H πλήρης ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητος

Συζήτηση σχετικά με το Αγιο Όρος γενικότερα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 3872
Εγγραφή: Δευ Δεκ 26, 2005 6:00 am
Τοποθεσία: http://clubs.pathfinder.gr/seraphim
Επικοινωνία:

H πλήρης ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητος

Δημοσίευση από Misha »

Η πλήρης ανακοίνωση της Ι.Κοινοτητος του Αγιου Ορους όπως διανεμήθηκε στα εκκλησιαστικά έντυπα και συντάκτες .
Ειναι πιο εκτεταμένη και με περισσότερα θεολογικά επιχειρήματα σε σχέση με την πιο συνοπτική που απεστάλη στα λοιπά ΜΜΕ και η οποία παρουσιαστηκε και στον ιστοχωρο αυτό.Aναφέρει μάλιστα και αποπασματα των αγιων Νικολάου Βελιμίροβιτς και Ιουστινου Πόποβιτς ,τους οποίους όταν ακούνε οι οικουμενιστές βγάζουν σπυρια:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ

ΙΕΡΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΑΘΩ (διά τον εκκλησιαστικόν τύπον)


ΚΑΡΥΑΙ 30.12.2006

Η πρόσφατη επίσκεψις του Πάπα Βενεδίκτου ΙΣΤ΄ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο επί τη θρονική εορτή του Αγίου Ανδρέου (30ή Νοεμβρίου 2006) και κατόπιν η επίσκεψις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Χριστοδούλου στο Βατικανό (14η Δεκεμ­βρίου 2006) προεκάλεσαν ποικίλες εντυπώσεις, εκτιμήσεις και αντιδράσεις. Παρερχόμεθα όσα ο εκκοσμικευμένος Τύπος αξιολόγησε ως θετικά ή αρνητικά, για να επιμείνωμε σε όσα αφορούν την σωτηρία μας, χάριν της οποίας εξήλθαμε από τον κόσμο στην ερημία του Αγίου Όρους.

Ως Αγιορείται Μοναχοί σεβόμεθα το Οικουμενικό Πατριαρχείο, υπό την κανονική δικαιοδοσία του οποίου υπαγόμεθα. Τιμώμεν και ευλαβούμεθα τον Παναγιώτατο Οικου­μενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και χαιρόμεθα για όσα θεοφιλώς και με πολλούς κόπους εργάζεται υπέρ της Εκκλησίας. Μνημονεύομε ιδιαιτέρως την εν μέσω αντιξόων συνθηκών στερρά και ακατάβλητη υπεράσπισι των απαραγράπτων δικαίων του Οικουμε­νικού Πατριαρχείου, την στήριξι των εμπεριστάτων Ορθοδόξων τοπικών Εκκλησιών και την μέριμνα για την προβολή του μηνύματος της Ορθοδόξου Εκκλησίας ανά τον κόσμο. Επίσης οι Αγιορείται Μοναχοί τιμώμεν την Αγιωτάτη Εκκλησία της Ελλάδος, από την οποία οι περισσότεροι προερχόμεθα, και σεβόμεθα τον Μακαριώτατο Προκαθήμενό της.

Εντούτοις τα διατρέξαντα κατά τις πρόσφατες επισκέψεις του Πάπα στο Φανάρι και του Μακ. Αρχιεπισκόπου στο Βατικανό προεκάλεσαν στις καρδιές μας βαθυτάτη λύπη.

Επιθυμούμε και αγωνιζόμεθα δια βίου να φυλάξωμε την παρακαταθήκη των Αγίων Πατέρων, την οποία μας εκληροδότησαν οι άγιοι Κτίτορες των ιερών Μονών μας και οι προ ημών αοίδιμοι πατέρες. Ζούμε όσον ημπορούμε το μυστήριο της Εκκλησίας και την αμώμητο Ορθόδοξο Πίστι σύμφωνα με όσα καθημερινώς διδασκόμεθα από τις ιερές Ακο­λουθίες, τα ιερά αναγνώσματα και την εν γένει διδασκαλία των Αγίων Πατέρων που είναι διατυπωμένη στα συγγράμματά τους και στις αποφάσεις των Οικουμενικών Συνόδων. Περιφρουρούμε ως κόρην οφθαλμού την δογματική μας συνείδησι, την οποία οικοδομεί η εντρύφησις στους φιλοθέους αγώνες και τα κατά των ποικιλωνύμων αιρέσεων κατορθώ­ματα των αγίων Ομολογητών Πατέρων, ιδίως εν προκειμένω του εν αγίοις πατρός ημών Γρηγορίου του Παλαμά, των Αγιορειτών Οσιομαρτύρων και του αγίου Οσιομάρτυρος Κοσμά του Πρώτου, του οποίου τα ιερά λείψανα παντίμως ασπαζόμεθα και την ιερά μνήμη πανηγυρίζομε. Φοβούμεθα να σιωπήσωμε, οσάκις τίθενται ζητήματα που αφορούν στην παρακαταθήκη των Πατέρων. Αισθανόμεθα βαρεία την ευθύνη μας έναντι των ευλαβε­στάτων πατέρων και αδελφών της παναγιορειτικής Αδελφότητος και έναντι του ευσεβούς λαού της Εκκλησίας, ο οποίος προσβλέπει στον αθωνικό Μοναχισμό ωσάν σε αδιαπρα­γμάτευτο φύλακα των ιερών Παραδόσεων.

