυτό!!!
είναι μεγάλο παλληκάρι όποιος έχει αυτό το αμετακίνητο φρόνημα που έδειξε στα βασανιστήρια του
σώματος ο άγιος Γεώργιος ο εν Ιωαννίνοις, να μην προδώσει ποτέ τον Χριστό με οποιοδήποτε τίμημα!
Αυτό μου έκανε πάντα εντύπωση με τους μάρτυρες του αίματος.
Εμείς λίγο να πονέσει το δοντάκι μας ή η μεσούλα μας γκρινιάζουμε "Θεούλη μου σώσε με".
Εμένα πάντως μόλις διάβασα το βίο του αγίου μου ήρθαν αμέσως στο μυαλό μεγαλομάρτυρες της πίστης μας,
ο άγιος Γεώργιος ο τροπαιοφόρος, η αγία Αικατερίνη, ο άγιος Εφραίμ της Νέας Μάκρης και άλλοι, και άλλοι πολλοί.
Είναι ατέλειωτος ο κατάλογός τους.
Η αλήθεια ειναι οτι μονο τους δυο πρώτους γνωριζα. Και επισης αληθεια ειναι πως το 2010 δεν ήξερα ούτε τον Άγιο Γεωργιο της πολης μου!! Αλλά ΜΙΧΣ μου, διαβασα και για τους υπολοιπους Αγιους μας της εικόνας, τους βιους τους. Επίσης αυτο που θελω να σου πω, ειναι πως οταν διαβαζω βιους Άγιων σκεφτομαι .... πως να στο πω;;; πως ποτε δεν τελειωνουν. Υπάρχουν χιλιαδες Άγιοι που δεν ξέρω και δεν τελειωνει ποτε το συναισθημα που νιωθει καποιος διαβαζοντας εναν βίο απο Άγιο άνθρωπο. Μα με αφορμη τον Αποστολο και τα λογια του που έγραψε κατι πριν πολυ καιρο, χρονο, ισως και παραπανω σε ενα αλλο θεμα, μου έμαθε μια αλλη Άγια με το όνομα Περπέτουα. Ενθουσιαστηκα τοσο πολυ μ αυτα που διαβασα που εκανα ολοκληρη συζητηση με τον πνευματικο μου για αυτην! Δεν τελειωνουν οι Άγιοι ΜΙΧΣ μου, δεν τελειωνουν. Δόξα τω Θεώ!!ΜΙΧΣ έγραψε:Πολύ ευλογημένη εικόνα!Τις πρεσβείες των Αγίων μας ας έχουμε! Ευχαριστώ!marinam έγραψε: