Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ γ.ΠΑΪΣΙΟΥ, Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ...

Διάφορα Θέματα που δεν μπορούν να είναι σε άλλη κατηγορία

Συντονιστής: Συντονιστές

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ γ.ΠΑΪΣΙΟΥ, Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ...

Δημοσίευση από Dimitris39 »

Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ γ.ΠΑΪΣΙΟΥ, Ο ΠΟΛΕΜΟΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ...

Εικόνα
Όσο αστείος και αν ακούγεται σαν τίτλος, δεν παύει να κρύβει τη μιζέρια και την αθλιότητα κάποιων οι οποίοι αρέσκονται να εφευρίσκουν «προφήτες», «χαρισματικούς» και «θαύματα». Ποιος συνειδητός Ορθόδοξος χριστιανός θα μπορούσε ποτέ να παίξει με τόσο μεγάλα μεγέθη; Παΐσιος-Πόλεμος- Κατοχή- Πείνα. Ποιος άθλιος νους κατασκεύασε στο όνομα του αγίου γέροντα, παραχριστιανικές ιστορίες που θα ζήλευαν και οι «εσχατολόγοι» προφητολάγνοι προτεστάντες;. Ποια συνείδηση επέτρεψε την εκφορά τέτοιου ανόητου λόγου, σε εκατομμύρια κουρασμένους Έλληνες Ορθοδόξους; Η ιστορία γνωστή και κάνει τον κύκλο στο διαδίκτυο εδώ και μερικές εβδομάδες… Εμφανίστηκε ο γ.Παΐσιος και είπε σε 2 μοναχούς να πουν σε όλο τον κόσμο πως σε 2 μήνες θα γίνει πόλεμος και να τρέξουν να αγοράσουν μακαρόνια γιατί θα πέσει πείνα, κλπ κλπ. Τι άλλο θα ακούσουμε δλδ; Μετά το Τραχώνι και τον πόλεμο του 2008 ήρθαμε στο κρίσιμο 2μηνο το οποίο κανείς δεν ξέρει και πότε λήγει! Και το τραγικότερο κάποιοι αναπαύουν τη συνείδησή τους στην ‘εσχατιά’ της καταστροφολογίας…

Η ιστορία αυτή είναι ψεύτικη. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι καταστροφολόγοι πως η Ορθοδοξία δεν θα σωθεί με στοκάρισμα μακαρονιών και λαδιού αλλά με τα ματωμένα γόνατα και τα πρησμένα από το κλάμα μάτια. Τα μακαρόνια δεν θα σώσουν κανένα αδελφοί κι αν επιτρέψει ο Κύριος κατοχή και πείνα αυτά δεν θα είναι χειρότερα από την πνευματική κατάπτωση του νεοέλληνα τα τελευταία χρόνια.

Όλο το Άγιον Όρος έμαθε την ιστορία αυτή από το …διαδίκτυο. Οι Πατέρες την διέψευσαν. Δεν γνωρίζω πως μπορεί να ξεκίνησε αυτή η ιστορία αλλά γενικά σε περιόδους αναταραχής και κρίσης (κυρίως πνευματικής) παρουσιάζονται οι επίδοξοι «προφήτες» και καταστροφολόγοι και αυτό διότι το έδαφος είναι κατάλληλο, βλέπετε οι άνθρωποι χωρίς σταθερή ή και καθόλου, πίστη αναπαύουν την κατάθλιψή τους στην απόλυτη αβεβαιότητα ή και καταστροφή του περίγυρού τους. Ο πόλεμος και η συντέλεια για τέτοιους ανθρώπους είναι μια επιβεβλημένη «θεία δίκη» ώστε να λειτουργήσει εξαγνιστικά, κυρίως προς αυτούς.

