Μη μνημόνευση Πατριάρχη

Συζήτηση σχετικά με το Αγιο Όρος γενικότερα.

Συντονιστής: Συντονιστές

Άβαταρ μέλους
Dimitris39
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 5841
Εγγραφή: Κυρ Ιούλ 05, 2009 5:46 pm

Re: Μη μνημόνευση Πατριάρχη

Δημοσίευση από Dimitris39 »

ntinos έγραψε:Έχω μια (ειλικρινή, όχι ρητορική) απορία ...ο Πάπας πως συνδέεται με τον Αντίχριστο?...το ακούω κατα καιρούς αλλά δεν ξέρω που το στηρίζουν.
Εωσφορική υπερηφάνεια
Αφού λέει ότι είναι αλανθαστος όπως ο Χριστός
Και αφού το είπε ο Άγιος Κοσμας ο Αιτωλος
Διάβασε στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μονής Παντωκράτος Μελισσοχωριου γι αυτά τα θέματα τα υπόλοιπα θα τα γράψει ο Διονύσης
Κύριε,Θεέ μου,Νύμφιε της ψυχής μου, λυτρωτή μου.
Μνήσθητί μου εν τη βασιλεία σου

«Χαίροις μετά Θεόν ή Θεός, τα δευτερεία της Τριάδος ή έχουσα»

ἳνα ὦσιν ἓν, καθώς ἡμεῖς

Θεέ μου σ'αγαπώ
aposal
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 24979
Εγγραφή: Παρ Απρ 13, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: Απόστολος @ Άγιος Δημήτριος (Μπραχάμι)

Re: Μη μνημόνευση Πατριάρχη

Δημοσίευση από aposal »

Ευχαριστούμε Διονύση που μοιράζεσαι πληροφορίες και απόψεις μαζί μας. Ντίνο η ερώτηση πώς συνδέεται ο Πάπας με τον αντίχριστο με σόκαρε λιγάκι. Μην ξεχνάς ότι η ηγεσία της Παπικής Εκκλησίας έχει αλλοιώσει τον Ένα και Τριαδικό Θεό, με το filioque που πρόσθεσε στο σύμβολο της πίστεως. Για το λόγο αυτό, οι Ρωμαιοκαθολικοί θεωρούνται αιρετικοί από την Ορθόδοξη εκκλησία με απόφαση της Η' Οικουμενικής Συνόδου που συγκλήθηκε το 867 στην Κωνσταντινούπολη.
Μελίζεται και διαμερίζεται ο Αμνός του Θεού, ο μελιζόμενος και μη διαιρούμενος, ο πάντοτε εσθιόμενος και μηδέποτε δαπανόμενος, αλλά τους μετέχοντας αγιάζων.
Άβαταρ μέλους
ntinos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 510
Εγγραφή: Παρ Αύγ 31, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Μη μνημόνευση Πατριάρχη

Δημοσίευση από ntinos »

aposal έγραψε:Ε....Μην ξεχνάς ότι η ηγεσία της Παπικής Εκκλησίας έχει αλλοιώσει τον Ένα και Τριαδικό Θεό, με το filioque που πρόσθεσε στο σύμβολο της πίστεως. Για το λόγο αυτό, οι Ρωμαιοκαθολικοί θεωρούνται αιρετικοί από την Ορθόδοξη εκκλησία με απόφαση της Η' Οικουμενικής Συνόδου που συγκλήθηκε το 867 στην Κωνσταντινούπολη.
ok, αυτά είναι γνωστά, κ τα αναθέματα, κλπ...ΑΛΛΑ οποιαδήποτε χριστιανική αίρεση=αντίχριστος?!...γιατί οι ορθόδοξοι δεν κάνουν την ίδια σύνδεση και με τους προτεστάντες, τους ιαχωβάδες, κλπ?...θα το πάω κ λίγο παραπέρα, οποιαδήποτε μη ορθόδοξη πίστη (ισλαμ, βουδισμός, κλπ) = αντίχριστος?!....να μου πείτε είναι σε πλάνη, οκ, συμφωνώ....κάτι άλλο θα υπάρχει ειδικά με τον πάπα, θα κοιτάξω αυτά που προτείνει ο Dimitris39.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 4278
Εγγραφή: Τρί Φεβ 12, 2008 6:00 am
Τοποθεσία: Νικαια

Re: Μη μνημόνευση Πατριάρχη

Δημοσίευση από dionysisgr »

ntinos έγραψε:Έχω μια (ειλικρινή, όχι ρητορική) απορία ...ο Πάπας πως συνδέεται με τον Αντίχριστο?...το ακούω κατα καιρούς αλλά δεν ξέρω που το στηρίζουν.
Καταρχας μπραβο σου, που εκθετεις παρρησια την απορια σου, και δεν το παιζεις ξερολας σαν εμας.. Αυτο σε τιμα.

