Περί τα τέλη Ιουνίου αρχές Ιουλίου ετοιμαζόμουν για ταξίδι εκτός Αθηνών – όχι διακοπές –. Κάποιο απόγευμα, ήταν και επάνω στο δρόμο μου, μπήκα να προσκυνήσω στον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο ( τοπικά η εκκλησία αυτή επι της λεωφ. Βουλιαγμένης στην Αθήνα ονομάζεται ΄΄Κυνηγός’’. Εκεί ευρίσκονται σε λάρνακα – θήκη τα ιερά λείψανα του Αγίου Νικολάου του Πλανά, που υπηρέτησε στον εν λόγω ναό, καθώς και ετάφη εκεί δίπλα, έως ότου με την αγιοποίησή του έγινε προφανώς και η ανακομιδή των λειψάνων του.)
Μέσα στο ναό λίγο απόμερα αλλά κοντά μου άκουσα χαμηλόφωνη συζήτηση, αλλά με μεγάλη ένταση. Χωρίς να το θέλω άκουσα ότι αφορούσε τον Άγιο Νικόλαο τον Πλανά. Ήταν ένας κύριος συνταξιούχος όπως μου είπε αργότερα, η σύζυγός του, και μια άλλα κυρία την οποία γνώριζα εξ όψεως μόνο ως ενορίτισσα αλλά και πελάτισσα.
Πήρα το θάρρος ζήτησα συγνώμη και ρώτησα για το θέμα της συζητήσεως, με την πραγματική δικαιολογία ότι και η δική μου ζωή συνδέεται με περιστατικό που αφορούσε τον Άγιο Νικόλα τον Πλανά.
Τότε μου διηγήθηκε η σύζυγος του συνταξιούχου τα εξής, στα οποία δεν θα προσθέσω ούτε θα αφαιρέσω λέξη.
΄΄Είμαι νοσηλεύτρια σε μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών – μου είπε σε ποιό- πριν πολλά χρόνια ( μάλλον πριν νυμφευθεί, αυτό συμπέρανα από τα λεγόμενά της ) ενώ βρισκόμουν ακόμα στη Λάρισα, και ήμουν ήδη νοσηλεύτρια στο επάγγελμα όταν αρρώστησα βαριά, πολύ βαριά. Συγκεκριμένα έπαθα αλλεργική αντίδραση επειδή είχα χρησιμοποιήσει χλωρίνη αφού την ανακάτεψα και με κάποιο άλλο υγρό (καθαρισμού; πράγμα που ως φαίνεται είναι πολύ επικίνδυνο) Έφτασα στα πρόθυρα του θανάτου, οι δε ιατροί δεν μου έδιναν πολλές ελπίδες, ενώ ταυτόχρονα μου έλεγαν « Πως το έκανες εσύ αυτό, που γνωρίζεις πολλά ως νοσηλεύτρια;»
Ήμουν πολύ βαριά στο νοσοκομείο της Λαρίσης κινδύνευα και επί πλέον δεν είχα κανέναν μα κανέναν να μου συμπαρασταθεί και να μου δώσει ένα ποτήρι νερό, τελείως μόνη.
Εμφανίστηκε τότε ένας παππούλης ( έτσι τον περιέγραψε) που μου έδωσε θάρρος και άρχισε να με βοηθά σε ότι είχα ανάγκη, αφού ήμουν κατάκοιτη. Ερχόταν κάθε μέρα,επι αρκετό καιρό, όταν καλυτέρεψα έφτασε στο σημείο....... « μου κράταγε τον ορό ψηλά, όταν ήταν να πάω στην τουαλέτα» -έτσι ακριβώς μας τα περιέγραψε-
Δεν τον γνώριζε κανείς, δεν είχε εμφανιστεί εκεί στο παρελθόν ούτε εμφανίστηκε ξανά, το μόνο που μου είπε ήταν ότι τον έλεγαν Νικόλαο. Ήταν ιδιαίτερα πράος και γλυκός άνθρωπος. ( Μας τον περιέγραψε)
Μετά το νοσοκομείο υποψιασμένη ρωτούσα τους ιερείς, κανείς δεν μπορούσε να με βοηθήσει, το μόνο που μου έλεγαν ορισμένοι ήταν, ότι είχα βοηθό τον Αγιονικόλα, μεταξύ σοβαρού και αστείου, αλλά ποιός Αγιονικόλας ήταν αυτός; Σε όποια εκκλησία έμπαινα έψαχνα στις εικόνες να τον δώ, να τον βρω, αλλά τίποτα Δεν άφηνα εικόνα για εικόνα.