Ο πιστός χριστιανός δεν φοβάται πόλεμο και πείνα διότι ΠΡΕΠΕΙ να είναι έτοιμος να διωχθεί για το όνομα Του Χριστού : διάκονοι Χριστοῦ εἰσιν παραφρονῶν λαλῶ ὑπὲρ ἐγώ• ἐν κόποις περισσοτέρως ἐν πληγαῖς ὑπερβαλλόντως ἐν φυλακαῖς περισσοτέρως ἐν θανάτοις πολλάκις ὑπὸ Ἰουδαίων πεντάκις τεσσαράκοντα παρὰ μίαν ἔλαβον τρὶς ἐρραβδίσθην, ἅπαξ ἐλιθάσθην τρὶς ἐναυάγησα νυχθήμερον ἐν τῷ βυθῷ πεποίηκα• ὁδοιπορίαις πολλάκις κινδύνοις ποταμῶν κινδύνοις λῃστῶν κινδύνοις ἐκ γένους κινδύνοις ἐξ ἐθνῶν κινδύνοις ἐν πόλει κινδύνοις ἐν ἐρημίᾳ κινδύνοις ἐν θαλάσσῃ κινδύνοις ἐν ψευδαδέλφοις ἐν κόπῳ καὶ μόχθῳ ἐν ἀγρυπνίαις πολλάκις ἐν λιμῷ καὶ δίψει ἐν νηστείαις πολλάκις ἐν ψύχει καὶ γυμνότητι…(Β’ Κοριν. 11) Αν λοιπόν αυτά τράβηξε ο απόστολος Παύλος και καμαρώνει γι’αυτές τις κακουχίες και βάσανα, πώς εμείς τρομάζουμε με «φήμες πολέμων» ;

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ
http://www.egolpion.com/paisios-polemos ... z2Wkpkka6c
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ γ.ΠΑΪΣΙΟΥ, Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ...

Δημοσίευση από dionysisgr »

Ετσι καποια σχολια, οχι τοσο για τον γεροντα π.Παϊσιο,
που τα εχουμε πει χιλιαδες φορες, αλλα για τα υπολοιπα.

Μια μονο σημειωση για τον π.Παϊσιο.

Απο ολη την διδασκαλια του, εβγαινε το ζουμι της μετανοιας, και της προσευχης,
της θυσιας και της αγαπης, της ταπεινωσης και της υπομονης.

Με μια λεξη της αγιοτητος, που οφειλει απο φιλοτιμο ο ανθρωπος,
να καλλιεργησει συν Θεω, και για την Αγαπη του Θεου.

Τωρα οποιοι θελουν να κρατανε μονο τις προφητειες, και τα σχετικα,
απογυμωνμενα απο ολα τα υπολοιπα, που αναφεραμε παραπανω,
ειναι γιατι ετσι τους συμφερει, και επισης γιατι εχουν τοση σχεση με την Πιστη,
και τις υποχρεωσεις που απορρεουν απο αυτην, οση εχω εγω με την Αεροδιαστημικη..

Και το κανουν παρα πολλοι αυτο.

Καλα μεχρι εδω.

Απο εκει και περα.

Bασικα, (οπως λεγανε και την θρυλικη δεκαετια του '80),
η Ορθοδοξια δεν "σωζεται", ουτε χανεται, γιατι ετσι το θελει ο Θεος.

Ενα το κρατουμενο.

Σωζομαστε εμεις ως ελευθερα προσωπα ενωπιον, της, του Θεου ευδοκιας,
και χανομαστε παλι εμεις ως προσωπα κατεναντιον, του θεληματος του Θεου για το πλασμα Του,
ειτε μεσα στην Ορθοδοξια ως αναξιοι, και αστοχουντες,
ειτε εκτος της, ως αγνοουντες και απορριπτοντες τον Θεο της Ορθοδοξιας συνειδητα.

Αρα η Ορθοδοξια, ακομα και εαν καει το πελεκουδι, και γινει γης μαδιαμ, δεν εχει κανενα φοβο.
Και απο πετρες ακομα, μπορει να αναστησει τεκνα του Αβρααμ ο Κυριος. Δεν εχει προβλημα.

Ας μην κοπτομαστε τοσο για την Ορθοδοξια, δεν παθαινει τιποτα, δεν επαθε εδω και 20 αιωνες.
Εμεις να κοιταξουμε να γινουμε οπως μας θελει ο Θεος, γιατι αλλιως θα παμε Ορθοδοξοτατα μια χαρα στην Κολαση..