Στο προκειμενο τωρα.

Εσυ στο σπιτι που κατοικεις, θα εχεις υπόψιν σου, οτι δεν στεκεται απλα στο εδαφος, αλλα εχει θεμελια σκαμμενα και βαθια μπηγμενα μεσα στην γη ωστε να εδραιωθει.
Κατασκευαστηκε δηλαδη πρωτα, ενα υποστρωμα που υπο-στηριξε, και προετοιμασε το εδαφος για να ξεκινησει το στησιμο της οικιας. Και αφου ολοκληρωθηκε, κτισθηκε η οικια, ωστε εν τελει να ερθεις να κατοικησεις εσυ, και η οικογενεια σου.

Το ιδιο συμβαινει και με την διαστροφη που επιτελεσε στην Χριστιανικη Αποκαλυψη ο Παπισμος.

Οριστε καποια απο τα κατορθωματα τους μεσα στην ιστορια, σε ενα διαστημα χοντρικα 12 αιωνων.

θα τα θεσουμε τηλεγραφικα, γιατι εαν αναπτυχθουν θελουν εναν large data hosting server, απο μονα τους.

Παμε εν ταχει.

1.Νομικιστικη - δικανικη αντιληψη της σωτηριας με εναν Θεο αντι για Εσταυρωμενο-Ερωμενο ως Εισαγγελεα που αρεσκεται να καταδικαζει.

2.Διαπλοκη και ταυτιση με την κοσμικη εξουσια ωστε να διατηρηθει η επιβολη και ο ελεγχος των ανθρωπων, αναιρωντας την θεοσδοτη ελευθερια τους.

3.Εισαγωγη κατα συρροην καινοφανων και αστηρικτων δογματων, που δεν στηριζονται ουτε στην Αγια Γραφη, ουτε στην Ιερα Παραδοση της Εκκλησιας, ουτε εγιναν ποτε οικουμενικα αποδεκτα, αλλα εξυπηρετουν δολιους σκοπους και μεσα για επιτευξη στοχων κοσμικης υφης και μονο.

3.1 Το περιφημο filio-que: Η Διπλη εκπορευση του Αγιου Πνευματος (απαγε της βλασφημιας) και απο Τον Πατερα και απο Τον Υϊο, και η αλλοιωση του Πυρηνα της Πιστεως στην Αγια Τριαδα, που αλλαξε τα παντα απο την λατρευτικη πρακτικη εως την θεολογια με την εισαγωγη του.

3.2 Η Ασπιλη συλληψη,, χωρις δηλαδη το προπατορικο αμαρτημα για την Θεοτοκο. Πληρης εξομοιωση δηλαδη με τον Σαρκωθεντα Λογο Κυριο Ιησου Χριστο.

3.2.1 Γιαυτο και κανουν τον σταυρο τους με τα 4 δαχτυλα, διοτι εχουν εισαγαγει την Θεοτοκο εντος της Αγιας Τριαδος, θεωροντας την Ισοθεη κατ'ουσιαν,
ενω δηλαδη εμεις την προσκυνουμε και την τιμουμε μεν τα μεγιστα, αυτοι ως βασιλικοτεροι του Βασιλεως την λατρευουν οπως την Τριαδικη Θεοτητα!

3.3 Purgatorium - Καθαρτηριο των ψυχων. Προσωρινη κατασταση "καθαρσης" των κεκοιμημενων ψυχων, με βασει το πλεονασμα των αξιομισθιων της Παπικης "Εκκλησιας", που διατιθεται προς αυτον τον σκοπο, παλαιοτερα με το αζημιωτο. Ηταν ενα μερος απο αυτο που "καλυπταν" τα συγχωροχαρτια, οχι το μονο, με το αζημιωτο φυσικα, που βοηθησε καθοριστικα, ωστε να ευδοκιμησει η Τραπεζα του βατικανου για τις "οσιες" μπιζνες, οπου γης, των Παπικων.