Οι επισκέψεις του μεν Πάπα στο Φανάρι του δε Αρχιεπισκόπου Αθηνών στο Βατι­κανό απέδωσαν ίσως κάποιες ωφέλειες κοσμικής σημασίας, όμως κατʼ αυτές έλαβαν χώραν εκδηλώσεις ασύμφωνες προς τα θέσμια της Ορθοδόξου εκκλησιολογίας ή συμφω­νήθηκαν δεσμεύσεις που δεν θα ωφελήσουν ούτε την Ορθόδοξο Εκκλησία ούτε τους ετεροδόξους Χριστιανούς.

Καταρχήν η υποδοχή του Πάπα έγινε ωσάν να επρόκειτο περί κανονικού επισκό­που Ρώμης. Κατά την τελετή ο Πάπας φορούσε ωμόφορο, προσφωνήθηκε από τον Οικου­μενικό Πατριάρχη με το «ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου» ωσάν να πρόκει­ται περί χριστού Κυρίου, ευλόγησε το εκκλησίασμα και πολυχρονίσθηκε ως αγιώτατος και μακαριώτατος επίσκοπος Ρώμης. Επίσης η χοροστασία του Πάπα στην Ορθόδοξο θεία Λειτουργία με ωμόφορο, η απαγγελία του «Πάτερ ημών», ο λειτουργικός ασπασμός με τον Πατριάρχη, είναι εκδηλώσεις που ξεπερνούν τις απλές συμπροσευχές. Και όλα αυτά ενόσω ο παπικός θεσμός δεν υποχώρησε καθόλου από τις αιρετικές του διδασκαλίες και την πολιτική του, αντίθετα μάλιστα στην πράξη αποδεδειγμένα προωθεί και προσπαθεί να ενισχύσει την Ουνία και τα περί πρωτείου και αλαθήτου δόγματα και προχωρεί περισσό­τερο με τις διαθρησκειακές συμπροσευχές και τον διαφαινόμενο σε αυτές πανθρησκειακό ηγεμονισμό του Πάπα της Ρώμης.

Εν σχέσει με την υποδοχή του Πάπα στο Φανάρι μας λυπεί ιδιαιτέρως και το γεγονός ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως επανελάμβαναν την εσφαλμένη πληροφορία ότι τά, ως μη ώφελε, ψαλέντα τότε τροπάρια συνετάχθησαν από αγιορείτη ή αγιορείτες μοναχούς. Δραττόμεθα της ευκαιρίας να πληροφορήσουμε υπευθύνως τους ευλαβείς Χριστιανούς ότι συντάκτης τους δεν είναι, και δεν μπορούσε να είναι, αγιορείτης μοναχός.