Δυο τα κρατουμενα.

Επειτα ποιος ειπε στον αθρογραφο οτι οι Ελληνες Ορθοδοξοι ειναι. κουρασμενοι; Ποθεν τουτο;
Απο τι να ειναι κουρασμενοι, απο την ξαπλα; Δεν νομιζω. Ενιοτε κουραζει και η ξαπλα..

Kαι τα "εκατομμυρια των Ορθοδοξων" που τα ειδε; Στην στατιστικη υπηρεσια; Μονο εκει υπαρχουν.

Εδω εκανε πριν λιγα χρονια η Εκκλησια μαζι με το Πανεπιστημιο Αθηνων, μια ερευνα,
και εβγαλαν σαν πιο σημαντικα συμπερασματα, αναμεσα σε αλλα,
οτι μολις το 5% των Ελληνων εκκλησιαζονται, και απο αυτο το 5% παλι ενα μικρο ποσοστο,
εξομολογειται, μεταλαμβανει τον Χριστο, και ζει πνευματικη ζωη, συνειδητα και επιμονα.

Μια μικρη μειοψηφια ειναι πλεον οι πιστοι, και οι συνειδητοι Χριστιανοι στην Ελλαδα. Δυστυχως.

Οι 9 στους 10, θα τρεξουν για το βολεμα τους, και για οτι βλακεια θελετε,
αλλα για τον Χριστο ουτε λογος να γινεται. Καλα ειναι εκει που ειναι.

Ετσι στα χειλη μονο, και οταν φυσικα δεν εχει κοστος, κουραση και ζορι.
Ορθοδοξια light, και με λιγα λιπαρα..

Ορθοδοξια, δοξα, μεγαλοστομιες, φιγουρα, και οταν ερθει η ωρα της πραξης,
απο δω πανε και οι αλλοι, και το ριχνουμε στην αμπελο-φιλοσοφια..

Υπαρχουν προσφατα απελπιστικα παραδειγματα.

Λοιπον, ας μην παραμυθιαζομαστε, και ειμαστε και μεγαλα παιδακια.

Οχι τιποτα αλλο, βλεπει ο Θεος, και γινομαστε και ρεζιλι.

Αυτα τα ολιγα, ετσι για την τιμη των οπλων.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Για οσους δεν καταλαβαν τον Διονυσι

Also keine Kommentare, nicht so sehr für die ältere p.Paisio,
dass wir tausend Mal, aber für den Rest sagte.

Eine einzelne Note für p.Paisio.

Von all den Lehren, gestuften Zoom, Buße und Gebet,
des Opfers und der Liebe, Demut und Geduld.

Mit einem Wort, der Heiligkeit, verdankte PRIDE von dem Mann
bis plus Gott und Gottes Liebe zu kultivieren.

Jetzt wollen sie nur die Regierung Prophezeiungen, und dergleichen,
apogymonmena von allen übrigen, oben erwähnt,
Es ist, warum so ihre Interessen, und auch, weil sie eine viel mit Glauben zu tun,
und Pflichten zu, wie lange muss ich Aerospace ..

Und das große Selbst.

So weit so gut.

Jenseits.

Einfach (wie LEGANE und legendären 80er Jahre)
Orthodoxie nicht "gerettet", noch verloren, also warum der Gott will.

Ein Gefangener.

Wir sind wir als freie Fläche gespeichert werden, bevor, von, gott Eudokia
und wieder untergehen wir als Personen katenantion, den Willen Gottes zu seinen Geschöpfen
entweder in der Orthodoxie als unwürdig und astochountes,
oder ausschalten, so ignorant und lehnt den Gott der Orthodoxie bewusst.

So der orthodoxen SELBST WENN verbrannt Späne, und werden Land Midian, keine Angst zu haben.
Und Stein kann auch auferwecken Kinder Abrahams dem HERRN. Hat keine Probleme.