3.4 Ευθεια αναμιξη και καπηλεια των Ορθοδοξων πιστων και δικαιοδοσιων, ανα τον κοσμο με την δολια πρακτικη της Ουνιας, οπου "Επισκοποι" και "Ιερεις", χειροτονημενοι στο Βατικανο, φορουν Ορθοδοξα αμφια και λειτουργουν με τον Ορθοδοξο τροπο ωστε να ελκυσουν πιστους στον Παπισμο χωρις να φαινεται οτι ενεργει απευθειας ο Ρωμαιοκαθολικισμος. Εχουν δεσμευτει πολλακις οτι θα την σταματησουν, αλλα η Ουνια καλα κρατει εως τις ημερες μας..

3.4 Η βλασφημη διατυπωση-τιτλος "Βικαριος του Χριστου επι γης", κατα την οποια εχει αναλαβει την εκπροσωπηση του Σωτηρος Χριστου στον κοσμο, ο Παπας, και απο την οποια εσφαλμενη θεωρηση, απορρεει εν πολλοις και το περιφημο αλαθητο του ως μονη κορυφη του Κολλεγιου των Καρδιναλιων.
Αντι εις τοπον και τυπον Χριστου λειτουργικα και οχι εξουσιαστικα, εν διακονια και οχι εν επιβολη, οπως εχουν οι Ορθοδοξοι Επισκοποι, ο Παπας, εχει παρει το "μαγαζι" να τω πω ετσι απλα, και το δουλευει μονος του..

3.5 Η Προπαγανδα, η συστηματικη δηλαδη αλλοιωση της αληθειας, και η δυσφημιση του αντιπαλου, με δολια μεσα, ειναι εφευρεση του Παπισμου, με τον καινοφανη παγκοσμιως θεσμο του 17ου αιωνα: Congregatio de Propaganda Fide (Επιτροπή για την Προώθηση της Πίστης), μην ξεγελιεσαι απο το αθωο ονομα,
που αγιαζε τα μεσα, εν οψει του σκοπου της επιβολης, εναντι των οποιων "αλλων". Ορθοδοξων, Προτεσταντων, αλλοθρησκων η εσωτερικων εχθρων..
Απο εκει πηραν την εννοια της προπαγανδας, οι επομενοι και τα ολοκληρωτικα καθεστωτα που ακολουθησαν.

3.6 Η πληρης ανοχη, εαν οχι και σε πολλες περιοχες ανοιχτη συμπαραταξη του Ρωμαιοκαθολικισμου με τον Ναζισμο. Πολλες "αγαθες" πραξεις τις εκαναν απο κοινου μαλιστα..

3.7 Η απιστευτη και απανθρωπη εκμεταλλευση και συστηματικη εξοντωση των γηγενων ανθρωπων της "λατινικης" Αμερικης, πιου συνεχιζεται εως σημερα.
Δεν ειναι τυχαιο οτι η περιφημη "θεολογια της Απελευθερωσης", την δεκαετια του '70, ξεκινησε απο αγανακτισμενους Ρωμαιοκαθολικους επισκοπους και ιερεις, οπως ο Gustavo Gutierez, που εφθασαν στο αμην, και σιχαθηκαν πια, την ελεεινη διαπλοκη της Παπικης με την Κρατικη εξουσια εις βαρος των φτωχων και καταπιεσμενων λαϊκων μαζων. Σε πολλους απο αυτους τους εντιμους και μετανοημενους ανθρωπους, συνεβησαν καποια τυχαια "δυστυχηματα", ωστε να παψουν να παρενοχλουν το θεαρεστο εργο της "αγιας Εδρας".. για την σωτηρια του.. κοσμου. (εδω γελας, η κλαις αναλογα με την διαθεση).

3.8 Kαταργηση της Εκκλησιαστικης Συνοδικοτητας των αποφασεων, επι της ουσιας, καθως ολοι οι καρδιναλιοι ειναι απλα πιονια του Παπα.

3.9 Η αλλοιωση του Μυστηριου του Βαπτισματος με το ραντισμα αντι της τριπλης καταδυσης εις το υδωρ, εν Ονοματι του Πατρος του Υϊου και του Αγιου Πνευματος.

3.10 Η σχεδον πληρης διακωμωδηση με την βιομηχανια των "εξορκισμων", απο τους ιδρωμενους και κατακοπους "ειδικους", οπως εφτασαν να τους γελοιοποιουν οι κινηματογραφικες ταινιες. Τωρα τελευταια εχουν μαζευτει καπως γιατι τους πηραν χαμπαρι ολοι πλεον.