Έπειτα η επιδίωξις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών να συνάψη σχέ­σεις με το Βατικανό επί κοινωνικών, πολιτιστικών και βιοηθικών ζητημάτων, καθώς και η στόχευσις στην από κοινού υπεράσπισι των χριστιανικών ριζών της Ευρώπης (θέσεις οι οποίες συναντώνται και στην Κοινή Διακήρυξι Πάπα και Πατριάρχου στο Φανάρι), κατʼ αρχήν μπορούν να θεωρηθούν ανώδυνες ή και θετικές, εφόσον στοχεύουν στην καλλιέργεια ειρηνικών ανθρωπίνων σχέσεων. Ωστόσον παραλλήλως είναι σημαντικόν αυτά να μη δίδουν την εντύπωση ότι και σήμερα η Δύση και η Ορθοδοξία στηρίζονται στις ίδιες βάσεις και να μη οδηγούν στο να λησμονήται η απόστασις που χωρίζει την Ορθόδοξη Παράδοση από αυτό που συνήθως παρουσιάζεται ως δήθεν «ευρωπαϊκό πνεύμα». Η (Δυτική) Ευρώπη είναι χρεωμένη με μία σειρά αντιχριστιανικών θεσμών και ενεργειών, όπως οι σταυροφορίες, η Ιερά Εξέτασις, το δουλεμπόριο, η αποικιοκρατία· βαρύνεται με την τραγική διαίρεσί της με το σχίσμα του Προτεσταντισμού, τους ολεθρίους παγκοσμίους πολέμους, τον ανθρωποκεντρικό ουμανισμό και την αθεΐα της. Όλα αυτά είναι συνέπειες των θεολογικών παρεκκλίσεων της Ρώμης από την Ορθοδοξία. Η μία μετά την άλλη οι παπικές και οι προτεσταντικές αιρέσεις απεμάκρυναν από τον Δυτικό κόσμο τον ταπεινό Χριστό της Ορθοδοξίας και στην θέσι του εγκατέστησαν τον υπερήφανο άνθρωπο. Ο άγιος επίσκοπος Νικόλαος Αχρίδος και Ζίτσης έγραφε από το Νταχάου: «Τί είναι λοιπόν η Ευρώπη; Ο Πάπας και ο Λούθηρος ... Τούτο είναι η Ευρώπη εις τον πυρήνα της, οντολο­γικώς και ιστορικώς». Ο δε αγιασμένος Γέροντας Ιουστίνος Πόποβιτς συμπλη­ρώνει: «Η Β΄ Σύνοδος του Βατικανού αποτελεί αναγέννησιν όλων των ευρωπαϊκών ουμα­νισμών... διότι η Σύνοδος ενέμεινεν επιμόνως εις το δόγμα περί του αλαθήτου του πάπα» και συμπεραίνει: «Αναμφιβόλως αι αρχαί και αι δυνάμεις της (δυτικο)ευρωπαϊκής κουλτούρας και του πολιτισμού είναι Χριστομάχοι». Δια τούτο έχει σημασία να προβάλλεται το ταπεινό ήθος της Ορθοδοξίας και να υποστηρίζονται οι πραγματικά χριστιανικές ρίζες της Ενωμένης Ευρώπης, αυτές που η Ευρώπη είχε κατά τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες, την εποχή των κατακομβών και των επτά αγίων Οικουμενικών Συνόδων. Σκόπιμον είναι η Ορθοδοξία να μη χρεώνεται αμαρτίες αλλότριες και επιπλέον να μη δίδεται η εντύπωσις στους εξ αντιδράσεως προς τις εκτροπές του Δυτικού Χριστιανισμού αποχριστιανισθέντες Ευρωπαίους ότι η Ορθοδοξία ταυτίζεται με αυτόν, αποτυγχάνοντας να μαρτυρείται ως η μόνη αυθεντική Πίστις στον Χριστό και ως η ελπίδα των λαών της Ευρώπης.

Είναι προφανεστάτη η αδυναμία των Ρωμαιοκαθολικών να αποδεσμευθούν από τις αποφάσεις των μεταγενεστέρων (κατʼ αυτούς οικουμενικών) Συνόδων των, οι οποίες εθέσπισαν το Φιλιόκβε, το Πρωτείον, το Αλάθητον, την κοσμική εξουσία του Ρωμαίου Ποντίφηκος, την κτιστή Χάρι, την άσπιλο σύλληψι της Θεοτόκου, την Ουνία. Παρά ταύτα οι Ορθόδοξοι συνεχίζομε τις εθιμοτυπικές λεγόμενες επισκέψεις αποδίδοντας τιμές Ορθοδόξου επισκόπου στον Πάπα και αθετώντας σειρά Ιερών Κανόνων που απαγο­ρεύουν τις συμπροσευχές, ενώ ο θεολογικός διάλογος επανειλημμένως ναυαγεί και ανα­συρόμενος από τον βυθόν πάλι καταποντίζεται.

Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέ
ρασμα ότι το Βατικανό δεν προσανατολίζεται στην αποβολή των αιρετικών διδασκαλιών αλλά σε επανερμηνεία τους, δηλαδή σε συγκάλυψί τους.

Η ρωμαιοκαθολική εκκλησιολογία αλλάζει από την μία εγκύκλιο στην άλλη, από την ανοικτή λεγομένη εκκλησιολογία της Εγκυκλίου «Ut Unum Sint» στην εκκλησιολογική αποκλειστικότητα της Εγκυκλίου «Dominus Jesus». Σημειωτέον ότι και οι δύο αυτές ρωμαιοκαθολικές απόψεις είναι αντίθετες προς την Ορθόδοξο Εκκλησιολογία. Η αυτο­συνειδησία της αγίας Ορθοδόξου Εκκλησίας, ως της μόνης Μιάς Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, δεν αναγνωρίζει τις ετερόδοξες εκκλησίες και Ομολογίες ως «αδελφές εκκλησίες». Αδελφές Εκκλησίες είναι μόνο οι ομόδοξες Ορθόδοξες Τοπικές Εκκλησίες. Καμμία καθʼ ομωνυμίαν αναφορά σε αδελφές εκκλησίες πέραν των Ορθο­δόξων είναι θεολογικώς επιτρεπτή.

Το Φιλιόκβε προβάλλεται από την ρωμαιοκαθολική πλευρά σαν μία άλλη νόμιμη έκφρασις της διδασκαλίας περί εκπορεύσεως του Αγίου Πνεύματος, ισότιμη θεολογικώς προς την Ορθόδοξο διδασκαλία περί της «εκ μόνου του Πατρός» εκπορεύσεως. Άποψι, την οποία δυστυχώς υποστηρίζουν και ωρισμένοι ημέτεροι θεολόγοι.