Πέρασαν πολλά χρόνια ώσπου μπαίνοντας σε μιά εκκλησία είδα μια εικόνα ( το βεβαίωσε ο σύζυγός της, μας είπε και σε ποιά εκκλησία αλλά δεν το συγκράτησα) αμέσως είπα συγκλονισμένη και τρέμοντας ΄΄αυτός ήταν΄΄.
(H ανακήρυξη του έγινε περί το 1991- 92, οπότε καταλαβαίνουμε ότι πέρασαν και κάποια χρόνια ώσπου οι εικόνες του να διασπαρούν στις εκκλησίες.)
Ο σύζυγός της κυρίας ήταν ψάλτης – μου είπε σε ποια εκκλησία- ειπώθηκαν και άλλα που δεν υπάρχει όφελος να αναφερθούν εδώ, εκτός του ότι η διήγησή τους αυτή, αντιμετωπίστηκε ενίοτε με χλεύη και από ανθρώπους που δεν έπρεπε….
Έμαθα και μια προφητεία του Αγίου έτσι όπως μου την διηγήθηκαν εκείνη την ημέρα:
Είχε πεί ο Άγιος ότι, όταν σ' αυτή την εκκλησία ( που υπηρετούσε) οι άγιοι γίνουν τρείς τότε θα περάσει το σκουλήκι.
Η παλιά εκκλησία ( όπου υπηρέτησε ο Άγιος Νικόλαος ο Πλανάς) γκρεμίστηκε και κατόπιν έγινε η νέα που τιμάται ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, κατόπιν έγινε παρεκκλήσι όπου τιμάται ο Άγιος Χαράλαμπος νομίζω, τρίτος Άγιος ήταν ο ίδιος, και το σκουλήκι ( πέρασε με την ανακήρυξη του σε Άγιο), ήταν το μετρό, που έχει στάση ακριβώς μέσα στην αυλή του ιερού Ναού, και πέρασε από κάτω σκάβοντας, εκείνη την εποχή.
Όταν οι άγιοι γίνουν τρείς θα περάσει το σκουλήκι.
Συντονιστής: Συντονιστές
Όταν οι άγιοι γίνουν τρείς θα περάσει το σκουλήκι.
Αληθές είναι το πραγματικό, και Αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.
- dionysisgr
- Κορυφαίος Αποστολέας

Re: Όταν οι άγιοι γίνουν τρείς θα περάσει το σκουλήκι.
Eυχαριστουμε Κυριακο, εις βοηθεια σου να ειναι,
αυτη η "συναντηση" με την χαρη του οντως μεγαλου,
σχδεον συγχρονου μας αγιου Παπα Νικολα Πλανα,
ο οποιος ταπεινα και αθορυβα,
εγραψε ιστορια μαζι με μια μειοψηφια αληθινων Ορθοδοξων,
κρατωντας ασβεστη την φλογα της Πιστεως των Πατερων μας,
μεσα σε μια Αθηνα που στην εποχη του, παραιπαιε πνευματικα,
σχεδον εξ'ολοκληρου αλλοτριωμενη απο την δυτικη κακοδοξια και νεωτερισμο,
και τις προτεσταντικες επιρροες, των πρωτων δεκαετιων του 20ου αιωνα.
Μονο επειδη πρεπει να δικαιωσω την φημη μου, ως ο σπασικλας και "κακογερος" του φορουμ,
θα πρεπει να σε διορθωσω, στην αγιοποιηση που ανεφερες,
που ειναι ομως ορθοδοξως αγιοκαταταξη,
γιατι ο ορος αγιοποιηση ειναι παπικης προελευσεως και σιγουρα ξερω απο πρωτο χερι,
οτι αυτο δεν ηταν μεσα στις προθεσεις σου.