3.11 Η "αγιο-ποιηση" και οχι η Αγιοκαταταξη οπως συμβαινει απαρχης στην Ορθοδοξια. Ο νεος δηλαδη τροπος εισαγωγης των αγιων στο αγιολογιο του Ρωμαιοκαθολικισμου, ειναι αντιθετος με τις αρχες της Ορθοδοξου Εκκλησιας.
Αρκει ενας καλος σχετικα βιος, (πολλες φορες ουτε καν αυτος, ακομα και αμετανοητοι εγκληματιες εχουν γινει παπικοι "αγιοι"), και μονη η θεληση του Παπα,
ωστε να πει το Sancto subito! Και ειμαστε ετοιμοι.
Ουτε προηγειται η μαζικη αναγνωριση της αγιοτητας ενος προσωπου, απο την συνειδηση του Εκκλησιαστικου πληρωματος, ουτε θεο-σημεια, ουτε πληθος μαρτυριων, ουτε ομολογηση της αληθινης πιστης και ζωης με το παραδειγμα, ουτε μαρτυριο, ουτε τιποτα απο αυτα. Μονη η θεληση του Παπα.

3.12.. Θα βραδιασουμε, και ακομα θα λεμε, εχει απ'ολα ο μπαχτσες..

Νομιζω αυτα αρκουν για το θεμα μας.

Eδω λοιπον επανερχομαστε πλεον στο παραδειγμα με τα θεμελια, με το οποιο αρχισαμε..

Ολα αυτα λοιπον, και αλλα πολλα που θα μπορουσαμε να αναφερουμε, τι κανουν; Τι καταφερνουν και τι οικοδομουν;

Μεσω λοιπον της συστηματικης και απολυτου διαστροφης καθε σχεδον οικουμενικα αποδεκτου και παραδεδομενου Ορθοδοξου Δογματος -Ορου Πιστεως,
μεσω της πληρους εξουσιαστικης-εκκοσμικευσης της Εν Χριστω Ιησου, Θεοσδοτης Αποκεκαλυμμενης Αληθειας της Πιστεως,
προετοιμασαν το εδαφος εδω και αιωνες, για την μαζικη αθεϊα, την λυσσαλεα αντιδραση, και εν τελει την αναμονη μιας λυτρωσης,
ενος απεγνωσμενου κοσμου, οχι πλεον απο τον Σωτηρα Χριστο δια της Εκκλησιας Του,
και την κοινωνια με το Σωμα και το Αιμα Του, οπως ειναι αληθινα η μονη Λυτρωση του ανθρωπου,
αλλα απο μια αλλη "δυναμη", αυτην της Αποστασιας, αυτην της Ανομιας, αυτην της Πτωσεως,
την οποια απεργαζεται αχρι του νυν, ο αντιδικος, και πανω στην οποια θα πατησει για να οικοδομησει το επερχομενο κρατος της ευτυχως ολιγοχρονης καταραμενης "βασιλειας" του επι γης..

Νομιζω οτι πλεον εχει λυθει η απορια σου.
Πως συνδεονται δηλαδη η διαχρονικη Παπικη διαστροφη με την ετοιμαζομενη ελευση του Αντιχριστου.

Αυτα στην αγαπη σου. Ο Κυριος να ειναι μαζι σου Παντοτε.

Εαν εχεις κατι ακομα, μπορουμε να επανελθουμε..
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Άβαταρ μέλους
ntinos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 510
Εγγραφή: Παρ Αύγ 31, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Μη μνημόνευση Πατριάρχη

Δημοσίευση από ntinos »

dionysisgr έγραψε:....
μεσω της πληρους εξουσιαστικης-εκκοσμικευσης της Εν Χριστω Ιησου, Θεοσδοτης Αποκεκαλυμμενης Αληθειας της Πιστεως,
προετοιμασαν το εδαφος εδω και αιωνες, για την μαζικη αθεϊα, την λυσσαλεα αντιδραση, και εν τελει την αναμονη μιας λυτρωσης,
ενος απεγνωσμενου κοσμου, οχι πλεον απο τον Σωτηρα Χριστο δια της Εκκλησιας Του,
....
αλλα απο μια αλλη "δυναμη", αυτην της Αποστασιας, αυτην της Ανομιας, αυτην της Πτωσεως,
την οποια απεργαζεται αχρι του νυν, ο αντιδικος, και πανω στην οποια θα πατησει για να οικοδομησει το επερχομενο κρατος της ευτυχως ολιγοχρονης καταραμενης "βασιλειας" του επι γης..