Το παπικό άλλωστε Πρωτείον ο Ποντίφηκας το κρατεί ως απαρασάλευτο προνόμιο, όπως φαίνεται από την πρόσφατη απάλειψι του τίτλου του Πατριάρχου της Δύσεως από τον νυν Πάπα Βενέδικτο τον ΙΣΤ΄, από την αναφορά στην παγκόσμια διακονία του Αποστόλου Πέτρου και των διαδόχων του κατά την ομιλία του στον Πατριαρχικό Ναό, καθώς και από πρόσφατο επίσης λόγο του που διαλαμβάνει τα ακόλουθα: «μέσα στην κοινωνία με τους Διαδόχους των Αποστόλων, των οποίων την ορατή ενότητα την εγγυάται ο Διάδοχος του Αποστόλου Πέτρου, η Ουκρανική Καθολική Κοινότητα [σ.σ. ουνιτική] κατόρθωσε να διατηρήσει ζωντανή την Ιερή Παράδοση στην ακεραιότητά της» (Εφημ. Καθολική, αριθμ. φύλ. 3046/18-4-2006).

Η Ουνία πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως ενισχύεται και επιβεβαιώνεται, παρά τις κατά καιρούς περί του αντιθέτου εξαγγελίες του Πάπα. Η ανειλικρινής αυτή στάσις μαρτυρείται πλην των άλλων περιπτώσεων και από την προκλητική παρέμβασι του προηγουμένου Πάπα Ιωάννου-Παύλου Β΄, η οποία ωδήγησε σε ναυάγιο τον Ορθοδοξο-ρωμαιοκαθολικό διάλογο στην Βαλτιμόρη, καθώς και από την επιστολή του νυν Πάπα προς τον Καρδινάλιο Λιουμπομίρ Χούζαρ, τον ουνίτη Αρχιεπίσκοπο της Ουκρανίας. Στην εν λόγω επιστολή (22/2/2006) σημειώνεται με έμφασι: «Επιβάλλεται να εξασφαλίσουμε την παρουσία και των δύο μεγάλων φορέων της μοναδικής Παραδόσεως (τού λατινικού και του ανατολικού) ... Διπλή είναι η αποστολή, που έχει ανατεθεί στην Ελληνοκαθολική Εκκλησία, που βρίσκεται σε πλήρη κοινωνία με τον Διάδοχο του Αποστόλου Πέτρου: από τη μια πλευρά να διατηρήσει ορατή μέσα στην Καθολική Εκκλησία την ανατολική Παράδοση· από την άλλη πλευρά, να ευνοήσει τη σύγκλιση των δύο παραδόσεων, μαρτυρώντας ότι αυτές όχι μόνο συνδυάζονται μεταξύ τους, αλλά και αποτελούν μια βαθειά ενότητα μέσα στην ποικιλία τους» (ένθʼ ανωτ.).

Υπό την έννοια αυτή οι φιλόφρονες εκδηλώσεις, όπως αυτές των επισκέψεων του Πάπα στο Φανάρι και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στο Βατικανό, χωρίς την προϋπόθεσι της ενότητος στην Πίστι, επιτυγχάνουν αφʼ ενός μεν να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις ενότητος και να απομακρύνουν τον ετερόδοξο κόσμο από του να προσβλέπη στην Ορθο­δοξία ως προς την αληθινή Εκκλησία, και αφʼ ετέρου να αμβλύνουν το δογματικό αισθητή­ριο πολλών Ορθοδόξων· επί πλέον δε να εξωθήσουν μερικούς από τους πιστούς και ευλα­βείς Ορθοδόξους, που ανησυχούν για όσα ακαίρως και παρά τους Ιερούς Κανόνες γίνον­ται, σε αποκοπή τους από το σώμα της Εκκλησίας και την δημιουργία νέων σχισμάτων.

Γιʼ αυτό από αγάπη για την Ορθοδοξία μας, με πόνο δε για την ενότητα της Εκκλησίας και αποβλέποντας στην διατήρησι ακαινοτομήτου της Ορθοδόξου Πίστεως, διακηρύσσουμε προς κάθε κατεύθυνσι όσα στις 9/22 Απριλίου 1980 διακήρυξε η Έκτα­κτος Διπλή Ιερά Σύναξις της καθʼ ημάς Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους:

«Πιστεύομεν ότι η Αγία Ορθόδοξος Εκκλησία μας είναι η Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία του Χριστού, έχουσα το πλήρωμα της Χάριτος και της Αληθείας και διʼ αυτό αδιάκοπον την Αποστολικήν Διαδοχήν.

»Αντιθέτως αι “εκκλησίαι” και “ομολογίαι” της Δύσεως έχουσαι εις πολλά σημεία διαστρέψει την πίστιν του Ευαγγελίου, των Αποστόλων και των Πατέρων, στερούνται της αγιαστικής Χάριτος, των αληθών Μυστηρίων και της Αποστολικής Διαδοχής ...