Lassen Sie Messer sowohl für den orthodoxen ich nichts, habe ich nicht für 20 Jahrhunderte haben.
Wir freuen, uns zu dienen, wie Gott will, denn sonst werden wir Orthodoxotata sind ein Zeichen in der Hölle ..

Zwei der Gefangenen.

Und wer sagte, dass athrografo Griechisch-Orthodoxe Kirche ist. Müde? Woher diese?
Von dem, was aus xapla müde werden? Nicht zu denken. Manchmal ermüdet und xapla ..

Und die "Millionen von Orthodoxie", die du gesehen hast? On CYSTAT? Gibt einfach da.

Hier hat er vor ein paar Jahren die Kirche zusammen mit der Universität von Athen in einer Untersuchung,
und nahm als wichtigste Schlussfolgerung, unter anderem,
dass nur 5% der Griechen verehrt, und von diesen 5% wieder ein kleiner Prozentsatz,
Bekenner Christi teilhaben, lebt und geistigen Lebens, bewusst und beharrlich.

Eine kleine Minderheit sind jetzt treu, und bewusste Christen in Griechenland. Leider.

9 von 10, wird für Volleyball und laufen, damit ihr Dummheit,
sondern für Christus noch Grund zu machen. Nun gibt es.

So Lippen nur, und wo eine natürliche kein Kostenfaktor, Müdigkeit und Anstrengung.
Orthodoxie Licht, und fettarme ..

Orthodoxie, Herrlichkeit, Erfreuliches, Figuren, und wenn die Zeit der Handlung,
ist dies die Art, wie die anderen, und gießen Sie den Wein-Philosophie ..

Es ist hoffnungslos letzten Beispiel.

Nun, lassen Sie uns nicht paramythiazontan, und wir sind BIG und Kinderspielen Moderne.

Nichts anderes, sieht Gott, und wir werden und Spott.

Diese kurzen, so zum Preis von Waffen.

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από aposal »

Η υπόθεση αυτή με τους μοναχούς που είδαν τον μακαριστό Γέροντα και τους είπε να κάνουν στοκ τροφίμων γιατί έρχεται πόλεμος και πείνα είναι αρκατά παλιά (πάνω από 2 χρόνια) και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τον Γέροντα.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

Δημοσίευση από dionysisgr »

Dimitris39 έγραψε:Για οσους δεν καταλαβαν τον Διονυσι
dass wir tausend Mal, aber für den Rest sagte....
Μπραβο Μητσο, εσυ τωρα με το Μνημονιο και τους Γερμανους στα πραγματα εχεις μελλον..

"Οι Γερμανοι ειναι φιλοι μας", ελεγε και μια ψυχη παλια στην Φινος Φιλμ.

Αντε και καλες δουλειες.. :mrgreen:
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας

aposal έγραψε:Η υπόθεση αυτή με τους μοναχούς που είδαν τον μακαριστό Γέροντα και τους είπε να κάνουν στοκ τροφίμων γιατί έρχεται πόλεμος και πείνα είναι αρκατά παλιά (πάνω από 2 χρόνια) και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τον Γέροντα.
Μπορει η υποθεση να ειναι αρκατα παλια αλλα πλησιαζει και το μνημοσυνο του Γεροντα ,ετσι για μερικους που θα αρχισουνε παλι τα ιδια

ευλογήτε Αποστολε μην τον παρεξηγεις τον Δηονείσι ειναι εκτος πραγματων
dionysisgr έγραψε:
Dimitris39 έγραψε:Για οσους δεν καταλαβαν τον Διονυσι
dass wir tausend Mal, aber für den Rest sagte....
Μπραβο Μητσο, εσυ τωρα με το Μνημονιο και τους Γερμανους στα πραγματα εχεις μελλον..

"Οι Γερμανοι ειναι φιλοι μας", ελεγε και μια ψυχη παλια στην Φινος Φιλμ.

Αντε και καλες δουλειες.. :mrgreen:
Λες σε αυτην την Γερμανο οικονομικη κατοχη να ειμαι εγω ο Διερμηνεας τους?

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα Θέματα”