Εαν εχεις κατι ακομα, μπορουμε να επανελθουμε..
Θενξ Διονύση, μερικά τα ήξερα, κάποια άλλα όχι...ξέχασες το 'ακάθαρτο πυρ!' :lol:

Κατανοώ το συλλογισμό σου (αυτά που γράφεις στο τέλος), για τη σύνδεση πάπα-αντιχρίστου...ωστόσο (προσωπικά), δεν πείθομαι ότι είναι αυτός ο συνδετικός κρίκος (προσοχή, δν λέω ότι δν συνδέεται!!...λέω ότι δν με πείθει ο συλλογισμός!)

Να το βάλω κάπως με...συνεπαγωγές: Ο πάπας προκαλεί τη διαστρέβλωση της ορθόδοξης πίστης κ του Σωτήρα Χριστού => ο κόσμος μπερδεύεται-απογοητεύεται, κλπ => οδηγείται στην Αθεΐα ή περιμένει κάποιον άλλο λυτρωτή => ο νέος 'λυτρωτής' είναι ο Αντίχριστος => ο πάπας=αντίχριστος.

Δεν ξέρω, κάτι δεν μου κάθεται καλά...γιατί εμείς οι ορθόδοξοι δεν έχουμε την ίδια 'εμμονή' με τους προτεστάντες, ιεχωβάδες, κλπ?....κ αυτοί αιρετικοί είναι, κ αυτοί διαστρέβλωση της αλήθειας κάνουν, γιατί δεν τους ταυτίζουμε με τον αντίχριστο (τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό με τον πάπα?)...για να μην πω για άλλες θρησκείες, βλ. Ισλάμ, Βουδισμό, κλπ.

Διαισθάνομαι ότι κάτι άλλο (ίσως) υπάρχει (όσον αφορά την ταύτιση) που δν καταλαβαίνω...θα το ψάξω....'Ερευνάται τας γραφάς' δεν λέει? :P

υ.γ. τη ρήση του Αγ. Κοσμά του Αιτωλού για τον πάπα και τον αντίχριστο την βρήκα...αλλά επίσης βρήκα ότι από κάποιους ορθόδοξους αμφισβητείται η αυθεντικότητα της συγκεκριμένης έκφρασης κ λένε ότι προστέθηκε μετά (βλ. εδώ από ομιλία του π. Ειρηναίος Δεληδήμος: "...Λοιπόν, το θέμα είναι ότι εγώ πρώτα από τον Αυγουστίνο Καντιώτη είχα ανακαλύψει ότι εκείνο που λέγεται ότι «Ο Πάπας είναι ο Αντίχριστος» είναι προσθήκη. Από εδώ το είχα βρει...." http://blogs.auth.gr/moschosg/2014/11/1 ... %B1%CF%87/ )
Άβαταρ μέλους
ntinos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 510
Εγγραφή: Παρ Αύγ 31, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Μη μνημόνευση Πατριάρχη

Δημοσίευση από ntinos »

σορρυ, το σωστό λινκ είναι αυτό: http://blogs.auth.gr/moschosg/2014/11/1 ... %B1%CF%87/
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 4278
Εγγραφή: Τρί Φεβ 12, 2008 6:00 am
Τοποθεσία: Νικαια

Re: Μη μνημόνευση Πατριάρχη

Δημοσίευση από dionysisgr »

Εδω σου εδωσα το ερμηνευτικο κλειδι, αλλα μαλλον δεν εδωσες την δεουσα προσοχη.

2.Διαπλοκη και ταυτιση με την κοσμικη εξουσια ωστε να διατηρηθει η επιβολη και ο ελεγχος των ανθρωπων, αναιρωντας την θεοσδοτη ελευθερια τους.


Ολοι οι αλλοι που αναφερεις δεν ειχαν θεση εξουσιας, οπως ο Παπισμος.

Απο εδω μπορεις να συνδεσεις ολα τα υπολοιπα, και να οδηγηθεις στην ακρη του νηματος.

Ολα συμπλεκονται και τα πολιτικα και τα δογματικα, τιποτα δεν ειναι εκτος σφαιρας, της επιρροης τους.

Μπορει σημερα, να μην φαινεται οτι εχουν την επιρροη που ειχαν τον 15ο, 17ο αιωνα, αλλα εξακολουθουν να ειναι σημαντικοτατο εξαρτημα του συστηματος της αποστασιας, η του μυστηριου της ανομιας εαν θελεις.

Δες πιο διευρυμενα το θεμα και θα πεισθεις για το ορθο του συλλογισμου, εκτος και εαν δεν θελεις να πεισθεις..