»Ο μετά των ετεροδόξων διάλογος, εφʼ όσον αποβλέπει να πληροφορήση αυτούς περί της Ορθοδόξου Πίστεως, ώστε όταν ούτοι καταστούν δεκτικοί του θείου φωτισμού και διανοιχθούν οι οφθαλμοί των να επανέλθουν εις την Ορθόδοξον Πίστιν, δεν είναι καταδικαστέος.

»Ο θεολογικός διάλογος ουδόλως δέον να συνοδεύεται από συμπροσευχάς, συμ­μετοχάς εις τας λειτουργικάς και λατρευτικάς συνάξεις εκατέρων και λοιπάς ενεργείας, αι οποίαι ενδέχεται να δώσουν την εντύπωσιν ότι η ημετέρα Ορθόδοξος Εκκλησία δέχεται τους Ρωμαιοκαθολικούς ως πλήρη Εκκλησίαν και τον Πάπαν ως κανονικόν Επίσκοπον Ρώμης. Τοιαύται ενέργειαι παραπλανούν και το Ορθόδοξον πλήρωμα και τους Ρωμαιο­καθολικούς, δίδοντες εις αυτούς την εσφαλμένην εντύπωσιν περί του τί φρονεί περί αυτών η Ορθοδοξία ...

»Το Άγιον Όρος χάριτι Θεού μένει πιστόν, ως και ο Ορθόδοξος του Κυρίου λαός, εις την Πίστιν των Αγίων Αποστόλων και των Αγίων Πατέρων, εξ αγάπης και προς τους ετεροδόξους, οι οποίοι ουσιαστικώς βοηθούνται όταν οι Ορθόδοξοι δια συνεπούς Ορθο­δόξου στάσεως τους υποδεικνύουν το μέγεθος της πνευματικής ασθενείας των και τον τρόπον της θεραπείας αυτών.

»Αι αποτυχούσαι απόπειραι του παρελθόντος διʼ ένωσιν διδάσκουν ότι δια μίαν μόνιμον και κατά το θέλημα του Θεού ένωσιν εν τη Αληθεία της Εκκλησίας προϋποτίθεται διάφορος προετοιμασία και οδός εκείνων, αι οποίαι ηκολουθήθησαν εις το παρελθόν και φαίνεται να ακολουθώνται σήμερον».



Άπαντες οι εν τη κοινή Συνάξει Αντιπρόσωποι και Προϊστάμενοι

τών είκοσιν Ιερών Μονών του Αγίου Όρους Άθω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Misha την Τετ Ιαν 03, 2007 5:42 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
<div><img width="158" height="171" border="0" src="whiteangelap0.jpg" /></div><br />
Iosif
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 885
Εγγραφή: Πέμ Δεκ 15, 2005 6:00 am
Τοποθεσία: Αττική

Δημοσίευση από Iosif »

Ευχαριστώ για την πληροφορία που μάς δίνεις.
Ευχαριστώ επίσης και τον αγαπητό διαχειριστή αυτού τού ιστοχώρου.
Τέλειος Θεός, και τέλειος και ΑΠΟΛΥΤΑ αναμάρτητος άνθρωπος, και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ Σωτήρας τού κόσμου, Ιησούς Χριστός: «Εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, έως την συντέλεια τού κόσμου».
justin
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 508
Εγγραφή: Δευ Δεκ 04, 2006 6:00 am

Ανακοίνωση ....

Δημοσίευση από justin »

Το κείμενο αυτό είναι η σημαντικώτερη ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ επί των εσχάτων ημερών μας. Όπως γράφει και ο Άγιος Παϊσιος , στα προφητικά «σημεία των καιρών» του ,αναφερόμενος στον και εορτάζοντα σήμερα Μάρτυρα Γόρδιο :... ο Μάρτυς όμως Γόρδιος , που πολλοί παραλογιζόντουσαν να πείσουν να αρνηθή ( τον Χριστόν) μόνο με τα λόγια , και να κρατήσει την πίστη με την ψυχή, την εσωτερική διάθεση, γιατί ( δήθεν ) ο Θεός δεν δίδει προσοχή στην γλώσσα αλλά στην διάθεση,ήταν ΑΚΑΜΠΤΟΣ,και αποκρίθηκε, « ουκ ανέχεται τι γλώσσα κτισθείσα παρά Χριστού φθέγξασθαι τι κατά του κτίσαντος... ΜΗ ΠΛΑΝΑΣΘΕ, ΘΕΟΣ ΟΥ ΜΥΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ, ,εκ του ΣΤΟΜΑΤΟΣ ημάς του ημετέρου κρίνει , εκ των λόγων δικαιοί, και εκ των λόγων ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ»....
Είναι έτσι σαφές ότι η σατανική διαστροφή του οικουμενισμού ξεκινάει από ακριβώς αυτό το σημείο: «δεν πειράζει παιδιά που εξωτερικά δεχόμαστε τον πάπα – εσωτερικά όμως είμαστε ορθόδοξοι» . ... Να όμως που οι μάρτυρες και ομολογητές ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΨΕΜΜΑ!
Αυτή η ομολογία των Αγιορειτών Πατέρων , δείχνει ότι η Παναγία αυτές τις χαλεπές και μαύρες ημέρες δεν μας εγκατέλειψε. Υπάρχει ελπίδα ακόμη. Κάτι γίνεται στις κοιμισμένες ψυχές που τις αφυπνίζει. Επιτέλους οι Πατέρες μιλούν. Λοιπόν, ώρα να σηκώσουν και το κεφάλι τους, πριν ο Κύριος σηκώσει την ΔΕΞΙΑΝ ΤΟΥ!
pilios
Βασικός Αποστολέας
Βασικός Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 78
Εγγραφή: Κυρ Φεβ 13, 2005 6:00 am