Στην Ορθοδοξια εχουμε αγιοκαταταξη. Οχι αγιοποιηση.
Εχει σημασια οτι η διαφορα δεν ειναι λεκτικη μονο.
Δηλαδη: Ο εκαστοτε αγιος πρωτα καταξιωνεται στην συνειδηση του χριστεπωνυμου πληρωματος της Εκκλησιας,
και επειτα απο ικανο χρονικο διαστημα που φτανει και τον ενα αιωνα και πλεον,
και πολλες μαρτυριες, και παντοτε βεβαια Συνοδικα,
τοτε λαμβανεται αποφαση με συγκεκριμενο σκεπτικο,
και επιτρεπεται πλεον να εορταζεται πανορθοδοξως την ημερα συνηθως της εκδημιας του, εις τον αιωνα.
Δηλαδη στην ουσια ο λαος, και ο κληρος βεβαια αποφασιζει και η Εκκλησια η διοικουσα ερχεται να επικυρωσει.
Αντιθετως στην Ρωμαιοκαθολικη Εκκλησια, εχουμε ακομα και αμεση αγιοποιηση, δηλαδη μια απο πανω αποφαση του Παπα,
που μπορει καλλιστα να ειναι εντελως προσωπικη, η για λογους συμφεροντος, μεσα στην ιστορια εχει γινει αυτο,
που πρεπει να γινει δεκτη προς τα κατω, χωρις αντιρρηση και συνοδικοτητα, αλλα και χωρις κοινη συνειδηση.
Εδω ο Παπας αποφασιζει και επικυρωνει και ο λαος και ο κληρος ακολουθει ειτε θελει ειτε οχι,
ειτε ειναι οντως ανθρωπος του Θεου, ο υποψηφιος προς αγιοποιηση ειτε οχι.
Και με αφορμη αυτο βλεπουμε για μια ακομα φορα τις ολεθριες συνεπειες του παπικου αλαθητου,
που επιφερουν μια στρεβλη εκκλησιολογια και εν γενει λειτουργια της Ρωμαιοκαθολικης Εκκλησιας.
Αυτα και να με συγχωρεις.
Βοηθεια σου, και ολων μας ο αγιος Νικολαος ο Πλανας.
Επι τη ευκαιρια ειναι καταπληκτικα και τα δυο βιβλια, για οποιον θελει να διαβασει,
που κυκλοφορουν με τον βιο του αγιου, ενα του Αστερος και ενα της Αποστολικης Διακονιας.
Τα προτεινω ανεπιφυλακτα.
αυτη η "συναντηση" με την χαρη του οντως μεγαλου,
σχδεον συγχρονου μας αγιου Παπα Νικολα Πλανα,
ο οποιος ταπεινα και αθορυβα,
εγραψε ιστορια μαζι με μια μειοψηφια αληθινων Ορθοδοξων,
κρατωντας ασβεστη την φλογα της Πιστεως των Πατερων μας,
μεσα σε μια Αθηνα που στην εποχη του, παραιπαιε πνευματικα,
σχεδον εξ'ολοκληρου αλλοτριωμενη απο την δυτικη κακοδοξια και νεωτερισμο,
και τις προτεσταντικες επιρροες, των πρωτων δεκαετιων του 20ου αιωνα.
Μονο επειδη πρεπει να δικαιωσω την φημη μου, ως ο σπασικλας και "κακογερος" του φορουμ,
θα πρεπει να σε διορθωσω, στην αγιοποιηση που ανεφερες,
γιατι ο ορος αγιοποιηση ειναι παπικης προελευσεως και σιγουρα ξερω απο πρωτο χερι,
οτι αυτο δεν ηταν μεσα στις προθεσεις σου.
Στην Ορθοδοξια εχουμε αγιοκαταταξη. Οχι αγιοποιηση.
Εχει σημασια οτι η διαφορα δεν ειναι λεκτικη μονο.