Σε καθε περιπτωση, διαλεγεις και παιρνεις.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Shubik
Έμπειρος Αποστολέας
Έμπειρος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 296
Εγγραφή: Σάβ Δεκ 02, 2006 6:00 am

Re: Μη μνημόνευση Πατριάρχη

Δημοσίευση από Shubik »

Αγαπητέ φίλε ntino,
Στο παρελθόν πολλά πρόσωπα έχουν θεωρηθεί τύποι, πρόδρομοι του αντιχρίστου ή ακόμα και αντίχριστοι. Στη λειτουργική μας ζωή διασώζεται το τροπάριο για την περίοδο της εικονομαχίας, που αναφέρει «Λέων ο Ίσαυρος, του αντιχρίστου ο πρόδρομος…».
Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε τη στάση του αποστόλου Παύλου για τους ομοεθνείς του. (π.χ. στην Προς Ρωμαίους επιστολή) Ο απόστολος Παύλος είναι βέβαιος πως οι εβραίοι, ενώ αρνήθηκαν τον Χριστό, στο τέλος θα μετανοήσουν και θα σωθούν.
Πάντως, η έρευνά σου ξεκίνησε πολύ καλά! Ο π. Ειρηναίος Δεληδήμος είναι θησαυρός! Δες το ακόλουθο βίντεο (2 λεπτά κρατά) για τις προφητείες του Αγαθαγγέλου
(https://www.youtube.com/watch?v=jrCysto1xsw).
Σου προτείνω ανεπιφύλακτα κάθε τι που μπορείς να βρεις από τον π. Ειρηναίο Δεληδήμο.
Άβαταρ μέλους
ntinos
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 510
Εγγραφή: Παρ Αύγ 31, 2007 5:00 am
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Μη μνημόνευση Πατριάρχη

Δημοσίευση από ntinos »

dionysisgr έγραψε:
2.Διαπλοκη και ταυτιση με την κοσμικη εξουσια ωστε να διατηρηθει η επιβολη και ο ελεγχος των ανθρωπων, αναιρωντας την θεοσδοτη ελευθερια τους.

Ολοι οι αλλοι που αναφερεις δεν ειχαν θεση εξουσιας, οπως ο Παπισμος.
Το Ισλαμ δεν έχει διαπλοκή-ταύτιση με κοσμική εξουσία?...δεν ελέγχει ανθρώπους??...η επιροή-έλεγχος του παπισμού στον κόσμο είναι 'γαριδάκια' μπροστά σε αυτή του ισλαμ...κ κάτι άλλο…πόσοι Άγιοι έχουν μαρτυρήσει αποκηρύσσοντας το Ισλάμ κ πόσοι μαρτύρησαν αποκηρύσσοντας τον Παπισμό?!...τεσπα, δεν είναι εκεί το μείζων θέμα όμως (δες παρακάτω) .
dionysisgr έγραψε:

Δες πιο διευρυμενα το θεμα και θα πεισθεις για το ορθο του συλλογισμου, εκτος και εαν δεν θελεις να πεισθεις…
Εδώ με στενοχωρείς…γιατί να μην θέλω να πεισθώ?...δεν έχω προσωπικά με το ‘συλλογισμό σου’ (τον οποίο ειλικρινά πρόσεξα κ κατανοώ, αλλά ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δεν με πείθει…τόσο δύσκολο είναι να δεχθούμε βρε αδερφέ ότι ο συλλογισμός μας μπορεί κ κάποιους να μην τους πείθει?!...σε αυτή την περίπτωση 2 τινά υπάρχουν:

1. Ο συλλογισμός δεν δέχεται καμία αμφισβήτηση οπότε ο άλλος είναι ‘μπούφος’ κ δεν μπορεί να τον καταλάβει (το οποίο δεν αποκλείω), ή
2. Ο συλλογισμός μας ‘μπάζει’, οπότε ίσως πρέπει να ενισχυθεί-διερευνηθεί.

Εγώ θα σου πω και κάτι άλλο. Ας υποθέσουμε ότι ισχύει το 1ο…ο Πατριάρχης κ ο Αρχιεπίσκοπος του δόγματος που πιστεύουμε (πρόσεξε, όχι κάποιοι τυχαίοι ορθόδοξοι!), αυτά που γράφεις δεν τα ξέρουν??...πως είναι δυνατόν ο Πατριάρχης κ ο Αρχιεπίσκοπος (επαναλαμβάνω, οι εκπρόσωποι του δόγματος που πιστεύουμε!!) να συνευρίσκονται με κάποιον…αντίχριστο(!)….κάτι δν πάει καλά… εσένα δν σε προβληματίζει αυτό?? (είτε όσον αφορά την ορθότητα του συλλογισμού σου, είτε όσον αφορά του τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μπορεί να εκπροσωπούν οι προκαθήμενοι του δόγματος που πιστεύουμε).