Δημοσίευση από pilios »

.Επιτέλους έπειτα από πολλά χρόνια ' αγραναπαύσεως' οι πατέρες μιλούν και βάζουν τα πράγματα στη θέση τους.

Τώρα ήρθε και η δικιά μας στιγμή που πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας, και να δώσουμε ένα ισχυρό ράπισμα στο πρόσωπο του οικουμενισμού ώστε να καταλάβουν οι διάφοροι πολιτικάντηδες που έχουν παρείσφρηση στην μία και μοναδική εκκλησία ότι ο λαός πια για θέματα πίστεως δεν παίζει και δεν παρεκκλίνει ούτε χιλιοστό. O Καθένας μας όπως μπορεί να αγωνιστή με της ελάχιστες δυνάμεις του για να λάμψη η αλήθεια και μόνο η αλήθεια. Παραθέτω ενα κείμενο του Θ. Ζήση για προβληματισμό.


Σε θέματα πίστεως και Ορθοδόξων παραδόσεων δεν υπακούουμε ούτε στους Επισκόπους, ούτε στις Συνόδους, ούτε ακόμη και αν κατεβεί κανένας άγγελος από τον ουρανό και μας διδάξει διαφορετικά από ό,τι παραλάβαμε από τους Αποστόλους και τους Αγίους Πατέρες, όπως λέγει ο Απόστολος Παύλος. «Αλλά και εάν ημείς ή άγγελος εξ ουρανού ευαγγελίζηται υμίν παρʼ ό ευηγγελισάμεθα υμίν, ανάθεμα έστω» (Γαλ. 1, . Διαφορετικά θα είχε επικρατήσει η αίρεση και η πλάνη, γιατί υπάρχουν και σύνοδοι και πατριάρχες και άλλοι επίσκοποι που έπεσαν σε αίρεση και πλάνη. τι θα γινόταν, αν τους ακολουθούσαν και τους υπάκουαν όλοι; Θα υπήρχε Ορθοδοξία και Αλήθεια; Την Εκκλησία και τους Αγίους να ακολουθούμε σε θέματα πίστεως και όχι τους διδάσκοντας διαφορετικά από τους Αγίους Πατέρας, έστω και αν είναι σύνοδοι, πατριάρχες, αρχιεπίσκοποι, επίσκοποι.
Στο θέμα του πάπα, λοιπόν, πρέπει να ακολουθούμε τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, που εκφράζει και τους προηγουμένους αγίους και να καταρώμεθα και να αναθεματίζουμε τον πάπα.

του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Θεοδώρου Ζήση
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 3872
Εγγραφή: Δευ Δεκ 26, 2005 6:00 am
Τοποθεσία: http://clubs.pathfinder.gr/seraphim
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Misha »

ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ H ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ι.ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ PORTAL




03/01/07 20:50

Ασύμφωνες προς τα θέσμια»

Διαφωνούν οι Αθωνίτες με τις επαφές της Ορθόδοξης Εκκλησίας με την Καθολική


Τη «βαθύτατη λύπη» της για τις πρόσφατες επισκέψεις του Πάπα Βενέδικτου στο Φανάρι και του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Βατικανό εκφράζει η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε.

Συγκεκριμένα, η Ιερά Κοινότητα, αφού διευκρινίζει ότι σέβεται και τιμά το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Εκκλησία της Ελλάδος και τους προκαθημένους τους, χαρακτηρίζει «εκδηλώσεις ασύμφωνες προς τα θέσμια της Ορθοδόξου εκκλησιολογίας» τις δύο επισκέψεις.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η υποδοχή του Πάπα έγινε σαν να ήταν κανονικός επίσκοπος Ρώμης, διαφωνούν για τη χοροστασία του στην ορθόδοξη θεία λειτουργία με ωμόφοριο, για την απαγγελία του «Πάτερ Ημών» και τον λειτουργικό ασπασμό με τον Πατριάρχη. «Είναι εκδηλώσεις που ξεπερνούν τις απλές συμπροσευχές, τις οποίες απαγορεύουν οι Ιεροί Κανόνες. Και όλα αυτά, ενόσω ο παπικός θεσμός δεν υποχώρησε καθόλου από τις αιρετικές του διδασκαλίες και την πολιτική του» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η Ιερά Κοινότητα διαψεύδει επίσης ότι τα ψαλθέντα τροπάρια κατά την υποδοχή του Βενέδικτου συνετάχθησαν από αγιορείτες μοναχούς.