Δηλαδη: Ο εκαστοτε αγιος πρωτα καταξιωνεται στην συνειδηση του χριστεπωνυμου πληρωματος της Εκκλησιας,
και επειτα απο ικανο χρονικο διαστημα που φτανει και τον ενα αιωνα και πλεον,
και πολλες μαρτυριες, και παντοτε βεβαια Συνοδικα,
τοτε λαμβανεται αποφαση με συγκεκριμενο σκεπτικο,
και επιτρεπεται πλεον να εορταζεται πανορθοδοξως την ημερα συνηθως της εκδημιας του, εις τον αιωνα.
Δηλαδη στην ουσια ο λαος, και ο κληρος βεβαια αποφασιζει και η Εκκλησια η διοικουσα ερχεται να επικυρωσει.
Αντιθετως στην Ρωμαιοκαθολικη Εκκλησια, εχουμε ακομα και αμεση αγιοποιηση, δηλαδη μια απο πανω αποφαση του Παπα,
που μπορει καλλιστα να ειναι εντελως προσωπικη, η για λογους συμφεροντος, μεσα στην ιστορια εχει γινει αυτο,
που πρεπει να γινει δεκτη προς τα κατω, χωρις αντιρρηση και συνοδικοτητα, αλλα και χωρις κοινη συνειδηση.
Εδω ο Παπας αποφασιζει και επικυρωνει και ο λαος και ο κληρος ακολουθει ειτε θελει ειτε οχι,
ειτε ειναι οντως ανθρωπος του Θεου, ο υποψηφιος προς αγιοποιηση ειτε οχι.
Και με αφορμη αυτο βλεπουμε για μια ακομα φορα τις ολεθριες συνεπειες του παπικου αλαθητου,
που επιφερουν μια στρεβλη εκκλησιολογια και εν γενει λειτουργια της Ρωμαιοκαθολικης Εκκλησιας.
Αυτα και να με συγχωρεις.
Βοηθεια σου, και ολων μας ο αγιος Νικολαος ο Πλανας.
Επι τη ευκαιρια ειναι καταπληκτικα και τα δυο βιβλια, για οποιον θελει να διαβασει,
που κυκλοφορουν με τον βιο του αγιου, ενα του Αστερος και ενα της Αποστολικης Διακονιας.
Τα προτεινω ανεπιφυλακτα.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
- nickzark
- Κορυφαίος Αποστολέας

Μεγάλη η χάρη του (συγχωράτε με αλλα οταν διάβασα τον τίτλο το μυαλό μου πήγε σε ''αθλητική'' ομάδα
)
Ευχαριστώ, έχεις δίκιο, νομίζω θα τη λάβουν υπ' όψη τους όσοι διαβάσουν την επισήμανση αυτή. Το λάθος ήταν αποτέλεσμα κεκτημένης- που λένε - ταχύτητος και απροσεξίας.dionysisgr έγραψε:θα πρεπει να σε διορθωσω, στην αγιοποιηση που ανεφερες,
Επίσης να προσθέσω ότι έχω τη σφοδρή υποψία, που αγγίζει τα όρια της βεβαιότητος, ότι οι περισσότεροι Άγιοι είναι παντελώς άγνωστοι, και μικρό μόνο μέρος έχει αγιοκαταταχθεί. Η τελική αγιοκατάταξη όπως και η θέση όλων των υπολοίπων ανθρώπων απο αρχής έως τέλους, έσσεται εν ημέρα Κρίσεως και ενδόξου επιφανείας του Κυρίου.
Περαιτέρω τώρα μόλις θυμήθηκα κάτι που διάβασα πρόσφατα και ζητώ αν είναι αληθές να επιβεβαιωθεί, ότι δηλαδή ο Πάπας διέγραψε απο την αγιοκατάταξη της Δυτικής Εκκλησίας, περί το 1973, πλήθος Αγίων όπως τον Άγιο Γεώργιο και άλλους - δεν με ενδιαφέρουν οι λόγοι - αυτό και μόνο δείχνει πολλά...
Αληθές είναι το πραγματικό, και Αλήθεια ο ίδιος ο Κύριος, μόνο Αυτός μπορεί να μας ελευθερώσει.