Κατ’ εμέ, 3 τινά υπάρχουν:
1. Ο Πατριάρχης κ ο Αρχιεπίσκοπος είναι σε χαμηλότερη πνευματική στάθμη σε σχέση με τους ‘συλλογισμούς’ μας, κ βρίσκονται σε πλάνη ( :shock: ). Οπότε από ‘άγνοια’ (των τόοοοσο ισχυρών συλλογισμών μας) ‘συνευρίσκονται’ με ένα αντίχριστο(!!!)…

2. Ο Πατριάρχης κ ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι σε πλάνη, απλά ‘είναι κ αυτοί στο κόλπο’, οπότε έμμεσα εκπροσωπούν κ αυτοί τον αντίχριστο!! ( :shock: ). Αλήθεια, αν μας ρώταγε ο Πατριάρχης κ ο Αρχιεπίσκοπος: ‘ρε παιδιά, εγώ συνευρίσκομαι με τον πάπα ενίοτε…δηλαδή μου λέτε ότι ‘συνευρίσκομαι’ με ένα αντίχριστο?!’,
Εμείς τι θα του απαντούσαμε??: ‘Μακαριότατε, τι λέτε τώρα…μας σοκάρει η ερώτησή σας!!...δεν ξέρετε ότι ο παπισμός έκανε αυτό κ αυτό κ αυτό, άρα ο πάπας είναι εκπρόσωπος του αντίχριστου!’ (σοβαρά τώρα, τι θα του απαντούσαμε?!)

3. Οι συλλογισμοί μας 'μπάζουν', οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί…προσοχή(!), δεν λέω να επαναπαυτούμε(!)…λέω να το ψάχνουμε!!!

Οπότε, διαλέγεις κ παίρνεις…προσωπικά αν με ρωτήσεις, διαλέγω το 3ο, κ αυτό θα κάνω, θα το διερευνήσω κ θα επανέλθω.
Άβαταρ μέλους
dionysisgr
Κορυφαίος Αποστολέας
Κορυφαίος Αποστολέας
Δημοσιεύσεις: 4278
Εγγραφή: Τρί Φεβ 12, 2008 6:00 am
Τοποθεσία: Νικαια

Re: Μη μνημόνευση Πατριάρχη

Δημοσίευση από dionysisgr »

Το να μην θελεις να πεισθεις, δεν στο ειπα με κακη διαθεση,
αλλα οτι με την εννοια οτι, ισως δεν θελεις να δεχτεις οτι τα πραγματα ειναι τοσο ασχημα οσο φαινονται.

Σε πληροφορω οτι ειναι πολυ πιο ασχημα απο οτι φαινονται,
και εαν γραψω εδω τι εχει γινει και ποσο εχουν προχωρησει τα πραγματα σχετικα με την ανοσια αυτη
και επιδιωκωμενη με το στανιο Ενωση με τον Παπισμο, θα σκανδαλιστουν παρα πολλοι, και δεν θελω..

Τωρα με αυτα που γραφεις ομως κανουμε την συζητηση "καφενειο", ομως και μας βλεπουν και αλλοι..

Δεν στεκουν σοβαρα αυτα που μου λες εδω.

"...Το Ισλαμ δεν έχει διαπλοκή-ταύτιση με κοσμική εξουσία?...δεν ελέγχει ανθρώπους??...η επιροή-έλεγχος του παπισμού στον κόσμο είναι 'γαριδάκια' μπροστά σε αυτή του ισλαμ...κ κάτι άλλο…πόσοι Άγιοι έχουν μαρτυρήσει αποκηρύσσοντας το Ισλάμ κ πόσοι μαρτύρησαν αποκηρύσσοντας τον Παπισμό?!...τεσπα, δεν είναι εκεί το μείζων θέμα όμως (δες παρακάτω) . "

Ειναι δυνατον να μου λες τετοια πραγματα;

Για σενα δηλαδη και την οποια θεολογικο-ιστορικη σου καταρτιση, και αποψη, βρισκεται στο ιδιο και οπως λες και ανωτερο μαλιστα επιπεδο η επιρροη του Παπισμου στον δυτικο κοσμο, και μεσω της επικυριαρχιας αυτου, σε καθε κατηγορια -πλανητικα-, πολιστιστικα, πολιτισμικα, κατακτητικα, ιεραποστολικα, με το.. ισλαμ;

Ενα θα σου θυμισω μονο, οτι ολες οι ισλαμικες χωρες μεχρι πολυ προσφατα,
και πολλες ακομα και τωρα που μιλαμε ηταν και ειναι απλα δυτικα προτεκτορατα.