Εξάλλου, για την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Βατικανό η Ιερά Κοινότητα σχολιάζει πως «η από κοινού με τον Πάπα υπεράσπιση των χριστιανικών ριζών της Ευρώπης, ενώ καταρχήν μπορεί να θεωρηθεί ανώδυνη και θετική, εφόσον στοχεύει στην καλλιέργεια ειρηνικών ανθρωπίνων σχέσεων, παράλληλα όμως δημιουργεί και εύλογο προβληματισμό».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Δυτική Ευρώπη είναι χρεωμένη με μία σειρά αντιχριστιανικών θεσμών, τις οποίες η Ιερά Κοινότητα χαρακτηρίζει ως συνέπειες των θεολο­γικών παρεκκλίσεων της Ρώμης από την Ορθοδοξία. «Υπό τις προϋποθέσεις αυτές οι φιλόφρονες εκδηλώσεις των Προκαθημένων δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις ενότητος, απομακρύνουν τον ετερόδοξο κόσμο από του να προσβλέπη στην Ορθοδοξία ως προς την αληθινή Εκκλησία, αμβλύνουν το δογματικό αισθητήριο πολλών Ορθοδόξων και επί πλέον εξωθούν στην πιθανή δημιουργία νέων σχισμάτων» υπογραμμίζεται.

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
<div><img width="158" height="171" border="0" src="whiteangelap0.jpg" /></div><br />
Misha
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 3872
Εγγραφή: Δευ Δεκ 26, 2005 6:00 am
Τοποθεσία: http://clubs.pathfinder.gr/seraphim
Επικοινωνία:

Re: Ανακοίνωση ....

Δημοσίευση από Misha »

justin έγραψε:Το κείμενο αυτό είναι η σημαντικώτερη ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ επί των εσχάτων ημερών μας.

πραγματικά το κείμενο αυτό είναι ομολογιακό τις δύσκολες τούτες μέρες που περνούμε...

και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως οι οικουμενιστές (οι οποίοι τόσο καιρό κορόιδευαν τον πιστό λαό ,ψευδόμενοι ενσυνειδήτως ,γράφοντας και λέγοντας πως δεν γινονται συμπροσευχές και συλλειτουργα) δεν το περιλαμβάνουν στις ειδήσεις τους.....


τα κοσμικά ΜΜΕ το δημοσιευσαν ως κορυφαία είδηση και καποια θρησκευτικά ΜΜΕ προσπαθουν να το κουκουλωσουν για να μη μαθει ο κόσμος την αλήθεια και αρχίσουν ανεξέλεγκτες αντιδράσεις από τα μέχρι πρότινος υπνωτισμένα και υπάκουα προβατάκια...


http://newsportal.rnn.gr/?c=156&a=1849
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Misha την Πέμ Ιαν 04, 2007 10:35 am, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
<div><img width="158" height="171" border="0" src="whiteangelap0.jpg" /></div><br />
lovethink
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5014
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 09, 2006 6:00 am

Re: Ανακοίνωση ....

Δημοσίευση από lovethink »

Misha έγραψε: ανεξέλεγκτες αντιδράσεις από τα μέχρι πρότινος υπνωτισμένα και υπάκουα προβατάκια...
Αχ παιδάκια μου ........ ας βρουν πρώτα τρόπο να προσελκύσουν τον κόσμο και πάλι στις εκκλησιές και μετά βλέπουμε σε ποιά εκκλησία θα μπουν
Διότι στο τέλος θα μαλιοτραβιέτε ο Πάπας με τον Χ Ορθόδοξο οι δυό τους μόνοι μέσα σε ένα ναό
sotirio
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 476
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 22, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Χανιά

Re: Ανακοίνωση ....

Δημοσίευση από sotirio »

Misha έγραψε:
justin έγραψε:Το κείμενο αυτό είναι η σημαντικώτερη ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ επί των εσχάτων ημερών μας.

πραγματικά το κείμενο αυτό είναι ομολογιακό τις δύσκολες τούτες μέρες που περνούμε...

και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως οι οικουμενιστές (οι οποίοι τόσο καιρό κορόιδευαν τον πιστό λαό ,ψευδόμενοι ενσυνειδήτως ,γράφοντας και λέγοντας πως δεν γινονται συμπροσευχές και συλλειτουργα) δεν το περιλαμβάνουν στις ειδήσεις τους.....