Ειναι δυνατον να αγνοεις αυτα τα θεματα;
Για ξαναδες τα λιγο τα θεματα, γιατι μου δειχνεις οτι δεν τα εχεις μελετησει οσο και οπως πρεπει.

Ντινο εαν θελεις να μπουμε σε βαθια νερα μπαινουμε.
Δεν εχω προβλημα.
Μιλαμε επιτηδες οσο πιο απλα μπορουμε εδω, και δεν να κανουμε διαλεξη, η, διατριβη.

Οποιος καταλαβαινει, καταλαβαινει, πρωτιστως ομως το θεμα μας, δεν ειναι διανοητικο-ορθολογιστικο η μαθηματικο.

Παμε στο αλλο τωρα..

Μπορεις εσυ να μου πεις επι του προκειμενου, αφου αναφερεις τα.. περι Πατριαρχων και Αρχιεπισκοπων,
γιατι ο Νεστοριος Αρχιεπισκοπος Κωνσταντινουπολεως τον 5ο αιωνα κυρηξε απο αμβωνος παρακαλω,
την αιρετικη του θεση που καταδικαστηκε αργοτερα απο Οικουμενικη Συνοδο,
οτι η Θεοτοκος ειναι απλα.. Χριστοτοκος και γεννησε ψιλο-απογυμνωμενο απο την θεοτητα ανθρωπο,
και οχι Τελειο Ανθρωπο και Τελειο Θεο, δηλαδη Τον Θεανθρωπο Ιησου Χριστο;

Του διεφευγε κατι;
Ηταν ο λαος πιο "εξυπνος" και πιο καταρτισμενος απο αυτον;
Μηπως πιο πνευματικος; Πιο θεοφορος;

Συμφωνα με την λογικη σου, και εδω ειναι το λαθος σου οτι βαζεις μονο την τυπικη λογικη να σε οδηγει,
χρειαζονται και καποια αλλα κριτηρια, και καλο ειναι να τα βαλεις μπροστα και αυτα, παραλληλα,
μη αναιρωντας φυσικα την αξια της λογικης σκεψης,
δεν θα επρεπε να πλανηθει ολοκληρος Πατριαρχης Κωνσταντινουπολεως. Ετσι δεν ειναι;

Eπι Οσιου Μαξιμου Ομολογητου τον 7ο αιωνα πως πλανηθηκε ο Σεργιος Πατριαρχης Κων/πολεως και ο Αυτοκρατωρ, με την αιρεση του Μονοθελητισμου;

Θες και αλλο παραδειγμα; Πιο παλιο και τρανταχο; Να σου φερω.

Οι Αρχιερεις, οι Φαρισαιοι και οι Γραμματεις του Ισραηλ, επισης,
που ηταν οι αποκλειστικοι θεματοφυλακες και οι ερμηνευτες της Τορα και των Διαθηκων του Θεου,
και απογονοι των Πατριαρχων και Προφητων πως εγινε και πλανηθηκαν, και μεχρις εξοντωσεως του Χριστου;

Λοιπον.. πως συνεβησαν αυτα;
Δεν πλανωνται οι "μεγαλοι";
Μονο οι "μικροι" πλανωνται;

Σε πληροφορω οτι ολες οι αιρεσεις στην ιστορια της Εκκλησιας, γεννηθηκαν απο Πατριαρχες-Επισκοπους-Ηγουμενους και Ιερεις.
Καμμια γνωστη αιρεση -μειζονα τουλαχιστον-, δεν βγηκε απο καρδια και μυαλο λαϊκων, απλων πιστων οπως τους λενε οι ανθρωποι.

Εχεις καποια εξηγηση, εσυ να μου δωσεις περι αυτων;
(για να μην σε προκαταλαβω, δεν θα δωσω εγω, εξηγηση, αλλα σε αφηνω να το δουλεψεις..)

Πες μου, γιαυτο και μιλαμε παρακατω μετα για να δεις πως κουμπωνουν ολα αυτα που λεω μεταξυ τους.
"ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. ᾿Αμήν."
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το Αγιο Όρος”