τα κοσμικά ΜΜΕ το δημοσιευσαν ως κορυφαία είδηση και καποια θρησκευτικά ΜΜΕ προσπαθουν να το κουκουλωσουν για να μη μαθει ο κόσμος την αλήθεια και αρχίσουν ανεξέλεγκτες αντιδράσεις από τα μέχρι πρότινος υπνωτισμένα και υπάκουα προβατάκια...


http://newsportal.rnn.gr/?c=156&a=1849
:cry:
...Ως Αγιορείται Μοναχοί σεβόμεθα το Οικουμενικό Πατριαρχείο, υπό την κανονική δικαιοδοσία του οποίου υπαγόμεθα. Τιμώμεν και ευλαβούμεθα τον Παναγιώτατο Οικου­μενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και χαιρόμεθα για όσα θεοφιλώς και με πολλούς κόπους εργάζεται υπέρ της Εκκλησίας ...
:oops: Αυτή ειναι η ουσία ... τα αλλα απλά μπαχαρια ...
Οταν ειναι σαπιο το φαι οσα μπαχαρια και να βάλεις ... σαπιο είναι
η βρωμα δεν κρυβεται ...

χμ !
και χαιρόμεθα για όσα θεοφιλώς και με πολλούς κόπους εργάζεται υπέρ της Εκκλησίας
...

Τι να πω ? Μονο ο σατανας χαιρεται με τα εργα και τους κόπους του ΑΝΑΞΙΟΥ ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΠΙΚΟΥ ... ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΗ (ο οποίος εδωσε στα αιρετικα σκυλια την Θεια κοινωνια στην Ραβενα και τόσο καιρό κορόιδευε τον πιστό λαό ,ψευδόμενος ενσυνειδήτως πως δεν γινονται συμπροσευχές και συλλειτουργα) ...και και οχι μονο ...

Και οσο αυτη ειναι η θεση και δεν τον μνημονευουν ως Αναξιο τον Αιρετικο
οσο δεν αναθεματίζουν τον οικουμενισμό και τους οικουμενιστές
δεν ειναι του Ιησού αλλά του ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ Βαρθολομαιου και του ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ Βενεδικτου και του πατέρα τους .-
sotirio
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 476
Εγγραφή: Κυρ Ιαν 22, 2006 6:00 am
Τοποθεσία: Χανιά

Δημοσίευση από sotirio »

ΣΗΜΕΡΑ :
«Κωνσταντίνου η πόλις, Πρωτοκλήτου λυχνία τε άγει εορτήν λαμπροφόρον δεχομένη τον Πρόεδρον, Ρωμαίων Εκκλησίας της σεπτής, καθέδρας Κορυφαίου μαθητού, φιλαδέλφω διαθέσει τε εκ ψυχής, ευξώμεθα γηθοσύνως: Μείνον, Παράκλητε, εν ημίν, άγων ημάς προς σην αλήθειαν, ίν' ομοφώνως στόματι ενί, καρδία Σε δοξάζωμεν».

- «Ναυς, η πάντιμος Ορθοδοξίας αγλαΐζεται νυν δεχομένη, εκ Δυσμών σεπτόν Ποιμένα και Πρόεδρον καλλιερούσα δ' ευσήμως ευφραίνεται εν ευσεβεία Χριστόν ικετεύουσα: Τη δυνάμει σου τον κόσμον σου περιφρούρησον εν' ομονοία συντηρών ως υπεράγαθος».

- «Ετι δεόμεθα υπέρ του Αγιωτάτου Επισκόπου και Πάπα Ρώμης Βενεδίκτου και του Αρχιεπισκόπου και Πατριάρχου ημών Βαρθολομαίου και υπέρ του κατευθυνθήναι τα διαβήματα αυτών εις παν έργον αγαθόν».

ΑΥΡΙΟ : Το Ορος το Αγιον , Ορθοδοξιας λυχνία τε άγει εορτήν λαμπροφόρον δεχομένη τον Πρόεδρον, Ρωμαίων Εκκλησίας της σεπτής, καθέδρας Κορυφαίου μαθητού, φιλαδέλφω διαθέσει τε εκ ψυχής, ευξώμεθα γηθοσύνως: Μείνον, Παράκλητε, εν ημίν, άγων ημάς προς σην αλήθειαν, ίν' ομοφώνως στόματι ενί, καρδία Σε δοξάζωμεν ........

Αυριο ? Ισως κάνω λαθος ...

Ναι .... Σημερα και για το Ορος δεν ειναι σαν Χθες ....
ΥΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ σεπτόν Ποιμένα και Πρόεδρον .....
«Ετι δεόμεθα υπέρ του Εν Φαναριω ομολογηθεντος ως ταχα Αγιωτάτου Επισκόπου και Πάπα Ρώμης Βενεδίκτου και του Αρχιεπισκόπου και Πατριάρχου ημών Βαρθολομαίου και υπέρ του κατευθυνθήναι τα διαβήματα αυτών εις παν έργον αγαθόν».
Η ΟΛΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ η .....η πάντιμος Ορθοδοξίας δεν είναι σαν χθες .... το Ορος θα ειναι ?
stratos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 2298
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 14, 2005 6:00 am
Τοποθεσία: Ηλίας @ Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση από stratos »

κοιταξτε τι παιζει τωρα..
εχει 3 τοπικ με το ιδιο θεμα
και ενα στις σημαντικες ειδησεις 4

μπας και ειναι λιγα;
να ξερουμε που να γραφουμε οχι τιποτε αλλο :lol:
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το Αγιο Όρος”